*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

28 Φεβρουαρίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Χωρίς κάτι ιδιαίτερο η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων την περασμένη Τετάρτη αλλά με αλλαγές στην ΔΕΥΑ Αβδήρων.
Έτσι νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Αβδήρων εξελέγη ο κ. Νίκος Χατζόπουλος, πρώτος πλειοψηφών με την παράταξη Τσιτιρίδη. .
……
*Όπως είναι γνωστό τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων προσωρινά αμέσως μετά τις εκλογές, είχε αναλάβει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην μείωση των τελών ύδρευσης όπως και έπραξε, υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση, παρά την αντίθετη άποψη της παράταξης Τσολακίδη.
……
Για λουκέτο πάει η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς εγκρίθηκε η άδεια άνευ αποδοχών για 1 έτος της Διευθύντριας της Κλινικής και χωρίς πλέον μόνιμο προσωπικό, διερωτάται κανείς πως θα λειτουργήσει η Καρδιολογική κλινική που μετά την συνταξιοδότηση του Χατζηαποστόλου, πάει από το κακό στο χειρότερο. Για να δούμε τι θα κάνουν για το θέμα που δημιουργήθηκε οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ.Αδαμίδης.
…………..


Τη Δευτέρα θα καταβάλει ο ΟΓΑ σε 685.196 δικαιούχους τη σύνταξη του Μαρτίου 2015, με πίστωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή τους ανέρχεται στο ποσό των 304.799.952,87 ευρώ.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν πίσω τα κυβερνητικά ΙΧ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε κατά την αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε η ίδια προκειμένου να συζητηθούν κοινοβουλευτικά ζητήματα, οι βουλευτές εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες την δυσαρέσκειά τους για την μείωση του βουλευτικού στόλου που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν πως δεν έχουν δικό τους όχημα και πως δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις μετακινήσεις στις εκλογικές περιφέρειες που είναι μακριά από την Αθήνα. "Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς" φέρεται να υποστήριξαν μερικοί από αυτούς οι οποίοι ζήτησαν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην προβεί σε οριζόντιες καταργήσεις του προνομίου. Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα βρει λύση και ανέφερε πως προσανατολίζεται στο να γίνει κλήρωση μεταξύ των αδιάθετων αυτοκινήτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έθεσαν θέμα ασφάλειας και θεώρησαν πως ένας αστυνομικός δεν επαρκεί μια και υπάρχουν τα υποχρεωτικά ρεπό.
………………..…

«Θερίζει» η γρίπη: Στους 67 οι νεκροί

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή λόγω των επιπλοκών που εμφάνισε - 28 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή λόγω των επιπλοκών που εμφάνισε μετά τη νόσησή του με την εποχική γρίπη.
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης ανέρχεται σε 67.
Την ίδια στιγμή, 28 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με σοβαρές επιπλοκές λόγω της γρίπης.
Συνολικά, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 146 ασθενείς με γρίπη.
…….

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ: «Πολύωρες ενημερωτικές συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου Έβρου»
Πολύωρες ενημερωτικές, προγραμματικές και προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τα τρέχοντα προβλήματα των αντίστοιχων περιοχών των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου πραγματοποίησε  την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, για όλα τα προγράμματα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα απ΄όλους τους δυνητικούς δικαιούχους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Σε δύο διαδοχικές συσκέψεις  ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Ζηνοβία Ζάχαρη και Περιφερειακούς Συμβούλους, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ορεστιάδας κ.Βασίλη Μαυρίδη και Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, φορείς και παράγοντες της Περιφέρειας όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και από τις δύο πλευρές επί των αξόνων της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, για την καλύτερη αξιοποίηση  των χρηματοδοτικών εργαλείων και την επίτευξη των στόχων. Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων είπε: «Καταγράψαμε τα προβλήματα και τους τοπικούς αναπτυξιακούς σχεδιασμούς ώστε να τα αντιστοιχίσουμε με τα προγράμματα και τις δυνατότητες υλοποίησής των με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα από το χώρο των υποδομών συζητήσαμε για τη διαχείριση απορριμμάτων, την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ καταναλώσαμε πολύ χρόνο για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων. Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας».
…………………

Διοργάνωση Ημερίδας από το Φ.Δ του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ για τα Στερεά Απόβλητα
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ. ημερίδα με θέμα: «Η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σύγχρονος Σχεδιασμός και Εφαρμογή» στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης: «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΠΠΕΡΑΑ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής (ΠΡΟΚΑΤ ΞΑΝΘΗΣ) και θα έχει ως στόχο την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και τη διατύπωση εφαρμόσιμων λύσεων για μια βιώσιμη διαχείριση στο πλαίσιο των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης.
Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων προς τους εισηγητές, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »