*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Οκτωβρίου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ «ΥΜΝΟΙ» ΥΠΕΡ «ΜΕΤΕ»!

09 Οκτωβρίου
ΓΙΑΤΙ «ΣΙΩΠΑ» Ο «ΑΦΑΝΤΟΣ» ΘΑΝΟΣ ΚΑΦΟΠΟΥΛΟΣ;
Επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για να «διαρρηχτούν» οι καθαρές σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου ή «γραμμή» «κύκλων» για νομιμοποίηση του «Μουφτή» της Άγκυρας δια μέσω Σιδηρόπουλου;

*Επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είναι να «διαρρηχτούν» οι καθαρές σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου με αιχμή του δόρατος τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο;
*Ξεκίνησε επιχείρηση νομιμοποίησης του κ.Μετέ και των υπολοίπων «Ψευτομουφτήδων» ως επίσημων Μουφτήδων στη Θράκη και εκπροσώπων της μειονότητας στη Θράκη;
ΚΑΤ’ αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι σαν «Μαχητής». Για μας τα εθνικά θέματα, είναι «ταμπού»... Δεν υποκαθιστούμε ρόλους, δεν υποκαθιστούμε διπλωμάτες, δεν επιχειρούμε να περάσουμε προσωπικές γραμμές...Η εθνική μας γραμμή είναι αδιαπραγμάτευτη και χαράσσετε από την επίσημη εθνική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ. Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, η εθνική πολιτική θα πρέπει να είναι ενιαία. Τελεία και παύλα.
Από την άλλη ωστόσο δεν μπορούμε να «σιωπήσουμε» στα όσα γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό για «μαύρες σακούλες» με... μυστικά κονδύλια που κατά την άποψη συγκεκριμένου δημοσιογράφου «μοίραζε» αφειδώς τα τελευταία χρόνια σε ΜΜΕ και ανθρώπους που ο ίδιος εμφανίζεται μάλιστα να... γνωρίζει, πλην όμως δεν αποτολμά να κατονομάσει!
Περιμένουμε λοιπόν από το ΥΠΕΞ και ειδικότερα από τον νέο Διευθυντή του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων κ. Θάνο Καφόπουλου που κατά πληροφορίες μας συχνά πυκνά φιλοξενεί στο γραφείο του συγκεκριμένους δημοσιογράφους, να πάρει θέση και να δώσει τα στοιχεία στο φως!
(Σ.Σ. Το ίδιο φυσικά δεν μπορούμε να ζητήσουμε από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής που είναι... «αγιούσα» στο ίδιο θέμα!)

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΟΥ «ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ» ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ
Αυτό ωστόσο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση τις τελευταίες μέρες στη κοινή γνώμη της Θράκης, ήταν η «περίεργη» αρθρογραφία του δημοσιογράφου  Γ. Σιδηρόπουλου υπέρ του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ (σ.σ. Επίσημου εντολοδόχου της Άγκυρας στην περιοχή μας) και ταυτόχρονα οι αιχμές του κατά των ΑΝΕΛ και του Τέρενς Κουίκ στα θέματα των «κόκκινων γραμμών» που εξαρχής έσπευσαν να διαχωρίσουν σε σχέση με την συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Φυσικά δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω για τους γνωρίζοντες τα της περιοχής μας, πως εξελίχτηκε ο Γ. Σιδηρόπουλος από πρώην «υμνητής» των  Γιαννακίδη, Καραλίδη, Τσολακίδη, ΓΑΠ και Σωκράτη Ξυνίδη (επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης Παπαδήμου), σε... εκπρόσωπο τύπου της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ!
Ωστόσο τα τελευταία «υμνολόγια» του Σιδηρόπουλου για τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. ΜΕΤΈ και να θέλουν να «αποσιωπηθούν» από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές, δεν μπορούν να μη σχολιαστούν ευρύτατα από την κοινή γνώμη, αφού είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται από έναν δημοσιογράφο, η πλήρης σχεδόν νομιμοποίηση του ρόλου του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ ως επίσημου... εκπροσώπου της μειονότητας! Δημοσιογράφου που αρέσκεται μάλιστα να εμφανίζεται πολλές και σε ρόλο...γραφείο τύπου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του μειονοτικού βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ «ΤΟΛΜΗΡΩΝ»
Μάλιστα ο ίδιος δημοσιογράφος δεν είχε πρόβλημα αυτήν την φορά να «ταυτοποιηθεί» και ως αρθρογράφος δύο διαφορετικών Μέσων, δηλαδή της «Τόλμης» (σ. σ. εκδότης ο αδελφός του Παύλος) και του XanthiPress που ο ίδιος διευθύνει, αφού το ίδιο σχόλιο γράφηκε αρχικά στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα που διευθύνει και αμέσως μετά στην στήλη «ΤΟΛΜΗρά» της εφημερίδας «Τόλμη» όπου αρθρογραφεί τα τελευταία χρόνια, με αιχμή του δόρατος σε πολλά από αυτά τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο!

ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΟΥ Γ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ  XANTHI PRESS KAI ΤΟΛΜΗ
Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα Xanthi Press αφού προηγήθηκαν αποκαλυπτικά σχόλια του συγκεκριμένου δημοσιογράφου για τις... μαύρες σακούλες των «μυστικών» κονδυλίων που μοιράζει σε πολλούς από το γραφείο Πολιτικών υποθέσεων στη Ξάνθη (σ.σ. δηλαδή το ΥΠΕΞ), λες και το... ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ είναι «αθώα περιστερά» στον συγκεκριμένο τομέα, ο Γ. Σιδηρόπουλος έγραψε στις 6/10/2015 το παρακάτω σχόλιο: 
«Μπορεί ο Αχμέτ Μετέ να είναι ο μόνιμος στόχος για τους υπερ-πατριώτες και να κατηγορούν συστηματικά τα «σκοτεινά» συμφέροντα της γείτονος και τους «πράκτορες», μπορεί συλλήβδην να αποκαλείται ψευδομουφτής από όλους αυτούς και να βρίσκεται στον πυρήνα της κάθε λογής θεωρίας ως η «ρίζα του κακού», αλλά οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι όταν αναζητούν εκπρόσωπο της μειονότητας σε αυτόν απευθύνονται, στον πιο επίσημο τόνο για να μιλήσει εκ μέρους της ! Άντε βγάλε άκρη τώρα, Θρακιώτη με τους σωτήρες σου…».
(Xanthipressespresso” 6-10-2015)
Ακολούθησε μια μέρα μετά η αναδημοσίευση του Γ. Σιδηρόπουλου στην προσωπική του στήλη στην εφημερίδα «Τόλμη» με την επανάληψη των ίδιων εγκωμίων για τον «Ψευτομουφτή Ξάνθης κ.Μετέ:
«Μπορεί ο Αχμέτ Μετέ να είναι ο μόνιμος στόχος για τους υπερ-πατριώτες και να κατηγορούν συστηματικά τα «σκοτεινά» συμφέροντα της γείτονος και τους «πράκτορες, μπορεί συλλήβδην να αποκαλείται ψευδομουφτής από όλους αυτούς και να βρίσκεται στον πυρήνα της κάθε λογής θεωρίας ως η «ρίζα του κακού», αλλά οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι όταν αναζητούν εκπρόσωπο της μειονότητας σε αυτόν απευθύνονται, στον πιο επίσημο τόνο για να μιλήσει εκ μέρους της! Άντε βγάλε άκρη τώρα, Θρακιώτη με τους σωτήρες σου…».
(ΤΟΛΜΗ-Στήλη ΤΟΛΜΗΡΑ 7/10/20)

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΚ
Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη περίεργη σύμπτωση στην αρθρογραφία του Γ. Σιδηρόπουλου.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τα «εγκώμια» υπέρ του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ, προηγήθηκε η επίθεση κατά των ΑΝΕΛ και του Τέρενς Κουίκ΄!!!
Έγραψε λοιπόν στις 2/10 στην ιστοσελίδα του ο Γ.Σ:
«Μια  έντονη φημολογία συνοδεύει την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στην περιοχή. Σύμφωνα με τη φημολογία, ο υφυπουργός των ΑΝΕΛ (και με αυξημένες υπερ-αρμοδιότητες στη Θράκη) φέρεται να δήλωσε σε Κομοτηναίο, κατ” ιδίαν, την Πέμπτη ότι η αποτυχία εκλογής των Ε. Στυλιανίδη και Α. Κοντού δεν ήταν θετική εξέλιξη. Παραμένει άγνωστο αν κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται αλλά προφανώς θα προκαλέσει «πονοκεφάλους» στους κυβερνητικούς συνεταίρους  μια τέτοια ρητορική που αναπαράγει την επιχειρηματολογία των αντιπάλων και όχι των νικητών στις πρόσφατες εκλογές.  Είναι δύσκολη σίγουρα η ισορροπία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη Θράκη, δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό».
(Γ. Σιδηρόπουλος Xanthi Press 2/10))

ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΤΟΛΜΗ» ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Το ίδιο επακριβώς σχόλιο ωστόσο, δημοσιεύτηκε (σ.σ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την λασπολογία κατά του Λύρατζη) από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και στην προσωπική του στήλη στην εφημερίδα ΤΟΛΜΗ, πέντε μέρες... μετά με εμφανή στόχο και σκοπό βέβαια να «τορπιλίσει» την άψογη συνεργασία του Π. Καμμένου με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ:
«Μια έντονη φημολογία συνοδεύει την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στην περιοχή. Σύμφωνα με τη φημολογία, ο υφυπουργός των ΑΝΕΛ (και με αυξημένες αρμοδιότητες στη Θράκη) φέρεται να δήλωσε σε Κομοτηναίο, κατ’ ιδίαν, τη Πέμπτη ότι η αποτυχία εκλογής των Ε. Στυλιανίδη και Α. Κοντού δεν ήταν θετική εξέλιξη. Παραμένει άγνωστο αν κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται αλλά προφανώς θα προκαλέσει «πονοκεφάλους» στους κυβερνητικούς συνεταίρους μια τέτοια ρητορική που αναπαράγει την επιχειρηματολογία των αντιπάλων και όχι των νικητών στις πρόσφατες εκλογές. Είναι δύσκολη σίγουρα η ισορροπία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη Θράκη, δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό».
(ΤΟΛΜΗ με ημερομηνία  7/10).

ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
Το αν βέβαια θα «νομιμοποιήσει» το ΥΠΕΞ τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ ή αν υπάρχει πολιτική απόφαση για κάτι τέτοιο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ειλικρινά δεν το γνωρίζουμε...
Αλλά και δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν «ρόλους» ΥΠΕΞ δημοσιογράφοι και εφημερίδες...

ΜΕΤΕ: Ο ΤΟΥΡΚΟΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ... ΤΟΥΡΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ
Θα υπενθυμίσω έτσι απλά και για την ιστορία μόνο στους αναγνώστες του «Μ», ότι ο άνθρωπος τον οποίο όψιμα υπεραμύνεται ο Γ. Σιδηρόπουλος (σ.σ. Η ΤΟΛΜΗ κάποτε ανήκε αν θυμάμαι καλά στους υποστηριχτές του ΣΥΝΙΚΟΓΛΟΥ το δε Κανάλι 6 είχε καθιερώσει μέχρι και...ΠΟΜΑΚΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ το οποίο μετέτρεψε στη συνέχεια σε...ΤΟΥΡΚΙΚΟ), μεταξύ των άλλων είχε κηρύξει σε συγκέντρωση μειονοτικών τον «πόλεμο»κατά των...»Γκιαούρηδων» αναφέροντας σε προεκλογική συγκέντρωση ακραίων τουρκόφρονων μειονοτικών ταγών τα παρακάτω:
 «Θα σας πω κάτι που με πληγώνει. Στην Κομοτηνή σήμερα ένας αξιωματούχος της δυτικής Θράκης μου είπε ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγάλουμε τούρκο βουλευτή. Αυτό με πλήγωσε γιατί γίναμε τόσο προβλέψιμοι. Δεν φτάνει που μας αποκωδικοποίησαν οι γκιαούρηδες, μας κοροϊδεύουν και οι δικοί μας. Για να μη βγάλουμε τούρκους βουλευτές κάνουν πλάτες στον Σγουρίδη και στον Κοντό. Πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τους χριστιανούς. Ας ψηφίσουμε Τούρκο και ας είναι ο χειρότερος! Μην κάνετε προπαγάνδα στους τούρκους υποψήφιους. Άλλωστε τι έχει κάνει για σας ο πραγματικός εχθρός, ο χριστιανός υποψήφιος… Αυτό που πρέπει να βάλετε καλά στο μυαλό σας είναι ότι ο Τούρκος μόνο με Τούρκο μπορεί να γίνει φίλος».
(Ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετά-ταβέρνα ΧΡΥΣΗ ΦΩΛΙΑ Ν. Ζυγός Ξάνθης)

Ο «ΑΦΑΝΤΟΣ» ΘΑΝΟΣ ΚΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ;
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν μετά το αναλυτικό σημερινό μας ρεπορτάζ είναι τα εξής:
1.Επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είναι να «διαρρηχτούν» οι καθαρές σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου με αιχμή του δόρατος τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο;
2.Ξεκίνησε επιχείρηση νομιμοποίησης του κ.Μετέ και των υπολοίπων «Ψευτομουφτήδων» ως επίσημων Μουφτήδων στη Θράκη και εκπροσώπων της μειονότητας στη Θράκη;

3.Τα δημοσιεύματα του Γ. Σιδηρόπουλου υπέρ του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ και ταυτόχρονα κατά των  ΑΝΕΛ και του Τέρενς Κουίκ απηχούν και την επίσημη θέση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, την επίσημη γραμμή του Γραφείου Πολιτικού υποθέσεων και προσωπικά του «άφαντου» διευθυντή κ.Θάνου Καφόπουλου; Ή  εξυπηρετούν άλλους κύκλους, γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί πάραυτα λόγω της
Περιμένουμε εναγωνίως καθαρές απαντήσεις...

«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »