*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Φεβρουαρίου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2 Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

07 Φεβρουαρίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλου του στο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής, που θα τελεστεί, από τον Μητροπολίτη Ξάνθης &Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00΄ στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων, που βρίσκεται στο 6ο χιλ. παλαιάς Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, στα όρια των χωριών Κιμμέρια και Λευκόπετρα.
Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφανιών και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», που βρίσκεται στο 6ο χιλ. παλαιάς Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, όπου η Ένωση μας θα κόψει την Βασιλόπιτα και θα βραβεύσει τα παιδιά των  συναδέλφων μας που πέτυχαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Το μνημείο έχει ανεγερθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση πριν από πενήντα χρόνια, προς τιμή του Ανθυπασπιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μιλτιάδη και του Χωροφύλακα ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Αθανασίου, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 11-2-1947, όταν το Μεταβατικό απόσπασμα Σελέρου έπεσε σε ενέδρα στο σημείο «Μπουλτίστρα», καθώς και των τριάντα ενός (31) Ξανθιωτών Χωροφυλάκων, που έπεσαν υπέρ πατρίδος στον εμφύλιο πόλεμο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΖΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »