*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

09 Οκτωβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Σήριαλ έχουν καταντήσει οι υπογραφές των εργαζομένων του Κέντρου Πολιτισμού στην ΤΟΛΜΗ και στον Γ. Σιδηρόπουλο, ύστερα από συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας που αναπαρήγαγε ο δεύτερος μετά από 9 μέρες (παραμονές της δίκης του) κατά του Πασχάλη Λύρατζη...
.......
*Ενώ στην αρχή λοιπόν ο Γ. Σιδηρόπουλος φοβούμενος πιθανή αγωγή του Λύρατζη επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον αδελφό του και στην ΤΟΛΜΗ, στη συνέχεια και με το πλήρες σιγοντάρισμα μάλιστα του Δημήτρη Γαλανόπουλου για τους γνωστούς λόγους, θεωρώντας την ανοχή του Προέδρου αδυναμία, δεν σταμάτησε να τον «χλευάζει» για το θέμα των υπογραφών...
-Αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα ότι, «κάποιοι» εργαζόμενοι (σ.σ. Να εννοεί μόνο τον συνέταιρο Ν. Ιγνατιάδη;) πιέστηκαν για να... υπογράψουν!
-Αλήθεια ή ψέματα;
Ο Πασχάλης Λύρατζης μου επανέλαβε χθες ορθά κοφτά ότι ότι διάλογο με τους καθέξη συκοφάντες σε βάρος του δεν κάνει και την απάντηση θα την πάρουν λίαν συντόμως από την Δικαιοσύνη!
.......
*Το πιο ωραίο απ’ όλα; Κατά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Δημήτρη Γαλανόπουλο, οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν διαψεύδοντας το σε βάρος του Προέδρου συκοφαντικό δημοσίευμα, έπρεπε προηγουμένως να πάρουν την... άδειά του!!!
………………………

*Όλοι παλιοί και νέοι σχεδόν τοποθετήθηκαν για τον νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, πλην του... πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης Μιχάλη Πουσπουρίκα!
Αηδιασμένος από τα όσα γίνονται και λένε οι περιφερόμενοι «γυρολόγοι» στα κανάλια ή απογοητευμένος γενικά από όλο το όλο πολιτικό σύστημα;
Και στο κάτω κάτω όποιος και να γίνει αρχηγός, οι «ευνοημένοι» θα είναι και πάλι οι... ευεργετημένοι της παράταξης! Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί, αυτοδιοικητικοί...
………………….

Η δικαίωση του Ζαγναφέρη, η «αντισυνταγματικότητα» του Τζιτζικώστα και η «ρελάνς» του Στέλιου Μωραϊτη
Δικαίωση Κώστα Ζαγναφέρη και των όσων αποκάλυψε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ούτε μέχρι το 2021;  Πάντως κυκλοφόρησαν προχθές ευρύτατα στο διαδίκτυο τα παρακάτω:
«Το σημαντικότερο ίσως εμπόδιο, μέχρι και το 2019, στις πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Τζιτζικώστα είναι το ίδιο το Σύνταγμα.
Στο άρθρο 56 του Συντάγματος αναφέρεται: «τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν».
Έτσι ο κ. Τζιτζικώστας, ακόμα κι αν εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα έχει το δικαίωμα να εκλεγεί βουλευτής μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Μάιο του
-Τι απαντάει για όλα αυτά ο Στέλιος Μωραϊτης;»
-Βουλευτής μπορεί να εκλεγεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, αλλά όχι στην Περιφέρειά του! Ε και τι έγινε; Δεν μπορεί να εκλεγεί στο Νομό Αττικής;
Κι όσο για το ποιος θα αντιμετωπίσει τον Τσίπρα στη Βουλή;
-Έχουμε δύο πρώην Πρωθυπουργούς στη Βουλή. Τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Συν έναν Πρόεδρο τον Μεϊμαράκη. Ένας από αυτούς δεν μπορεί να απαντάει στον Τσίπρα; Έλεος!
-Αλληλούια!
………..

Ο Λεβέντης, ο... «γκαντέμης» και η Ντόρα!
Την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη ότι δεν θέλει να του δώσουν το γραφείο στη Βουλή που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «γιατί είναι γκαντέμης». Στη δήλωση αυτή αντέδρασε η βουλευτής της Ν.Δ. και κόρη του επίτιμου Προέδρου η οποία είπε στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων όταν τον συνάντησε πρόσωπο με πρόσωπο, σύμφωνα με τον Βηματοδότη: «Σου εύχομαι, Πρόεδρε Λεβέντη, Πρόεδρε της Ενωσης Κεντρώων, να αποκτήσεις κάποια στιγμή την γκαντεμιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην ηλικία, στη διαύγειά του και στην αναγνώριση όλων όσων έχει προσφέρει στον τόπο του».
-Της... «γκαντεμιάς» το κάγκελο! Ή άλλως, εδώ ο κόσμος καίγεται, ο λαός υποφέρει κι αυτοί... «γκαντεμιάζονται»!
…………….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) εκπονεί πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών σε επιλεγμένα δημοτικά σημεία.
Στα πλαίσια των επαναλαμβανόμενων ενημερωτικών επισκέψεων, κατά το διάστημα από 12/10/2015 έως 15/10/2015 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, πόρτα - πόρτα  στις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, για τη χωριστή ανακύκλωση γυαλιού.
Η συνεργασία όλων μας κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος.
………………………

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες
Σύσκεψη την Κυριακή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων
Σε πανελλήνια σύσκεψη, προκειμένου να στήσουν «ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης» καλεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου τους αγρότες η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να πάρουν μαζικά μέρος στην σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις «για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης».
Παράλληλα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, στρέφεται κατά της «Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων» η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην Νίκαια, και η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και, επί της ουσίας, συνδράμει την κυβέρνηση στη νέα επίθεση κατά των μικρομεσαίων αγροτών».
………………..

ΔΝΤ: Πάνω από το 203% το χρέος το 2017 και ελλειμματικοί Προϋπολογισμοί ως το 2020
Ελλειμματικούς προϋπολογισμούς ως το 2020 για τη χώρα μας και χρέος στο 203,7% το 2017 βλέπει το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του Fiscal Monitor, παίρνοντας αποστάσεις από τις εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές που έχουν άμεση σχέση με το χρέος της χώρας και την θέση του Ταμείου για απομείωση του το έλλειμμα θα φτάσει φέτος το 4,2% του ΑΕΠ, προτού αρχίσει να αποκλιμακώνεται στη συνέχεια, πέφτοντας στο 3,6% το 2016 και στο 2,4% το 2017.
Επίσης για φέτος η έκθεση προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%, διπλάσιο των εκτιμήσεων της κυβέρνησης ενώ ισοσκελισμένος προϋπολογισμός αναμένεται το 2019, όταν το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα πέσει στο 0,1% του ΑΕΠ. Το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει στην Ευρώπη ότι θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας,
μόνο αν υπάρξει συμφωνία για απομείωση του χρέους. Πηγή: www.lifo.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »