*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Φεβρουαρίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ακόμη δεν αναλάβατε και οδηγείτε σε λουκέτο το Νοσοκομείο Ξάνθης!

28 Φεβρουαρίου


Νέα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Νοσοκομείου Ξάνθης καταθέτει ο βουλευτής Ξάνθης


*Στην ερώτηση ο πρώην Υπουργός ρωτάει για τους λόγους που συνηγόρησε ο Υπουργός Υγείας για τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών στην Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής Ξάνθης


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΣΧΟΥ: Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!


Χωρίς μόνιμους γιατρούς έμεινε πλέον η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο και παράλληλα ν’ ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και γι’ άλλες κλινικές που εδώ και μήνες υπολειτουργούν!
Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία μιας Κλινικής στα Νοσοκομεία, απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον Διευθυντή ή ενός Επιμελητή Α'.
Ωστόσο μετά την έγκριση της άδειας ενός έτους άνευ αποδοχών που είχε αιτηθεί και έλαβε η Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής, αυτή φαίνεται πως οδηγείται πλέον σε αναστολή λειτουργίας, αφού δεν γίνεται εκ του Νόμου διαφορετικά. Σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα στο Νοσοκομείο Ξάνθης υπάρχει μόνο μια επικουρική καρδιολόγος της οποίας μάλιστα λήγει η σύμβαση σε λίγους μήνες.
Σημειώνεται επίσης ότι ο νόμος δεν επιτρέπει λειτουργία Κλινικής χωρίς την παρουσία είτε Διευθυντή είτε Επιμελητή Α και γι’ αυτό το σκοπό δεν μπορεί να λειτουργήσει και η καρδιολογική κλινική, καθώς αν κάτι πάει στραβά και κάποιος πολίτης προβεί σε δημόσια καταγγελία κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες και η διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης αλλά και η επικουρική καρδιολόγος!!!
Επίσης σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται πλέον και η νευρολογική κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ εντύπωση προκαλεί πως η λαλίστατη σε άλλες εποχές Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών, σιωπά για το συγκεκριμένο θέμα και δεν παίρνει θέση, ενώ παλιότερα... ξεσήκωνε τον κόσμο!
Στο θέμα της αδείας άνευ αποδοχών που πήρε η διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης τοποθετήθηκε ωστόσο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου μιλώντας χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Τένη Καμαρίδη από το Xanthi channel αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι: «Δεν ήταν στο χέρι του, δεν γνώριζε ο ίδιος τίποτα για την απόφαση, αν ήταν στο χέρι του φυσικά δεν θα υπέγραφε ποτέ», τονίζοντας μάλιστα ότι «ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την αίτηση για την άδεια άνευ αποδοχών της διευθύντριας της καρδιολογικής κλινικής κι αυτός την πληροφορήθηκε με επίσημο έγγραφο που ήρθε ταχυδρομικά από το Υπουργείο, χωρίς να ερωτηθεί αν συνηγορεί ή όχι η διοίκηση!...».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Άμεση ωστόσο χθες ήταν η αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα του κυρίου Κοντού. «Ακόμη δεν αναλάβατε και  οδηγείτε σε λουκέτο το Νοσοκομείο Ξάνθης!», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά: Με την σκληρή αυτή φράση ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός καταθέτει νέα ερώτηση στη Βουλή των  Ελλήνων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ρωτώντας μεταξύ των άλλων, «για ποιους λόγους συνηγόρησε ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής να δώσει άδεια άνευ αποδοχών στην διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης και μάλιστα χωρίς καν να ρωτήσει την Διοίκηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει για το Νοσοκομείο Ξάνθης και την υγεία των κατοίκων της περιοχής η παραπάνω απόφασή του!».
Ο Αλέξανδρος Κοντός μάλιστα εκτός από την ερώτηση που θα καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων προτίθεται να κατέβει και ο ίδιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους Φορείς προκειμένου να συναντήσουν τον κύριο Κουρουμπλή και να του εκφράσουν τις ενστάσεις τους και την οργή τους γιατί με την συγκεκριμένη απόφαση στην ουσία είναι σαν να υπογράφει «την αναστολή λειτουργίας Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης».!

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Το θέμα πάντως της αναστολής ή όχι της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι πλέον τόσο έντονο, σε σημείο που ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελήμονας ήδη επικοινώνησε με τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη προκειμένου να του κλείσει ραντεβού και να δουν μαζί τον Υπουργό Υγείας κύριο Κουρουμπλή ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στη στελέχωση!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΣΧΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!
Σχολιάζοντας ωστόσο την θέση που διατύπωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θράκη», ζήτησε «την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου, διότι σαν ΣΥΡΙΖΑ όταν τον επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης, τους έλεγε ότι «στο Νοσοκομείο όλα λειτουργούν ομαλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ:

Η Καρδιολογική Κλινική Ξάνθης με κάθε τρόπο να παραμείνει σε λειτουργία!
Και συνέχεια του θέματος για το Νοσοκομείο Ξάνθης. Ο κίνδυνος λουκέτο για την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης μετά την άδεια άνευ αποδοχών που δόθηκε στην διευθύντρια, ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη που επικοινώνησε για το συγκεκριμένο θέμα προσωπικά με τον νέο  Υπουργό Υγείας κύριο Κουρουμπλή.
Ιδού τι αναφέρει και το δελτίο τύπου που μας έστειλε η Περιφέρεια:
«Η Καρδιολογική Κλινική της Ξάνθης δεν πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να το επιτύχω» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, μετά από ενημέρωση που είχε από το Νοσοκομείο της Ξάνθης για τη χορήγηση  αδείας άνευ αποδοχών της Διευθύντριας της Καρδιολογικής, γεγονός που θα οδηγηθεί στο κλείσιμο της κλινικής.
Ο Περιφερειάρχης άμεσα κινητοποιήθηκε και επικοινώνησε με το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κ. Γεώργιο Καλτσίδη και στη συνέχεια με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τους οποίους ενημέρωσε για το θέμα και ζήτησε την προσωπική τους παρέμβαση, ενώ τόνισε: «Πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση. Επ΄ ουδενί δεν πρέπει η κλινική και μάλιστα της Καρδιολογικής που είναι υψηλής διακινδύνευσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή των συμπολιτών μας. Ο Υπουργός είχε θετική προσέγγιση και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Εντωμεταξύ, ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου για το θέμα της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, αναφέροντας τα παρακάτω:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Σε αναστολή της λειτουργίας της, οδηγείται πλέον, η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Να σημειωθεί πως για τη λειτουργία της κλινικής απαιτείται η ύπαρξη ενός τουλάχιστον γιατρού Επιμελητή Α΄ ή Διευθυντή και με αυτόν τον οριακό τρόπο λειτουργίας, δούλευε μέχρι σήμερα. Όμως έπειτα από την άδεια άνευ αποδοχών για ένα έτος, που έλαβε η Διευθύντρια, η κλινική οδηγείται σε αναστολή της λειτουργίας της.
Η χρόνια όμως έλλειψη προσωπικού, που δε αντιμετωπίζεται με μεταφερόμενους γιατρούς απ’ άλλα νοσοκομεία, οδήγησαν την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου στην οριακή λειτουργία της, με όποιες συνέπειες μπορεί να είχε αυτό στην Υγεία των ασθενών που προσέρχονταν σε αυτή, αλλά και στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού της κλινικής. Μάλιστα το ΚΚΕ είχε αναδείξει το θέμα και στην βουλή με σχετική Ερώτηση (αρ. πρωτ. 5499/15.12.2014) από τον Δεκέμβριο του 2014
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μπροστά πλέον στον κίνδυνο, αναστολής της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής, προχωρούν σε κινητοποίηση, ενάντια στο κλείσιμο και την υποστελέχωση της.
Για την κατάσταση που επικρατεί και στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που με την πολιτική τους μέχρι σήμερα στο χώρο της υγείας, της υποχρηματοδότησης και της συστηματικής υποβάθμισης της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών.
Είναι η πολιτική που υπηρετεί τη στρατηγική της Ε.Ε. των μονοπωλίων, που φροντίζει να εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για το κεφάλαιο, πετσοκόβοντας ακόμα και τα ελάχιστα που παρέχονταν στους εργαζόμενους από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Επειδή τα προβλήματα που εντοπίζονται στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία δεν μπορούν να λύνονται με αποσπάσεις και δανεικούς γιατρούς για την οριακή λειτουργία των κλινικών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Την αποτροπή της αναστολής της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης γιατρών ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.
Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης για την κατάσταση της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης
Στο μεταξύ για το θέμα της καρδιολογικής κλινικής και τα γενικότερα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το ΠΑΜΕ Ξάνθης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σε κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής:
Οι τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου η καρδιολογική κλινική οδηγείται σε κλείσιμο, λόγω του ότι πλέον μένει χωρίς μόνιμο γιατρό, έρχεται σαν ώριμο φρούτο στα πλαίσια των διαρθρωτικών «μεταρρυθμίσεων», των κυβερνήσεων, των συγκυβερνήσεων, στα πλαίσια των επιταγών της ΕΕ, για εξορθολογισμό των δαπανών, οι περικοπές προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγεί στην αποδυνάμωση του Δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. Οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα - ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία κλπ - δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της Υγείας.

Είναι ανάγκη για το λόγο αυτό να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, τόσο αυτοί που εργάζονται στο χώρο της Υγείας, όσο και των εργαζομένων συνολικά, μιας και τους αφορά άμεσα. Να αγωνιστούν, όχι μόνο ενάντια στο κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης, αλλά και για την κάλυψη όλων των ελλείψεων του Νοσοκομείου. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας, που προωθούν συγκυβέρνηση, ΕΕ, ολιγαρχία, για δημόσιο, δωρεάν και καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας.
Γι’ αυτό το λόγο καλούμε σε πανκινητοποίηση όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, τους εργαζόμενους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα να δώσουν βροντερό παρόν σε συλλαλητήριο την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 6 μμ στην κεντρική πλατεία.
Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »