*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ για «μαϊμού» δημοσκοπήσεις Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες, θα έχουμε πολιτικό σεισμό!

29 Αυγούστου
Με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα


Για «στημένες Κασσάνδρες» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη  αντιδρώντας έντονα στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τελευταία δημοσκόπηση, αυτή της Εφημερίδας των Συντακτών, που δείχνει το ποσοστό της ΛΑΕ στην πρόθεση ψήφου στο 3,5%.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΛΑΕ Κώστας Ήσυχος, «σε μία εκλογική διαδικασία ‘fast-track’ οι δημοσκοπήσεις, ορισμένες από αυτές απολύτως αναξιόπιστες, χρησιμοποιούνται από την εκάστοτε εξουσία και την διαπλοκή στη χώρα ως ένα εργαλείο παρέμβασης και διαστρέβλωσης στη συνείδηση των πολιτών.»
«Στα χρόνια του μνημονίου πολλά έχουν αλλάξει όμως», προσθέτει. «Όπως περίτρανα έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη , με το ΟΧΙ, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων με ελάχιστες εξαιρέσεις αποδείχθηκαν αναξιόπιστες . Ουσιαστικά γελοιοποιήθηκαν» τονίζει ο κ. Ήσυχος.
«Ο ελληνικός λαός όχι μόνο θα διαψεύσει τις στημένες Κασσάνδρες που στοχοποιούν τη γνήσια αντιμνημονιακή κοινωνική, δημοκρατική και πατριωτική έκφραση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και τα εκλογικά αποτελέσματα θα δημιουργήσουν έναν πολιτικό σεισμό στη χώρα που θα ανοίξει τον δρόμο για την πραγματική κατάργηση των μνημονίων και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ορίζοντες» καταλήγει το στέλεχος της ΛΑΕ.

Η «ΣΤΗΜΕΝΗ» ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ  
Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση των σεναρίων της μεγάλης συγκυβέρνησης (παρά το ότι το έχει αποκλείσει ο Αλέξης Τσίπρας), δείχνει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Σε έρευνα της ProRata για την "Εφημερίδα των Συντακτών" που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, δείγμα της πλήρους αναξιοπιστίας της είναι ότι πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι... αναποφάσιστοι με 25,5%!!!
Όσον αφορά την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία 19,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το Ποτάμι με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο του 3% είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ, που συγκεντρώνουν μόλις 2%.
Το εκλογικό σώμα εμφανίζεται αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών, ενώ αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, επιλέγει "ευρώ πάση θυσία", ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.

Τέλος σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι 49%, στη ΝΔ 70%, στη ΧΑ 72%, στο Ποτάμι 38%, στο ΚΚΕ 82%, στους ΑΝΕΛ 24% και στο ΠΑΣΟΚ 56%.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »