*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

SEE THROUGH

30 Ιουλίου
Άκουσον!
Άκουσον!
*Φόβο και τρόμο προκάλεσε σε πολλούς αυτοδιοικητικούς η είδηση για την προφυλάκιση του πρώην ισχυρού πολιτικού άνδρα του Δήμου Ξάνθης Θεολόγου Καλαϊτζή...
...
*Ειδικά αυτοί που πέρασαν μάλιστα και από τα Δ.Σ. της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ, τρέμουν μην αρχίσει ο Καλαϊτζής και «μιλάει» παίρνοντας στο λαιμό του κι αυτούς που τώρα παριστάνουν τον.... «ψόφιο κοριό» κι ότι δήθεν δεν γνώριζαν τίποτα από τις «αμαρτωλές» ιστορίες της εταιρείας...
.....
*Νομικοί κύκλοι επίσης αναφέρουν ότι ήταν μέγα λάθος του Θεολόγου να αμφισβητήσει την «μαύρη τρύπα» των 860.000 ευρώ με αποτέλεσμα η δεύτερη πραγματογνωμοσύνη να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τα χρέη της «αμαρτωλής» εταιρείας που επαναλαμβάνω και πάλι ότι τα χρέη της ξεπερνάνε τα δυο εκατ. ευρώ!
.....
*Για έναν πάντως είμαι απολύτως σίγουρος ότι «δεν γνώριζε» τίποτα από την διαχείριση του Θεολόγου και τα «έργα» του ή τον ρόλο της  ΕΑΠΑΞ στις δημοτικές εκλογές...
Και αναφέρομαι φυσικά στον Μανώλη Τσέπελη που ήταν μέλος στο Δ.Σ. και της ΕΑΠΑΞ αλλά και της ΕΤΕΝΕΞ που στην ουσία ήταν «παράρτημα» της ίδιας εταιρείας επίσης με γενικό δερβέναγα φυσικά τον Θεολόγο Καλαϊτζή...
......
*Θα «μιλήσει» ο Καλαϊτζής ή θα αναλάβει όλα τα «βάρη» της «μαύρης τρύπας» στους ώμους του; είναι το ερώτημα της κοινωνίας...αφού στις δαπάνες της ΕΑΠΑΞ υπάρχουν και τεράστιες αγορές σε καύσιμα, κρέατα, διαφόρων χρηματικών ποσών σε διάφορους, έλλειψη παραστατικών κλπ που κατά περίεργη σύμπτωση, αφορούν κυρίως....προεκλογικές περιόδους επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη ακόμη!
….
 «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» στο ξεροχείμαρρο Δοξάτο Δράμας
Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου διοργανώνει το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» στο πάρκο 5Χ5 στον ξεροχείμαρρο Δοξάτου.
Μια εκδήλωση για τη περιοχή, που έγινε πλέον θεσμός.
Στο φετινό «φεγγάρι» θα γλεντήσουμε με λαϊκούς- παραδοσιακούς ήχους και προβλέπεται τρελό ξεφάντωμα! Θα λειτουργεί και barbecue στο χώρο της εκδήλωσης
…..

Σαφάρι» για τις αποδείξεις ξεκινά η Εφορία
Αν βγείτε από ένα κατάστημα στο οποίο μόλις αγοράσατε ένα προϊόν ή από ένα ιατρείο και σας ζητήσουν την απόδειξη ή πληροφορίες για τις ιατρικές υπηρεσίες που λάβατε, μην εκπλαγείτε. Οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν λάβει εντολή να ζητούν αποδείξεις και από τους πελάτες κατά την έξοδό τους από καταστήματα, ιατρεία, φροντιστήρια και συνεργεία σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή στην πιο απλή της μορφή- ίσως και την πιο προσοδοφόρα για τους φοροφυγάδες- με την μη έκδοση αποδείξεων.
Οι οδηγίες που έχει δώσει στα ελεγκτικά κλιμάκια, μέσω εγκυκλίου της, η ΓΓΔΕ Κ. Σαββαϊδου είναι απολύτως σαφείς. «Κάθε συνεργείο μερικού επιτόπιου ελέγχου όταν διαπιστώνει διακίνηση αγαθών στο δρόμο ή έξοδο πελατών από κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, θα ζητά το προβλεπόμενο από το νόμο παραστατικό διακίνησης ή πώλησης. Εφόσον διαπιστωθεί ότι εκδόθηκε το προβλεπόμενο από το νόμο παραστατικό, θα σημειώνονται τα στοιχεία του εκδότη (ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, Α.Φ.Μ., διεύθυνση, αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει λόγος για την είσοδο των μελών του συνεργείου στην επαγγελματική εγκατάσταση του επιτηδευματία».
…..

Σεισμός 4 Ρίχτερ μεταξύ Δράμας και Ξάνθης
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε το τα ξημερώματα της Τρίτης (28/7), στις 04:03, στην Ανατολική Μακεδονία.
Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ.
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 36χλμ. βορειοανατολικά της Δράμας και 41χλμ. βορειοδυτικά της Ξάνθης.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στο 1χλμ. σύμφωνα με το EMSC.
…..

Σαμοθράκη: Μισή τιμή σε όλους
τους κατασκηνωτικούς χώρους
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σαμοθράκης αποφάσισε και προχωράει σε μείωση κατά 50% των τιμών στους κατασκηνωτικούς χώρους, για την φετινή περίοδο.
Με αυτή του την κίνηση, ο Δήμος Σαμοθράκης θέλει να προσελκύσει τουρίστες, να τους προσφέρει φθηνές διακοπές και παράλληλα να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό την ελεύθερη κατασκήνωση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης:
 «Ο Δήμος Σαμοθράκης στην περίοδο της οικονομικής κρίσης προχωρά με μια σημαντική μείωση παρέχοντας την δυνατότητα φθηνών διακοπών ενώ συγχρόνως δίνει ένα σημαντικότατο κίνητρο προκειμένου να περιορίσει την ελεύθερη κατασκήνωση.
Η ελεύθερη κατασκήνωση λόγω της ορεινής και πυκνόφυτης φύσης του νησιού ενέχει πολλαπλούς κινδύνους τόσο για τους κατασκηνωτές όσο και για τους μόνιμους κατοίκους ενώ δημιουργεί εστίες ρύπανσης ιδιαίτερα σε δύσβατα σημεία και στα ρέματα. Ο Δήμος Σαμοθράκης ανταποκρινόμενος στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας θεωρεί υποχρέωση του να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο το νησί, τους κατοίκους αλλά και τους ίδιους τους κατασκηνωτές.
Ζητάμε από τους φίλους επισκέπτες να σεβαστούν και να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία στην προσπάθεια της να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και στην προστασία του νησιού»
....

Απαλλακτική εισήγηση για Μαρινάκη!
Η εισήγηση του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Τζιμπλάκη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι απαλλακτική και όπως όλα δείχνουν δεν θα οδηγηθεί σε δίκη!

Στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων του 2011 ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες, απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση και δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνα, εκ της οποίας το αποτέλεσμα επήλθε. Ωστόσο, η εισήγηση και του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Τζιμπλάκη είναι απαλλακτική για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Βέβαια, πιθανότατα την Παρασκευή θα γίνει γνωστό το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών! Παράλληλα, η πρόταση του Ιωάννη Τζιμπλάκη έχει 84 κατηγορούμενους για το «Koriopolis» και όχι 93 που ήταν στην αρχική πρόταση.
Ο αντιεισαγγελέας Εφετών προτείνει την παραπομπή των Μπέου και Τσακογιάννη για τέσσερα κακουργήματα

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »