*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαΐου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ντροπή σου κύριε Πανούση! Να δούμε, τι θα μας πεις στη Βουλή

29 Μαΐου


ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ: Επαναλειτουργούν επίσημα τελικά οι Σχολές Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής, συνεχίζει κέντρο λαθρομεταναστών η πρώην αστυνομική σχολή Ξάνθης

*Αν και πρώην Πρύτανης που γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, ξεχωρίζεις την Θράκη σε «πρόβατα» και «ερίφια», να καταδικάζεις την Ξάνθη στην «απομόνωση»!

«Δύο» τους έχουμε!...
Τι κάνουν οι «λαλίστατοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης. «Νοιάζονται» μόνο για τα «θέματα» που τους... «υπαγορεύει» ο Γ. Σιδηρόπουλος;
Θα επαναλειτουργήσει φέτος, μετά από δυο χρόνια, η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ανακοίνωσε, το πρωί της Τετάρτης  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης. Παράλληλα ο Υπουργός  σημείωσε ότι θα επαναλειτουργήσει και η Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, όχι όμως αυτή της Ξάνθης που θα συνεχίσει «Κέντρο υποδοχής» λαθρομεταναστών. Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την σκληρή αντίδραση του βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού που ξαναφέρνει το θέμα στη Βουλή, αφού η Ξάνθη είχε πάρει την διαβεβαίωση του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ.Κικίλια ότι από τον Οκτώβριο του 2015 μαζί με την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, θα επαναλειτουργούσε και η Σχολή αστυφυλάκων Ξάνθης!
Αναλυτικότερα: Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. υπουργός με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά, Δημήτρη Ρίζο και Γιώργο Καίσα, καθώς και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της Σχολής Αστυφυλάκων, ενώ ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι παράλληλα με αυτή του Διδυμοτείχου θα επαναλειτουργήσουν κι αυτές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.
Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό να επαναλειτουργήσουν οι παραπάνω Σχολές και συγκεκριμένα για την Σχολή Διδυμοτείχου ανέφερε πως θα λειτουργήσει με τουλάχιστον 200 σπουδαστές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού αυτού.
Επίσης, στις προθέσεις του κ. Πανούση είναι η ενίσχυση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και η μετατροπή της σε ευρωπαϊκό κέντρο για αστυνομικά ζητήματα, σε συνεργασία με άλλες Σχολές ευρωπαϊκών χωρών.
Τέλος, δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η συνεργασία με τους παριστάμενους για το μέλλον της Σχολής.
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά, η οποία πρόσφατα πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, με ερώτηση στη βουλή, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον κ. υπουργό, πως αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου η δέσμευση του υπουργού να επαναλειτουργήσει η Σχολή.
Ταυτόχρονα, σημείωσε τα οφέλη που θα έχει από αυτή την πρωτοβουλία η τοπική κοινωνία. Επίσης, υπογράμμισε ότι έτσι αποκαθίσταται μια κατάφορη αδικία σε βάρος του Διδυμοτείχου, όταν οι μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν σε λουκέτο την Σχολή.
Τέλος, τόνισε ότι θα συνεχίσει, μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό, να θέτει επί τάπητος τις “ανοιχτές πληγές” του Έβρου, αναζητώντας λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός δεν έκρυψε την οργή του για τις ανακοινώσεις του κυρίου Πανούση, λέγοντας ότι «είναι ντροπή για έναν άνθρωπο που έζησε τόσα χρόνια στη Θράκη και διετέλεσε πρύτανης του ΔΠΘ να «ξεχωρίζει» έτσι τους κατοίκους της λειτουργώντας με τέτοια μυστικότητα ερήμην των τοπικών κοινωνιών», ενώ κατήγγειλε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για διγλωσσία και διαχωρισμό της Θράκης σε «ερίφια» και «πρόβατα», αναφέροντας τα παρακάτω:
«Λυπάμαι ειλικρινά για τον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ και Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση, γιατί δεν τον τιμούν οι πρακτικές και συμπεριφορές διαχωρισμού της Ακριτικής Θράκης σε «πρόβατα» και «ερίφια»...! Και για το συγκεκριμένο θέμα καταγγέλλω και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γιατί εμπαίζουν την Ξάνθη και διαχωρίζουν τη Θράκη.
Δεν γνωρίζω με τι κριτήρια ο κ. Πανούσης λειτούργησε έτσι, δεν γνωρίζω γιατί αντιμετωπίζεται με τόση «εχθρότητα» η περιοχή της Ξάνθης από την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί.
Αυτό που μπορώ ωστόσο να υπενθυμίσω στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου είναι η διαβεβαίωση του προκατόχου του Υπουργού κ. Κικίλια τόσο σε μένα, όσο και στον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρόεδρο του ΕΒΕ και τους Φορείς, ότι η πρώην Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης θα επαναλειτουργούσε ταυτόχρονα με αυτήν της Κομοτηνής από τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2015.
 Τι μεσολάβησε και τι άλλαξε;
Πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό η Ξάνθη, πως είναι δυνατόν μέσα σε κατοικημένη περιοχή και δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και σπίτια, να συνεχίσει να λειτουργεί ένα κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών;
 Που προσωρινά μάλιστα θα λειτουργούσε στη Σχολή και δεν είχα διστάσει την περίοδο εκείνη να συγκρουστώ και με τον κύριο Δένδια για την τότε διγλωσσία του;

Καλώ τους συναδέλφους μου βουλευτές του Νομού, αλλά και τους Φορείς να αγωνιστούμε υπεράνω κομμάτων και συμφερόντων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα και η Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης, διότι αρκετά έχει εγκαταλειφθεί η περιοχή μας.
 Ο κύριος Πανούσης θα πρέπει να δει ορθολογικότερα και χωρίς διαχωρισμούς την επαναλειτουργία των αστυνομικών σχολών της Θράκης, χωρίς να δημιουργεί με τις αποφάσεις του έριδες, και κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους. Απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε σαν Ξάνθη. Καταθέτω νέα ερώτηση στη Βουλή και περιμένω ο  Υπουργός Δημόσιας Τάξης να αναθεωρήσει τις αποφάσεις για το ευρύτερο καλό και ανάπτυξη όλων των Νομών της Θράκης.
 Μπορεί να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους, αρκεί αυτές οι αποφάσεις να μην παίρνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλα τα κριτήρια της κοινωνικής δικαιοσύνης και τις ίσης αντιμετώπισης και συνοχής των κατοίκων».

«Δύο» τους έχουμε!...
Και το ερώτημα του «Μ»: Δύο τους έχουμε... Τι κάνουν λοιπόν οι «λαλίστατοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης για το θέμα της επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, όταν προεκλογικά άλλα δεσμεύονταν και έλεγαν, κατηγορώντας την πρώην Κυβέρνηση και όχι μόνο...
-Μήπως «νοιάζονται» μόνο για τα «θέματα» που τους... «υπαγορεύει» ο Γ. Σιδηρόπουλος; Αν είναι έτσι, να.... «παρακαλέσουμε» το πρώην γραφείο τύπου του Σωκράτη και νυν των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, να «προωθήσει» προς επίλυση και το συγκεκριμένο θέμα...
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »