*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

29 Μαΐου


«Ο συνδυασμός μας κι εγώ προσωπικά, δεσμευτήκαμε απέναντι στους δημότες για φθηνότερο αλλά και ποιοτικότερο νερό. Δεν είναι δυνατόν να κόψουμε φυσικά το νερό σε φτωχές οικογένειες και πολύτεκνους δημότες. Οι διακοπές του νερού θα αφορούν τους έχοντες και όχι τους άπορους. Θα γίνονται δηλαδή με κοινωνικά κριτήρια... Εμείς ζητούμε την συνεργασία όλων των δυνατόν, προκειμένου να συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε μακράν την φθηνότερη αλλά και ποιοτικότερη τιμή νερού»!
(Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης)
-Παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμος Αβδήρων και ο  Δήμαρχος Αβδήρων...Να τα «βλέπουν» οι «δικοί» μας, Μπάμπης και Σδρέβανος...
……….

Το γιοφύρι της Άρτας θυμίζει η τραγική ιστορία με το χειρότερο έργο στον αιώνα της Ξάνθης. Αυτό της ενοποίησης πλατειών που δημιούργησε μια πλατεία ΤΕΡΑΣ και δεκάδες προβλήματα στους πολίτες που όλο ολοκληρώνεται κι όλο… κάθε τόσο γίνονται νέες εργασίες!
Εμπνευστής και δημιουργός του έργου ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, ο χειρότερος ίσως Δήμαρχος στην ιστορία της πόλης, εκτός αν προλάβει και τον ξεπεράσει ο… Δημαρχόπουλος!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Τέτοια «γράφεις» και στεναχωρείς ακόμη περισσότερο την συνδημότισσα!

………….

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Δεν ξέρω πως θα τα πάει στα υπόλοιπα, αλλά τέλη του χρόνου δεν υπάρχει περίπτωση... θα κερδίσει το βραβείο Guinness!
O λόγος για τον Περιφερειάρχη των «λόγων» και όχι των «έργων» πλέον μετά το φιάσκο και του Αρδευτικού...
-Που με τα δεκάδες δελτία τύπου που έχει εκδώσει και τις συνεχείς δηλώσεις που κάνει στον... εαυτό του, δεν νομίζω ότι μπορεί να τον ανταγωνιστεί κανείς!
......
*Τα «βρήκαν» όπως φαίνεται οι Δήμαρχοι Τοπείρου Θωμάς Μίχολου και Μπάμπης Δημαρχόπουλος στο θέμα της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Τοπείρου και των σκουπιδιών του Δήμου Νέστου καθώς όπως αποκάλυψε ο πρώτος χθες στην «Ανοιχτή γραμμή», προείχαν τα... οικονομικά συμφέροντα του Δήμου του!
-Οπότε Μπάμπη ξέρεις εσύ! Ξαναβάλε τους «δικούς» σου να «κράξουν» τον Θωμά.... Το σηκώνει πλέον ο «οργανισμός» του! Αφού τελικά στη ζωή μετράνε τα... «οικονομικά συμφέροντα» σε όλα!
......
*Εκεί ωστόσο που χθες στριμώχθηκε για τα καλά στην «Ανοιχτή γραμμή» ο Δήμαρχος Τοπείρου και δεν ήξερε τι να πει...
Ήταν όταν ο Πάνος Παπαδόπουλος του έθεσε υπόψη τις δηλώσεις του «φίλου» του Μανώλη Τσέπελη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι, «η Τεχνική Υπηρεσία Ξάνθης δεν έχει... περίσσευμα μηχανικούς λόγω των πολλών έργων του Δήμου, ούτε για φέτος, ούτε για του...χρόνου!».
-Καλά εσύ κύριε Μίχογλου έλεγες για τον συγκεκριμένο κύριο ότι θα ήταν... «καλύτερος Δήμαρχος από τον Δημαρχόπουλο για τον Δήμο Ξάνθης. Πως σχολιάζεις το «άδειασμα» που σου έκανε;
-Κι ο Θωμάς απάντησε! Ουδέν σχόλιο!
-Τι σχόλιο να κάνει άλλωστε, όταν τα «συμφέροντα» ΕΝΩΝΟΥΝ… κι ακόμη δεν το αντιλήφθηκε;
..............

Τι έκανες κ.Πέτροβιτς για τους ξενοδόχους της Θράκης όταν τους «λοιδόρησαν» Αμοιρίδης και Ευστρατίου;
Μου τηλεφώνησε προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Με τον οποίο λόγω Σταύρου Κονδύλη, μας συνδέει υποτίθεται και μια γνωριμία και φιλία πολλών ετών, γιατί κάποτε εγώ έτρεχα στον Έβρο για τα δικαστήρια του εκδότη της «Ελεύθερης Θράκης»κι όχι εκείνος...
Και μου σχολίασε ότι είναι «περισσότερο δημοσιογράφος και λιγότερο Περιφερειακός....» με αφορμή τα σχόλιά μου για την ιδιότητά του ως Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας του Γ. Παυλίδη και την «έκπτωση» των 15.000 ευρώ της «χλιδής» Πατακάκη στη Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Οπότε και τον ρωτάω σήμερα από τη στήλη μου.
-Τότε για πες μου φίλτατε Δημήτρη, αφού ως αντιπεριφερειάρχης Έβρου σιώπησες, γιατί ως δημοσιογράφος δεν αποτόλμησες να πάρεις θέση υπέρ των ξενοδόχων Θράκης, μετά τις λοιδορίες του «δίδυμου» Μιχάλη Αμοιρίδη και Μπάμπη Ευστρατίου που δέχτηκαν για το «σκυλάδικο» του Τουριστικού Περιπτέρου στην έκθεση της Ρουμανίας;
-Γιατί Πέτροβιτς δεν έβγαλες «άχνα» και τους άφησες ...«βορά» του Τουριστικού «τρίδυμου» της Περιφέρειας; Περιφερειάρχη, κολλητού και κουμπάρου; Ο Πρόεδρος και φίλος σου είναι, αλλά και Εβρίτης...
.....

Sorry Μιχάλη... Δεν το γνώριζα!
Το ότι ο δραστήριος Μιχάλης Αμοιρίδης ήταν μέλος των Ρόταρυ και παρεμφερών οργανώσεων, μέλος των AHEPAS, μέλος του Δ.Σ. του ξενοδοχείου ΙΜΑΡΕΤ Καβάλας, μεγαλοεργολάβος Αιγύπτιων και Βούλγαρων επενδυτών κλπ το γνώριζα και το κατανοώ πλήρως, αφού μόνο τυχαία δεν βρέθηκε από 3ος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος του Γ. Παυλίδη, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σε αντίθεση με τον πρώτο Σπύρο Τσιλιγγίρη...
Αλλά το ότι είναι και μέλος στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ομολογώ ότι δεν το γνώριζα...
Ζητώ λοιπόν ταπεινά συγνώμη γιατί παρέβλεψα ένα ακόμη ουσιαστικό προσόν στους υπόλοιπους απαράμιλλους τίτλους του...! Sorry…
………..

Κι ο Κινατζίδης ήθελε... 20.000 ευρώ για τον Πατακάκη!
Και μια διόρθωση. Σύμφωνα λοιπόν με τον Δημήτρη Πέτροβιτς, ο Περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Κώστας Κινατζίδης καταψήφισε και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί ήθελε να δοθούν και οι... 20.000 ευρώ στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Πατακάκη κι όχι μόνο...15.000 ευρώ!
Καθότι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας για την ίδια εκδήλωση το 2014, είχε διαχειριστεί και πάλι από την Περιφέρεια (σ.σ. προεκλογική περίοδος γαρ...) 25.000 ευρώ!!!
Η απάντησή μου:
1.Δεν έχει λοιπόν ο κύριος Κινατζίδης παρά να κάνει μια δήλωση για το θέμα...
2.Μα επειδή ακριβώς μας λέγατε κύριε Πέτροβιτς ΕΣΥ κι ο Περιφερειάρχη σου ότι «θα τα αλλάζατε τα πράγματα και θα διοικούσατε με διαφάνεια, σεμνότητα και κοινωνική δικαιοσύνη...», για αυτό και σας ψήφισε ο κόσμος!
-Και όχι για να κάνετε... εκπτώσεις και να συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε όπως οι προκάτοχοί σας λειτουργώντας με την ίδια έπαρση και ΧΛΙΔΗ...! Έλεος...
.......

Καλό νέο. Δεκτή έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης, την παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως την 1 Απριλίου.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο λόγος που κρίθηκε αναγκαία η παράταση είναι αφενός η εξυπηρέτηση των οφειλετών που σχηματίζουν ουρές στα Ταμεία και αφετέρου το γεγονός ότι η ανταπόκριση στη ρύθμιση είναι τόσο μεγάλη που βοηθάει στην οικονομική ανακούφιση των Ταμείων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »