*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

Αρνητική η Εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης, στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ

30 Ιανουαρίου


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Απαγορεύουν την τοποθέτηση της Μεγάλης Σημαίας, στο υψ. ‘’Αυγό’’!Καθαρή πολιτική παρέμβαση Αλέξανδρου Κοντού για το θέμα
 
*Ξεχνάν ορισμένοι οτι ο Γλέζος κατέβασε απο την Ακρόπολη την Γερμανική σημαία και ύψωσε την Ελληνική...
Απίστευτο κι όμως αληθινό.....Ενώ η Ελληνική σημαία κυματίζει στην Ακρόπολη, τον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο του κόσμου, με αρνητική εισήγηση η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης, εισηγείται στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων στη Κομοτηνή, την απαγόρευση της τοποθέτησης της Μεγάλης Ελληνικής σημαίας στο ύψωμα «Αυγό»! Πρόκειται στην ουσία για έναν χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου που η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης σπεύδει να....απαγορεύσει για την ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας!!! Το σύμβολο της ελληνικής ψυχής..
 Για το συγκεκριμένο θέμα, με καθαρή πολιτική παρέμβαση, ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, αναφέρει τα παρακάτω: "Η εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης, μας λυπεί βαθύτατα, είναι απαράδεκτη και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Πιστεύω οτι η τελική απόφαση της Επιτροπής θα δικαιώσει όλους τους Θρακιώτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους που αγωνίστηκαν και "μάτωσαν" γι' αυτήν την Ελληνική σημαία και την θέλουν, να κυματίζει στην υψηλότερη κορφή της Ξάνθης".
Η αποκάλυψη από το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης που αναφέρει τα παρακάτω σε σχετική ανακοίνωσή του.
 Ο Πρόεδρος με 6 μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης και 15-μελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου ‘’ Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης ’’, μετέβησαν στις 29 Ιαν.2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, όπου συνήλθε το (11 μελές) ‘’Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης’’, ως αρμόδιο Όργανο( Ν3028/2002, άρθρο 49), για τη γνωμάτευση και της αίτησης μας για την Τοποθέτηση της Σημαίας στο Υψ. ‘’Καλλιάδιον’’ (ΑΥΓΟ), που υποβλήθηκε με μέριμνα της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης( Μουσείο Αβδήρων), μαζί με την προβλεπόμενη δική τους εισήγηση.
Η διαδικασία άρχισε με την ανάγνωση της εισήγησης της Αρχαιολογικής Εφορείας Ν. Ξάνθης, η οποία ήταν αρνητική. Στη συνέχεια της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης και ο Νομικός Σύμβουλος, Δικηγόρος κ. Θωμάς Ξανθόπουλος, παρουσίασαν και ενημέρωσαν το Συμβούλιο με τις δικές τους σύννομες θέσεις και απάντησαν με σαφήνεια στα πρόσθετα ερωτήματα που τέθηκαν, από τα μέλη του Συμβουλίου.
Θεωρούμε την αρνητική εισήγηση, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, ως επιεικώς απαράδεκτη, αφού δεν απάντησε επί της ουσίας των επιχειρημάτων της δικής μας αίτησης, που στηρίζεται στις προβλέψεις του Ν.3028/2002( άρθρα 12και 13). Δεν έλαβαν υπόψη τους, ότι το ζητούμενο είναι ΜΟΝΟ 1 τ.μ έδαφος, του ( εκτός σχεδίου) Αρχ. Χώρου επάνω στο ύψωμα ‘’ΑΥΓΟ’’, για να τοποθετηθεί το Εθνικό Σύμβολο, στο κατάλληλο μέγεθος, για να είναι ορατό από την Ξάνθη, αλλά επέμειναν στη στείρα επανάληψη νομικίστικων σοφισμάτων με παραπομπές στο γράμμα και όχι στην ουσία των προβλέψεων της νομοθεσίας.
Ευελπιστούμε στην θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου και ταυτόχρονα επιθυμητή από όλη την Κοινωνία και τις Αρχές της Ξάνθης, για την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος. Θα παρέχεται διαρκής ενημέρωση από τα ΜΜΕ και την ιστοσελίδα : www.eaasxanthis.gr.
ΤΣ / ΕΑΑΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »