*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαΐου

SEE THROUGH

29 Μαΐου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πραγματικά αυτή τη φορά «ξάφνιασε» και «δίχασε» με την απόφασή του τη Θράκη ο Αναπληρωτής Υπουργός δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης, αφού από τους τρεις πρώην αστυνομικές σχολές Θράκης, θα επαναλειτουργήσει αυτές του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής, όχι όμως της Ξάνθης που σημαίνει ότι «κλείνει» έτσι για πάντα η Σχολή!
.....
*Μάλιστα ο Υπουργός ανακοίνωσε όχι μόνο αναβάθμιση της Αστυνομικής Σχολής Διδυμοτείου σε...Ευρωπαϊκού τύπου (σ.σ. Προφανώς για να ενισχυθεί και η αμυντική γραμμή λαθρομετανάστευσης...) αλλά και... αύξησης των σπουδαστών!
Και ΚΟΥΒΕΝΤΑ για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης που σύμφωνα με τον Κικίλια (ο πρώην Υπουργός) θα επαναλειτουργούσε από τον Οκτώβριο 2015, δηλαδή φέτος..
.....
*Υπενθυμίζω ότι το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων της Ξάνθης είχαν θέσει πριν λίγες μέρες και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, τόσο ο Μητροπολίτης μας, όσο και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος αλλά μάλλον...κουβέντα για να γίνεται!
Αφού ήδη ο Πανούσης του προχθές με τις επίσημες δηλώσεις του, το «έκλεισε»το θέμα....
.....
*Θα άνοιγε το εργοστάσιο της Ζάχαρης στη Ξάνθη ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, θα άνοιξε και την Αστυνομική Σχολή... αλλά μέχρι στιγμής, το απόλυτο τίποτα!
-Για τον έτερο βουλευτή Στάθη Γιαννακίδη δεν λέω τίποτα, διότι ο άνθρωπος νέος είναι, ακόμη μαθαίνει και από ότι βλέπω, κυρίως τον ενδιαφέρουν τα θέματα που «ενδιαφέρουν» τον Γ. Σιδηρόπουλο και την γνωστή «παρέα»...Οπότε άδικα να μην τον «κουράζω!
Αυτά για σήμερα... Γιατί το θέμα της Σχολής, εμείς τουλάχιστον δεν πρόκειται να το αφήσουμε να «ξεχαστεί»!
……..

Ενδιαφέρουσα η είδηση, αφού σε άλλες πόλεις θα λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα τα καταστήματα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης υπενθυμίζει λοιπόν στους καταναλωτές και στους συναδέλφους εμπόρους ότι για την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015 ημέρα του εορτασμού Αγίου Πνεύματος τα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης όπως κάθε χρόνο θα παραμείνουν κλειστά.
…………………..

ΤΡΑΓΩΔΙΑ!
ΕΦΥΓΕ «ΠΡΟΩΡΑ» Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΕΝΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ!
Ο οργανωτικός Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ., Φώτης Καλένης, σκοτώθηκε σε τροχαίο το απόγευμα της Τετάρτης. 
Στο τελευταίο αντίο στο Κοκκινόχωμα Καβάλας τον αποχαιρέτισαν τόσο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όσο και ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ
 «Τιμή για έναν κορυφαίο ΑΝΕΛ, συναγωνιστή, που η σκληρή μοίρα του έκοψε το νήμα. ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΕΝΗΣ με χρυσά γράμματα», τόνισε για την απώλεια του Φώτη Καλένη, o Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.
Τι αναφέρει το Αστυνομικό δελτίο:
«Την Τετάρτη (27-5-2015) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης (έξοδο για Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 
Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. 
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας».
…………

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. ΞΑΝΘΗΣ:
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φώτη Καλένη.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον άδικο και ξαφνικό χαμό του Φώτη  Καλένη, Οργανωτικού Περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ για την ΑΜΘ, στην οικογένεια και τους οικείους του.
Με  τιμή
ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Ν. Ξάνθης
Χατζηθεοδώρου Γιώργος
Οι Βουλευτές  Ν. Ξάνθης
Ζεϊμπέκ  Χουσεΐν
Γιαννακίδης Στάθης
.....


Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο Κουτσούμπας
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, επισκέπτεται την Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται στην γείτονα στις 7 Ιουνίου.
Την Τετάρτη ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΚΚ Τουρκίας, στην οποία συμμετείχαν οι Κεμάλ Οκουγιάν και Μεχμέτ Κουζουλουγκίλ και τονίστηκε η ανάγκη εμβάθυνσης της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων.
Το βράδυ ο Δ.Κουτσούμπας μίλησε σε εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚ Τουρκίας. Για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή μίλησε σε ξεχωριστές συνεντεύξεις που παραχώρησε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Την Πέμπτη, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τη Σμύρνη, όπου ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε σε συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας.
……

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ: ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ….
Επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κρίνουμε σκόπιμο να καταγγείλουμε όσα παράνομα συμβαίνουν στον χώρο της τουριστικής μεταφοράς.
Πολλοί εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας (ιδιαίτερα ξενοδόχοι) έχουν αναγάγει την παραγωγή μαύρου χρήματος σε βάρος των ταξιτζήδων σε καθιερωμένη πρακτική. Η τακτική του εκβιασμού στον ταξιτζή ‘’δώσε μου τόσα για να μεταφέρεις πελάτες του ξενοδοχείου’’ τελειώνει σήμερα. Οι συστάσεις προς τους συγκεκριμένους κυρίους θα είναι η τελευταία ήπια αντίδραση. Εν μέσω τουριστικής περιόδου είναι κρίμα να καταφύγουμε σε θερμά επεισόδια για να τηρηθούν τα αυτονόητα. Η αυθαίρετη κατάργηση της 6ωρης σύμβασης που προβλέπει ο νόμος είναι ένα ακόμη πεδίο υποκλοπής έργου σε βάρος του ταξιτζή. Σε όλα αυτά προσθέστε τις αυθαιρεσίες των ανοικτών τουριστικών λεοφωρείων που έχουν μετατραπεί σε αστική συγκοινωνία και τις παραβάσεις των τουριστικών λεοφωρείων που κάνουν άγρα πελατών και φτιάχουν επί τόπου λίστα επιβαινόντων και όχι από πριν ως όφειλαν. Σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις διαδρομών και την καταστράγηση του τιμολογίου από κάθε τύπου εφαρμογές, απαιτούμε αυστηρή εφαρμογή του νόμου και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.

Όλα αυτά μας έκαναν να πούμε ως εδώ και μη παρέκει. Θερμή παράκληση προς κάθε αρμόδιο υπουργείο, κάθε αρμόδια αρχή : Η τους μαζεύετε τώρα ή θα γελάσει μαζί τους κι ο κάθε πικραμένος... Μην περιμένετε ότι θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην καρτελοποίηση των υπηρεσιών μεταφοράς που επιχειρείται. Ή θα τηρηθούν, οι νόμοι που η πολιτεία θέσπισε, ή θα περάσουμε όλοι μαζί ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι...
ΑΘΗΝΑ 26-05-2015
ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »