*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Να αλλάξει ηγεσία η ΝΔ, θέλει η πλειοψηφία

31 Ιανουαρίου


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ
 

Ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός μιλώντας στα Παραπολιτικά, του Σαββάτου, ζήτησε επιστροφή της ΝΔ και πάλι στον μεσαίο χώρο, τονίζοντας τα παρακάτω: «Πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια της ήττας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ευθύνες. Η επικοινωνιακή καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε να έχει εστιάσει σε όσα κάναμε εμείς και όχι στον φόβο. Πρέπει να αποσαφηνίσουμε το ιδεολογικό στίγμα και να απευθυνθούμε ξανά στον μεσαίο χώρο»
......
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Να αλλάξει ηγεσία η ΝΔ, θέλει η πλειοψηφία
 
Στην κατεύθυνση αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis, που δημοσιεύονται στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να συνεχίσει να ηγείται της Νέας Δημοκρατίας, οι απαντήσεις των πολιτών, σύμφωνα με την πολιτική χωροθέτησή τους, έχουν ως εξής:
Δεξιοί: 60% όχι, 35% ναι.
Κεντροδεξιοί: 45% όχι, 44% ναι.
Κεντρώοι: 57% όχι, 32% ναι.
Και στις τρεις κατηγορίες πολιτών-ψηφοφόρων δηλαδή, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και της ανάδειξης καινούριου αρχηγού στη γαλάζια Παράταξη.
......
Χειροπέδες σε 13χρονο που έκλεψε μοτοποδήλατο στη Ξάνθη την ώρα που το...έσπρωχνε!
Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 13χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν, στην πόλη της Ξάνθης, τον 13χρονο μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη να σπρώχνουν με τα χέρια ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα.
Στη θέα των αστυνομικών, οι δύο δράστες εγκατέλειψαν το δίκυκλο και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα εκδόθηκαν αναζητήσεις από τις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 13χρονο.
Το αφαιρεθέν δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
…..
Συνελήφθηκε 26χρονος με λαθραίο καπνό και τσιγάρα στη Δράμα
Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι κατείχε στην οικία του 28 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.400 γραμμαρίων και 90 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω συσκευασίες καπνού και τα πακέτα τσιγάρων.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνιακού κώδικα και του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
....
16χρονος που το είχε σκάσει απο το αναμορφωτήριο, διέρρηξε σπίτι στην Καβάλα και έκλεψε χρυσαφικό! 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, την Πέμπτη (29-1-2015) το πρωί, στην Καβάλα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 16χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης, το πρωί της 29-1-2015, διέρρηξε οικία στην Καβάλα και αφαίρεσε από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά.
Σημειώνεται ότι ο 16χρονος, την 29-10-2014, διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και έκτοτε αναζητείται.  
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

31 Ιανουαρίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Απαγορεύουν την τοποθέτηση της Μεγάλης Σημαίας, στο υψ. «Αυγό»!

31 Ιανουαρίου


Αρνητική η Εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης, στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ

*Ξεχνάν ορισμένοι ότι ο Γλέζος κατέβασε από την Ακρόπολη την Γερμανική σημαία και ύψωσε την Ελληνική...

*Καθαρή πολιτική παρέμβαση Αλέξανδρου Κοντού για το θέμα, τι λέει στην δήλωσή του.
Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ενώ η Ελληνική σημαία κυματίζει στην Ακρόπολη, τον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο του κόσμου, με αρνητική εισήγηση η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης, εισηγείται στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων στη Κομοτηνή, την απαγόρευση της τοποθέτησης της Μεγάλης Ελληνικής σημαίας στο ύψωμα «Αυγό»! Πρόκειται στην ουσία για έναν χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου που η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης σπεύδει να....απαγορεύσει για την ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας!!! Το σύμβολο της ελληνικής ψυχής..
 Για το συγκεκριμένο θέμα, με καθαρή πολιτική παρέμβαση, ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, αναφέρει τα παρακάτω: "Η εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης, μας λυπεί βαθύτατα, είναι απαράδεκτη και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Πιστεύω ότι η τελική απόφαση της Επιτροπής θα δικαιώσει όλους τους Θρακιώτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους που αγωνίστηκαν και "μάτωσαν" γι' αυτήν την Ελληνική σημαία και την θέλουν, να κυματίζει στην υψηλότερη κορφή της Ξάνθης".
Η αποκάλυψη από το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης που αναφέρει τα παρακάτω σε σχετική ανακοίνωσή του.
 Ο Πρόεδρος με 6 μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης και 15-μελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου ‘’ Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης ’’, μετέβησαν στις 29 Ιαν.2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, όπου συνήλθε το (11 μελές) ‘’Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης’’, ως αρμόδιο Όργανο( Ν3028/2002, άρθρο 49), για τη γνωμάτευση και της αίτησης μας για την Τοποθέτηση της Σημαίας στο Υψ. ‘’Καλλιάδιον’’ (ΑΥΓΟ), που υποβλήθηκε με μέριμνα της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης( Μουσείο Αβδήρων), μαζί με την προβλεπόμενη δική τους εισήγηση.
Η διαδικασία άρχισε με την ανάγνωση της εισήγησης της Αρχαιολογικής Εφορείας Ν. Ξάνθης, η οποία ήταν αρνητική. Στη συνέχεια της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης και ο Νομικός Σύμβουλος, Δικηγόρος κ. Θωμάς Ξανθόπουλος, παρουσίασαν και ενημέρωσαν το Συμβούλιο με τις δικές τους σύννομες θέσεις και απάντησαν με σαφήνεια στα πρόσθετα ερωτήματα που τέθηκαν, από τα μέλη του Συμβουλίου.
Θεωρούμε την αρνητική εισήγηση, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, ως επιεικώς απαράδεκτη, αφού δεν απάντησε επί της ουσίας των επιχειρημάτων της δικής μας αίτησης, που στηρίζεται στις προβλέψεις του Ν.3028/2002( άρθρα 12και 13). Δεν έλαβαν υπόψη τους, ότι το ζητούμενο είναι ΜΟΝΟ 1 τ.μ έδαφος, του ( εκτός σχεδίου) Αρχ. Χώρου επάνω στο ύψωμα ‘’ΑΥΓΟ’’, για να τοποθετηθεί το Εθνικό Σύμβολο, στο κατάλληλο μέγεθος, για να είναι ορατό από την Ξάνθη, αλλά επέμειναν στη στείρα επανάληψη νομικίστικων σοφισμάτων με παραπομπές στο γράμμα και όχι στην ουσία των προβλέψεων της νομοθεσίας.

31 Ιανουαρίου

Συνέντευξη Τύπου χθες, του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου για την Παράδοση Επισκευασμένου Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, από ευεργέτη δωρητή!

31 Ιανουαρίου


Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέντευξη Τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου για την Παράδοση Επισκευασμένου Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, από ευεργέτη δωρητή.
Όπως μας πληροφόρησε ο κύριος Πάσχου, ένα ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Ξάνθης που ευρίσκετο λόγω μεγάλης βλάβης εκτός ενεργείας για μεγάλο χρονικό διάστημα και απαιτούσε υψηλό κόστος επισκευής του (Σ.Σ. περίπου 800 ευρώ), επισκευάστηκε κατόπιν έγκρισης του ΔΣ του Νοσοκομείου, με την ευγενική προσφορά του Αθηναίου επιχειρηματία και Αεροναυπηγού Στέφανου Τσολακίδη χωρίς μάλιστα κόστος για το Νοσοκομείο Ξάνθης!
Ο οποίος με τις γνωριμίες που έχει στην Αθήνα και την εταιρεία, το επισκεύασε με 800 ευρώ, προσωπικά του χρήματα...!
Σημειώνω ότι στην λιτή εκδηλωσούλα ήταν παρών και ο δωρητής κ.Στέφανος Τσολακίδης, αλλά και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης Σοφία Παπαναστασίου όπως και ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δημήτρης Καραμφυλίδης.
Ιδού και εκσυγχρονισμένο πλέον ασθενοφόρο που θα ενισχύσει τον στόλο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης και για το οποίο όπως μας είπε ο Διοικητής, ο δωρητής πλήρωσε 800 ευρώ κάνοντας ανακατασκευή του κινητήρα χάρις στις γνωριμίες που διέθετε στην εταιρεία και το παρέδωσε έτοιμο προς λειτουργία!

31 Ιανουαρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Ιανουαρίου


*«ΑΣΤΕΡΙΞ, ΟΒΕΛΙΞ ΚΑΙ ΜΙΜΙΝΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» είναι το θέμα της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ στην μεγάλη παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2015 και ιδού η πρώτη φωτογράφηση της στολής με τους Στέλιο Αρσενίου ως Οβελίξ, την Κωνσταντίνα ως Μιμίνα και τον Τόρη Παπαδήμα ως Αστερίξ!
……
*Σημειώνεται ότι η Θ. Θεατρική σκηνή συμμετέχει στην φετινή παρέλαση στην 13η σειρά ενώ η στολή στοιχίζει για τα μέλη της 25 ευρώ και τα μη μέλη της 30 ευρώ. Πληροφορίες: 25410/20670- 25410/65.200 & 6989593404 (Τόρης Παπαδήμας).
……

*O φοβερός τουμπερλεκίστας Μάκης Αρίφογλου εμφανίστηκε την Τρίτη στην εκπομπή MEGA με μία που παρουσιάζει ο Μάρκος Σεφερλής, παίζοντας τουμπερλέκι με το καλλιτεχνικό σχήμα του Αρσενίου και του Καραδήμου...
Να και η φωτογραφία του Μάκη, που ανέβασε ο ίδιος χθες στο facebook, με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Μάρκο Σεφερλή, και έγινε χαμός από «likes»!!!
……

*Νέο αμόρε για τον Μάκη Αρίφογλου, ή απλά συνεργάτες στο μουσικό σχήμα που συμμετέχουν;;;
Ο λόγος φυσικά για την Έλενα Τσαβαλιά την οποία βλέπετε αγκαλιά με τον γνωστό τουμπερλεκίστα!
……

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει και σήμερα τους φίλους της εκπληκτικής Μουσικής  Ταβέρνας ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ! Εκτός λοιπόν από την εκπληκτική λαϊκή ορχήστρα του μαγαζιού με την τρομερή Μάνια Ασλάνογλου στο τραγούδι, τον Φίλιππο (μπάσο και τραγούδι» και τον Τάσο στο μπουζούκι, ο Βασίλης θα έχει και χορεύτρια οριεντάλ, την εκρηκτική Δέσποινα!!!
Εγγύηση φυσικά στο ΜΥΡΟΒΟΛΟ και η υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα της με το υπέροχο περιβάλλον...Στην Παλιά Πόλη, Πυγμ. Χριστίδη 7. Κλείστε τραπέζι στο τηλ. 25410 72720. Θα γίνει χαμός σήμερα με την χορεύτρια.
……

*Στο «ROOM 6» της Αλεξανδρούπολης τραγούδισαν live χθες το βράδυ, το γνωστό καλλιτεχνικό δίδυμο από την Ξάνθη, Γιώργος Καρυπίδης και Αντώνης Χειμωνίδης, και όπως έμαθα ενθουσίασαν με τον ρεπερτόριό τους όλους τους Αλεξανδρουπολίτες!
……

*Live λαϊκή βραδιά διοργανώνει και σήμερα Σάββατο η ταβέρνα «ΚΤΗΜΑ» με 5μελή καταπληκτική ορχήστρα με μπουζούκι, σάζι, Ποντιακή λύρα και τραγούδι και στο τραγούδι την φοβερή φωνή που εντυπωσιάζει τους πάντες, την 21χρονη Σίλια, φοιτήτρια από την Κομοτηνή.
Μαζί της στο μουσικό σχήμα και οι: Φίλιππος Δομνίδης, Γιάννης Γαβριηλίδης, Δήμος Παπαεμανουήλ και Σοφία Γρηγοριάδου.

31 Ιανουαρίου

SEE THROUGH

31 Ιανουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Απειλές δέχτηκα χθες από «κολλητούς» του Γιάννη Τσιμπίδη ότι θα με μηνύσει ο ειδικός γραμματέας και υπάλληλος της ΕΠΣ Ξάνθης για τις αποκαλύψεις μου και τα τοιαύτα...
......
*Μάλιστα ο συγκεκριμένος κύριος τον οποίο συνάντησε νεαρός αθλητικογράφος χθες έξω από τα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης, έκανε μνεία και του ονόματος του Γιώργου Γκιρτζίκη, τον οποίο χαρακτήρισε «θείο» η Skoda Ξάνθη...
Η απάντησή μου;  Διότι κάποιοι ομιλούν πίσω από την πλάτη μου;
Μα η χθεσινή μήνυση του Γιώργου Πανίδη κατά του Γιώργου Τσιμπίδη!
......
*Κι όσο για τις «απειλές»...; Ιδού η Δικαιοσύνη, καθότι σύμφωνα με την Δίκη της Δευτέρας στο SKY κύριε «παράγοντα», για κακούργημα ο «φίλος» των κυρίων Τσιμπίδη και Νίκου Σπυριδόπουλου ο νυν Πρόεδρος της ΕΠΟ πάει κατηγορούμενος και ουχί ο κύριος Πανίδης...
.....
*Δεν την άκουσα τη χθεσινή εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια, απορώ όμως για σκανδαλώδες θέμα του δημοτικού ραδιοφώνου και της παράτασης λειτουργίας του για...20 χρόνια, να θυμίσω ότι οι παρατάξεις Θ. Ξυνίδη, Δ. Μπένη, Ιπποκράτη Καμαρίδη και Ανταμπούφη ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ!
Ενώ  ο κύριος Κολλάρος, απουσίαζε...! Κι αυτό σημαίνει ότι μόνο ο Δημαρχόπουλος και η παράταξή του (με τη συγκατάθεση και του κ.Τσιακίρογλου δυστυχώς...), το πέρασαν το θέμα!
.............

Στον «Πρόεδρο» έπινε ουζάκι με φίλους του χθες το μεσημέρι ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ξάνθης και πρώτος σε ψήφους Διαμαντής Σκουλαρίκης, ιδιαίτερα ευδιάθετος για την συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Υπουργοποίηση του Παναγιώτη Σγουρίδη.
Μάλιστα όπως δήλωσε, τα στελέχη των ΑΝΕΛ  στη Ξάνθη, θα έχουν σήμερα ή αύριο Κυριακή συνάντηση με τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μιας και θα βρίσκεται στη Ξάνθη.
.......

ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ!
ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΠΙΔΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΞΑΝΘΗΣ!
Μήνυση κατέθεσε χθες το μεσημέρι κατά του ειδικού γραμματέα της ΕΠΣ Ξάνθης ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Πανίδης, με αφορμή τις τελευταίες συνταραχτικές αποκαλύψεις του «Μ» αλλά και παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης..
Τι σημαίνει η μήνυση του Γ. Πανίδη...
Ότι παρά τα όσα διαδίδει η πλευρά Τσιμπίδη-Γκιρτζίκη και Ν. Σπυριδόπουλου ότι δήθεν τα έχουν «βρει» με την Skoda Ξάνθη, τον Πανόπουλο κλπ γεγονότα βεβαίως ψευδή, διότι και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο διαιτητής κ.Σιδηρόπουλος «σφύριζε» σε βάρος μας της Ξάνθης...
Ο υποψήφιος λοιπόν Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει βαθιά την κάθαρση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν έχουν μάλιστα αντιληφθεί αυτοί που μέχρι τώρα νόμιζαν ότι είχαν ασυλία!
(Σ.Σ. Κι ένα ερώτημα προς τις Εισαγγελικές αρχές... Παίζεται παράνομο στοίχημα στη Ξάνθη δια μέσω γνωστής εταιρεία παράνομων στοιχημάτων που αφορούν παιχνίδια της Γ’ Κατηγορίας ή όχι; Ποιοι αθλητικοί παράγοντες που ιδιαίτερες προσβάσεις στους διαιτητές, είναι διαχειριστές των συγκεκριμένων ιστοσελίδων;). 
………

Η ΝΟΔΕ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ!
Η ΝΟ.Δ.Ε. Ξάνθης & οι ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ των Δήμων Αβδήρων, Μύκης, Ξάνθης και  Τοπείρου συγχαίρουν τους υποψήφιους βουλευτές με τον συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ανδρέου – Μιχαηλίδη Γεωργία, Κοντό Αλέξανδρο, Μαλάκη Κωνσταντίνο, Μπαντάκ  Σαμπάν  και  Χατζηγκενέ  Ιρφάν  για  τον  προεκλογικό  τους  αγώνα  και  την  μεγάλη προσπάθειά  τους  και  εύχεται  στον  εκλεγέντα  βουλευτή  Ξάνθης  κ.  Κοντό  Αλέξανδρο  καλή επιτυχία στην νέα κοινοβουλευτική του θητεία.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος της
ΝΟ.Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
……………

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ: «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ»
Την πεποίθησή της ότι το ΥΜΑΘ θα παραμείνει ένα ισχυρό και ακλόνητο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Γιώργο Ορφανό.  
Στη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Διοικητήριο παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του   Παναγιωτάτου  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου  Πρωτοσύγκελος πατήρ Στέφανος, οι Βουλευτές κα. Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ),  κ. Θεόδωρος Καράογλου (ΝΔ), κ. Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ), η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Βάϊος Χόνδρος, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού σώματος Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Πιερράκος, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κύριοι Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης και πλήθος κόσμου.
………………..

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Βουλγαρία
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), κ. Αθανάσιος Σαββάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Βουλγαρία (ΕΕΣΒ), κ. Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, υπέγραψαν, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, στη Σόφια Βουλγαρίας, Μνημόνιο Συνεργασίας, με την ευκαιρία της ετήσιας δεξίωσης του ΕΕΣΒ, στο ξενοδοχείο SOFIA BALKAN HOTEL, παρουσία περισσότερων των 500 ελληνικών επιχειρήσεων και προσκεκλημένων.
Σκοπός του Μνημονίου είναι να εδραιωθεί η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας,  μεταξύ των μελών του ΣΒΒΕ και του ΕΕΣΒ και η δημιουργία ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα οργάνωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

31 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Ιανουαρίου


«Επιτέλους θα χαμογελάσει ο ελληνικός λαός. Με τη νέα κυβέρνηση πιστεύω ότι αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. Όσοι άδικα έφυγαν από τις δουλειές τους να επιστρέψουν. Το κόστος δεν είναι μεγάλο. Και επιτέλους να εφαρμοστεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα για τους Έλληνες και να μην επωμίζονται τα βάρη άδικα. Οι συνδικαλιστές δικαιώθηκαν αλλά πιστεύω ότι οι αδικίες θα διορθωθούν».
(Ο συνδικαλιστής κ.Δημήτρης Γαλανόπουλος στον Γ. Σιδηρόπουλο του Xanthi Press)
-Προς το παρόν πάντως χαμογελάμε μόνο....εμείς! Με τις δηλώσεις των συνδικαλιστών που ενώ δεν εργάζονται, εισπράττουν τα επιδόματα αυτών που....ανεβαίνουν στο καλαθοφόρο του Δήμου Ξάνθης...
………………

«Μας ενδιαφέρει πολύ ο θεσμός. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δείξει πως είμαστε ομάδα Κυπέλλου… Όσον αφορά κάποιες άστοχες τοποθετήσεις από τον Γιάννη Αναστασίου την προηγούμενη εβδομάδα, ήμασταν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε».
(Ο Πρόεδρος της Skoda Ξάνθη Άρης Πιαλόγλοου)
-Να προετοιμαστείτε κατάλληλα, αλλά τον πρώην Πρόεδρο της ΚΕΔ κύριο Γκιρτζίκη τον ρωτήσατε;
………

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Στην Ξάνθη θα περάσει το Σαββατοκύριακό του ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης και αναμένεται όπως λένε οι πληροφορίες μου πως και πως και από τους «φανατικούς και πιστούς Σγουριδικούς» αλλά και από τους ΑΝΕΛ που τον πίστεψαν και τον στήριξαν...
....
*Την ίδια ώρα τα likes στο face book για την ιστοσελίδα των ΑΝΕΛ Ξάνθης όπως μου είπε η Χρύσα Ούτση, αυξάνονται και πληθύνονται...
Δεν ξέρω βέβαια αν σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι αδελφοί Ευστρατίου, που όπως και να το κάνουμε...το «αίμα» νερό δεν γίνεται! Θα ρωτήσω τον Μιχάλη Αμοιρίδη ή τον Θωμά Μίχολου θα σας ενημερώσω...
.....
*Αδυνατώ να πιστέψω ότι πλην του κυρίου Γιάννη Τσιμπίδη και ο αδελφικός μου φίλος  Νίκος Σπυριδόπουλος, πρώην σφόδρα πολέμιος του Γκιρτζίκη και τώρα...δεξί του χέρι, με καθυβρίζει διότι δεν του αρέσουν οι αποκαλύψεις μου...
-Αδυνατώ ειλικρινώς να το πιστέψω, διότι ο Νίκος ότι ήταν κάποτε να μου πει, με έπαιρνε τηλέφωνο ο ίδιος και μου το έλεγε...
Κι όχι δια μέσω υποβολέων!
.....
*Και το πιο καλό τελευταίο. Νέο ταξίδι στο εξωτερικό για τον Μιχάλη Αμοιρίδη και τους συνεργάτες του, όπως διαβάζω σε δελτίο της Περιφέρειας! Φωτογραφίες Μιχάλη στο face book τάχιστα, διότι για μια...φωτογραφία ζούμε πλέον στις μέρες μας.
........

Θα καθυστερήσει κι άλλο η λειτουργία του υπόγειου Δημοτικού Πάρκινγκ!
Δήμος Πρότυπο λοιπόν του κ. Δημαρχόπουλου! Και την ίδια ώρα, ΖΗΜΙΩΝΕΙ χιλιάδες Ευρώ ο Δήμος Ξάνθης, καθώς ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Ξάνθης, ομολόγησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση απερίφραστα ότι, «Θα καθυστερήσει ακόμη η παράδοση και λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ καθότι οι υπηρεσίες δεν είναι ακόμη έτοιμες και θα το συζητηθεί εκ νέου το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής!!!».
Ζήσε Μάη δηλαδή να φας τριφύλλι...
(σ.σ. Κατά τα άλλα και απόντος του Θανάση, όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα και χωρίς καμία αντίδραση για τον σημερινό Δήμαρχο που τον τελευταίο καιρό περνάει τον περισσότερο χρόνο στην Αθήνα του, αδιάφορος παντελώς για την καθημερινότητα... Αλήθεια αυτόν τον μήνα, επισκέφθηκε την Σταυρούπολη, ή θα πρέπει να ρωτήσω τον Τηλέμαχο ή την νέα ιδιαιτέρα του;).

…………….

Η... μοιρασιά των Οργανισμών από την πίσω πόρτα του Μαξίμου!
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Τσίπρα - Ντάισεμπλουμ, στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε... κινητοποίηση.
Από την πίσω πόρτα όμως...
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Τέρενς Κουίκ, εθεάθησαν να μπαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθούν με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, υπουργό Επικρατείας με αρμοδιότητες συντονισμού του κυβερνητικού έργου.
Οι κ.κ. Βίτσας και Κουίκ, κράταγαν φακέλους, πιθανόν με ονόματα που θα προτείνουν ώστε να στελεχώσουν τους νέους Οργανισμούς...
……………

Έφτασε η ώρα του Κώστα Καραμανλή;
Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
 «Βρισκόμαστε πολύ συχνά με τον τέως πρωθυπουργό» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι συζήτησαν για μια πρόταση που τής έγινε από το τριμελές προεδρείο του ΟΑΣΕ για να συμμετάσχει σε ένα 15μελές συμβούλιο για την κρίση στην Ουκρανία.
Σε ερώτηση για τα σενάρια που μιλούν για υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας, είπε, επίσης, ότι είναι θέμα που δεν συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό. «Ξέρω την πάγια θέση του κ. Καραμανλή. Η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους, δεν χρειάζεται να σας τη πω» υπογράμμισε και αμέσως μετά, στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, έφθασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Είναι σημαντικό να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης».

31 Ιανουαρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Ιανουαρίου


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 2.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ DJ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!
Φαίνεται πως στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, λεφτά υπάρχουν για να δίνει ο Πασχάλης Λύρατζης και να εγκρίνουν και οι υπόλοιποι, 2.000 ευρώ για τον d.j της παρέλασης και κάποιων εκδηλώσεων…
Και πολύ σωστά τους παρατήρησε ο Δημήτρης Μπένης ότι, «θα έπρεπε να αποτελεί τιμή για έναν Ξανθιώτη d.j να παίζει μουσική για το καρναβάλι…»!
Αυτά τα ρομαντικά βέβαια γίνονταν μόνο επί Θρακικής Σκηνής με d.j. τον Δημήτρη Σταυρίδη, τον Δημήτρη Κάμτση και τους υπόλοιπους.
2.000 ΕΥΡΩ για d.j. όταν τα μεροκάματα των d.j. με πλήρες μάλιστα πολλές φορές 8ωρο, δεν υπερβαίνουν  τα 30-70 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση;
Κι όσο για την αστεία δικαιολογία που ακούστηκε στη προχθεσινή συνεδρίαση οτι, «ο προηγούμενος πλήρωνε 4.500 ευρώ για d.j», χωρίς να θέλω να υπερασπίσω τον Φανουράκη…
Άλλο να φέρνεις έναν d.j. με περγαμηνές και διεθνή καριέρα που δίνει κι άλλη αίγλη στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι κι άλλο έναν d.j από την Ξάνθη που μπορεί νάταν πριν 20 χρόνια από τους πρώτους στη πόλη, τα σημερινά δεδομένα όμως είναι τελείως διαφορετικά και με τα ίδια λεφτά, θα είχε το Καρναβάλι τουλάχιστον μια σπέσιαλ πεντάδα με ταλαντούχους d.j. της πόλης!
 (σ.σ. Από τον Μπάμπη Δαργανάκη του Φανουράκη δηλαδή στον Αργυρίου του Κυβερνείου και ξανά δηλαδή του… Φανουράκη και του Λύρατζη; Τι ανανέωση του Καρναβαλιού είναι αυτή…; Ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω, όταν ο Πασχάλης ήδη έχει κάνει σοβαρές τομές σε άλλα πράγματα…).
..........

ΖΗΤΩ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ….ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ!;
Να λοιπόν που ξανά κι από την αρχή… Και οι συνδικαλιστές που στις κινητοποιήσεις τους δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν 15 και 20 άτομα, μιλάνε για… δικαίωση των συνδικαλιστών με Κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και πανηγυρίζουν, διότι λέει χάρις στους δικούς τους αγώνες επιστρέφουν στις δουλειές τους οι απολυόμενοι  του δημοσίου και τα ίδια και τα ίδια…
Δηλαδή θα ξαναγίνουμε η Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων και το κράτος  των συνδικαλιστών που χωρίς να… δουλεύουν ποτέ, σπάνια δούλευαν και την περνούσαν φίνα στην υγεία των υπόλοιπων κορόιδων!
Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον υποτιθέμενο «γαλάζιο» συνδικαλιστή του Δήμου Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλο που στήριζε μια ζωή… Χατζηευαγγέλου και ΠΑΣΟΚ, αλλά γενικά στους συνδικαλιστές πρώην και νυν, που όχι μόνο δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, αλλά και το παίζουν και «τιμητές» της δημόσιας ζωής και παράλληλα είναι οι ευνοημένοι των Περιφερειαρχών, των δημάρχων κλπ.

31 Ιανουαρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Ιανουαρίου


*Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου με τίτλο, «Κύριε Εισαγγελέα, μας εμπαίζουν όλοι τους! «Αλισβερίσι» της προηγούμενης διοίκησης με τους επιχειρηματίες για τα τραπεζοκαθίσματα!» κλπ.
Κατέθεσαν χθες ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Απόστολος Αγκόρτσας και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ξάνθη-Σταυρούπολη-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» Ιπποκράτης Καμαρίδης και το κυριώτερο...
-Κατέθεσε την αποκαλυπτική κασέτα της εκπομπής του, ο Γιάννης Γκορόγιας με όλη την συνέντευξη του αντιδήμαρχου Απόστολου Αγκόρτσα, οπότε τα λόγια είναι περιττά...
.......
*Το ζητούμενο της υπόθεσης: Γίνονταν και γίνεται «Αλισβερίσι» του Δήμου Ξάνθης με τους επιχειρηματίες; Πριν ευαισθητοποιηθεί η Εισαγγελική αρχή, αναπτύσσονταν όλο το καλοκαίρι αλλά και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών ΜΕΣΑ στο δρόμο; Καθότι από τον Τσέπελη μέχρι τον Δαργανάκη και τους υπόλοιπους της «Τυφλόμυγας» κλπ στη Π. Πόλη; Μέσα στο δρόμο;
-Είχε έστω εις, ΑΔΕΙΑ από τον Δήμο Ξάνθης ο οποίος και επί Δημαρχόπουλου, «κάλυπτε» τις καραμπινάτες παρανομίες;
Και πως είναι δυνατόν ένας αντιδήμαρχος, αφού προηγουμένως σπεύδει υποτίθεται να αποκαταστήσει την νομιμότητα αλλά...προηγουμένως ενημερώνει τους παρανομούντες να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματά τους;
.......
*Πως είναι δυνατόν ένας Αντιδήμαρχος να ζητεί φορτηγό για τις κατασχέσεις του από την Τεχνική υπηρεσία και με τον τρόπο αυτό να ενημερώνεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και παράλληλα επιχειρηματίας ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΙΩΝ στην πλατεία Αντίκα Μανώλης Τσέπελης ότι... επίκειται αστυνομική επιχείρηση;
.......
*Μανώλης Τσέπελης που όταν για πρώτη φορά του είχε επιβληθεί για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πήγε στον Δημαρχόπουλο και....απειλούσε Θεούς και δαίμονες; Ωσάν να έχει....ασυλία;
.......
*Στην συγκεκριμένη υπόθεση θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα και τα δικά του στοιχεία ο Πάνος Παπαδόπουλος κι από κει και μετά και μετά το λόγο έχει ο Εισαγγελέας...
.......
*Τι θα πουν οι εμπλεκόμενοι; Διότι ο Απόστολος Αγκόρτσας ισχυρίστηκε στους επιχειρηματίες ότι λειτουργεί με εντολές του Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου;
Αυτό αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά σίγουρα η κασέτα που κατέθεσε ο Γιάννης Γκορόγιας, είναι... ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ!
Ενώ όλο ο κόσμος και κυρίως ο Σύλλογος Προστασίας Π. Πόλης, γνωρίζουν τι συνέβαινε και τι συμβαίνει με τα επί χρόνια... αλισβερίσια επιχειρηματιών και Δήμου Ξάνθης!
.......
*Και στο ρεζουμέ της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το σημερινό Εισαγγελέα Ξάνθης δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όψη. Μαθαίνω όμως ότι ίσως είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ που πέρασε από την Ξάνθη.
Κι αυτό σημαίνει ότι αυτήν την φορά η έρευνα θα είναι ουσιώδης κι αν πράγματι υπάρχουν παρανομίες και σαφέστατη παράβαση καθήκοντος των αρμοδίων του  Δήμου Ξάνθης που συντηρεί το συγκεκριμένο ΑΠΟΣΤΗΜΑ, δεν θα ξαναδούμε το «έργο» της αθώωσης διότι δεν είχαν...δόλο οι κατηγορούμενοι!  Ή τώρα δηλαδή, ή ποτέ...

31 Ιανουαρίου

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΣΠΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΧΑΝΤΗΙ CHANNEL

31 Ιανουαρίου
ΜΑΚΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ: Δεν διαλύεται ο Σύλλογος Φιλάθλων ΑΚΡΙΤΕΣ, θα κάνουμε νέο ξεκίνημα...

Με δηλώσεις του στην αθλητική εκπομπή ΑΣΠΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ του Xanthi channel. τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο Μάκης Τοπαλίδης διέψευσε τις φήμες και τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για διάλυση του Συλλόγου Φιλάθλων "Ακρίτες".
Δεν πρόκειται να γίνει αυτό και απεναντίας, θα κάνουμε ένα νέο και πιο δυναμικό ξεκίνημα. Δεσμεύομαι προσωπικά σε αυτό, τόνισε στην αθλητική εκπομπή του Δημήτρη Αντωνιάδη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν πληροφορήθηκε τα όσα είχαν ακουστεί σε αυτήν, σχετικά με την διάλυση του συλλόγου και δηλώσεις κάποιων στελεχών του ΑΚΡΙΤΑ.
Σημειώνεται οτι ο Σύλλογος φίλων Skoda Ξάνθη ΑΚΡΙΤΕΣ, ιδρύθηκε το 2003 και είχε έντονη παρουσία στα παιχνίδια της ομάδας, εντός και εκτός έδρας.
Μάλιστα ο πρώην Πρόεδρος κ.Μπερμπέρογλου πολλές φορές ακολούθησε την ομάδα με το ΙΧ αυτοκίνητό του ακόμη και στην Αθήνα παρακολουθώντας το βράδυ της Πέμπτης και το παιχνίδι με τον Παναθηναικό για το Κύπελλο στη Λεωφόρο και οι δηλώσεις του στους Xanthi Fans για "διάλυση" του συλλόγου προκάλεσαν έντονες απορίες...
Μετά την αντίδραση και τις δηλώσεις του Μάκη Τοπαλίδη, αναμένεται να υπάρξουν στους ΑΚΡΙΤΕΣ σοβαρές εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.



ΤΟ 78% ΘΕΩΡΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Metron Analysis: Δημοσκόπηση για τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα δηλώνουν κατά πλειονότητα οι ερωτώμενοι σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, 56% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, 18% δυσαρεστημένο και 19% ουδέτερο.
Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Σε ερώτηση αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.
Αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.
Αξιολογώντας την επιλογή προσώπων και συγκεκριμένα τον κ. Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, 60% θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί. Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Καμμένου στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% τη θεωρεί σωστή επιλογή και 36% λάθος επιλογή.

31 Ιανουαρίου

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ

31 Ιανουαρίου
Αυτός είναι ο ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ 2015 που θ' ανοίξει την φετινή μεγάλη παρέλαση-Και άρμα για την Skoda Ξάνθη

Έτοιμο είναι το άρμα του ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ 2015 που θ' ανοίξει την φετινή παρέλαση και μετά απο χρόνια, δίνει και πάλι το στίγμα του κορυφαίου Καρναβαλικού θεσμού της Βορείου Ελλάδος. Φωτογραφήσαμε το άρμα και σας το δίνουμε αποκλειστικά απο το μπλόκ του "Μαχητή". Επισημαίνεται οτι στόχος της νέας διοίκησης είναι να δημιουργήσει υποδομή με δική της σχολή αρμάτων με κύριο στόχο να μειωθεί το κόστος τους αυξάνοντας τον αριθμό ή να πληρώνει εξ' ολοκλήρου την παραγωγή ενός άρματος, χωρίς παράλληλα να χρεώνεται ξεχωριστά και υλικά και μεροκάματα όπως τις προηγούμενες χρονιές, ανεβάζοντας στα ύψη το συνολικό κόστος των αρμάτων. Μελετάται  επίσης η κατασκευή ενός άρματος με αναφορά στα 25 χρόνια παρουσίας της Βασίλισσας της Θράκης που λέγεται Skoda Ξάνθη και προβάλει την πόλη και την περιοχή στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ιδού και ο ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ 2015 πιο κεφάτος και όμορφος από κάθε άλλη φορά.

30 Ιανουαρίου

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και βγήκε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

30 Ιανουαρίου


Πάμε για το...Κύπελλο! Με ΟΦΗ κληρώθηκε η SKODA Ξάνθη! Ευρωπαϊκή...δήλωση Άρη Πιαλόγλου!
 
*Ευρώπη δια μέσω....Κυπέλλου Ελλάδος! Ενθουσιασμός στους φιλάθλους της Ξάνθης



Η κλήρωση έκανε τα τερτίπια της, είχε... βιασύνη να βγάλει ντέρμπι από νωρίς και αυτό είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ο πρόωρος τελικός προέκυψε στην διοργάνωση.
Οι Πειραιώτες είναι γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα στο Φάληρο και η ρεβάνς διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Αν μη τι άλλο, άπαντες περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το ζευγάρι, καθώς ο νικητής γίνεται αυτόματα και φαβορί για το τρόπαιο.
Τελευταία φορά που οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν, ήταν στις 10 Μαρτίου 2013, ανήμερα των γενεθλίων του Ολυμπιακού, όταν και οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 3-0 των "κιτρινόμαυρων".
Εξάλλου, ο ΟΦΗ κληρώθηκε με την φορμαρισμένη Ξάνθη και οι υπεύθυνοι της κρητικής ομάδας εξήγησαν πως αν η ΠΑΕ πληρώσει τις οφειλές που έχει, τα παιχνίδια θα γίνονται κανονικά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.
Τα Χανιά κληρώθηκαν με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο Ηρακλής αναμετράται με τον Πανιώνιο. Οι πρώτοι αγώνες γίνονται το τριήμερο 10-11-12 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι 3-4-5 Μαρτίου, ενώ για τα ημιτελικά θα γίνει νέα κλήρωση.
Αναλυτικά η φάση των "8":
Χανιά - Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ - Ξάνθη
Ηρακλής - Πανιώνιος
Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Πιαλόγλου: «Μας ενδιαφέρει το κύπελλο»
Ο Άρης Πιαλόγλου, εκπροσώπησε, την SkodaΞάνθη, στην κλήρωση του κυπέλλου. Ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας, τόνισε ο θεσμός του κυπέλλου ενδιαφέρει την Skoda. 
«Μας ενδιαφέρει πολύ ο θεσμός. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δείξει πως είμαστε ομάδα Κυπέλλου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Πιαλόγλου αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Πέμπτης (29/1) με τον Παναθηναϊκό, όπου η Skoda πήρε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στους «8», τονίζοντας: «Όσον αφορά κάποιες άστοχες τοποθετήσεις από τον Γιάννη Αναστασίου την προηγούμενη εβδομάδα, ήμασταν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε».
 

30 Ιανουαρίου

Αρνητική η Εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης, στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ

30 Ιανουαρίου


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Απαγορεύουν την τοποθέτηση της Μεγάλης Σημαίας, στο υψ. ‘’Αυγό’’!Καθαρή πολιτική παρέμβαση Αλέξανδρου Κοντού για το θέμα
 
*Ξεχνάν ορισμένοι οτι ο Γλέζος κατέβασε απο την Ακρόπολη την Γερμανική σημαία και ύψωσε την Ελληνική...
Απίστευτο κι όμως αληθινό.....Ενώ η Ελληνική σημαία κυματίζει στην Ακρόπολη, τον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο του κόσμου, με αρνητική εισήγηση η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης, εισηγείται στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων στη Κομοτηνή, την απαγόρευση της τοποθέτησης της Μεγάλης Ελληνικής σημαίας στο ύψωμα «Αυγό»! Πρόκειται στην ουσία για έναν χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου που η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης σπεύδει να....απαγορεύσει για την ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας!!! Το σύμβολο της ελληνικής ψυχής..
 Για το συγκεκριμένο θέμα, με καθαρή πολιτική παρέμβαση, ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, αναφέρει τα παρακάτω: "Η εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης, μας λυπεί βαθύτατα, είναι απαράδεκτη και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Πιστεύω οτι η τελική απόφαση της Επιτροπής θα δικαιώσει όλους τους Θρακιώτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους που αγωνίστηκαν και "μάτωσαν" γι' αυτήν την Ελληνική σημαία και την θέλουν, να κυματίζει στην υψηλότερη κορφή της Ξάνθης".
Η αποκάλυψη από το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης που αναφέρει τα παρακάτω σε σχετική ανακοίνωσή του.
 Ο Πρόεδρος με 6 μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης και 15-μελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου ‘’ Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης ’’, μετέβησαν στις 29 Ιαν.2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, όπου συνήλθε το (11 μελές) ‘’Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης’’, ως αρμόδιο Όργανο( Ν3028/2002, άρθρο 49), για τη γνωμάτευση και της αίτησης μας για την Τοποθέτηση της Σημαίας στο Υψ. ‘’Καλλιάδιον’’ (ΑΥΓΟ), που υποβλήθηκε με μέριμνα της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης( Μουσείο Αβδήρων), μαζί με την προβλεπόμενη δική τους εισήγηση.
Η διαδικασία άρχισε με την ανάγνωση της εισήγησης της Αρχαιολογικής Εφορείας Ν. Ξάνθης, η οποία ήταν αρνητική. Στη συνέχεια της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης και ο Νομικός Σύμβουλος, Δικηγόρος κ. Θωμάς Ξανθόπουλος, παρουσίασαν και ενημέρωσαν το Συμβούλιο με τις δικές τους σύννομες θέσεις και απάντησαν με σαφήνεια στα πρόσθετα ερωτήματα που τέθηκαν, από τα μέλη του Συμβουλίου.
Θεωρούμε την αρνητική εισήγηση, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, ως επιεικώς απαράδεκτη, αφού δεν απάντησε επί της ουσίας των επιχειρημάτων της δικής μας αίτησης, που στηρίζεται στις προβλέψεις του Ν.3028/2002( άρθρα 12και 13). Δεν έλαβαν υπόψη τους, ότι το ζητούμενο είναι ΜΟΝΟ 1 τ.μ έδαφος, του ( εκτός σχεδίου) Αρχ. Χώρου επάνω στο ύψωμα ‘’ΑΥΓΟ’’, για να τοποθετηθεί το Εθνικό Σύμβολο, στο κατάλληλο μέγεθος, για να είναι ορατό από την Ξάνθη, αλλά επέμειναν στη στείρα επανάληψη νομικίστικων σοφισμάτων με παραπομπές στο γράμμα και όχι στην ουσία των προβλέψεων της νομοθεσίας.
Ευελπιστούμε στην θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου και ταυτόχρονα επιθυμητή από όλη την Κοινωνία και τις Αρχές της Ξάνθης, για την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος. Θα παρέχεται διαρκής ενημέρωση από τα ΜΜΕ και την ιστοσελίδα : www.eaasxanthis.gr.
ΤΣ / ΕΑΑΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ