*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

08 Οκτωβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Δήμος ΠΡΟΤΥΠΟ-Δήμος Δημαρχόπουλου: Η κυρία Βέτα λοιπόν, αφού έμεινε στο «ψυγείο» για κάποιους μήνες, καθότι δεν ήθελε να πάει σε μια άλλη υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης και να προσφέρει, επέστρεψε λέει στις... δημόσιες σχέσεις!!!
-Τι θα κάνει τον υπόλοιπο καιρό που ο Δήμος δεν θα υποδέχεται κάποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα έχει κάποια εκδήλωση;
Μα θα κάθεται! Και δεν θα κάθετε μόνη, αλλά μαζί με την... Σούλα Ιακωβίδου!
......
*Οι λοιποί δηλαδή δημοτικοί υπάλληλοι θα «πήζουν» στη δουλειά κάθε μέρα να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και η κυρία Βέτα θα ασχολείται με το επί σειρά ετών γνώριμο αντικείμενό της, δηλαδή... να μην κάνει τίποτα!
.......
*Προφανώς όταν η συγκεκριμένη κυρία «βολεύτηκε» αναξιοκρατικά από τον Αείμνηστο στον Δήμο Ξάνθης, προσλήφθηκε για...δημόσιες σχέσεις και γραμματέας να σηκώνει τα τηλέφωνα!
......
*Αλήθεια αισθάνεται υπερήφανος γι’ αυτόν τον Δήμο Πρότυπο ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος; Άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι μια ζωή να κάθονται;
-Και δεν εννοώ φυσικά μόνο την Βέτα....
.......
*Ερώτημα κρίσεως. Αλήθεια ο δραστήριος συνδικαλιστής και Πρόεδρος των  Δημοτικών Υπαλλήλων κ.Γαλανόπουλος, είναι υπερήφανος για το συγκεκριμένο «μοντέλο» δημοτικού υπαλλήλου;
-Αλλά τι ρωτάω τώρα... Και ποιόν;
-Τον «γαλάζιο» συνδικαλιστή που βόλεψε την μισή οικογένειά του, στο Δήμο Ξάνθης και τον Σύνδεσμο Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης;
Κι από πάνω... έβριζε και την Νέα Δημοκρατία γιατί προφανώς δεν πρόλαβε να βολέψει και τους υπόλοιπους συγγενείς του;
........

Σύλληψη 54χρονου ημεδαπού στην Ξάνθη, διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη την Τρίτη (6-10-2015) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απλή συνέργεια σε μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη στο εσωτερικό της χώρας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
…………..

ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ «ΔΙΑΤΗΡΕΙ»… ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΝ ΑΓΚΟΡΤΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΥΨΕΙ»!
Στα χέρια του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου βρίσκονται επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Απόστολος Αγκόρτσας όχι μόνο επί σειρά ετών λειτουργούσε παράνομα την ξενοδοχειακή του μονάδα, αλλά ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ το δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό γνώμονα και στόχο το ΚΕΡΔΟΣ και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Ξάνθης.
Κι όμως….
Ο σημερινός Δήμαρχος όχι μόνο τον διατηρεί στην συγκεκριμένη θέση προκειμένου να επιβάλει τη… «νομιμότητα» (!), αλλά και συνεχίζει να «σφυρίζει» αδιάφορα, επιχειρώντας μάλιστα να τον «καλύψει» όπως μαθαίνω στις υπηρεσίες…!
(σ.σ. Φυσικά σ’ αυτό το «θέατρο» του παραλόγου σοβαρές ευθύνες έχει και η αντιπολίτευση που σιωπά για το θέμα Αγκόρτσα…Και αναφέρομαι σε όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις).
…...

ΣΕ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ» ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ!
Και μόνο που κατεβαίνει για Πρόεδρος της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης και κάθε μέρα κάνει το...γυρολόγο στα κανάλια, αποτελεί πρόκληση και «ξεφτίλα» για την ίδια την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής…
Ο συγκεκριμένος «πολυλογάς» που μαζί με τον Βορίδη διέλυσαν το ΛΑΟΣ, είναι βέβαια φανερό ότι λειτουργεί σαν «λαγός» του Κυριάκου Μητσοτάκη…
Και το κακό για τον ίδιο είναι ότι τον έχουν πάρει «χαμπάρι» και όλοι οι υπόλοιποι!
-Και κυρίως οι αντίπαλοι της ΝΔ που τρίβουν τα χέρια τους με τους Άδωνι που έχουν μετατρέψει την ιστορική παράταξη, σε… παιδική χαρά! Πέρα από τα γέλια και θλίψη να παρακολουθεί κανείς τον συγκεκριμένο κύριο...
.......

Χαμός στη Βουλή: «Φιλαράκο… αλλού αυτά» – «Αντε ρε αλήτη! Αντε φύγε από δω»
Βαριές εκφράσεις ακούστηκαν στη Βουλή την Τρίτη με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου. Ολα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης επετέθη κατά της κυβέρνησης: «Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν σας την δίνουμε γιατί είστε ψεύτες. Δεν είστε πολιτικά αφελείς, είστε καθ’ έξιν ψεύτες».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ζήτησε και πήρε το λόγο για να απαντήσει: «Θα μπορούσα να καλοδεχτώ την κριτική. Όμως ο απίστευτος και ιδιόμορφος ναρκισσισμός αυτού του κόμματος το οδήγησε σε απίστευτες κατηγορίες και χυδαιότητες. Τους τα επιστρέφουμε πίσω. Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους».
Ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός αντέδρασε φωνάζοντας προς τον κ. Μαντά: «Φιλαράκο… αλλού αυτά» ενώ λίγο αργότερα ακούστηκε να λέει – χωρίς όμως να γίνει αντιληπτό σε ποιον απευθύνεται: «Αντε ρε αλήτη! Αντε φύγε από δω».
…………..

ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ!
Κόβονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε κόμματα, αυτοδιοίκηση, εκκλησιαστικούς φορείς
Την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει τέρμα στην παθογένεια των αποσπάσεων εκπαιδευτικών αρχής γενομένης από την επόμενη σχολική χρονιά (2016-2017) ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με το βλέμμα στην κάλυψη των μεγάλων κενών στα σχολεία. «Σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα θα προχωρήσουμε σε δραστική μείωση του αριθμού των αποσπάσεων εκπαιδευτικών» ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι θα κοπούν πρώτα οι αποσπάσεις στα κόμματα, την αυτοδιοίκηση, την εκκλησιαστική διοίκηση καθώς και σε άλλους φορείς της κρατικής διοίκησης. Διευκρίνισε, όμως, ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοσθεί από την επόμενη χρονιά για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση εφέτος στην ήδη επιβαρυμένη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από τον Ιούνιο του 2016 θα έχουν οριστικοποιηθεί οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις και οι πίνακες προσλήψεων, ούτως ώστε τα σχολεία να λειτουργούν από την πρώτη μέρα χωρίς τα κενά των τελευταίων ετών.
………………

Νέος τρόπος για την κατάθεση πινακίδων -Τι ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών
Αλλαγές στον τρόπο κατάθεσης πινακίδων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να αποσυμφωρηθούν οι εφορίες, που γεμίζουν με κόσμο κάθε Δεκέμβριο.
Με το ισχύουν σύστημα ο ιδιοκτήτης του ΙΧ καταθέτει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας αυτοπροσώπως την εφορία του και υποβάλει χειρόγραφα τη λεγόμενη δήλωση ακινησίας του οχήματός του.
Οι πινακίδες παραμένουν στην εφορία για μερικά χρόνια για την περίπτωση που ο φορολογούμενος θέσει ξανά το όχημά του σε κυκλοφορία και αν δεν γίνει αυτό καταστρέφονται.
Η απλοποίηση
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για απλοποίηση του συστήματος, στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται προς δύο κατευθύνσεις:
Πρώτον, να δοθεί η αρμοδιότητα συλλογής των πινακίδων στους Δήμους
Σε αυτήν την περίπτωση οι δημοτικές αρχές θα αναλαμβάνουν την ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών και θα φυλάσσουν τις πινακίδες.

Δεύτερον, ο ιδιοκτήτης να ταχυδρομεί ή να τοποθετεί τις πινακίδες, την άδεια κυκλοφορίας και τη δήλωση ακινησίας σε ειδικές θυρίδες, οποίες θα λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Στο υπουργείο θέλουν να εφαρμόσουν το νέο σύστημα από εφέτος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »