*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

31 Μαΐου
"ΕΦΥΓΕ" ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 32 ΧΡΟΝΩΝ, Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ-Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟΝ ΙΕΡΌ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ
ΣΟΚ στην κοινωνία της Ξάνθης, απο τον αναπάντεχο χαμό του Θοδωρή Παυλίδη το βράδυ του Σαββάτου. Ο γιος του Περιφερειάρχη και δικηγόρος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και "έφυγε" σε ηλικία 32 χρονών απο ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας. 


Σύλληψη 35χρονης Αφγανής η οποία επιχείρησε να ταξιδέψει από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στη Γερμανία με πλαστά έγγραφα 
Συνελήφθη χθες (30-5-2015) το βράδυ, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 35χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενη για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών εγγράφων.    
Συγκεκριμένα, η 35χρονη μαζί με το ανήλικο τέκνο της (ηλικίας 3 ετών) μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα, με προορισμό τη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς δύο (2) πλαστά διαβατήρια των αρχών της Βουλγαρίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας. 

30 Μαΐου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΟΝΤΟΥ Για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης!

30 Μαΐου


Μίλησε με τον Μητροπολίτη, ζήτησε συνάντηση με τον Πανούση

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ήταν χθες οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης μετά τις επίσημες εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση για την επαναλειτουργία των αστυνομικών σχολών στο Διδυμότειχο και την Κομοτηνή, σε αντίθεση με την στασιμότητα που παρουσιάζεται πλέον για την αστυνομική σχολή Ξάνθης που μολονότι σε κατοικημένη περιοχή, εν τούτοις θα συνεχίσει να λειτουργεί ως... κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, επικοινώνησε χθες με  τον Μητροπολίτη Ξάνθης προκειμένου να μπει επικεφαλής του Πανξανθιώτικου αγώνα και πάλι για την επαναλειτουργία της αστυνομικής σχολής, με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των Φορέων (όπως το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης κλπ) προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.
Παράλληλα ο πρώην Υπουργός προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση και να κλείσει ραντεβού στο προκειμένου να τον δούνε όλοι μαζί οι Φορείς, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ
Επίσης χθες ήταν η σειρά του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που με σκληρές δηλώσεις πέρασε στην αντεπίθεση αφήνοντας σκληρές αιχμές για τον πρώην πρύτανη λέγοντας πως «τιμωρεί την Ξάνθη για ανεξήγητους λόγους που μόνο ο ίδιος θα πρέπει να αιτιολογήσει στην τοπική κοινωνία...».
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης θα θέσει το θέμα και στο Περιφερειακό συμβούλιο ενώ έσπευσε φυσικά να διευκρινίσει ότι «η Ξάνθη δεν αντιδικεί ούτε με το Διδυμότειχο, ούτε με την Κομοτηνή, είναι όμως της άποψης ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν καθολικά και οι τρεις αστυνομικές σχολές και οι λόγοι δεν είναι μόνο ανάπτυξης και ασφάλειας, αλλά δεν πρέπει να γίνονται τέτοιοι διαχωρισμοί».

ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
Ερωτηματικό προς το παρόν παραμένει μόνο η στάση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ που δεν έχει πάρει ακόμη θέση, ενώ στάση αναμονής κρατούν προς το παρόν και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, όπως και ο Γραμματέας της Ν.Ε Γιώργος Χατζηθεοδώρου.
Αντίθετα την επαναλειτουργία της αστυνομικής σχολής Ξάνθης ζήτησε χθες και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου προκειμένου να σταλεί ψήφισμα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

30 Μαΐου

Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ

30 Μαΐου


Να ζήσεις Σεργκέϊ και χρόνια πολλά... Μεγάλος να γίνεις, με σπέσιαλ καπνά!

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, η γραφειοκρατία  της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και το «άβατο» της Αγριάνης (του Αντιδημάρχου Δόμησης) επί 20ετία περίπου...!
*Απίστευτοι πράγματι είναι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, αν αληθεύουν αυτά που μου κατήγγειλαν...!
Τι θέλω να πω...;
Ότι αφού λέει δεν μπορούσαν να παρέμβουν στο γνωστό «άβατο» της Αγριάνης, πήγαν τελικώς εκεί, διαπίστωσαν ότι όντως τα πάντα λειτουργούν εκεί με εργοταξιακό ρεύμα για την πισίνα, η οποία επί 6-7 χρόνια δεν ολοκληρώνεται...
Ωστόσο δεν μας εξήγησαν στο δια ταύτα, «και τότε αφού ουδέποτε έχει ολοκληρωθεί, πως... λειτουργούσε τα καλοκαίρια;; Κανονικά και με... το Νόμο μάλιστα που λέει ο λαός»!!!
-Μια εξ’ εξήγηση επ’ αυτού μπορεί να μας δώσει, τόσο ο κύριος Σπυρίδων Μαυρίδης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης;
......
*Διότι αν δεν αντιλήφθηκαν ακόμη τόσο ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, όσο και οι υπηρεσίες, όταν εμείς μιλάμε για το μεγαλύτερο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ιστορία της Ξάνθης, δεν το γράφουμε αβασάνιστα...
Και απορώ πως ακόμη δεν έχει γίνει έλεγχος στο βασικό κομμάτι των αποκαλύψεών μου. Αυτό δηλαδή των τρομερών ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ δίπλα στο ποτάμι!
Και μιλάμε για δεκάδες στρέμματα! Και για «σκάνδαλο» τουλάχιστον σε βάθος 20ετίας!
......
*Λόγω απουσίας του δικηγόρου του κυρίου Στέργιου Γιαλάογλου, αναβλήθηκε χθες η υπόθεση του Θωμά Μίχογλου με κατηγορούμενο τον διαχειριστή του Xantthi Press Γιάννη Σιδηρόπουλο, για τις 27/5/2016
Ουδέν σχόλιο. Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πήγαινε «γάντι» και αυτό που λέει ο λαός, «άντε και καλά... κρασιά»!
-Ασχέτως αν με τα όσα έχουν γραφεί τελευταία, όταν μιλάμε πλέον από δω και πέρα για... οίνους, ο νους μας πάει περισσότερο στον Πατακάκη...
.......
*Νωρίς νωρίς  φέτος... Την Τετάρτη 3 Ιουνίου λοιπόν στις 18.30 συνεδριάζει το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με θέμα την σειρά της παρέλασης για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016!
Καλή κλήρωση, για όσους θέλουν να ‘ναι μπροστά και να προλάβουν την παρέλαση από την Κρατική τηλεόραση!
.......
*Τις θερμές μου ευχές στον Σάββα Ταρενίδη, γιο του Προέδρου της ΣΕΚΕ και την Ευφροσύνη που παντρεύονται μετά από τον πολιτικό και με θρησκευτικό γάμο στον Ιερό Ναό 12 Αποστόλων Ξάνθης.
......
*Στην Ξάνθη για λίγες μέρες ξεκούρασης από αύριο ο δημοφιλής πρώην τηλεπαρουσιαστής του Xanthi channel (και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου) Μίμης Σκορδόπουλος.
Καιρός ήταν γιατί μας παρά-έλλειψε μετά από 3-4 χρόνια..

30 Μαΐου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Μαΐου


*Γενέθλια είχε χθες ο δημοφιλής αθλητικογράφος, Παναγιώτης Χατζημίσιος και κέρναγε γλυκά τους συναδέλφους του…
Ο Παναγιώτης δεν μας είπε πόσο χρονών έγινε, αλλά μας αποκάλυψε ότι την Τετάρτη το βράδυ πήγε για… σούσι, και όχι μόνο, στο Spaghetti Company και όταν το δοκίμασε κάηκε η γλώσσα του από την πολύ καυτή σάλτσα που επέλεξε!!!
Ο Παναγιώτης έχει «παράδοση» στο «κάψιμο» στο Spaghetti Company…
-Μια καίγεται η… καρδιά του!!! Και μια η γλώσσα του!
……

*Απόψε μην χάσετε το τελευταίο live για φέτος του «CITY» με τον φανταστικό Άκη Ρωμανό και τις υπέροχες Χριστίνα Μελελούδη - Τάνια Παντούδη & Γεωργία Τουμάντζη!
(Σ.Σ. ο Αποστόλης Μαλουσάρης θα πάει να δει την αγαπημένη του τραγουδίστρια την Χριστίνα Μελελούδη;;;).
To CITY σας εύχεται καλό καλοκαίρι και επιστρέφει δυνατά το φθινόπωρο!
Ρεζερβέ: 6937180069. Καλά να περάσετε!!!
……

*Μη ξεχάσετε.
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου το My Club, «εγκαινιάζει» τις ελληνικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού με την ανεπανάληπτη και εκρηκτική Ναταλία Γερμανού, σε ρόλο DJ, η οποία θα παίξει όλες τις σύγχρονες ελληνικές επιτυχίες και υπόσχεται να ξεσηκώσει όλους.
Το dj set της Ναταλίας χαρακτηρίζεται από εκπλήξεις που σε συνδυασμό με την θετική της αύρα και με την εμπειρία της από τα μεγαλύτερα Party των διάσημων καλλιτεχνών κάνει άπαντες να γλεντούν μέχρι το πρωί.
Και μη ξεχνάτε… οι καλοκαιρινές εκπλήξεις και τα special events, συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι στο My Club!!!
Κλείστε από τώρα ρεζερβέ να προλάβετε: 25410-73536 & 693 6688 226.
……

*Σας υπενθυμίζω ότι σε λίγες μέρες, ανοίγει η πισίνα και το υπέροχο pool bar του ξενοδοχείου Le Chalet, στις εγκαταστάσεις της SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια, και όλο το προσωπικό ετοιμάζεται πυρετωδώς για το… Grand Opening.
Όπως έμαθα ήδη περιμένουν νέο εξοπλισμό και όταν θα μπεί και η… τελευταία πινελιά θα μας καλέσει όλους το Le Chalet, να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές βουτιές μας στην υπέροχη πισίνα του και τον καφέ ή το cocktail μας στο pool Bar του!
Η τιμή εισόδου στην πισίνα είναι μόλις 4 ευρώ ενώ το ατομικό μηνιαίο «εισιτήριο» κοστίζει 40 ευρώ. Το οικογενειακό κοστίζει 60 ευρώ!
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 25410 68511 έως 15.
……

*Με αφορμή την Γιορτή του Αγίου Πνεύματος άλλες δυο καταπληκτικές βραδιές σας περιμένουν στο cafe-bar «DRAGOSTE» στα Μάγγανα και έχουμε και λέμε:
Σήμερα Σάββατο 30 Μαΐου «KEEP KALM IT’ S SATURDAY ME DJ KALPAKH και αύριο Κυριακή το μεγάλο live του μαγαζιού με τους Κάλλυ Νομικού & Νίκο Στογιαννίδη!
Τιμή ποτού 4 ευρώ- τιμή φιάλης 40 ευρώ!!!
……

*Προβληματισμένος είναι τον τελευταίο καιρό ο γνωστός νεαρός παραγωγός του Life 92.1, Χαράλαμπος Κυρκούσης, ύστερα από τις αλλεπάλληλες ερωτικές απογοητεύσεις που ένιωσε στο… «πετσί» του το τελευταίο διάστημα.

30 Μαΐου

SEE THROUGH

30 Μαΐου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη στο ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΡΑ του Ιπποκράτη Καμαρίδη.
Τα είπε έξω από τα δόντια, ακόμη και για την πρώην Κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας και τα τραγικά λάθη της σε πολλά ζητήματα...
Ενώ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και κατά του πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ και Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης για το θέμα της Αστυνομικής Σχολής.
.....
*Ο Κώστας Ζαγναφέρης παραμένει μακράν ο πλέον δημοφιλής πολιτικός από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σίγουρα ο καλύτερος Αντιπεριφερειάρχης του Γιώργου Παυλίδη...
......
*Με ένα κινητό στο χέρι χθες ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός για το θέμα της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης. Ξεκίνησε από τον Μητροπολίτη, συνέχισε με τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και μόνο τον Πανούση δεν μπορούσε να βρει στο τηλέφωνο...
Ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε συνεχείς συσκέψεις ενώ η οργή του Ξανθιώτη Υπουργού ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του..
.......
*Οι εργαζόμενοι της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και χθες βρέθηκαν στην Ξάνθη, συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά της πολυεθνικής εταιρείας για τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων... Μάλιστα πήραν και αυτοκίνητο με μεγάφωνο και γυρνούσαν στους δρόμους της πόλης, ζητώντας την συμπαράσταση των Ξανθιωτών στον αγώνα τους.
......
*Τα χρόνια μου πολλά στον γνωστό αθλητικογράφο Παναγιώτη Χατζημίσιο και κερνούσε για τα γενέθλιά του, χωρίς ωστόσο να λέει... πόσο χρονών είναι!
Γιατί τά ‘κρυβε; Μη χάσει την «νύφη»;
……………..

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ στη Μουσθένη
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, την Παρασκευή (29-5-2015) το πρωί, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και φορώντας κράνη, μετέβησαν σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ, στη Μουσθένη, όπου ο ένας εξ αυτών εισήλθε στο εσωτερικό του και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με το παραπάνω δίκυκλο προς άγνωστη κατεύθυνση.
…………….

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ... για τις εκλογές της FIFA, στη Ζυρίχη!
Ο Γκιρτζίκης «χρέωσε» την κόρη του μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ
Προκλητικότατος σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport» είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος δήλωσε την κόρη του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στο συνέδριο για τις εκλογές της FIFA, στη Ζυρίχη .
Συνεπώς εκτός από τον ίδιο, τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου θα είναι παρούσα και η Αλεξία Γκιρτζίκη ως διερμηνέας του πατέρα της.
Βέβαια, σύμφωνα με την εφημερίδα η κόρη του προέδρου δεν δηλώθηκε ως… διερμηνέας! Φυσικά, δεν θα υπήρχε και θέμα σε αυτή την περίπτωση, αλλά δηλώθηκε μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής χωρίς να έχει θέσει καν την υποψηφιότητα της για το Δ.Σ της ΕΠΟ!
Newsit.gr
………….
  
ΟΑΕΔ: Έως 30/6 το «ΤοπΣΑ»
Λήγει την Τρίτη 30-06-2015 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις Ενεργητικές Πολιτικές – Πολιτικές Απασχόλησης – Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».
……………….

Παράθυρο για πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ΣΚΑΪ.
Το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου απασχολεί σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και δύο εβδομάδες το Ποτάμι.
«Η κυρία Κωνσταντοπούλου να ασχοληθεί με το προσωπικό της πρόβλημα που είναι μεγάλο. Εκείνη χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Τις φωνές του κ. Τσίπρα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις έχουμε ακούσει. Η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει εκλεγεί για να αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό, οπότε ας ασχοληθεί με τα προβλήματα του κοινοβουλίου λοιπόν. Το είχα τονίσει εξαρχής στον Πρωθυπουργό ότι είναι λάθος να προτείνει την κ. Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης
Πηγές πάντως από την πλευρά της Κουμουνδούρου στο άκουσμα της πρότασης δήλωναν παντελή άγνοια ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», βλέποντας πίσω από το «παράθυρο» Θεοδωράκη μία διερευνητική κρούση προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
…………..

Περιορισμένη πρόοδο διαπιστώνει το Brussels Group
Περιορισμένη χαρακτηρίζουν κοινοτικές πηγές την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα επαναληφθούν αύριο, ενώ σημειώνουν ότι μία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.
Ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.
Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

30 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

30 Μαΐου


Καλώ τους συναδέλφους μου βουλευτές του Νομού, αλλά και τους Φορείς να αγωνιστούμε υπεράνω κομμάτων και συμφερόντων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα και η Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης, διότι αρκετά έχει εγκαταλειφθεί η περιοχή μας. Ο κύριος Πανούσης θα πρέπει να δει ορθολογικότερα και χωρίς διαχωρισμούς την επαναλειτουργία των αστυνομικών σχολών της Θράκης, χωρίς να δημιουργεί με τις αποφάσεις του έριδες, και κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους. Απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε σαν Ξάνθη.
(Ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός στις δηλώσεις του για την αστυνομική σχολή Ξάνθης)
-Μια ζωή ενωτικά και χωρίς προκαταλήψεις...
………….

Ποιες ήταν οι δίκες μας κόκκινες γραμμές όλα αυτά τα 5 χρόνια, που τις επιτύχαμε και κυρίως το γνωστό «κλεφτοπασοκ» να το αποκαλύψουμε τοπικά σε όλες τις κοινωνίες και να τους στείλουμε στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να τους αναζητήσουν και όχι πλέον στις δικές μας... Πρέπει να ασχοληθούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση ακόμα ποιο ενεργά γιατί εάν στην κεντρική σκηνή γίνονται όργια, στην τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται ο χαμός των οργίων.
(Το μέλος Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης)
-Είπε τα πράγματα με το όνομά τους!
…………….

Σεμνά & ταπεινά
*Μάλλον δεν πρόκειται να το «εγκαταλείψει» εύκολα το θέμα με την χλιδή Πατακάκη στη Δράμα, ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Φώτης Καραλίδης.
Μάλιστα ο κ. Καραλίδης αναφερόμενος στην αποχώρηση του Περιφερειακού συμβούλου Δράμας κ. Κινατζίδη, σχολίασε δηκτικά τα όσα είπε ο κύριος Πέτροβιτς, λέγοντας με νόημα, «το ότι δεν πειθάρχησε στο twitter του κυρίου Παυλίδη, τα λέει όλα.... δεν χρειάζεται δεύτερο σχόλιο».
.......
*Τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας μεταξύ των ομάδων Ντότμουντ και Βόλφσμπουργκ πήγε να δει ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου και γι’ αυτό απουσίαζε χθες από τη δίκη του Θωμά Μίχολου με τον Γ. Σιδηρόπουλο που αναβλήθηκε για έναν χρόνο... μετά και συγκεκριμένα για τις 27/5/2016.
Αυτό που δεν έμαθα. Ποια ομάδα υποστήριζε!
......
*Τι γίνεται με τα γραφεία του ΓΑΠ στη Ξάνθη; Εγκαινιάστηκαν ναι μεν, αλλά προς το παρόν όπως μου είπαν οι γείτονες, πλην των γνωστών 2-3 πρώην της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ελάχιστους επισκέπτες δέχεται.
Βέβαια γενικά τα γραφεία των κομμάτων, είναι τελείως αδιάφορα πλέον για τους ψηφοφόρους τους.
.......
*Κι όμως, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, ο Σάββας Μελισσόπουλος από τώρα ξεκίνησε και κάνει...αγώνα για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του 2019!
Χαρά στο κουράγιο του! Και χαρά στο Δημαρχόπουλο που θα αντιμετωπίσει τέτοιους αντιπάλους...
......

Πολλοί «χάρηκαν» που τα «βρήκαν» Μίχογλου και Δημαρχόπουλος αλλά...χαμένος είναι μόνο ο Δήμαρχος Τοπείρου!
Πολλοί «χάρηκαν»  -κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας που τα «βρήκαν» για το θέμα των σκουπιδιών του Δήμου Νέστου και του ΧΥΤΑ Δημαρχόπουλος και Θωμάς Μίχογλου, ωστόσο ο «χαμένος» της συγκεκριμένης υπόθεσης αναμφισβήτητα είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου...
 Ο οποίος με τον τρόπο αυτό «νομιμοποιεί» στη θέση του Προέδρου τον Δήμαρχο Ξάνθης με ότι συνεπάγεται αυτό και κυρίως με την «κάθαρση» που ήθελε να επιβάλει στον  ΣΔΑΝ από το «σύστημα» Χατζηευαγγέλου...
Η προσωπική μου άποψη;
-Ο Θωμάς Μίχογλου εκλέχτηκε Δήμαρχος εξ’ αιτίας των ΡΗΞΕΩΝ που έκανε! Όσο λοιπόν «υποχωρεί» στο «σύστημα» τόσο και πιο πολύ θα «χάνει»!
Οι αποφάσεις όμως είναι δικές του... Όπως και οι «συμβιβασμοί»!
......

Εκλογές μέσα στο 2015 βλέπει ο Θεοδωράκης
«Οι κάλπες εντός του 2015 είναι αναπόφευκτες» δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμώντας, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει πολιτική επανεκκίνηση.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι πρώτες επιλογές προσώπων του Αλέξη Τσίπρα υπήρξαν λαθεμένες και θα επιχειρήσει, μηδενίζοντας το κοντέρ, να τις επανορθώσει».
-Να σχολιάσω φυσικά στα παραπάνω ότι «στην περίπτωση πρόωρων εκλογών αυτές θα γίνουν με λίστα...», οπότε τουλάχιστον για τους δεύτερους, η εκλογή είναι μετέωρη στις 3αδρικές έδρες, ενώ κανείς δεν αποκλείει εκλογικά αποτελέσματα έκπληξη που δεν θα έχουν καμία σχέση με τις δημοσκοπήσεις...
.................

Θα δώσει το παρόν στις εκλογές του Επιμελητηρίου όποτε και αν γίνουν αυτές, ο γραμματέας Νίκος Κουτσουρίδης μετά το ιστορικό «κλείσιμο» της Κληματαριάς; Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι ήδη το συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο Στέλιο Μωραϊτη και κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει ενεργά το παρόν και πάλι. Άλλωστε και πολύ νέος αλλά και γεμάτος ενέργεια. Και το σίγουρο είναι ότι θα επανέρθει πιο... δυναμικά στο νέο του ξεκίνημα, όποιο κι αν είναι αυτό.
......

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: «Εξετάζονται μέτρα για την εξομάλυνση της υψηλής τιμής πώλησης υγραερίου κίνησης οχημάτων στην Περιφέρειά μας στα επίπεδα της υπόλοιπης χώρας»
Μετά  από  έρευνα  των  αρμόδιων  υπηρεσιών  ανάπτυξης  της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, κ. Γ. Παυλίδη, διαπιστώθηκε ότι με εξαίρεση τις νησιωτικές περιοχές, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,  το υγραέριο κίνησης έχει την υψηλότερη τιμή. Παρατηρείται σε  υψηλό  ποσοστό  ομοιομορφία  τιμής  στα  πρατήρια  της  περιοχής  με  περιθώριο κέρδους  που  εκτιμάται  στο  20%-25%  έναντι  5%  κέρδους  για  τα  υγρά  καύσιμα κίνησης.

30 Μαΐου

ΒΟΛΙΔΕΣ

30 Μαΐου


ΤΑ «ΠΗΡΕ» ΑΓΡΙΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ-ΖΗΤΕΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ!
Δεν χαρίστηκε ούτε στον Δένδια ο Αλέξανδρος Κοντός και πόσο μάλλον στον πρώην Πρύτανη, πρώην ΔΗΜΑΡ και νυν… όψιμο ΣΥΡΙΖΑίο Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση.
-Ο βουλευτής Ξάνθης με το που πληροφορήθηκε στην Αθήνα όπου βρίσκονταν τις εξελίξεις στις αστυνομικές σχολές της Θράκης και τις ανακοινώσεις του Υπουργού, έγινε πυρ και μανία και εκτός από την ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή των Ελλήνων, επικοινώνησε  τόσο με τους Δημάρχους του Νομού, όσο και με το Επιμελητήριο αλλά και τον Μητροπολίτη, προκειμένου να συγκληθεί το Συντονιστικό όργανο των Φορέων και να πάρει καθολική απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων και γενική κινητοποίηση, προκειμένου το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς του για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης!!!
Ο Ιούνιος αναμένεται ιδιαίτερα «θερμός»…
…….

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ -ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!
Πραγματική… έκρηξη προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή-εισήγηση του πολιτευτή και μέλους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Κ. Αντωνιάδη εν όψει του Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες, η επιστολή δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ιδίως η παράγραφος με την οποία «έκλεινε» ο Α. Αντωνιάδης την εισήγησή του και ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω:
«Ποιες ήταν οι δικές μας κόκκινες γραμμές όλα αυτά τα 5 χρόνια, που τις επιτύχαμε και κυρίως το γνωστό «κλεφτοπασοκ» να το αποκαλύψουμε τοπικά σε όλες τις κοινωνίες και να τους στείλουμε στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να τους αναζητήσουν και όχι πλέον στις δικές μας».
-Για ποιους «χτυπάει» η… καμπάνα; Και από το… «κλεφτοπασοκ» έγιναν όψιμοι… ΣΥΡΙΖΑίοι;
…..

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΥΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ; ΠΟΥ ΘΑ «ΦΙΜΩΣΕΙΣ» ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;
Το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου απασχολεί σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και δύο εβδομάδες το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, λες και αυτό είναι στη παρούσα φάση το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας…
Πως θα «κουμαντάρει» την Πρόεδρο της Βουλής η αντιπολίτευση και το θολό «Ποτάμι» που «ψάχνεται» κάθε τόσο για να δικαιολογήσει απλά την…ύπαρξή του!
Η προσωπική μου απορία…
-Πως είναι δυνατόν να τολμάει ο Σταύρος Θεοδωράκης να μιλάει για δημοκρατία και…»φασισμούς» όταν πρώτος αυτός στην πρόσφατη εκπομπή του με τον Χατζηνικολάου «φίμωσε» εν ψυχρώ τους Απόστρατους και τους συλλόγους της Ξάνθης, προκειμένου να πουν κι αυτοί την άποψή τους για τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Παρασκευής στον Αϊ Γιώργη Εχίνου…

30 Μαΐου

Συζητήθηκε επίσης, η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των μεθοριακών σταθμών, η επαρκής στελέχωση και η διασφάλιση του εργασιακού περιβάλλοντος του προσωπικού

30 Μαΐου


Πρωτοβουλίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Γιαννακίδη για το παραεμπόριο από την μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου Βουλγαρίας στη σύσκεψη με Βαλαβάνη
 Tην  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015,  πραγματοποιήθηκε  στο  γραφείο  της  Αναπληρώτριας Υπουργού  Οικονομικών,  κας  Βαλαβάνη,  σύσκεψη  αναφορικά  με  τα  μέτρα  για  την καταπολέμηση της μη καταβολής Φ.Π.Α σε εισαγόμενα προϊόντα από Βουλγαρία.Στη  σύσκεψη  παρευρέθησαν  οι  κ.κ.  Παπαδιγενόπουλος  Κώστας  (Δ/ντής  Γραφείου  της Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών), Βερναδάκης Γεώργιος (Συνεργάτης της Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών), Τριμπόνιας Δημήτρης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τελωνιακών Υπαλλήλων Ελλάδας),  Κρέτσης  Θεεοδόσιος  (Πρόεδρος  Τελωνιακών  Υπαλλήλων  Μακεδονίας)  και  οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιαννακίδης Ευστάθιος (Ξάνθης), Καΐσας Γεώργιος (Έβρου), Καρά Γιουσούφ Αϊχάν (Ροδόπης), Μουσταφά Μουσταφά (Ροδόπης), Ρίζος Δημήτριος (Έβρου) και Σταμπουλή Αφροδίτη (Σερρών)
 .Συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος της μη καταβολής των προβλεπόμενων έμμεσων φόρων σε αγαθά που εισάγονται από τη γειτονική χώρα. Από πλευράς του κ.Γιαννακίδη τέθηκε,  μεταξύ άλλων,  το ζήτημα της αντιμετώπισης των ελλείψεων και των ανεπαρκειών  του  μεθοριακού  σταθμού  του  Αγ.  Κωνσταντίνου,  στα  σύνορα  με  τη Βουλγαρία.  Σημειώνεται  πως  παρά  τον  ιδιαίτερα  αυξημένο  όγκο  ημερήσιας  διέλευσης οχημάτων από τον εν λόγω σταθμό, υπάρχει πλήρης απουσία των αναγκαίων υποδομών και μέσων προκειμένου να διεκπεραιωθεί με τρόπο αποτελεσματικό η ελεγκτική διαδικασία.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός του Αγ. Κωνσταντίνου έχουν τεθεί από τον κ.Γιαννακίδη και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε σχετικές συναντήσεις. Η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των μεθοριακών σταθμών, η επαρκής στελέχωση και η διασφάλιση του εργασιακού περιβάλλοντος του προσωπικού αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών διαδικασιών και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.   
Γραφείο Στάθη Γιαννακίδη
Βουλευτή Ξάνθης – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2 & 3/6/2015 ΣΤΟ ELISSO HOTEL
 
Το Σωματείο Φωτογράφων Ξάνθης σε συνεργασία με τον αξιόλογο φωτογράφο Μπάμπη Τσουκιά διοργανώνει διήμερο σεμινάριο το όποιο απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες φωτογράφους.
Στις 2/06 & 3/06 στην αίθουσα Elisso
τηλ επικοινωνίας: 2541075000 ή 22287 ή 67333
Για το σωματείο Φωτογράφων Ξάνθης
                Η γραμματέας
                  κ. Φανίδου

30 Μαΐου

MH ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

30 Μαΐου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΠΑΣΟΚ, 356 ΜΕΛΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα 356 μελή μας που προσήλθαν στις κάλπες σε όλο το νομό και ψήφισαν για την εκλογή σύνεδρων για το 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ που θα λάβει χωρά στις 5,6 & 7 Ιουνίου 2015.
Συνολικά εκλέχτηκαν 29 σύνεδροι. Στον δήμο Ξάνθης ψήφισαν 140 μέλη και εξέλεξαν 10 συνέδρους, στον δήμο Αβδήρων 83 και εκλέχτηκαν 8 σύνεδροι στον δήμο Τοπείρου 71 και εκλέγονται 5 και στον δήμο Μύκης 62 και εκλέγονται 6 σύνεδροι. Κατά αύξοντα αριθμό ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Δήμος Ξάνθης 140 ψήφοι
Εκλέγονται:
1)Αντωνιάδης Ανέστης
2)Παπαδόπουλος Γιώργος
3)Μήτρου Αντώνης
4)Κορδώνης Δημήτριος
5)Βορίδης Δημήτριος
6)Βάγγος Χρήστος
7)Δρακίδης Ευστάθιος
8)Μωραλίδου Μαρία
9)Χριστάνα Αγγελική
10)Κουρουπάκη Μαλαματένια΄
Δήμος Αβδήρων 83 ψήφοι
Εκλέγονται:
1)Σπύρογλου Ιωάννης
2)Μανδυλής Κωνσταντίνος
3)Μαλουσάρης Φίλιππος
4)Σεβδαλής Παναγιώτης
5) Καλογερή Πολυτίμη
6)Σαμουρέλης Λοΐζος
7)Βαγγέλη Δήμητρα
8)Λάκκα Ελένη
Δήμος Τοπείρου 71 ψήφοι
Εκλέγονται:
1)Ζιάκας Γεώργιος
2)Χαλεβελάκης Εμμανουήλ
3)Γρυλωνάκης Ελευθέριος
4)Καραβασίλη Σάρρα
5) Βάγγου Ζαχαρένια
Δήμος Μύκης
Εκλέγονται:
1)Φαρζλή Κεμάλ Αχμέτ
2)Δοξακάκη Ελένη
3)Μπέλεσης Στυλιανός
4)Φιλιππίδης Φώτιος
5)Λουζιώτη Δανάη
6)Κεχαγιά Σαλή
Καλό Συνέδριο και σωστές και αδιάβλητες διαδικασίες.
Ο Γραμματέας ΝΟΕΣ Ξάνθης
Χρήστος Αμανατίδης
Τρομερό «κράξιμο» από Μπέο: «Ο χασισοπότης πρωθυπουργός, η ντροπή της Ελλάδας»!
 
Με όλους τα έβαλε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον Ζωγράφο, στην ΕΠΟ, στον Ολυμπιακό, στον Μαρινάκη, στον Πατέρα, στον Κόκκαλη, στον Βαρδινογιάννη, σε επίορκους δικαστές, αλλά και στην… κόρη του Γκιρτζίκη!
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου στον Metropolis 95.5
«Δεν απαλλάχθηκε κανένας. Ας δούμε τι θα πει το συμβούλιο εφετών. Με μια πρόταση του συμβουλίου δε σημαίνει ότι είσαι ένοχος ή αθώος. Αν αποφασίσει το συμβούλιο να πάω σε δίκη, θα πάω χωρίς δικηγόρο γιατί η υπόθεση του 2011 είναι αστεία.
Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Μπανανία. Για τον Πλατινί, τι να πούμε; Που ήταν έξω από το Μαξίμου και έλεγε «δεν μπορούμε να επέμβουμε αν δεν ολοκληρωθούν τα ποινικά δικαστήρια» και όταν βγήκε από τον χασισοπότη πρωθυπουργό, την ντροπή της Ελλάδας, είπε «άλλαξαν τα δεδομένα» και διέλυσαν μια ομάδα;
Υπάρχουν 5 μάρτυρες, στοιχεία, αποδείξεις και λένε αθώοι; Ένας αλήτης ο Κλουκίνας, ένας επίορκος δικαστής; Δε μπορεί να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα με αυτούς τους αθλητικούς δικαστές, με αυτές τις επιτροπές, με αυτό το αίσχος. Αν έχουν τσίπα, να παραιτηθούνε. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με αυτούς τους όρους, τότε ντρέπομαι για αυτό το κατάντημα».
-Για την ΕΠΣ Θεσσαλίας και την αίτηση κατάπτωσης του ΔΣ της ΕΠΟ: «Χαιρετίζω αυτή την ομόφωνη, με 10-0, απόφαση και στηρίζω τον πρόεδρο όλο το συμβούλιο της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Εύχομαι να είναι η απαρχή να σπάσει το απόστημα και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο.
Να είναι το πρόσωπο που θα προτείνουν να είναι κοινής αποδοχής να εμπνέει σεβασμό. Και με πρώτο σφύριγμα, να γίνει συμφωνία σταματήσουν οι διαμαρτυρίες. Λάθη γίνονται και θα γίνονται, αρκεί να μην είναι σκόπιμα.
Σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα τον κ. Λυσσαρίδη. Όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο με μια αμαρτωλή διοίκηση κα ένα κατεστημένο πρέπει να έρθει σε σύγκρουση. Μετά την προσωρινή διοίκηση, να μπουν στην ΕΠΟ πρόσωπα αποδεκτά και έτοιμα να συγκρουστούν με τα λαμόγια που λυμαίνονται σήμερα το ποδόσφαιρο και κάνουν περιουσίες».
-Για την ΕΠΟ και την «εγκληματική οργάνωση»: «Έτσι όπως είναι δομημένο σήμερα το ποδόσφαιρο, την εύνοια την έχει μια ομάδα, ο Ολυμπιακός. Και δεν την χρειάζεται, αφού είναι η καλύτερη ομάδα.
Θα είναι άδικο όμως για τα πρόσωπα που εμπλέκονται, να προκαταβάλουμε ή να επηρεάσουμε δικαστικές συνειδήσεις. Η δικαιοσύνη αυτή τη φορά κάνει σωστή διαδικασία και σέβεται τους κατηγορουμένους, δίνοντας τους το δικαίωμα να απολογηθούν, να καταθέσουν υπομνήματα κάτι που δεν έγινε με μένα».
-Για την κόρη του κ. Γκιρτζίκη που φέρεται να είναι μέλος της ΕΠΟ: «Όταν το μυρμήγκι πεθαίνει, βγάζει φτερά. Αυτοί τελειώσανε. Ας θυμηθούν, το 2001, ποιος έβαλε τα στήθη του μπροστά, κατά της παράγκας. Το 2004, είχα πει πως «όλες οι χούντες, κάποτε πέφτουν». Το σημερινό κατεστημένο με τιμώρησε με ισόβιο αποκλεισμό και οδήγησε την ομάδα μου και την περιουσία μου στον αφανισμό».
-Για την προσωπική του σχέση με τον κ. Μαρινάκη: «Και με τον κ. Πατέρα, και με τον κ.Κόκκαλη και με τον κ.Βαρδινογιάννη είχαμε σχέσεις. Έχω έντονη προσωπικότητα και έχω το δικαίωμα να πιώ ένα καφέ να πάω για φαγητό. Το τι λέγαμε, είναι προσωπικά δεδομένα»
-Για τον Χριστόφορο Ζωγράφο: «Μεγαλύτερο λαμόγιο και ξεφτίλας από τον Ζωγράφο, δεν υπάρχει. Είναι ο χειρότερος χαρακτήρας και άνθρωπος. Ο συγκεκριμένος «κύριος» δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στην ΚΕΔ και έπρεπε να παραιτηθεί εδώ και μήνες».
-Για την προφυλάκιση του Αιμίλιου Κοτσώνη και τις συνομιλίες μαζί του: «Δεν θα πάω σ αυτή τη διαδικασία. Η υπόθεση χρήζει δικαστικής διερεύνησης, την οποία δε θέλω να επηρεάσω. Θεωρώ πως η δικαιοσύνη έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να την ξεδιαλύνει και να βγάλει μια δίκαιη απόφαση. Θεωρώ πως η υπόθεση αυτή δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο».
Επέστρεψε ο εφιάλτης του "αρσενικού" στο πόσιμο νερό στην Νικήσιανη
Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καβάλας στα πλαίσια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού ανακοινώνει, αναφορικά με τη χρήση του πόσιμου νερού στον οικισμό Νικήσιανης του Δήμου Παγγαίου, ότι μετά από εκτίμηση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Υπηρεσία εκδόθηκε απόφαση απαγόρευσης χρήσης του πόσιμου νερού.
Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του νερού από το δίκτυο του ανωτέρω οικισμού για πόση και παρασκευή τροφίμων και να χρησιμοποιείται μόνο για τις λοιπές χρήσεις όπως ατομική υγιεινή, καθαριότητα, πλύση σκευών κ.τ.ο. διότι τα επίπεδα συγκέντρωσης του στοιχείου αρσενικού, παρά την καθοδική τάση που έδειξαν κατά την επανάληψη των μετρήσεων, παρέμειναν πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο των 10 μg/l.
Η Υπηρεσία, αναφέρει πως,  θα συνεχίσει να παρακολουθεί με τακτικές δειγματοληψίες στο πόσιμο νερό του δικτύου της περιοχής λαμβάνοντας τα όποια μέτρα απαιτούνται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες της περιοχής.
Ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Η ΔΕΥΑ Παγγαίου ενημερώνει τους κατοίκους της Δ.Κ. Νικήσιανης, ότι σύμφωνα με την αρ. 07/οικ.1844/28-5-2015 απόφαση, απαγορεύεται η χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο του οικισμού για πόση και παρασκευή τροφίμων. Επιτρέπεται η κατανάλωση για κάθε άλλη χρήση (ατομική υγιεινή, πλύση τροφίμων και σκευών, καθαριότητα κλπ).
Η απόφαση αυτή αίρεται με νεότερη και μετά από σχετική εισήγηση της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας.
Η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διανομή εμφιαλωμένου νερού στις σχολικές μονάδες του οικισμού.
Η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου ενημερώνει τους κατοίκους  της Δ.Κ. Νικήσιανης,   ότι σύμφωνα με την αρ. 42/2015/29-05-2015 ομόφωνη  απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, οι καταναλωτές της, δεν θα καταβάλλουν το πάγιο τέλος ύδρευσης για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η απαγόρευση χρήσης νερού από την Δ/νση Υγείας.
Η απόφαση αφορά όλες τις υδροδοτούμενες  ιδιοκτησίες  με κτίσμα, ενώ εξαιρούνται όλα τα αδόμητα οικόπεδα και αγροτεμάχια.
Στο σκαμνί αντινομάρχες για άδεια σε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων
 Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης θα καθίσουν στο σκαμνί 14 άτομα που κατηγορούνται ότι χορήγησαν παράνομη άδεια σε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων. Παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων δύο πρώην αντινομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της πρώην νομαρχίας Χαλκιδικής για ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, κατά περίπτωση.
Το δικαστικό συμβούλιο, ουσιαστικά, υιοθέτησε την πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών Ελένης Κονταξή η οποία ζήτησε την παραπομπή. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι διευκόλυναν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που έχουν ήδη καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, για τη λειτουργία του εργοστασίου παρασκευής λαθραίων τσιγάρων, στην περιοχή της Κασσάνδρας .
Στο υπ' αριθμόν 400/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι:  Ευθύνες φέρουν ο προϊστάμενος Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ν. Μουδανιών,ο αντινομάρχης Τουρισμού,ο αντινομάρχης Οικισμού – Χωροταξίας, ο ιδιοκτήτης του επίδικου αγροτεμαχίου, ο μηχανικός που συνέταξε τεχνική έκθεση, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης και ο πρόεδρος και τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής που εισηγήθηκαν και υπερψήφισαν της έκδοση της αδείας, στις 30 Αυγούστου 2010.
Από την έρευνα προέκυψε ότι δεν υπήρχαν εγκρίσεις – γνωμοδοτήσεις του ΕΟΤ, του Δασαρχείου και του Υπουργείου Πολιτισμού κ.α Επιπλέον στις εκτός σχεδίου περιοχές του Ν. Χαλκιδικής δεν επιτρέπεται η δραστηριότητα της βιοτεχνίας συσκευασίας τυποποίησης τσιγάρων και προϊόντων καπνού – ξηραντήριο καπνού, ούτε η επεξεργασία γεωργικών προϊόντων γενικότερα.
Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος αντινομάρχης Τουρισμού φέρεται να έλαβε από τον αρχηγό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ φέρεται να ζήτησε κι άλλα 30.000 ευρώ προκειμένου να προβεί σε ενέργειες και να μεσολαβήσει στον δεύτερο κατηγορούμενο αντινομάρχη, στους νομαρχιακούς συμβούλους και στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την έγκριση της συγκεκριμένης άδειας.
Επίσης το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με το ίδιο βούλευμα, διατάσσει τη διατήρηση ισχύος διατάξεων της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με τις οποίες επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι σε πέντε από τους κατηγορούμενους.Οι τέσσερις υποχρεώθηκαν να καταβάλουν χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στον  πέμπτο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. 
Ο Μειμαράκης προανήγγειλε αναταραχή στην Κ.Ο της ΝΔ λόγω της συμφωνίας ...Αλλά και σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες μέσα στην Βουλή
 Αναταραχή σε όλες της κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων -και άρα και στην Νέα Δημοκρατία- θα φέρει η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, εκτιμά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, προβλέπει ότι τα κόμματα θα δοκιμαστούν: «Είναι σίγουρο ότι θα φέρει αναταραχή σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και κυρίως σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έχουν την κύρια ευθύνη για την υπογραφή, την ψήφιση και την υλοποίηση της συμφωνίας» σημειώνει.
Διερωτάται εάν η αντιπολίτευση θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν ο πρωθυπουργός μετατρέψει την ψηφοφορία για τη συμφωνία σε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ εκτιμά ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα η κυβέρνηση και θα οδηγηθεί σε εκλογές εάν δεν συγκεντρώσει τον απόλυτο αριθμό της πλειοψηφίας στην ψηφοφορία, καθώς δεν θα μπορέσει ακόμη και εάν ψηφίσει η αντιπολίτευση να την υλοποιήσει
Ως προς τη συμφωνία καθ' αυτή, αναφέρει ότι θα κριθεί από το περιεχόμενό της καθώς «δεν μπορεί κανείς να παίρνει αρνητική ή θετική θέση χωρίς να την έχει διαβάσει».
Ο Ευ. Μεϊμαράκης, ζητά επίσης από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να αφήσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση. «Το να υποστηρίζεις δημοσίως ότι θα ψηφίσεις τη συμφωνία άνευ όρων και χωρίς να την έχεις δει, άθελά σου αδυνατίζεις τη διαπραγματευτική θέση της χώρας» υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για την επιχορήγηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ-Το πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων
Λήγει την Τρίτη 30/06, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Από κόσκινο δεκάδες χιλιάδες καταθέσεις στο εξωτερικό
 Υποθέσεις-«φωτιά» που μπορούν να φέρουν στα δημόσια ταμεία σημαντικά έσοδα από φοροδιαφυγή και τον αδήλωτο πλούτο έχουν στα χέρια τους το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πρόκειται για στοιχεία από τις καταθέσεις 1.364.069 φορολογουμένων, ανάμεσά τους 54.246 πολίτες που τα χρόνια της κρίσης έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό (ποσά άνω των 100.000 ευρώ) αλλά και 5.157 περιπτώσεις που ελέγχονται.
Ωστόσο, για να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία ο οικονομικός εισαγγελέας εκπέμπει SOS στην κυβέρνηση και ζητάει μεταξύ άλλων 300 ελεγκτές που θα αφοσιωθούν αποκλειστικά στο δύσκολο αυτό έργο.
Στην Εθνική Ελπίδων ο Δημήτρης Γούτας
 
Στο διεθνές φιλικό τουρνουά «Βαλερί Λομπανόφσκι», που διοργανώνει η Π.Ο. Ουκρανίας, θα πάρει μέρος στις αρχές Ιουνίου η Εθνική Ελπίδων με τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της SKODA ΞΑΝΘΗ Δημήτρη Γούτα.
Ειδικότερα, στις 2 Ιουνίου (ώρα 16:00) θ΄ αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στο «V. Bannikov Stadium» και στις 3 Ιουνίου την Ουκρανία ή τη Μολδαβία

29 Μαΐου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ.....για τις εκλογές της FIFA, στη Ζυρίχη!

29 Μαΐου


Ο Γκιρτζίκης «χρέωσε» την κόρη του μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ
 
Προκλητικότατος σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport» είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος δήλωσε την κόρη του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στο συνέδριο για τις εκλογές της FIFA, στη Ζυρίχη .
Συνεπώς εκτός από τον ίδιο, τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου θα είναι παρούσα και η Αλεξία Γκιρτζίκη ως διερμηνέας του πατέρα της.
Βέβαια, σύμφωνα με την εφημερίδα η κόρη του προέδρου δεν δηλώθηκε ως ….διερμηνέας! Φυσικά, δεν θα υπήρχε και θέμα σε αυτή την περίπτωση, αλλά δηλώθηκε μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής χωρίς να έχει θέσει καν την υποψηφιότητα της για το Δ.Σ της ΕΠΟ!
Newsit.gr

29 Μαΐου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ντροπή σου κύριε Πανούση! Να δούμε, τι θα μας πεις στη Βουλή

29 Μαΐου


ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ: Επαναλειτουργούν επίσημα τελικά οι Σχολές Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής, συνεχίζει κέντρο λαθρομεταναστών η πρώην αστυνομική σχολή Ξάνθης

*Αν και πρώην Πρύτανης που γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, ξεχωρίζεις την Θράκη σε «πρόβατα» και «ερίφια», να καταδικάζεις την Ξάνθη στην «απομόνωση»!

«Δύο» τους έχουμε!...
Τι κάνουν οι «λαλίστατοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης. «Νοιάζονται» μόνο για τα «θέματα» που τους... «υπαγορεύει» ο Γ. Σιδηρόπουλος;
Θα επαναλειτουργήσει φέτος, μετά από δυο χρόνια, η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ανακοίνωσε, το πρωί της Τετάρτης  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης. Παράλληλα ο Υπουργός  σημείωσε ότι θα επαναλειτουργήσει και η Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, όχι όμως αυτή της Ξάνθης που θα συνεχίσει «Κέντρο υποδοχής» λαθρομεταναστών. Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την σκληρή αντίδραση του βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού που ξαναφέρνει το θέμα στη Βουλή, αφού η Ξάνθη είχε πάρει την διαβεβαίωση του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ.Κικίλια ότι από τον Οκτώβριο του 2015 μαζί με την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, θα επαναλειτουργούσε και η Σχολή αστυφυλάκων Ξάνθης!
Αναλυτικότερα: Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. υπουργός με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά, Δημήτρη Ρίζο και Γιώργο Καίσα, καθώς και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της Σχολής Αστυφυλάκων, ενώ ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι παράλληλα με αυτή του Διδυμοτείχου θα επαναλειτουργήσουν κι αυτές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.
Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό να επαναλειτουργήσουν οι παραπάνω Σχολές και συγκεκριμένα για την Σχολή Διδυμοτείχου ανέφερε πως θα λειτουργήσει με τουλάχιστον 200 σπουδαστές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού αυτού.
Επίσης, στις προθέσεις του κ. Πανούση είναι η ενίσχυση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και η μετατροπή της σε ευρωπαϊκό κέντρο για αστυνομικά ζητήματα, σε συνεργασία με άλλες Σχολές ευρωπαϊκών χωρών.
Τέλος, δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η συνεργασία με τους παριστάμενους για το μέλλον της Σχολής.
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά, η οποία πρόσφατα πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, με ερώτηση στη βουλή, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον κ. υπουργό, πως αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου η δέσμευση του υπουργού να επαναλειτουργήσει η Σχολή.
Ταυτόχρονα, σημείωσε τα οφέλη που θα έχει από αυτή την πρωτοβουλία η τοπική κοινωνία. Επίσης, υπογράμμισε ότι έτσι αποκαθίσταται μια κατάφορη αδικία σε βάρος του Διδυμοτείχου, όταν οι μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν σε λουκέτο την Σχολή.
Τέλος, τόνισε ότι θα συνεχίσει, μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό, να θέτει επί τάπητος τις “ανοιχτές πληγές” του Έβρου, αναζητώντας λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός δεν έκρυψε την οργή του για τις ανακοινώσεις του κυρίου Πανούση, λέγοντας ότι «είναι ντροπή για έναν άνθρωπο που έζησε τόσα χρόνια στη Θράκη και διετέλεσε πρύτανης του ΔΠΘ να «ξεχωρίζει» έτσι τους κατοίκους της λειτουργώντας με τέτοια μυστικότητα ερήμην των τοπικών κοινωνιών», ενώ κατήγγειλε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για διγλωσσία και διαχωρισμό της Θράκης σε «ερίφια» και «πρόβατα», αναφέροντας τα παρακάτω:
«Λυπάμαι ειλικρινά για τον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ και Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση, γιατί δεν τον τιμούν οι πρακτικές και συμπεριφορές διαχωρισμού της Ακριτικής Θράκης σε «πρόβατα» και «ερίφια»...! Και για το συγκεκριμένο θέμα καταγγέλλω και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γιατί εμπαίζουν την Ξάνθη και διαχωρίζουν τη Θράκη.
Δεν γνωρίζω με τι κριτήρια ο κ. Πανούσης λειτούργησε έτσι, δεν γνωρίζω γιατί αντιμετωπίζεται με τόση «εχθρότητα» η περιοχή της Ξάνθης από την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί.
Αυτό που μπορώ ωστόσο να υπενθυμίσω στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου είναι η διαβεβαίωση του προκατόχου του Υπουργού κ. Κικίλια τόσο σε μένα, όσο και στον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρόεδρο του ΕΒΕ και τους Φορείς, ότι η πρώην Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης θα επαναλειτουργούσε ταυτόχρονα με αυτήν της Κομοτηνής από τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2015.
 Τι μεσολάβησε και τι άλλαξε;
Πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό η Ξάνθη, πως είναι δυνατόν μέσα σε κατοικημένη περιοχή και δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και σπίτια, να συνεχίσει να λειτουργεί ένα κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών;
 Που προσωρινά μάλιστα θα λειτουργούσε στη Σχολή και δεν είχα διστάσει την περίοδο εκείνη να συγκρουστώ και με τον κύριο Δένδια για την τότε διγλωσσία του;