*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

01 Απριλίου


…σφάζονται ας υποθέσουμε σήμερα τα αμνοερίφια και αφού τα ψεκάσουν με ένα αντιμικροβιακό ατμό καθώς κρέμονται, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουουμ (κενό αέρος) μαζί με τα διάφορα μείγματα–φάρμακα    διατηρησιμότητας, έπειτα τα εναποθέτουν στίβες και ντάνες πλέον σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης -1,9 αφού το νερό κρυσταλώνει εκεί περίπου, χωρίς να παγώσουν εντελώς και να καταψυχθούν, σύμφωνα με τη νομοθεσία....

(Από την ανακοίνωση του Προέδρου του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης Γ. Μπατζακίδη)

-Ναι αλλά...απόδειξε κ.Μπατζακίδη ότι πουλάνε στη Ξάνθη τα πολυμάρκετ τέτοια κρέατα....Περιμένουμε....

……………


«Έχουν αρχίσει και καταντάνε γελοία τα σχόλια περί ψεκασμένων αμνοεριφίων. Όσο αναφορά τα κρέατα εγώ σας λέω και πάλι πως τέτοιο πράγμα στην Ξάνθη δεν υπάρχει και για να ακριβολογώ δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η μέθοδος των ψεκασμών στα αμνοερίφια δεν εφαρμόζετε στην Ελλάδα. Όσο αναφορά την ανακοίνωση του Συλλόγου Κρεοπωλών Ξάνθης ας διευκρινίσουν ποια σούπερ μάρκετ ή ποια κρεοπωλεία πουλούν τέτοια κρέατα, γιατί τώρα τους έχει πάρει όλους η μπάλα.

(Ο επιχειρηματίας σφαγείων κ.Διαμαντής Σκουλαρίκης απαντώντας στον κύριο Μπατζακίδη)

-Ποιοι πουλάνε λοιπόν τέτοια κρέατα κύριοι του Σωματείου...Υποδείξτε έστω ένα πολυμάρκετ!

…………

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Έγκυρες πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ότι είναι πλέον ζήτημα ωρών, η αντικατάσταση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, μετά τον ντόρο που ξεσηκώθηκε και τις αντιδράσεις των ξενοδόχων της Θράκης.
Μάλιστα αντικαταστάτης του κυρίου Αμοιρίδη φέρεται Περιφερειακός σύμβουλος της Καβάλας, με διευθυντή του γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης, τον δραστήριο Πρόεδρο ξενοδόχων Θάσου.  Καλή τους επιτυχία...

.....

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Λοβαρδέα, δημοσιεύτηκε η παράταση λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Ξάνθης στο ΦΕΚ για άλλα... 20 χρόνια!!!

-Σωθήκαμε δηλαδή... Για άλλα 20 χρόνια θα συνεχίσουν οι δημότες να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ το ραδιόφωνο του εκάστοτε Δημαρχόπουλου, για να κάνει λεζάντα ο... εκάστοτε Δήμαρχος με αρχισυνταξία τον εκάστοτε Τηλέμαχο και να πληρώνουμε φυσικά ΕΜΕΙΣ!!!

-Λουλούδια και σπασμένα πιάτα παρακαλώ! Δεν μπορεί τέτοιο μεγάλο γεγονός να μη γιορταστεί αναλόγως! 

.........

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ:


Με μια παλιά καταδικαστική απόφαση για το LIDL απάντησαν στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για τα «ψεκασμένα» κρέατα!

Είναι η πρώτη φορά που είδα τόσο «κακό» σε δηλώσεις στα ΜΜΕ τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, σε σχέση με τα «ψεκασμένα» ή «μη ψεκασμένα» κρέατα που «τρώμε» στη Ξάνθη, οι ψωνίζοντες από τα πολυμάρκετ...
Κατά δήλωση λοιπόν κ.Ζαγναφέρη, «πήγε να ζητήσει εξηγήσεις» από το σωματείο για την ανακοίνωσή τους περί «ψεκασμένων κρεάτων», και ο κύριος Μπατζακίδης και δύο ακόμη μέλη, του έδειξαν μια...παλιά καταδικαστική απόφαση για το Lidl και μάλιστα όχι Ξάνθης, αλλά κάποιο...Lidl!
-Επιτέλους ένας  Εισαγγελέας; Αφού οι άνθρωποι αντί να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, επιμένουν σε ασύδοτη διασπορά ψευδών ειδήσεων;
……

Κουβέντα για τα «ψεκασμένα» κρέατα!!!

Συνάντηση Γ. Παυλίδη με Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενόψει των εορτών του Πάσχα!
Κουβέντα ο κύριος Παυλίδης για τα «ψεκασμένα» ή «μη ψεκασμένα» κρέατα που σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Κρεοπωλών και του κ.Μπατζακίδη πουλάνε πολυμάρκετ στη Ξάνθη! Δεν άκουσε τίποτα, δεν διάβασε, δεν έμαθε....και βέβαια πάνω απ’ όλα, να τα έχει καλά με όλους!
Ιδού λοιπόν τι αναφέρει το δελτίο τύπου:
«Κατά τη  συνάντηση στις 30 Μαρτίου 2015 του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη  με το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ.Σωτήρη Παπαδόπουλου και το Διευθυντή Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ κ. Αχιλλέα Σαχπατζίδη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το καταναλωτικό κοινό της Περιφέρειας ενόψει των εορτών του Πάσχα και συναφή της Κτηνιατρικής υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, το θέμα της μετακίνησης των αμνοεριφίων από τη Ροδόπη, το θέμα των κτηνιατρικών ελέγχων οι οποίοι θα εντατικοποιηθούν  ενόψει της εορταστικής περιόδου και ο έλεγχος της διάθεσης στην αγορά όλων των τροφίμων ζωικής προέλευσης. Με ανακοίνωσή της  η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με το κρέας και τα προϊόντα του και εφιστά την προσοχή των επιχειρήσεων τροφίμων στην τήρηση της σχετικής νομοθεσίας. Επιπλέον, με απόφαση του Περιφερειάρχη, θα ενισχυθεί  η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Καβάλας με προσωρινή διάθεση κτηνιάτρων από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να λυθούν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τέλος, συζήτηση έγινε για την κατάσταση των  ζωονόσων και νόσων των πτηνών στις γειτονικές Τουρκία και Βουλγαρία.

Η Περιφέρειά μας είναι σε εγρήγορση και κοντά στην κοινωνία. 
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»
-Σε τόση...εγρήγορση (!) που λέξη για «ψεκασμένα» και «μη ψεκασμένα» κρέατα...! Για τόσο κοντά στη κοινωνία μιλάμε...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »