*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

Τούρκος καναλάρχης πολιορκεί τη Θράκη

30 Ιουλίου
Ο πάμπλουτος πρώην υπουργός, Τζαβίτ Τσαγλάρ, πρόσωπο - κλειδί στα υπόγεια σχέδια της Άγκυρας στη Θράκη, αποκαλύπτει αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει μάλιστα τον κύριο Τζαβίτ Τσαγλάρ που κατάγεται από την Ιτέα Κομοτηνής το τελευταίο διάστημα πληθαίνει τις εμφανίσεις του στο πλευρό υπουργών του Ερντογάν που επισκέπτονται τη Θράκη
Το δημοσίευμα αναφέρει τα παρακάτω:
Θεωρείται ένα από τα πρόσωπα - κλειδιά του σχεδίου της Τουρκίας για την «κοσοβοποίηση» της Δυτικής Θράκης. Ο «φανατικός» Τζαβίτ Τσαγλάρ, πρώην υπουργός στην 49η κυβέρνηση του Ντεμιρέλ, που κατάγεται από την Ιτέα Κομοτηνής, το τελευταίο διάστημα πληθαίνει τις εμφανίσεις του στο πλευρό υπουργών του Ερντογάν που επισκέπτονται τη Θράκη. Ο σκιώδης επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται τις «ρίζες» του προκειμένου να ασκεί επιρροή στους Έλληνες μουσουλμάνους, ενώ δεν φοβάται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να «αγοράζει» συνειδήσεις και οπαδούς για την Ημισέληνο.
Ο ζάπλουτος καναλάρχης, του οποίου το ιδιωτικό τζετ είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του Οτσαλάν στην Τουρκία, πλέον έχει αναλάβει… πόστο για να στηρίξει το σχέδιο «ανεξαρτητοποίησης» της Θράκης.
Μάλιστα, πηγές της εφημερίδας «δημοκρατία» αναφέρουν ότι στο πρόσωπό του ο Ερντογάν έχει βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη του απερχόμενου προξένου στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, καθώς ο επιθετικός χαρακτήρας του Τσαγλάρ είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουν στην Τουρκία για τη Θράκη.
Σε αυτό το πλαίσιο το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι που του ανήκει στην Τουρκία προβάλλει συνεχώς γιορτές του τουρκικού προξενείου στη Θράκη κι εκδηλώσεις, με σαφή προβοκατόρικο προσανατολισμό. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος αποτελεί και σημαντικό χρηματοδότη του σκοτεινού σχεδίου τουρκοποίησης που εφαρμόζεται στη Θράκη, αναμένοντας να αντλήσει σημαντικά οφέλη από τυχόν επιτυχία στο μέλλον.
Ο Τσαγλάρ αποτελεί έναν στυγνό, σκληρό επιχειρηματία, που κατάφερε στο παρελθόν να φτάσει ως τη θέση του υπουργού, χάρη στις γνωριμίες και στην οικογενειακή περιουσία του. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου στη Θράκη ήταν ο άνθρωπος που τον συνόδευε σε κάθε του βήμα, ενώ μίλησε και από το βήμα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
Μεταξύ άλλων ανέφερε στο γνωστό αλυτρωτικό ύφος που χρησιμοποιούν όλοι οι πράκτορες της Ημισελήνου: «Η μητέρα μου και ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου για να απομακρύνουν τη νοσταλγία τους για την τουρκική σημαία πήγαιναν στο προξενείο της Κομοτηνής. Είμαστε παραγωγικοί άνθρωποι. Ξέρουμε πάντα να δουλεύουμε και να νοσταλγούμε την πατρίδα μας την Τουρκία. Είμαστε ένα ισχυρό κράτος 83.000.000 ατόμων».

Ο Τσαγλάρ είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Οτσαλάν. Το 2005, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο μεταφέρθηκε ο Κούρδος ηγέτης του ΡΚΚ ανήκε στον Τσαγλάρ. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου με ποιο κριτήριο επελέγη το αεροσκάφος του Τσαγλάρ για να φέρει εις πέρας την αποστολή, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Εδωσε την καλύτερη τιμή».
Αριστείδης Μάτιος

Πηγή: Εφημερίδα δημοκρατία

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »