*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

…μια επιστολή από την Νοσηλεύτρια Κατερίνα Ψαθά, σύζυγο του πρώην λαλίστατου και νυν πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Δημήτρη Αδαμίδη

30 Νοεμβρίου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΨΑΘΑ: Γράμμα στον Άγιο Βασίλη για το δημοτικό Κολυμβητήριο
 
*Και το σχόλιο του "Μ": Κατερίνα στείλε ένα ακόμη γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να "φέρει" πίσω την...."φωνή" του λαλίστατου πρώην συνδικαλιστή του Νοσοκομείου Ξάνθης!
.....
Αφού ο πρώην λαλίστατος συνδικαλιστής γιατρός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Δημήτρης Αδαμίδης (σ.σ. καθημερινά μας βομβάρδιζε πριν γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ  με 1-2 δελτία τύπου για τις ελλείψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τις….μεταχειρισμένες γάζες), έχει πάθει γενική…»μουγγαμάρα», η σύζυγός του και δυναμική νοσηλεύτρια Κατερίνα Ψαθά, αποφάσισε ελλείψει «αρχηγού» προφανώς στο δημοτικό συμβούλιο, να λύσει αυτή το καυτό θέμα και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης.

(σ.σ. Απορώ γιατί δεν «συμβουλεύτηκε» τον Μανώλη Φανουράκη…)
Δημοσιεύω αυτούσια την επιστολή της:
Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,
είμαι μεγάλη πια, αλλά δεν έχω πάψει να ονειρεύομαι, σου στέλνω την επιστολή μου και πιστεύω πως θα την συνυπογράφανε και πολύ συμπολίτες μου.
Εδώ στην ακριτική Ξάνθη έχουμε μεγάλη ανάγκη από ένα ολοκαίνουργιο κολυμβητήριο.
-Να χτιστεί με σύγχρονες προδιαγραφές να είναι ιδανικό για βρέφη, νήπια,  παιδιά, εγκύους, αθλητές (του πόλου, της συγχρονικής κολύμβησης κ.α.),με ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα για όλα τα επίπεδα άθλησης με έμπειρους εκπαιδευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής.
-Να κάνει μαθήματα ναυαγοσωστικής (πόσα θύματα θρηνούμε από πνιγμό κάθε καλοκαίρι!).
-Να είναι κατάλληλο για ενήλικες και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Να γίνονται σ’ αυτό σχολικά προγράμματα άθλησης στην κολύμβηση. 
Αυτές οι παροχές να προσφέρονται σε δύο πισίνες θερμαινόμενες διαφορετικών διαστάσεων και σταθερής θερμοκρασίας που να καθαρίζονται με όζον κατάλληλες ακόμη και για μωρά (baby swimming).
Και να έχουν οι πισίνες μας άγιε, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς θερμοσυσσωρευτές, λέβητες πετρελαίου.  Η κολύμβηση θεωρείται μία από τις καλύτερες μεθόδους εκγύμνασης από τους ειδικούς, ιδιαίτερα για τις εγκυμονούσες και τους έχοντες κινητικά προβλήματα, προσφέρει δε σε όλους χαλάρωση, ευεξία, άθληση και ψυχαγωγία.
Συνεπικουρικά λοιπόν με τον Δήμαρχο μας, Άγιε, που του αξίζουν συγχαρητήρια που έφτιαξε το πάρκο στο λιμνείο, δίπλα στο κουφάρι του παλιού κολυμβητηρίου (αυτό γκρέμισέ το Δήμαρχε, για να μπει η ιστορία σε σωστή βάση, στο σωστό μέρος).
-Είμαστε ενθουσιασμένοι, παιδιά και ενήλικες, πρώτη φορά στην πόλη μας, δεν βλέπουμε μόνο επιστρώσεις δρόμων και πλατειών (πολύ σκληρό αλήθεια το τσιμέντο!).
-Θέλουμε μια χαρούμενη πόλη, με χαρούμενους ανθρώπους που θα έχουν δουλειά (το νέο κολυμβητήριο θα δώσει δουλειά σε αρκετούς) και δεν θα λιποθυμούν τα παιδιά μας στα λύκεια, επειδή έχουν δύο γονείς άνεργους.
Είναι βέβαια και δουλειά των βουλευτών μας η καταπολέμηση της ανεργίας.
Υποσχόμαστε Άγιε, εμείς οι κάτοικοι αυτής της πόλης, να φροντίζουμε το νέο σύγχρονο κολυμβητήριο που θα χτιστεί με τις συνδρομές μας, να συμβάλουμε στην άψογη συντήρηση του, για να μην πρέπει να μετακινούνται οι συμπολίτες μας (100 km για μία βουτιά) στα θαυμάσια κολυμβητήρια της Καβάλας και της Κομοτηνής.
Οι αρμόδιοι ας δουν:
-το Ναυτηλιακό κέντρο¨ΝΑΥΤΙΛΟΣ¨ στη Βέροια, πλήρως εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον.
-το Κλειστό κολυμβητήριο Νάουσας. Από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που έγιναν ποτέ στην Νάουσα.
-στην Αλεξανδρούπολη, ένα σύγχρονο κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών, από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ….
****ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ***
Κατερίνα Ψαθά
Νοσηλεύτρια
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ «Μ»
1.Προφανώς κυρία Ψαθά θα αναφέρεστε στους πρώην Δημάρχους Ξάνθης, διότι ως άριστα ενημερωμένη απο τον σύντροφο Νίκο Ανταμπούφη, σίγουρα θα γνωρίζετε (σ.σ. το είπε κι ο Τσέπελης άλλωστε….), ότι η πρόσφατη ανάπλαση του πάρκου του Λημνίου είναι αποκλειστικά έργο του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη. Επομένως τα ειρωνικά ή μη συγχαρητήριά σας για το πάρκο στον σημερινό Δήμαρχο, εκεί θα έπρεπε να τα απευθύνετε…
2.Θα γνωρίζετε επίσης φαντάζομαι ότι το νυν Κολυμβητήριο Ξάνθης είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ και γίνονται προσπάθειες νομιμοποίησής του…Προκειμένου να λειτουργήσει. Κι ότι αν ο Δήμος είχε λεφτά, εκτός από σύγχρονο Κολυμβητήριο θα έχτιζε και κι ένα σύγχρονο μεγάλο δημοτικό αμφιθέατρο. Και ενδεχομένως και νέο παζάρι και νέα δημοτική αγορά για να μην διαμαρτύρεται ο όψιμος σύντροφος Γ. Μπατζακίδης οτι μια λάμπα κάηκε απο την οροφή και νέα σούπερ παπάκια και νέο Elliso Hotel ακόμη και νέα κεντρική πλατεία ή και νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο…Γιατί όχι;
Αλλά λεφτά μάλλον δεν υπάρχουν….
-Εκτός αν οραματίζεστε ένα νέο κολυμβητήριο με τις προδιαγραφές που αναφέρετε, σαν την "θερμαινόμενη"…πισίνα του πρώην αντιδήμαρχου Δόμησης Απόστολου Αγκόρτσα δίπλα στο ποτάμι με υγιεινό νερό απο κάποια γεώτρηση, δίπλα στον βόθρο που χρησιμοποιείται ως αποχέτευση...
3.Θερμή παράκληση....Να στείλεις συντρόφισσα Κατερίνα Ψαθά, ένα ακόμη γράμμα στον Αϊ Βασίλη και να ζητάς απο τον...."άγιο", να "επαναφέρει" στον πρώην αγωνιστή συνδικαλιστή γιατρό του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρη Αδαμίδη την...ΦΩΝΗ που έχασε εδώ και 11 μήνες περίπου είτε λόγω Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε λόγω της συμμετοχής του σε Ιατρικά συνέδρια εν Ευρώπη...
Ώστε με την νέα χρονιά να «ξαναγίνει" αυτός που γνωρίσαμε...:
Σεμνά και Ταπεινά...Καλή χρονιά.
Πάνος Παπαδόπουλος

30 Νοεμβρίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ

30 Νοεμβρίου


Και 6η απόλυση στο εργοστάσιο Γάλακτος Ροδόπη, παρά την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη!
 

Δεν "πτόησε" την εργοδοσία στο εργοστάσιο Γάλακτος Ροδόπη ούτε η παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ούτε και το τηλεφώνημα του γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας μετά την παρέμβαση που έγινε απο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκο Στογιαννίδη που ήταν παρών, καθώς σήμερα Δευτέρα η διοίκηση απέλυσε και 6ο εργαζόμενο! 
Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΡΟΔΟΠΗ που αναφέρει τα παρακάτω:
Η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας καλά κρατεί. Μετά την απαξίωσή της να παραβρεθεί στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή και την αναγγελία 5ης απόλυσης, σήμερα Δευτέρα 30/11 προχώρησε σε 6η απόλυση.
Η μεγαλοεργοδοσία του εργοστασίου, ένας επιχειρηματικός όμιλος με εργοστάσια σε Λάρισα (ΟΛΥΜΠΟΣ), Τρίκαλα (ΤΥΡΑΣ), Βουλγαρία και Ρουμανία, ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές στον κλάδο, έχει βάλει στόχο να μετατρέψει το εργοστάσιο σε ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε  ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, για την ανάκληση όλων των απολύσεων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη (10π.μ. – 2μ.μ.), μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την 1η απόλυση, και συγκέντρωση στις 10π.μ. έξω από τα δικαστήρια. Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη γενική απεργία  της 3ης Δεκέμβρη.
Καλούμε όλο τον ξανθιώτικο λαό, όλα τα σωματεία του νομού να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.
Το Δ.Σ

Ψήφισμα συμπαράστασης και της ΑΔΕΔΥ 
Ξάνθης στους εργαζόμενους της ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ

 
Το Ν.Τ. Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του σωματείου των εργαζομένων της ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις. Όπως και σε άλλες επιχειρήσεις (βλ. αντίστοιχες εξελίξεις στην ΚΟΜΟΤΕΞ) έτσι και στη ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ η μεγαλοεργοδοσία επιδιώκει να δουλεύει με φτηνότερους εργαζόμενους σε ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας. Στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων που δημιουργήσανε παλιές και νέες κυβερνήσεις χτίζεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
ΟΧΙ στην εργοδοτική τρομοκρατία – Όχι στις απολύσεις.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και να σταθούν στο πλευρό του σωματείου των εργαζομένων της ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ και του σωματείου των εργαζομένων της ΚΟΜΟΤΕΞ με όποιο τρόπο χρειαστεί.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ και το ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ της ΚΝΕ
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
στις 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 στις 19:30 στο
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΚΑΤ με θέμα:
"ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ,
στη ΓΑΛΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...
ΠΑΛΙ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΠΑΛΙ ΘΥΤΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ"
ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΚΚΕ
Πούτιν: H κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία έγινε για να προστατευθούν οι περιοχές από όπου παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές!
 
Ευθεία επίθεση στην Τουρκία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Διοάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι.
Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε πως δεν θέλησε να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παράλληλα τόνισε πως στη διάθεσή του έφτασαν και νέα στοιχεία που αποδεικνύουν οικονομικές συναλλαγές της Τουρκίας με την οργάνωση ISIS.
Ο Πούτιν επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές για την διακίνηση πετρελαίου και παράλληλα δεν δίστασε να σημειώσει πως η κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία έγινε για να προστατευθούν οι περιοχές από όπου παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές!
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ
Το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Σύρου, απασχόλησε σύσκεψη, που έγινε στη
Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, υπό τον Υφυπουργό παρά των
Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, στον οποίο είχε τεθεί το σχετικό αίτημα από τον Δήμαρχο
Σύρου στην πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού στο νησί.
Συμμετείχαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός,
ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Γιώργος Ζησιμάτος.
Συμφωνήθηκε η επόμενη σύσκεψη να γίνει στην Ερμούπολη, με αντικείμενο το
Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Σύρου, με άξονα το πολύπτυχο Ναυπηγείο, Αεροδρόμιο,
Μαρίνα, Λιμάνι, Πανεπιστήμιο, Πρωτογενής Παραγωγή, Τουρισμός, Καζίνο, διεθνείς
επενδύσεις.

30 Νοεμβρίου

Τηυν συνυπογράφουν και οι άλλοι δύο βουλευτές Ξάνθης

30 Νοεμβρίου


Ερώτηση Γιαννακίδη για την δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ στο Δήμο Ξάνθης
 Ερώτηση για τα έργα υποδομής και την ανεπάρκεια του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ στη Ξάνθη, κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε η κομματική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δήμο Ξάνθης εδώ και καιρό.
Η ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και αναφέρει τα παρακάτω:
Θέμα: Έργα υποδομής και ανεπάρκειες δικτύου ύδρευσης στην Ξάνθη
Οι πολίτες της Ξάνθης γίνονται καθημερινά μάρτυρες συνεχόμενων και διαρκών βλαβών του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου. Από το κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα από στις οδούς Αγ. Ελευθερίου, Δράμας , Κανάρη, Χατζησταύρου, Κλεμανσώ έως την περιοχή της Χρύσας και τον οικισμό των Κιμμερίων, τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης καλούνται σε 3 βάρδιες να επισκευάσουν διαρκώς βλάβες, πράγμα το οποίο συνεπάγεται τη δαπάνη πολύτιμων πόρων του δήμου άλλα και τη διατάραξη της εύρυθμης ζωής των πολιτών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, στις 17 Νοεμβρίου του 2015, η εταιρεία απεφάνθη, ότι το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και χρήζει αντικατάστασης σε πολλές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ανακοίνωσε πως οι βλάβες είναι καθημερινό φαινόμενο και ότι το δίκτυο, ακόμα και στο κέντρο της Ξάνθης, είναι σχεδόν κατεστραμμένο από την φθορά του χρόνου.
Για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος έχει εκπονηθεί μελέτη, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου Ευρώ, από τη δημοτική επιχείρηση, με στόχο την μερική αντικατάσταση του δικτύου διανομής στα σημεία όπου παρουσιάζεται συχνότερη εμφάνιση βλαβών.
Σημειώνεται δε πως απαντώντας (Α.Π. 20168/11-04-2014) σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΥΑΞ ανέφερε πως, αρχής γενομένης από το 1990, είχε υπάρξει αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου του δικτύου της πόλης (σε ποσοστό 95%) από σωληνώσεις PVC και πολυαιθυλενίου και πως το εναπομείναν τμήμα – το οποίο δεν έχει αντικατασταθεί ως σήμερα – αποτελείται από σιδηροσωλήνες, χωρίς να ενέχει κινδύνους για την δημοσία υγειά. Αναφορικά δε με το ζήτημα των βλαβών, το ίδιο έγγραφο διαβεβαίωνε ότι οι όποιες βλάβες και διακοπές ήταν μεμονωμένες και οφείλονταν σε αστοχίες υλικού.
Επειδή η επάρκεια και η καλή ποιότητα του νερού πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα όλων των φορέων που ασχολούνται με την διαχείριση του νερού.
Επειδή οι δημότες τις Ξάνθης, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε σχέση με του γειτονικούς Δήμους στις πάγιες χρεώσεις της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης
Επειδή οι καθημερινές βλάβες σε ένα δίκτυο, το οποίο σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απάντηση της ΔΕΥΑΞ έχει αντικατασταθεί σχεδόν στο σύνολο του τα τελευταία χρόνια, αποτελούν φαινόμενο παράδοξο, που καθιστά επισφαλή την υδροδότηση των πολιτών.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1) Σε ποιους παράγοντες οφείλονται οι κοστοβόρες, συνεχόμενες βλάβες του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Ξάνθης;
2) Σε τι ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και η αρμόδιες αρχές για την αντικατάσταση του και τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιαννακίδης Στάθης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Στογιαννίδης Γρηγόρης

29 Νοεμβρίου

ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΤΟΥ ΤΑΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!

29 Νοεμβρίου

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας

Στον Τούρκο Πρωθυπουργό απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.
“Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου.
“Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε.
Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Λουτσέσκου: "Άξιζε τη νίκη ο Λεβαδειακός"

Λουτσέσκου 
 Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Λεβαδειακού στο ματς με την SKODA Ξάνθη στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.
"Εδώ υπάρχει μόνο μια λέξη, δεν υπήρξε θέληση. Ο Λεβαδειακός μπήκε στο παιχνίδι για να κερδίσει, εμείς για να διασκεδάσουμε", είπε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός και συνέχισε:
"Είχανε ένταση και δύναμη, εμείς κάναμε την χειρότερη μας εμφάνιση από την στιγμή που είμαι στην Ελλάδα. Δεν αντιδράσαμε με το ίδιο πνεύμα. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε, αλλά ξεκάθαρα ο Λεβαδειακός άξιζε την νίκη".

29 Νοεμβρίου

Το...όραμα του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ είναι να γίνει ο ίδιος, ο Μεγάλος Μουφτής της Ελλάδας!

29 Νοεμβρίου
Ο Μεγάλος Μουφτής της Βουλγαρίας σε συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μεγάλος Μουφτής της Βουλγαρίας σε συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (photo)
Το Συμβούλιο της Ευρώπης διοργανώνει συμπόσιο για την πολυπολιτισμική Ευρώπη και σε αυτό συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους χώρους. Όχι μόνο από την πολιτική.
Στο Συμπόσιο συμμετέχουν επίσης καλλιτέχνες, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ο Μεγάλος Μουφτής της Βουλγαρίας, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές.
Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Κρισταλίνα Γκιοργκίεβα ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter μία φωτογραφία με τον Μεγάλο Μουφτή, τονίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στο συμπόσιο.
(σ. σ. Επισημαίνουμε οτι αυτό είναι και το μεγάλο όραμα του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ. Να γίνει αυτός, ο....Μεγάλος Μουφτής της Ελλάδος! Κάτι δηλαδή παρόμοιο με αυτό που έχει γίνει στην γειτονική Βουλγαρία...) 

Μέτρια εμφάνιση και.....Λεβαδειακός – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0

Πολύ μέτρια και άσφαιρη η Skoda Ξάνθη, υπέστη δίκαια εκτός έδρας ήττα απο τον Λεβαδειακό με σκορ 1-0.
Η ομάδα μας θέλει επειγόντως επιθετική ενίσχυση.
Αναλυτικότερα:
Την 3η φετινή της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα - και πρώτη στα εκτός έδρας παιχνίδια - γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Κυριακής. Στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 επιστρέφοντας στις νίκες μετά από πέντε παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 33’ με τον Ντομοβτσίσκι ενώ οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου παρά την προσπάθειά τους, παρέμειναν στους 15 βαθμούς στον σχετικό πίνακα.
Στο 2’ το σουτ του Φαβάλι δεν ανησύχησε τον Τσέναμο και στο 7’ το σουτ του Λουσέρο ήταν άστοχο. Στο 14’ μετά από σέντρα του Φαβάλι από αριστερά, ο Μάντζιος δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 25’ οι γηπεδούχοι είχαν οριζόντιο δοκάρι μετά τη σέντρα του Μανωλά και την προσπάθεια του Μάντζιου. Στο 33’ ο Ντομοβτσίσκι με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 1-0. Στο 54’ και το 58’ τα σουτ του Ντιμιτρόφ δεν βρήκαν τον στόχο. Στο 63’ ο Ντομοβτσίσκι βρέθηκε σε θέση βολής με τον Λισγάρα να παραχωρεί κόρνερ με προβολή. Στο 65’ ο Λεβαδειακός είχε δεύτερο δοκάρι με την προσπάθεια του Μανωλά και το αριστερό σουτ του. Στο 72’ στην καλύτερη στιγμή της SKODA ΞΑΝΘΗ μέχρι αυτό το σημείο, ο Σολτάνι έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ερέα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την μπάλα. Στο 78’ ο Έλτον έκανε την βαθιά μπαλιά και ο Λισγάρας με σουτ στην κίνηση απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 85’ η εκτέλεση φάουλ του Έλτον πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Λεβαδειακού ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τριάδη στις καθυστερήσεις.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχάλης Κουκουλάκης της ΕΠΣ Ηρακλείου με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μπαλτά (ΕΠΣ Αχαΐας) – Στυλιανό Τσολάκη (ΕΠΣ Αθηνών) ενώ 4ος διαιτητής ο Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Μπαξεβανίδης (13’). Παπαστεριανός (75’), Μαχαίρας (85’)
Λεβαδειακός: Βερέμκο 5 (32’ λ. τρ. Τσιντώτας 6), Στάθης 5, Νικολάου 6, Μανωλάς 7, Μαχαίρας 7, Εντουίν 6, Γιακουμάκης 5, Τριποτσέρης 5, Φαβάλι 4  (49’ λ.τρ. Μίνγκας 4), Μάντζιος 5, Ντομοβτσίσκι 7 (76’ Ναβάρο 5).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο 5, Μπαξεβανίδης 5, Ζαραδούκας 4 (46’ Παπαστεριανός 6), Λισγάρας 7, Φάρκας 5 5, Έλτον, Λουσέρο 5, Ντιμιτρόφ 4 (67’ Τριάδης 4), Σολτάνι 4, Ερέα 4, Ράνος 4 (46’ Καπετάνος 3).


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΞΑΝΘΗΣ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη στηρίζει, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών - εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα, στη Θεσσαλονίκη.
   Με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς επίσης και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.
   Στους συλληφθέντες βρίσκονται επίσης, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.
   Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, επί μήνες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εγκληματίες, βρίσκονται ως τώρα στη σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία που τους αφήνει απλήρωτους, τους τρομοκρατεί και τους απολύει, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη και ανενόχλητη αλλά δίνει εντολές για συλλήψεις.
   Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πρέπει να γκρεμίσουμε! Μισή ζωή, απληρωσιά, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και όταν οι εργαζόμενοι τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αδικία, να αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή και την ταξική δικαιοσύνη.
   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα», καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζόμενων, την κρατική καταστολή, την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
   Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν τώρα στα σωματεία τους. Μόνο η δική μας οργάνωση και αγώνας μπορούν να απαντήσουν στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα, να γίνει πράξη το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Από το Δ.Σ.
του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

29 Νοεμβρίου

Οι επισκέψεις των Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη στο Π. Κατράμιο για τις ζημιές απο τον αναμεστρόβιλο και η "αλήθεια" των αποζημιώσεων στους πληγέντες....Εδώ και 3 χρόνια, ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι κάτοικοι του Δεκάρχου

29 Νοεμβρίου
Μήπως και οι....ανεμοστρόβιλοι έχουν...κόμματα, χρώματα και θρησκεία; Μήπως τιμωρείται οι οικισμός του ΔΕΚΑΡΧΟΥ επειδή δεν διαθέτει....Χουσείν; 
        ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ


*Σύμφωνα με το φιλικό τους ηλεκτρονικό Μέσον που λειτουργεί και ως...γραφείο τύπου (τους), οι δυο από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και συγκεκριμένα οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης (που πριν εκλεγεί, διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώτου...), επισκέφθηκαν το Π. Κατράμιο, προκειμένου να….ασχοληθούν λέει με τις αποζημιώσεις των μουσουλμάνων κατοίκων που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές πριν λίγες μέρες από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» τον οικισμό τους...
...
*Πρόκειται για 22 σπίτια στο Π. Κατράμιο συν δύο σπίτια στη Διομήδεια κι ένα στο Μαγικό που όπως ήδη έχουμε γράψει, έχουν υποστεί ζημιές 5-10.000 ευρώ (σ.σ. σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αβήρων) και ήδη μάλιστα έγινε και η καταγραφή τους από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων.
....
*Επί της ουσίας όμως...Δεν είναι κακό το να επισκεφθεί ο κύριος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ένα μειονοτικό οικισμό, συνοδευόμενος μόνο από τον πρώην υπάλληλό του και  έτερο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη κ.Στάθη Γιαννακίδη υποσχόμενος την άμεση αποζημίωσή τους, αφού ο τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των απολυόμενων της ΡΟΔΟΠΗ και παραβρέθηκε στην Τριμερή που θα γίνονταν την ίδια μέρα στο Υπουργείο Εργασίας αλλά τελικά δεν έγινε...οπότε και δεν υπάρχει κάποια "παρεξήγηση"
*Κακό είναι να μην πουν οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης στους μουσουλμάνους του Π. Κατραμίου ότι το ελάχιστο που θα πρέπει να περιμένουν για να αποζημιωθούν είναι....τρία χρόνια!
-Αφού όπως αποκάλυψε κάτοικος του Δεκάρχου την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel, εδώ και τρία χρόνια περιμένουν τις αποζημιώσεις από τον αναμεστρόβιλο που χτύπησε τον δικό τους οικισμό και ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί!!!!
Μίλησε μάλιστα για εμπαιγμό και κοροϊδία απέναντί τους, μολονότι την εποχή εκείνη η οικονομική κρίση δεν ήταν τόσο έντονη όσο σήμερα...και χαρακτήρισε ως "εμπαιγμό" την όλη διαδικασία, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, "αιτήσεις καταθέσαμε στον Δήμο Τοπείρου κι εμείς, τρία χρόνια όμως ακόμη δεν αποζημιωθήκαμε!!!"
...
*Βέβαια ευχής έργο θα ήταν να αποζημιωθούν άμεσα οι μουσουλμάνοι του Π. Κατραμίου που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο και μακάρι να «πιάσουν» τόπο οι ενέργειες των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αφού κάτι θα πρέπει να επιδείξει και ο κύριος Χουσεϊν στη μειονότητα πλην της είσπραξης της υψηλής αντιμισθίας του....
Προηγουμένως όμως, ή έστω ταυτόχρονα, δεν πρέπει να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και οι κάτοικοι του Δεκάρχου που επλήγησαν  στις 15 Ιανουαρίου 2013 και υπέστησαν μάλιστα πολύ μεγαλύτερες ζημιές (σ.σ. Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους), αφού εκείνος ο ανεμοστρόβιλος ήταν ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ, ξερίζωσε πλήρως τεράστια δέντρα, όπως λεύκες σε διάφορα σημεία του χωριού, κατέστρεψε ολοσχερώς μια αποθήκη που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο του οικισμού ενώ σήκωσε μεγάλα τμήματα από στέγες των σπιτιών που βρέθηκαν στο διάβα του, διαλύοντας ακόμη και ....στάνες!!! 
....
*Εκτός αν οι...ανεμοστρόβιλοι έχουν και...χρώμα, κόμμα ή θρησκεία, οπότε λογικό είναι οι κάτοικοι του Δεκάρχου να περιμένουν 3 χρόνια και ακόμη να μην έχουν εισπράξει τις αποζημιώσεις τους! 
Ενώ στην περίπτωση του Π. Κατραμίου, μπορούν οι πληγέντες να ελπίζουν σε ταχύτερη αποζημίωση!! 
(σ.σ. Υπενθυμίζω επίσης οτι αναμεστρόβιλος χτύπησε εκ νέου χωριά του Δήμου Τοπείρου και προσφάτως στις 13/10/2015, αλλά τότε δεν είδαμε κανέναν εκ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να σπεύδει να συμπαρασταθεί στους πληγέντες....Έτσι απλά, γιατί δεν πρέπει να μένουν αναπάνττητα σε καμιά περίπτωση τα "επικοινωνιακά" τερτίπια τόσο των Σιδηρόπουλων, όσο και του κυρίου Χουσεϊν...Κι ο νοών, νοείτω...)
Κοίτα ποιος μιλαει...Θέμος: Πρώτα να παραιτηθεί ο Τσίπρας και… μετά συναίνεση
 

 *Πρώτα Θέμο γύρνα στην Ελλάδα και επέστρεψε τα 5 εκατ. ευρώ που μετέφερες με...μαύρες σακούλες σε τράπεζες της Ελβετίας και μετά γίνεσαι και...πολιτικός παράγοντας που "παραιτείς" Πρωθυπουργούς...!
Τον Αλέξη Τσίπρα βάζει στο στόχαστρό του ο γνωστός Θέμος Αναστασιάδης, για την έκκληση συναίνεσης που απηύθυνε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο του στο σημερινό “Πρώτο Θέμα”, ο εκδότης της εφημερίδας επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Δεν γίνεται και την πίτα ολόκληρη και τον Αλέξη χορτάτο. Κανείς δεν θα προσυπογράψει τη σφαγή του λαού, όσο κι αν τους “κομMατοτρίβεται”.

Σοβαρά τώρα… άμα θέλει συναίνεση ο Τσίπρας, πρώτα να παραιτηθεί”.
(σ.σ. Κοίτα ποιός μιλάει!!! Ο Θέμος που τον περισσότερο καιρό, ζει στην...Ελβετία!  Κι εμείς απαντάμε στον συγκεκριμένο κύριο....πρώτα γύρνα στη χώρα, επέστρεψε τα 5 εκατ. ευρώ που μετέφερες σε...μαύρες σακούλες σε Τράπεζες της Ελβετίας και κατέθεσέ τα σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Τράπεζες και μετά...γίνεσαι και πολιτικός ...παράγοντας που "παραιτείς" Πρωθυπουργούς! Είπαμε καλές είναι κάποιες απο τις πλάκες σου....αλλά μην προκαλείς κι όλας)
Η Ζωή προαναγγέλλει νέο κόμμα και «πυροβολεί»: Ψάχνει για συνενόχους ο Τσίπρας
 
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Βούτση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΙ και στον Τάκη Χατζή.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής στάθηκε κυρίως στην απόκρυψη των πορισμάτων της Επιτροπής για το χρέος.
Μεταξύ άλλων είπε:
«Ο Τσακαλώτος καμαρώνει ότι τον επιβραβεύουν οι δανειστές
Πέτυχε ο Τσίπρας τη μεγαλύτερη αποχή μετά τη μεταπολίτευση
Η ιστορία δεν τελείωσε στις 20/9. Υποχρεωμένος να εφαρμόσει όσα υπέγραψε και έκρυψε ο Τσίπρας
Η διαγραφή του χρέους οδηγεί στην απελευθέρωση του λαού
Ο κ. Βουτσης λύσσαξε να θάψει την επιτροπή αλήθειας για το χρέος
Όπλα του ελληνικού λαού τα πορίσματα για το χρέος
Έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα πορίσματα για το χρέος ο Τσίπρας
Γιατί ο Τσιπρας παραμέλησε τα πορίσματα για το χρέος;
Δεν έχει διατυπωθεί η παραμικρή επιστημονική αντίκρουση στα πορίσματα για το χρέος
Θλίβομαι όποτε επιχειρείται παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Καθεστωτική αντίληψη
Θεσμικά παιχνίδια το συμβούλιο πολ. Αρχηγών
Ο Πρωθυπουργός αναζητά όχι συναίνεση αλλά συνενοχή κ φύλλο συκής».
Στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό φορέα: «Δεν εγκαταλείπω σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αυτή την εγκαταλειμμένη κοινωνία. Έχω πάρει πρωτοβουλίες για νέες ευρωπαϊκές δυνάμεις και θα αναλάβω όλες τις πρωτοβουλίες για να αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό. Σκοπό έχω να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω αυτές που υπάρχουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να στηρίξουν και υπάρχουν πολλοί νέοι που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Το «παράθυρο» είναι ορθάνοιχτο και πρέπει ακόμη να αναληφθούν πολλές πρωτοβουλίες για να μην παραδοθεί η κοινωνία στα αρπακτικά που την κατασπαράζουν».

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 14.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.
 

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 14.30 το δημοτικό συμβούλιο με 14 θέματα  στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα είναι τα παρακάτω:
01ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» (Αικατερίνη Μανά)
02ο ΘΕΜΑ :  20η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)
03ο ΘΕΜΑ :  Κατανομή πίστωσης λειτουργικών δαπανών Γ΄ δόση 2015 Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης (εισηγήτρια Μαρίνα Νικολάου)
04ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση της αριθμ.43/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την 8η αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγητής Ελευθέριος Αποστολίδης)
05ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση της αριθμ.46/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ του Ν.Π. Κ.Κ.Π.Α.Δ.Ξ. (εισηγητής Ελευθέριος Αποστολίδης)
06ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση της αριθμ.89/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την 8η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 (εισηγητής Ελευθέριος Αποστολίδης)
07ο ΘΕΜΑ :  Ορισμός μελών για τη συγκρότηση αρμόδιου οργάνου (επιτροπής) σφράγισης καταστημάτων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του Ν.3463/2006 (εισηγήτρια Αθανασία Πανταζόγλου)
08ο ΘΕΜΑ :  Λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης στην εταιρία «ΠΕΝΤΕ Α.Ε.» καταστήματος «Επιχείρηση λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών (Υπεραγορά Τροφίμων)» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3377/05 (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
09ο ΘΕΜΑ :  Λήψη απόφασης για τη λύση μίσθωσης του αριθμ.41 καταστήματος στη Δημοτική Αγορά (εισηγήτρια Σοφία Μιχαλακίδου)
10ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης σε πρόγραμμα ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (εισηγητής Βασίλειος Τσορμπατζίδης)
11ο ΘΕΜΑ :  Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου Κομνηνών Δήμου Ξάνθης Δήμου Ξάνθης στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης (εισηγητής Βασίλειος Τσορμπατζίδης)
12ο ΘΕΜΑ :  Συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης ως συνδιοργανωτή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ΑΜ-Θ (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
13ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Έκθεσης BRAU 3, για την αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χώρων (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
14ο ΘΕΜΑ :  Οικονομική ενίσχυση συλλόγων (εισηγητής Σωτήριος Χρυσαφίδης)

Μαθητικό γιορτινό Χριστουγεννιάτικο bazaar από τους μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου

1.P1010464 f sm

Την Κυριακή το πρωί 29/11/2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ερασμίου έγινε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο μαθητικό γιορτινό Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου.
Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές Γυμνασίου Ερασμίου με την στήριξη και την καθοδήγηση των καθηγητών τους ετοίμασαν πρωτότυπες χειροποίητες κατασκευές, στολίδια και κοσμήματα.
2.P1010439 f sm
3.P1010449 f sm
4.P1010441 f sm
5.P1010443 f sm

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ερασμίου βράβευσε τους πρωτεύσαντες αριστούχους μαθητές με έπαινο και χρηματικό βραβείο. Με πρωτοβουλία επίσης των δραστήριων μελών του Συλλόγου διοργανώθηκε πλούσιος σε εδέσματα μπουφές και προσφέρθηκαν καφέδες και αναψυκτικά σε όλους.
6.P1010470 f sm
11.P1010457 f sm
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Τοπείρου Χρυσόστομος Κοτόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου, η Πρόεδρος της Β’ θμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Αναστασία Καρκαλιάνη, ο Πρόεδρος του Ερασμίου κ. Αθανάσιος Τερζής, ο Αντιπρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου κ. Νίκος Κιατίπης, ο πρόεδρος των Μαγγάνων κ. Πασχάλης Αγγελάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερασμίου κ. Χριστόδουλος Γκρίτσιος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Χρήστος Βαρδικιέλογλου, καθηγητές , γονείς και φυσικά οι μαθητές.
10.P1010575 f sm

Την ατμόσφαιρα ομόρφυναν με τα γιορτινά τραγούδια τους οι υπέροχοι μαθητές της σχολικής ορχήστρας και της χορωδίας του Γυμνασίου.
7.P1010483 f sm
8.P1010493 f sm
9.P1010511 f sm

Ένα μήνυμα συνεργασίας, δημιουργίας και αγάπης από την Κοινότητα Ερασμίου, τον Δήμο Τοπείρου και του Γυμνασίου Ερασμίου για καλές Γιορτές και πολλές ευχές.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Διάθεση Πορτοκαλιών και Ακτινιδίων στον Δήμο Τοπείρου

P1010332 f sm
Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 η διάθεση Πορτοκαλιών και ακτινιδίων για τους δικαιούχους των δύο Προγραμμάτων ΤΕΒΑ, του Προγράμματος "Επισιτιστικής και βασικής υλικής Συνδρομής" και του Προγράμματος "Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης". Οι δικαιούχοι προσήρθαν στον χώρο του Δημαρχείου στον Εύλαλο προκειμένου να παραλάβουν τα προϊόντα.
Οι υπάλληλοι του Δήμου βοήθησαν τους δικαιούχους με τα χαρτιά τους, ενώ τους μοίρασαν τα προϊόντα.

P1010327 f sm
P1010348 f sm
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου μαζί με τους Αντιδημάρχους ήταν παρών στην διανομή και συνομίλησε με τούς Δημότες.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
 ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

29 Νοεμβρίου

O άνθρωπος της Τρόϊκας στην Ελλάδα, αφού την "γλίτωσε" απο την Ζωή, προκαλεί κι όλας! Κάντε τον και.....Πρωθυπουργό κυρία Μάρκελ!

O άνθρωπος της Τρόϊκας στην Ελλάδα, αφού την "γλίτωσε" απο την Ζωή, προκαλεί κι όλας! Κάντε τον και.....Πρωθυπουργό κυρία Μάρκελ!

29 Νοεμβρίου
Μήνυμα Στουρνάρα: Περάστε τα μέτρα να τελειώνουμε
Μήνυμα Στουρνάρα: Περάστε τα μέτρα να τελειώνουμε
O άνθρωπος της Τρόϊκας στην Ελλάδα, αφού την "γλίτωσε" απο την Ζωή, προκαλεί κι όλας! 
Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν μέσω της ετήσιας έκθεσής του που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στέλνει το δικό του μήνυμα για την αναγκαιότητα συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν τα τελευταία μέτρα που προβλέπονται βάσει του τρίτου Μνημονίου.
«Περάστε τα μέτρα να τελειώνουμε. Είμαστε και πάλι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση. Προς Θεού μην το ξαναχαλάσετε όπως πέρυσι λίγο πριν από τις εκλογές», θα αναφέρει στην παρέμβασή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα.
-Κάντε τον και.....Πρωθυπουργό κυρία Μάρκελ! Μαζί με τον κύριο Τσίπρα και τους υπόλοιπους "συντρόφους" του...! Δεν τον βλέπετε που ο άνθρωπος του ΓΑΠ μας το "παίζει" και...κηδεμόνας απο πάνω; 

29 Νοεμβρίου

Με μια Ν.Δ εν..."διαλύσει" και χωρίς αρχηγό, μειώνεται αισθητά η διαφορά...

Με μια Ν.Δ εν..."διαλύσει" και χωρίς αρχηγό, μειώνεται αισθητά η διαφορά...

29 Νοεμβρίου

ΚΑΠΑ Research: Γκάλοπ - έκπληξη μήνυμα των πολιτών προς όλους...

ΚΑΠΑ Research: Γκάλοπ - έκπληξη μήνυμα των πολιτών προς όλους...
Γκάλοπ - έκπληξη μειώνει στο 3,5% τη διαφορά μεταξύ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της Ν.Δ. (σε σχέση με τις Βουλευτικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015), όπου η διαφορά μεταξύ των δύο Κομμάτων ήταν 7,36%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην «πρόθεση ψήφου» έχουν ως εξής:

- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 18,4%

- Ν.Δ.: 14,9%

- Χ.Α.: 5,6%

- ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.: 4,5%

- Κ.Κ.Ε.: 4,4%

- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 2,2%

- ΑΝ.ΕΛ.: 2,1%

- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 2,3%

- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 1,9%.

29 Νοεμβρίου

 ΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ  Απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους

ΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους

29 Νοεμβρίου

Υπέγραψε τα αντίποινα κατά της Τουρκίας ο Πούτιν

Υπέγραψε τα αντίποινα κατά της Τουρκίας ο Πούτιν
O Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο ένα διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.
Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση «στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» σύμφωνα με το διάταγμα.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2016, οι Ρώσοι εργοδότες «δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό (…) μεταξύ των πολιτών που προέρχονται από τη Δημοκρατία της Τουρκίας», σημειώνεται στο διάταγμα, που περιορίζει επιπλέον τη δυνατότητα των «οργανώσεων υπό τουρκική δικαιοδοσία» να δραστηριοποιούνται στη ρωσική επικράτεια. Επίσης θα επιβληθούν περιορισμοί στις δραστηριότητες των τουρκικών επιχειρήσεων στη Ρωσία.
Το κείμενο προβλέπει, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία, «την απαγόρευση ή τον περιορισμό (…) των εισαγωγών ορισμένων ειδών εμπορευμάτων που προέρχονται από την Δημοκρατία της Τουρκίας», βάση ενός καταλόγου που ολοκλήρωσε η ρωσική κυβέρνηση, η σύνθεση του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί.
Όπως επισημαίνει το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου- και μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης- ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του «να ολοκληρώσει μια λίστα αγαθών και υπηρεσιών στα οποία τα οικονομικά μέτρα (…) δεν θα εφαρμοστούν».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση (…) να λάβει μέτρα με στόχο την απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας», ενώ τα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας θα πρέπει να «αποφεύγουν να προτείνουν στους Ρώσους υπηκόους πακέτα που θα περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στην τουρκική επικράτεια».
Οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες θα υποβάλλονται σε επιπλέον ελέγχους όταν φθάνουν σε ρωσικό έδαφος «για λόγους ασφαλείας».
Το διάταγμα επισημοποιεί την επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) για τους Τούρκους, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Η Τουρκία εξάγει κυρίως τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα και προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας στη Μόσχα. Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου επισήμανε νωρίτερα σήμερα ότι έως και 200.000 Τούρκοι πολίτες βρίσκονται στη Ρωσία.

29 Νοεμβρίου

...πρόκειται περί του στελέχους των Γκρίζων Λύκων Αλπασλάν Τσελίκ, γιού πρώην δημάρχου μικρής πόλης της Ανατολίας.

29 Νοεμβρίου


ΟΙ ΤΟΥΡΚΜΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗ ΗΤΑΝ… ΤΟΥΡΚΟΙ!
 
H είδηση της ημέρας προσιτή από το πρωί στους τηλεθεατές της ρωσικής πηγής διεθνούς ενημέρωσης Ρ.Τ. (Russia Today):
Πολλά διεθνή τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, στην ειδησεογραφία περί την κατάρριψη του ρωσικού SU 24 από τουρκικά F-16 , πέραν των εικόνων της πτώσης και συντριβής του αεροσκάφους και της βραδείας καθόδου των αλεξιπτώτων των δύο πιλότων, παρουσίασαν και βιντεοταινία με ένα μπουλούκι «τζιχαντιστών» να βεβηλώνουν με αλαλαγμούς το πτώμα του Ρώσου πιλότου, τον οποίο είχαν δολοφονήσει, με ριπές πολυβόλου, προτού φθάσει στο έδαφος.
Μεταγενέστερες πληροφορίες αποσαφήνιζαν ότι οι «ήρωες» της σκηνής ήσαν Τουρκομάνοι αντάρτες, δοθέντος ότι το γεγονός συνέβη σε περιοχή που ελέγχεται από αυτό το στοιχείο.
Στην πανηγυρίζουσα, με κραυγές αλάχου ακμπάρ, ομάδα αυτών των γενναίων αγωνιστών εξείχε κατά το ανάστημα και την ηγετική επιβολή ένας τύπος με μαύρο μαντήλι την κεφαλή και υψωμένο το δεξί χέρι σε χαιρετισμό θριάμβου.
Σημερινά ρεπορτάζ του Ρ.Τ. αποκαλύπτουν την ταυτότητα αυτού τουλάχιστον του προσώπου και ηγέτη της συμμορίας, ως Τούρκου, πολύ γνωστού και σεσημασμένου. Παραθέτοντας φωτογραφικά στοιχεία και ζωντανές μαρτυρίες Τούρκων γνωρίμων του, αποκάλυψαν ότι πρόκειται περί του στελέχους των Γκρίζων Λύκων Αλπασλάν Τσελίκ, γιού πρώην δημάρχου μικρής πόλης της Ανατολίας.
Σειρά φωτογραφιών από την Τουρκία τον παρουσιάζουν πάντοτε επικεφαλής ομάδων ομοϊδεατών του να υψώνει το χέρι στον γνωστό χαιρετισμό των γκρίζων λύκων (με υψωμένο τον δείκτη και το μικρό δάκτυλο). Και μαρτυρίες ανέφεραν για την δράση του στη Τουρκία και στο Ιράκ, προτού μετατεθεί στην Συρία.
Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι μεταξύ του κόμματος του Ερντογάν και των γκρίζων λύκων υπάρχει μυστική συνεργασία.
Στους ειδότες τις πρακτικές του τουρκικού παρακράτους, οι γκρίζοι λύκοι υπήρξαν η παραδοσιακή «μαύρη χείρα» της εξουσίας.
Σημείωση: Η πρωινή αυτή είδηση του Ρ.Τ., μεταδόθηκε από τους ανταποκριτές στη Μόσχα στα ελληνικά βραδινά δελτία.
Μ.Στυλιανού

28 Νοεμβρίου

Ο Βορίδης, το έκαψε το..."βασιλόπαιδο"! Ουαί κι αλίμονο αν η Νέα Δημοκρατία, "κλείνει" προς την.. (ακρο)δεξιά! ..

Ο Βορίδης, το έκαψε το..."βασιλόπαιδο"! Ουαί κι αλίμονο αν η Νέα Δημοκρατία, "κλείνει" προς την.. (ακρο)δεξιά! ..

28 Νοεμβρίου

Δημοσκόπηση Interview: Μεγάλο προβάδισμα Μεϊμαράκη με 38%. Δεύτερος ο Κυριάκος

Δημοσκόπηση Interview: Μεγάλο προβάδισμα Μεϊμαράκη με 38%. Δεύτερος ο Κυριάκος

Μεγάλο προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview.
Η δημοσκόπηση είναι η πρώτη που διενεργείται μετά το φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, και επιβεβαιώνει τις τάσεις που είχαν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες πριν από την προηγούμενη Κυριακή, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έχει μεγάλο προβάδισμα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εδραιώνει τη δεύτερη θέση, και τον Άδωνη Γεωργιάδη να έχει δυναμική προσπεράσματος του Απόστολου Τζιτζικώστα για την 3η θέση.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 38%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20%, και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας από 16%.
Στην ερώτηση σχετικά με το ποιός υποψήφιος κράτησε την καλύτερη στάση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 32%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 26%, ο Άδωνις Γεωργιάδης 22% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 11%.
Σε ερώτημα για το αν ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα έπρεπε να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, το 45% απαντάει ότι πρέπει να παραιτηθεί, ενώ μόλις το 28% επικροτεί την απόφασή του να αρνηθεί να παραιτηθεί και να παραμείνει στη θέση του.

Ο στρατηγός Wesly Clark τελειώνει την Τουρκία: «Είναι συνεργός του ISIS»

Wesley-Clarke-cnn-interview-on-ISIS-Turkey.

Ο στρατηγός Γουέσλι Κλάρκ είναι ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ και ο δημοφιλέστερος στρατιωτικός στις ΗΠΑ. Ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για «φιλορωσική στάση», αντίθετα θεωρείται ο «γκουρού» στην γεωπολιτική ανάλυση υπό το πρίσμα των Αμερικανικών συμφερόντων. Η συνέντευξη του λοιπόν στο CNN για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τους τούρκους έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία, αφόπλισε όμως και όλο το…φιλοτουρκικό λόμπι των ΗΠΑ που προσπαθούσε διακαώς να εμπλέξει το ΝΑΤΟ ουσιαστικά στο πλευρό των τρομοκρατών. Ο στρατηγός Κλαρκ απέρριψε κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ρωσοτουρκική διένεξη, τονίζοντας ότι «Η τουρκία έριξε το αεροσκάφος και όχι το ΝΑΤΟ. Η συμμαχία δεν είχε καμμία εμπλοκή και εξ’ όσων γνωρίζω δεν θα έχει εμπλοκή στην αεράμυνα (!!)». Όσον αφορά την τουρκία και τις σχέσεις της με την τρομοκρατία, ο στρατηγός ήταν καταιγιστικός: «H ISIS δεν είναι απλώς μία τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μία Σουνίτικη τρομοκρατική οργάνωση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας. Η Τουρκία βοηθά την ISIS με κάθε τρόπο από την αρχή. Στέλνει τρομοκράτες, τους διευκολύνει και αγοράζει το πετρέλαιο τους.» 

Κοινώς, η Τουρκία έριξε το ρωσικό αεροσκάφος για να σώσει την ISIS και αυτό το λέει ο κορυφαίος Αμερικάνος στρατιωτικός στο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό δίκτυο. Η Τουρκία δεν μπορεί να εμπλέξει κανέναν στην επερχόμενη καταστροφή της.

28 Νοεμβρίου

....ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας

28 Νοεμβρίου


ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς  Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ατόμων για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών ,αλλά συνελήφθησαν 5 από τα μέλη της οργάνωσης 
Αναλυτικά: Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας εγκληματική οργάνωση η οποία προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς
 Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι (6) μελών της οργάνωσης, τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 50, 36, 34 και 32 ετών και δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταφορά μη νομίμων αλλοδαπών. 
Συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή  σε επαρχιακή οδό του Διδυμοτείχου και σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πέντε (5) από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 50, 36, 34, 33 και 28 ετών.
Αναλυτικότερα, την Πέμπτη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 50, 36 και 34 ετών, διότι τους εντόπισαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας, με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, προέκυψε ότι οι παραπάνω συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.
Επίσης προέκυψε ότι συνεργοί τους στη συγκεκριμένη παράνομη μεταφορά, καθώς επίσης και μέλη της ίδιας οργάνωσης είναι και οι δύο δράστες, ηλικίας 33 και 24 ετών, ο οποίοι, μόλις αντιλήφθηκαν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, διέφυγαν, πεζή, προς άγνωστη κατεύθυνση, πλην όμως στο πλαίσιο των ενδελεχών ερευνών για την υπόθεση, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.
Αναλυτικότερα, ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 50χρονος, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της και στη συνέχεια, επιβαίνοντας σε όχημα με οδηγό τον 36χρονο, καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, στο σημείο παραλαβής των μη νόμιμων αλλοδαπών. Ακολούθως, αφού επιβίβαζαν σε όχημα τους μη νόμιμους αλλοδαπούς, τους μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Ο 32χρονος, επιβαίνοντας σε έτερο όχημα, είχε το ρόλο του προπομπού στο όχημα που μετέφερε τους μη νόμιμους αλλοδαπούς, υποδεικνύοντάς «ασφαλές» δρομολόγιο για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Ο 28χρονος πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια  διέθετε στην οργάνωση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη μεταφορά των μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συνολικά κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ένα από τα οχήματα που κατασχέθηκαν είχε κλαπεί την 25-11-2015, από την πόλη της Κομοτηνής.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν δεκατρείς (13) καταδικαστικές αποφάσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου
Σύλληψη 28χρονου Πακιστανού στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα 
 

Συνελήφθη, την Παρασκευή  το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς ένα (1) πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού, το οποίο και κατασχέθηκε.  
  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.
Σύλληψη 38χρονου στη Ξάνθη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 38χρονος ημεδαπός, διότι προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του καταστήματός του, που βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης.