*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Στην προσφυγή του, κάνει λόγο για παραβίαση του συνταγματικά προστατευόμενου τεκμηρίου της αθωότητας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου

30 Νοεμβρίου


Μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ ζητά να ξαναπροσληφθεί στον δήμο Καβάλας ενώ εκτίει ποινή 21 ετών
Την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής που του είχε επιβληθεί, γεγονός που σήμανε και την οριστική απόλυσή του από τον δήμο Καβάλας, ζητάει ένα μέλος της αδίστακτης συμμορίας με τα καλάσνικοφ.Ο δράστης, ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών για οκτώ βαριά κακουργηματικά αδικήματα, υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην προσφυγή του, κάνει λόγο για παραβίαση του συνταγματικά προστατευόμενου τεκμηρίου της αθωότητας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, αφού η απόλυσή του έγινε μετά την καταδίκη του από τα δικαστήρια για τη συμμετοχή του στην συμμορία με τα καλάσνικοφ.
Ο Δήμος Καβάλας μετά την καταδίκη παρέπεμψε τον πρώην εργαζόμενο στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης, το οποίο έκρινε ότι υπέπεσε στο παράπτωμα της «εντός και εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής» και του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης).
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης επέβαλε ποινές που συνολικά ανέρχονται στα 356 έτη κάθειρξης, σε 19 άτομα τα οποία καταδικάστηκαν ως μέλη της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ», ενώ 12 αθωώθηκαν.
Σύμφωνα με την δικογραφία, οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν 150 κατηγορίες για αδικήματα, μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ATM, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.
Newsit.gr 

30 Νοεμβρίου

..τιμωρήθηκε και με χρηματικό πρόστιμο 1640 λέβ Βουλγαρίας!

30 Νοεμβρίου


“Καμπάνα” από βουλγαρικό δικαστήριο σε Ξανθιώτη για λαθρεμπόριο αλκοόλ-3 μήνες φυλάκιση!
Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή επέβαλλε το επαρχιακό δικαστήριο του Μομτσιλγκραντ, σε κάτοικο της Ξάνθης για παράνομη διακίνηση λαθραίων ποτών.Ο δράστης συνελήφθη στο συνοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαίας, να μεταφέρει 150 λίτρα αλκοολούχων ποτών, σε φιάλες, που δεν έφεραν τις ετικέτες των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
Εκτιμάται πως η συνολική αξία των ποτών, συμπεριλαμβανομένων των δασμών, ξεπερνά τα 1640 λεβ Βουλγαρίας.
Στο δράστη επιβλήθηκε επιπλέον και χρηματικό πρόστιμο, ίσο με την αξία των ποτών που επρόκειτο να μεταφέρει εκτός χώρας.
Πηγή: inkomotini.gr

30 Νοεμβρίου

ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ!-ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ...

30 Νοεμβρίου


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Συνεδριάζει την Τετάρτη (19.00) με 26 θέματα και εισηγητή τον Δημαρχόπουλο για τα πρόστιμα και τις κατασχέσεις των τραπεζοκαθισμάτων!!!
To Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης συνεδριάζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 με υπηρεσιακά κυρίως θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά και ένα θέμα «φωτιά»! Αυτό της επιβολής προστίμων για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα και τις κατασχέσεις με εισηγητή μάλιστα τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο κι όχι τους αρμοδίους αντιδημάρχους ή υπηρεσιακούς παράγοντες!
Αναλυτικά τα 26 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης έχουν ως εξής:
01ο ΘΕΜΑ : Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ Μ. ΚΑΡΑΟΛΗ» (Μανά Αικατερίνη)
02ο ΘΕΜΑ : Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ» (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
03ο ΘΕΜΑ : Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής ειδών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης (εισηγήτρια Ράλλη Χριστίνα)
04ο ΘΕΜΑ : Κατανομή της πίστωσης λειτουργικών δαπανών Δ΄ Δόση, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (εισηγήτρια Νικολάου Μαρίνα)
05ο ΘΕΜΑ : Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό του ειδικού προστίμου για έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 50 του Ν.4257/2014 για το έτος 2014 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
06ο ΘΕΜΑ : Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό του ειδικού προστίμου για έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 50 του Ν.4257/2014 για το έτος 2015 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
07ο ΘΕΜΑ : Έκδοση κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις –
τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης επί της Καραολή 79-81 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
08ο ΘΕΜΑ : Έκδοση απόφασης για τη μη μίσθωση δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου στην περιοχή Κομνηνά Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Δ. Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
09ο ΘΕΜΑ : Έκδοση απόφασης για την κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος στον Δήμο Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
10ο ΘΕΜΑ : Συναίνεση και διόρθωση της αριθμ.54/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με θέμα τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων (εισηγήτρια Σπανού)
11ο ΘΕΜΑ : Πρόσληψη εποχικού προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις, για καθαρισμό του ορεινού οδικού δικτύου του Δήμου Ξάνθης (εισηγήτρια Τζανόγλου Καλλιόπη)
12ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη του καταστήματος 1 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
13ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη του καταστήματος 15 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
14ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη του καταστήματος 16 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
15ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη του καταστήματος 17 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
16ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη των καταστημάτων 23-24 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
17ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη του καταστήματος 36 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
18ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη του καταστήματος 47 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
19ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη μείωση μισθώματος ή μη του καταστήματος 51 στη Δημοτική Αγορά κατόπιν αίτησης του μισθωτή (εισηγήτρια Μόσχου Στυλιανή)
20ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλών της Τ.Κ. (εισηγητής Παπαδόπουλος Μιχαήλ)
21ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλών του Χ.Ο. (εισηγητής Παπαδόπουλος Μιχαήλ)
22ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλών της ΕΙΕΛΝΤΙ ΟΤΟΜΟΤΙΒ ΑΕ (ALD Automotive) (εισηγητής Παπαδόπουλος Μιχαήλ)
23ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλών της OLYMBIC ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ (εισηγητής Παπαδόπουλος Μιχαήλ)
24ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλών της OLYMBIC ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑ (εισηγητής Παπαδόπουλος Μιχαήλ)
25ο ΘΕΜΑ : Έγκριση της αριθμ.69/2014 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την έγκριση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015 (εισηγήτρια Σπανού Μαρία)
26ο ΘΕΜΑ : Έγκριση της αριθμ.75/2014 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015 (εισηγήτρια Σπανού Μαρία)
Την Τετάρτη (14.00) συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου (ώρα 14.00) συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης, επιβαρύνοντας τα μέλη της να "φάνε" όλη την ημέρα στον…Δήμο Ξάνθης, αφού ακολουθεί και η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου (ώρα 19.00). Εκτός αν με τον τρόπο αυτό ο Πρόεδρος θέλει να «τελειώνει» στα γρήγορα με την Οικονομική Επιτροπή:
Η σχετική πρόσκληση αναφέρει τα παρακάτω:
ΘΕΜΑ 1o : Έγκριση αιτημάτων οφειλετών για υπαγωγή τους στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής τους Ν.4257/2014 (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά).
ΘΕΜΑ 2o : Έγκριση αιτημάτων οφειλετών για υπαγωγή τους στη ρύθμιση με εφαπαξ καταβολής τους Ν.4257/2014 (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά).
ΘΕΜΑ 3o : Πρόταση ανάληψη υποχρέωσης οικονομικού έτους 2014 (εισηγήτρια: Ιουλία Ζούρα).
ΘΕΜΑ 4o : Κατάρτιση των όρων, Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και Επιλογή του Πρόχειρου διαγωνισμού ως τρόπος ανάθεσης του έργου «Προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού Δήμου Ξάνθης» (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη).
ΘΕΜΑ 5o : Κατάρτιση των όρων και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών που αφορά την υλοποίηση της πράξης «Διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων Δήμου Ξάνθης»(ψηφιακή σύγκλιση)(εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη
ΘΕΜΑ 6o : Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων (εισηγήτρια :Βασιλική Τσιπούρη)
 ….
ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 Για την ενημέρωση του κοινού τα μέλη που απαρτίζουν την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο είναι τα παρακάτω:
1. Αγκόρτζα Απόστολο 5. Χατζηευφραιμίδη Ιορδάνη
2. Γκιρτζίκη Αλεξία 6. Ξυνίδη Αθανάσιο
3. Κίρατζη Ερκάν 7. Τοπ Ισμέτ
4. Τριανταφυλλίδη Κων/νο 8. Μπαντάκ Σιαμπάν 

30 Νοεμβρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ολο το εξώδικο του Γιώργου Πανίδη και του Γιάννη Ανδρεάδη στην Διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης με αιχμή του δόρατος τον "αφανή" Πρόεδρο Γιάννη Τσιμπίδη

30 Νοεμβρίου
Καθαρές εκλογές με τα ενεργά και "ζωντανά" σωματεία θέλει ο Γιώργος Πανίδης! Κοινοποίησαν το εξώδικο στην ΕΠΟ αλλά και στον Εισαγγελέα Ξάνθης!
 

    Έχουν γνώσει οι φύλακες από προηγούμενες εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης για την ενεργό ανάμιξη του υψηλόμισθου ειδικού γραμματέα της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννη Τσιμπίδη, του υπαλλήλου που αρέσκεται δεξιά κι αριστερά να κομπορρημονεί ότι αυτός "βγάζει" τους Προέδρους της Ένωσης, για το πως "μαγειρεύει' τόσα χρόνια τις εκλογές...
Με την διαφορά ότι αυτήν την φορά η πλευρά Πανίδη και τα σωματεία που θέλουν να φέρουν την κάθαρση στην Ένωση, δεν είναι διατεθειμένα να επιτρέψουν στο γνωστό "σύστημα" να κάνει εκλογές όπως το παρελθόν...αλλά να αποφασίσουν τα ενεργά και ζωντανά σωματεία για την νέα Διοίκηση και το μέλλον του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της Ξάνθης.
Ενδεικτικό μάλιστα της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται είναι και το εξώδικο που έστειλε η πλευρά του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΙΔΗ στην διοίκηση της  ΕΠΣ Ξάνθης και στον "αφανή" Πρόεδρο και ειδικό γραμματέα Γιάννη Τσιμπίδη κοινοποιώντας μάλιστα τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης!!!
Την ίδια στιγμή η πλευρά Τσιμπίδη, έπεισε τον «παραιτηθέντα» (!;) πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκο Σπυριδόπουλο, να ανακοινώσει ότι θα κατέβει εκ…νέου υποψήφιος Πρόεδρος!!! (Σ.Σ. Μα τότε γιατί «παραιτήθηκε» κι έβαλε μπροστά τον βετεράνο Σάββα Υφαντίδη με ταμία τον Χατζηγεωργίου; Ποιοι τον «έσπρωξαν» πάλι στην…ενεργό δράση; Το ερώτημα των σωματείων...)


ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ Γ. ΠΑΝΙΔΗ
Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΚΛΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ
Του Ανδρεάδη Ιωάννη, κατοίκου Ξάνθης, Προέδρου του Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητικός Όμιλος Βιστωνίδας» και
Του Γεωργίου  Πανίδη, κατοίκου Ξάνθης, μέλους του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητικός  Όμιλος Βιστωνίδας», ως αντιπροσώπου (δυνάμει ειδικής πληρεξουσιότητας) του ανωτέρω σωματείου κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.                                                     
ΠΡΟΣ  
Την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Ξάνθης (Ε.Π.Σ.Ξ.), που εδρεύει  στην Ξάνθη, οδός Θερμοπυλών 2 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Κοινοποίηση:     
1)Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), που εδρεύει στην Αθήνα, στο Πάρκο Γουδή (τουριστικά ακίνητα) και εκπροσωπείται νόμιμα και
2)Αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης
Ο πρώτος  εξωδίκως δηλών διατελώ Πρόεδρος του Δ.Σ. του αθλητικού μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ», με έδρα τη Διομήδεια Ξάνθης, το οποίο είναι νομίμως συσταθέν και αναγνωρισθέν,  εγγεγραμμένο στα οικεία βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Ξάνθης  και ιδρύθηκε δυνάμει του από 27 Μαρτίου 2007 πρακτικού ίδρυσης σωματείου και προσωρινής διοικούσας επιτροπής, με βάση το οποίο ψηφίστηκε και το καταστατικό του σωματείου, όπως ισχύει μέχρι σήμερα και έχει υποβληθεί σε όλους τους νόμιμους τύπους.
Ο δεύτερος από εμάς είμαι ιδρυτικό μέλος του ανωτέρω σωματείου.
Το εν λόγω σωματείο αποτελεί μέλος του σωματείου σας από το έτος 2007.
Ως μέλος του σωματείου σας, το αθλητικό σωματείο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ», έχει δεσμευτεί να τηρεί το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις αποφάσεις της FIFA, UEFA και ΕΠΟ, το καταστατικό της ΕΠΣ Ξάνθης και τις τυχόν τροποποιήσεις τους, δυνάμει του άρθρου 7 του ισχύοντος καταστατικού σας. Παράλληλα, δεσμεύεται και το σωματείο μας, όπως και η ένωσή σας από τα ισχύοντα στο καταστατικό της ΕΠΣ Ξάνθης , ιδίως δε ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών αυτής αλλά και από την οικεία νομοθεσία (Ν. 2725/1999) και τις γενικές διατάξεις του ΑΚ περί σωματείων (άρθρα 78 έπ.).
Δυνάμει του από 18-3-2011 κωδικοποιημένου καταστατικού του σωματείου σας, όπως τροποποιήθηκε  και δημοσιεύτηκε στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Ξάνθης (154/13-2-2012), τα μέλη της ΕΠΣ Ξάνθης, έχουν το δικαίωμα πληροφόρησης επί των υποθέσεων της ένωσης μέσω των αρμοδίων οργάνων (άρθρο 11 περ. β), ενώ αρμόδιο να παρέχει την εν λόγω πληροφόρηση είναι το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης (άρθρο 34 παρ.1 ιδ’ ).
Περαιτέρω, δυνάμει του καταστατικού της ΕΠΣΞ και της σχετικής νομοθεσίας περί σωματείων του ΑΚ, προκύπτει η σημαντικότατη θέση των μελών του σωματείου στη διατήρηση  και λειτουργία αυτού, ιδίως όπως εκφράζεται η θέση των μελών μέσα από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΞ, αλλά και μέσα από το Δ. Σ της ένωσης, το οποίο εκλέγεται από τη Γ.Σ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ.1 του καταστατικού η ΓΣ αποτελείται από το σύνολο των μελών της ΕΠΣ και αποτελεί το ανώτατο όργανό της, με αποφασιστικές αρμοδιότητες, όπως περιγράφονται στο άρθρο 23 του καταστατικού με πιο σημαντικές την τροποποίηση του καταστατικού, την εκλογή των μελών του ΔΣ, την απόφαση για  εισδοχή και αποβολή μέλους, την  αρμοδιότητα για κάθε υπόθεση που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου και τη διάλυση της ΕΠΣ.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 2725/1999, οι αθλητικές ενώσεις ( όπως είναι η ΕΠΣ Ξάνθης), τηρούν τα βιβλία του άρθρου 6 του ίδιου νόμου, σύμφωνα με το οποίο : « 1. Κάθε αθλητικό σωματείο τηρεί υποχρεωτικά τα εξής Βιβλία : α) Μητρώου Μελών  β) Πρακτικών Συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων  γ) Πρακτικών Συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου δ) Εσόδων Εξόδων  ε) Περιουσιακών Στοιχείων  στ) Πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.  2. Τα Βιβλία, πριν από τη χρήση τους, θεωρούνται από το Νομάρχη ή από άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο,  3. Η μη τήρηση των διατάξεων του παρόντος άρθρου, καθώς και της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 7, συνεπάγεται την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του σωματείου».
Στις 24/11/2014 πληροφορηθήκαμε από τον Αθλητικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Αετό Αυξεντίου, επίσης μέλους του σωματείου σας, πως έλαβε με επιστολή το με αριθμό πρωτοκόλλου 33114/16-10-2014 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με συνημμένο πίνακα αποδεκτών – σωματείων, από το οποίο προκύπτει ότι η ΕΠΟ διέγραψε από τα μητρώα της τον ΑΕΤΟ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ δυνάμει του με αρ. 11584/12-5-2014 εγγράφου της ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς ανήκει στα σωματεία που  ενώ μετέχει στα πρωταθλήματα ενώσεων ποδοσφαιρικών οργανώσεων, δεν κατήλθε να αγωνιστεί για δύο συνεχείς αγωνιστικές περιόδους.
Ωστόσο, ουδέποτε συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή του εν λόγω μέλους, όπως ορίζει το καταστατικό, ενώ αντιθέτως προβήκατε στη διαγραφή του και στην ‘κατόπιν εορτής’ ανακοίνωση της διαγραφής, λαμβάνοντας αυθαίρετα την εξουσία να το παρουσιάσετε στο ενδιαφερόμενο σωματείο ως τετελεσμένο γεγονός.
Ενόψει των ανωτέρω, προκύπτει ότι η εσωτερική λειτουργία του σωματείου σας και η δράση της παρούσας Διοίκησης, εμφορείται από πνεύμα αμφιβόλου νομιμότητας και διαφάνειας, τελώντας πράξεις ευθέως αντίθετες με τις επιταγές του νόμου και του καταστατικού σε βάρος του συμφέροντος των μελών της.
Για τους παραπάνω λόγους και καθώς έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας απέναντί σας, ως εκπρόσωποι του σωματείου – μέλους της ένωσής σας, «Αθλητικός Όμιλος Βιστωνίδας», ζητούμε να μας παραδώσετε αντίγραφα των πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων των τελευταίων δύο (2) ετών και συγκεκριμένα όλων των συνελεύσεων, τακτικών και έκτακτων, οι οποίες  έλαβαν χώρα από την 1/1/2013 έως σήμερα, με σκοπό να διαγνώσουμε την εγκυρότητα των εν λόγω αποφάσεων.
Ως προς τα εκζητηθέντα πρακτικά των Γ.Σ. έχουμε σαφές έννομο συμφέρον, δυνάμει όλων των ανωτέρω αναφορών, καταστατικών και νομοθετικών επιταγών, καθώς η Γ.Σ. των μελών αποτελεί το ανώτατο όργανο του σωματείου με αποφασιστικής σημασίας αρμοδιότητες και νευραλγική θέση για την εύρυθμη λειτουργία του σωματείου.
Επιπλέον, ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών που θα λάβουν χώρα στην επερχόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση του μηνός Φεβρουαρίου 2015, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Ξάνθης, επιθυμούμε να λάβουμε γνώση του περιεχομένου του βιβλίου μητρώου μελών που τηρεί το σωματείο σας και να πληροφορηθούμε πόσα και ποια αθλητικά σωματεία αποτελούν μέλη της ΕΠΣ Ξάνθης, ώστε να μάθουμε ποια μέλη έχουν διαγραφεί και ποια εξακολουθούν να υφίστανται, ενόψει και της ανωτέρω πρωτοφανούς συμπεριφοράς της Διοίκησής σας. Ως προς τούτο έχουμε προφανές έννομο συμφέρον, αφενός ενόψει της ιδιότητας της Α.Ο. Βιστωνίδας ως μέλους της ΕΠΣ Ξάνθης και με βάση το άρθρο 11 περ. β του καταστατικού, ο πρώτος από  εμάς ως εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ να αιτηθώ τα ανωτέρω και ο δεύτερος από εμάς ως Πρόεδρος του ΔΣ, αφετέρου με βάση το γεγονός ότι κάθε μέλος – σωματείο προτείνει έναν υποψήφιο ως τακτικό και έναν ως αναπληρωματικό για την εκλογή των μελών του ΔΣ (αρ.30 παρ.2α καταστατικού), επομένως θέλουμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τα σωματεία – μέλη από τα ποία θα προέλθει ουσιαστικά το νέο ΔΣ της ΕΠΣ. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε τα σωματεία – μέλη της ένωσής σας, καθώς ο αριθμός τους σχετίζεται με  την έγκυρη λήψη αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις, εφόσον έγκυρες αποφάσεις λαμβάνει η Γ.Σ. μόνο όταν  παρευρίσκεται και εκπροσωπείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου (αρ.27 παρ.1 καταστατικού). Με τον παραπάνω τρόπο θα έχουμε πληρέστερη αντίληψη για το ένα τηρείται ο σωστός τρόπος λήψης των αποφάσεων της ΓΣ και θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου της νομιμότητας και άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων μας.
Τα αθλητικά σωματεία, όπως η « Α.Ο. Βιστωνίδας» και οι αθλητικές ενώσεις σωματείων, όπως η ΕΠΣ Ξάνθης, αποτελούν έκφανση των συνταγματικών αρχών της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι ( άρθρο 12 παρ.1 Σ) και της προστασίας του αθλητισμού από το κράτος (άρθρο 16 παρ.9 Σ), από το οποίο προκύπτει ο ιδιαίτερα προστατευτικός και εξασφαλιστικός χαρακτήρας του δικαιώματος της άθλησης αλλά και της ένωσης προσώπων με σκοπό την προστασία και προώθηση του αθλητισμού. Η δε συνταγματική πρόβλεψη για άσκηση «ανώτατης εποπτείας» στον αθλητισμό, συμβαδίζει με την ουσιαστική ανάθεση εκ μέρους της κρατικής εξουσίας της «διαχείρισης» των διαφόρων αθλημάτων στις οικείες ενώσεις – ομοσπονδίες και καταδεικνύει ταυτόχρονα την εξαιρετική σημασία που διαδραματίζει ο αθλητισμός και η προστασία του για το κράτος και τον πολίτη, ιδιαίτερα δε το ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί άθλημα έντονου κρατικού ενδιαφέροντος, αφού το κράτος αντλεί από αυτό μεγάλες προσόδους για την ενίσχυση του αθλητισμού. Περαιτέρω, ο κοινός νομοθέτης θέλοντας να εξειδικεύσει τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 16 παρ.9 Σ, διατύπωσε τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το αθλητικό σωματείο και τα όρισε με το Ν. 2725/1999.
Με βάση όλα τα παραπάνω, προκύπτει η μεγάλης σπουδαιότητας ύπαρξη και λειτουργία των αθλητικών σωματείων και των αθλητικών ενώσεων για την προώθηση του αθλητισμού ως ατομικού δικαιώματος συνταγματικής προστασίας, ενώ τα εν λόγω σωματεία είναι δυνάμει  τροφοδότες του επαγγελματικού αθλητισμού και το σωματείο ως φορέας συλλογικής δράσης στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί κοινωνικό κύτταρο που δραστηριοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις σε θετικές κατευθύνσεις χωρίς το στοιχείο της οικονομικής εκμετάλλευσης. Επομένως, η σύννομη λειτουργία τους αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τον πολίτη και το κράτος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Νόμος 2725/1999 στο άρθρο 6 και 15  απαιτεί την τήρηση των εκεί αναφερόμενων βιβλίων, τα οποία μάλιστα θεωρούνται πριν τη χρήση τους από την οικεία Νομαρχία, ενώ αντίστοιχη υποχρέωση καθιερώνει ο νόμος μόνο για τα συνδικαλιστικά σωματεία.
Για τους παραπάνω λόγους
Σας ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τη δυσαρέσκειά μας για το προπεριγραφέν περιστατικό με την κατά παράβαση του καταστατικού σας ( το οποίο δεσμεύει και το σωματείο μας) διαγραφή του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αετός Αυξεντίου».
Σας ΖΗΤΟΥΜΕ  εντός προθεσμίας επτά (7) εργάσιμων ημερών από την επίδοση της παρούσας να παραδώσετε στον πρώτο από εμάς Πρόεδρο του Δ.Σ. του σωματείου μας αντίγραφο των πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων του σωματείου σας, τακτικών και έκτακτων των δύο τελευταίων ετών και συγκεκριμένα για τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1/1/2013 έως την επίδοση της παρούσας  και να παραδώσετε εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας, σε αμφοτέρους τους εξωδίκους δηλούντες είτε και στους δύο είτε σε έναν από εμάς αντίγραφο του Βιβλίου Μητρώου Μελών που τηρεί το σωματείο σας. Άλλως, να μας επιτρέψετε να πληροφορηθούμε το περιεχόμενο των παραπάνω πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων και του περιεχομένου του βιβλίου Μητρώου Μελών, δια επισκοπήσεως στην έδρα του σωματείου σας.
Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως επιφυλασσόμαστε, αν κριθεί απαραίτητο, να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας  ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων και ενώπιον οποιουδήποτε άλλου οργάνου.
Με κάθε επιφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς αυτoύς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την συγχρόνως ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής του.
 Ξάνθη, 26/11/2014
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος 

30 Νοεμβρίου

....τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής

30 Νοεμβρίου


Επίθεση με μολότοφ έξω από το Τουρκικό Προξενείο-Προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα ΙΧ
 
Ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων βγήκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από την πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και κατευθύνθηκε από την οδό Εθν. Αμύνης στην οδό Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.
Οι κουκουλοφόροι πέταξαν αρκετές βόμβες μολότωφ, οι οποίες «έσκασαν» στο οδόστρωμα, σε κοντινή απόσταση από διμοιρία των ΜΑΤ, όπως αναφέρει το thestival.gr.
Από τη ρίψη μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα ΙΧ

30 Νοεμβρίου

....στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας

30 Νοεμβρίου


Σύλληψη 2 Βούλγαρων διακινητών οι οποίοι διευκόλυναν την έξοδο από την χώρα σε 6 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (28-11-2014) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 44 και 20 ετών, διότι διευκόλυναν την έξοδο από την χώρα, σε έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να μεταφέρουν στο εσωτερικό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες και να διευκολύνουν με αυτόν τον τρόπο, την έξοδο τους από τη χώρα, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Εξοχής.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου.
….
Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κομοτηνής, 3 διαρρήξεις σε γραφεία υπηρεσίας και επιχειρήσεις καθώς και 1 κλοπή δικύκλου

Συνελήφθησαν 5 νεαροί 20, 19, 19 17 και 17 ετών για διακεκριμένες κλοπές και φθορές
 
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) διαρρήξεις σε γραφεία υπηρεσίας και επιχειρήσεις καθώς επίσης και μία (1) κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 26-28/11/2014, στο νομό Ροδόπης. 
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (28-11-2014) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 20, 19, 19, 17 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα 26 έως 28-11-2014, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, τα γραφεία μιας υπηρεσίας και δύο επιχειρήσεις, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους: 
-7 tablet
-5 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
-6 κινητά τηλέφωνα
-1 ηλεκτρονική συσκευή
-2 σφραγίδες και 1 εντύπωμα σφραγίδας υπηρεσίας
-13 μεταλλικές κονκάρδες
-Διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών  
Προέκυψε επίσης ότι ο ένας 17χρονος, την 26/27-11-2014 το βράδυ, αφαίρεσε από τον Ίασμο Ροδόπης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία απόκρυψης, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, όλα τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα και το δίκυκλο, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους τους. 
Βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες ηλικίας 20 και 19 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, καθώς και ότι ο ένας 17χρονος, την 21-11-2014, διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Εξιχνίαση κλοπής από οικία στο Διδυμότειχο 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου που έκλεψε πορτοφόλι με 150 ευρώ
 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κλοπή από οικία στο Διδυμότειχο, που είχε διαπραχθεί την 23-11-2014 το απόγευμα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 23χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα,  όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης, την 23-11-2014 το απόγευμα, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με τους ενοίκους της οικίας και την ολιγόλεπτη απουσία τους από αυτήν, εισήλθε και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 23χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

29 Νοεμβρίου

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ κ. ΤΣΙΠΡΑ! Τούρκοι ή Έλληνες βουλευτές;

29 Νοεμβρίου


Πρόκληση των δύο βουλευτών του  ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή των Ελλήνων

ΖΕΪΜΠΕΚ & ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ:
Ζητούν με εντολές Τουρκικού Προξενείου, να διδάσκονται στα μειονοτική σχολεία της Θράκης, τα Τουρκικά ως πρώτη γλώσσα και τα ελληνικά ως δεύτερη!
Να διδάσκεται ως μητρική γλώσσα στα μειονοτικά νηπιαγωγεία η τουρκική και ως δεύτερη γλώσσα η ελληνική ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, από το βήμα της Ελληνικής βουλής προκαλώντας για μια ακόμη φορά το Πανελλήνιο με την προκλητική συμπεριφορά του, λες κι είναι… «Τούρκος» βουλευτής!
«Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική. Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι αυτή είναι και η θέση των δύο συλλόγων ΕΠΑΘ Ξάνθης και Ροδόπης με τους οποίους παλιότερα ήταν στα «μαχαίρια» -την περίοδο που οι δύο σύλλογοι δεν εναρμονίζονταν με τις γραμμές της Άγκυρας- ενώ τώρα εξυπηρετούν καθαρά τα συμφέροντα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθςη Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που υπογράμμισε επίσης την ανάγκη δημιουργίας δίγλωσσων νηπιαγωγείων και συντάχτηκε επίσης με το να διδάσκεται σε αυτά ως ΠΡΩΤΗ γλώσσα η Τουρκική και μετά η  Ελληνική…
«Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξη τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση τους είναι πλέον υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα σχολεία και είναι πάγιο αίτημα της μειονότητας και των κατοίκων του Εχίνου», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναφέροντας στην ουσία κι ένα παλιό θέμα που είχε να κάνει με τους γονείς που αρνούνταν να στείλουν τα παιδιά τους στα ελληνόγλωσσα σχολεία της Ορεινής Περιοχής…

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;
Κι επειδή οι προκλήσεις των δύο μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη συνεχίζονται δυστυχώς σε εντονότερο καιρό όσο «μυρίζει» εκλογές, ευθέως ρωτάμε τον Πρόεδρο του κόμματος.
-Ποια είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις συνεχείς προκλήσεις των δύο μειονοτικών βουλευτών του;
-Ποια είναι η επίθεση θέση του κυρίου Τσίπρα για τους «ψευτομουφτήδες» της Θράκης και ποιους αναγνωρίζει τελικά ως νόμιμους Μουφτήδες;

29 Νοεμβρίου

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

29 Νοεμβρίου


Το Επιμελητήριο Ξάνθης ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, δεν απολογείται σε συκοφάντες, λοιδορούς και σ’ εκείνους που επιχειρούν με κάθε μέσο να ισοπεδώσουν το έργο του.

Σκληρή απάντηση-δήλωση έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραϊτης, στους γνωστούς συκοφάντες του ΕΒΕ –όπως τους χαρακτηρίζει χωρίς να τους κατονομάζει- που εμφανίστηκαν έντονα ενοχλημένοι από την επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης αλλά και τις δραστηριότητες, προσπάθειες τουριστικής προβολής και του πολιτισμού του τόπου μας, επειδή δεν πήραν…διαφήμιση! Τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά  ότι «Το Επιμελητήριο Ξάνθης ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.
 Η δήλωση του κ.Μωραϊτη αναφέρει τα παρακάτω:
Οι γνωστοί συκοφάντες του Επιμελητηρίου Ξάνθης συγκεκριμένου συγκροτήματος, έντονα ενοχλημένοι από την επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης αλλά και τις δραστηριότητες, προσπάθειες τουριστικής προβολής και του πολιτισμού του τόπου μας, προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να μας συκοφαντήσουν δημιουργώντας πλασματικές εντυπώσεις, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, με στόχο να μας απαξιώσουν στα μέλη μας και στην κοινωνία της Ξάνθης. Παίρνοντας στοιχεία από διάφορες «έγκυρες» πηγές όπως «Ιδιώτης της Περιφέρειας»!!! Χωρίς βέβαια να ρωτήσουν, να διερευνήσουν για να μάθουν την ΑΛΗΘΕΙΑ (δημοσιογραφία εγκυρότητας, υψίστου κύρους και ήθους, εντιμότητας και αλήθειας).
Ενοχλημένοι προφανώς γιατί δεν «συμβουλευτήκαμε» και δεν διαφημίσαμε την Έκθεση, έναντι αμοιβής, στα μέσα τους!!!
Το Επιμελητήριο Ξάνθης ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, δεν απολογείται σε συκοφάντες, λοιδορούς και σ’ εκείνους που επιχειρούν με κάθε μέσο να ισοπεδώσουν το έργο του. Αν νομίζουν ότι έτσι μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση και αμφιβολίες έτσι ώστε να εφαρμόσουν τη γνωστή μέθοδο «μούγκα στη στρούγκα» στα καυτά θέματα της επικαιρότητας όπως αποκατάσταση ΧΑΔΑ Μύκης κ.λπ και όλα αυτά τα οποία σύντομα θα «ξεσπάσουν» και αφορούν τους «φίλους» τους που εδώ και χρόνια υπερασπίζονται «εργολαβικά», όπως κακουργήματα, «μαύρα βιβλία» ΚΑΠΗ συγκεκριμένου Δήμου, παράνομες πράξεις (επίορκων φίλων τους κάθε είδους, εκβιασμούς, έκδοση παράνομων αδειών δόμησης, με χωρίς οικόπεδο, έκδοση - αναθεώρηση αδειών δόμησης «μαϊμού» λόγω καμπυλότητας της κορδέλας μέτρησης (!!!), έκδοση παράνομων και «μαϊμού» αδειών λειτουργίας καταστημάτων σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις). Κάνουν τραγικό λάθος!
Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον η έγκυρη και έντιμη δημοσιογραφία τους αν θα τολμήσει να αγγίξει και να αναδείξει την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας, με διαφάνεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια αλλά και δύναμη να προβάλλουμε τον τόπο μας με κάθε τρόπο (εκθέσεις, συνέδρια τουριστικά, αναπτυξιακά, ευρωπαϊκά προγράμματα με πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον και όχι μόνο). Θα στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και θα παλεύουμε με κάθε νόμιμο μέσο, θα πολεμάμε - όσο και αν ενοχλεί τους «προστάτες» - το παραεμπόριο, λαθρεμπόριο και κάθε λογής «επίορκους» κρατικούς λειτουργούς και συγκεκριμένους «πολιτικούς απατεώνες».

29 Νοεμβρίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

29 Νοεμβρίου


Παρουσία του κ. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαου Κανελόπουλου. 

Τα εγκαίνια της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ πραγματοποιήθηκαν χθες στις 12:30 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαου Κανελόπουλου. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κ.Κούση, “Το πρώτο πεδίο στο οποίο μπορεί να βρει εφαρμογή ο θεσμός της Ανοιχτής Πύλης είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.   Ο Νομός για τη διαμεσολάβηση προβλέπει ότι και στο στάδιο της εκκρεμοδικίας, ακόμη, μπορεί να λυθεί η διαφορά. Ιδού το πεδίο εφαρμογής του θεσμού” τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι η Ανοιχτή Πύλη διαμεσολάβησης της Ξάνθης αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη Πύλη που εγκαινιάζεται στη χώρα, μιας και η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην σχετική πρόσκληση του Υπ. Δικαιοσύνης και προχώρησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πάρει σάρκα και οστά ο θεσμός στην περιοχή προς όφελος των πολιτών.

29 Νοεμβρίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (19:00) ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ 26 ΘΕΜΑΤΑ

29 Νοεμβρίου


Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με τα παρακάτω 26 θέματα ημερήσιας διάταξης:
01ο ΘΕΜΑ: Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ Μ. ΚΑΡΑΟΛΗ» (Μανά Αικατερίνη)
02ο ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ» (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
03ο ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής ειδών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης (εισηγήτρια Ράλλη Χριστίνα)
04ο ΘΕΜΑ: Κατανομή της πίστωσης λειτουργικών δαπανών Δ΄ Δόση, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (εισηγήτρια Νικολάου Μαρίνα)
05ο ΘΕΜΑ: Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό του ειδικού προστίμου για έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 50 του Ν.4257/2014 για το έτος 2014 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
06ο ΘΕΜΑ: Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό του ειδικού προστίμου για έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 50 του Ν.4257/2014 για το έτος 2015 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
07ο ΘΕΜΑ: Έκδοση κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης επί της Καραολή 79-81 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
08ο ΘΕΜΑ: Έκδοση απόφασης για τη μη μίσθωση δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου στην περιοχή Κομνηνά Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Δ. Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
09ο ΘΕΜΑ: Έκδοση απόφασης για την κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος στον Δήμο Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
10ο ΘΕΜΑ: Συναίνεση και διόρθωση της αριθμ.54/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με θέμα τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων (εισηγήτρια Σπανού)

29 Νοεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

29 Νοεμβρίου


*Τρελά ερωτευμένος είναι αυτές τις μέρες ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Life 92.1, Χαράλαμπος Κυρκούσης, με τον νέο του αμόρε από τη Θεσσαλονίκη της Σοφία και όπου βρεθεί και όπου σταθεί το… διατυμπανίζει!
-Από τη στιγμή που έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός, έχουν ανεβεί στα ύψη οι… «μετοχές» του αλλά αυτή την περίοδο τη Σοφία του δεν την αλλάζει με τίποτα!
-Αυτό έλεγε και χθες στο τηλέφωνο στην «φίλη» του τη Χριστίνα.
Καιρός είναι Μπάμπη να ρίξεις κι εσύ καμία… χυλόπιτα και όχι μόνο να τρώς στο «LOLA»!
……

*Συνεχίζω με κάτι εντελώς διαφορετικό!
Αυτό κι αν δεν είναι είδηση. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και 31 επώνυμοι (Ψυχούλη, Σεφερλής κ.α.) φωτογραφήθηκαν γυμνοί για το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", συμμετέχοντας στην ετήσια καθιερωμένη καμπάνια του κατά του AIDS με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε χθες το thestival.gr.
Όλες οι γυμνές φωτογραφίες θα διατεθούν προς πώληση σε ένα μεγάλο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την ενίσχυση ΜΚΟ, οι οποίες στέκονται στο πλευρό όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό.
……

*«Πόρτα έφαγαν» χθες υποψήφιοι φίλοι του γνωστού παπαράτσι της Ξάνθης, Κυριάκου Κεσίσογλου, που του έκαναν αίτημα στο Face book, αφού απέρριψε τα αιτήματά τους γράφοντας μάλιστα και το ακόλουθο κείμενο:
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΞΑΝΘΗ. 2014. Συγνώμη αν δεν δέχομαι αιτήματα ΣΑΣ. Αλλά προσπαθώ να το κρατήσω προσωπικό αυτό το προφίλ , γι’ αυτό και κάποιους-ΕΣ τους διαγράφω ΚΑΙ, δεν έχω κάτι με κανέναν , απλά θεωρώ πως όταν δεν επικοινωνώ με κάποιον μέσω του facebook δεν υπάρχει και λόγος να είμαστε και φίλοι».
……

*Τη γνωστή τραγουδίστρια από παλιές εμφανίσεις της σε νυχτερινά κέντρα στην Ξάνθη, Βιβή Μαστραλέξη, φέρνει σήμερα για ένα μοναδικό live το «CITY».
Η τραγουδίστρια με τη σούπερ φωνή και την φανταστική σκηνική παρουσία θα σας περιμένει να τραγουδήσετε και να χορέψετε παρέα!
Είσοδος 10 ευρώ με ποτό! Ρεζερβέ: 6937180069.
……

*Ένα όμορφο αφιέρωμα στον νεαρό Ξανθιώτη τραγουδιστή, δημοσίευσε πρόσφατα το μουσικό site «newsmusic.gr» παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό του αλλά και δυο video με τον Άκη εν δράση, αναφέροντας τα εξής:

29 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

29 Νοεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Γράφει στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας που μας ήρθε χθες για την συνάντηση του κ. Γ. Παυλίδη με το ΤΕΕ τα παρακάτω: «Συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 27.11.2014, η Διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Παυλίδη…».
-Το ερώτημά μας. Πότε έγινε η συνάντησή σου τελικά κ.Παυλίδη;
-Την Τρίτη που ήταν… 27 Νοεμβρίου ή στις 27 Νοεμβρίου που ήταν ωστόσο ημέρα Πέμπτη;
……
*Νέα σύλληψη του σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 28/11/14.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από το κατάστημά του στο Κολωνάκι αφού εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση πενταετούς κάθειρξης για χρέη του προς το Δημόσιο.
Η Ασφάλεια περίμενε τον κ. Γαβαλά στο Κολωνάκι και όταν πήγε να ανοίξει το κατάστημα, συνελήφθη αμέσως.
……
*Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια ο κ. Γαβαλάς έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τα κρατητήρια και τη φυλακή του Κορυδαλλού, αφού οι οφειλές του δεν τον αφήνουν σε ησυχία...
Ενώ  την ίδια ώρα είναι… κριτής στον ΑΝΤ1 στο Dancing with the stars!!! Παράδειγμα δηλαδή προς… μίμηση για την νεολαία!
……
*Δεν ήξερα ότι ο κύριος Δημαρχόπουλος έχει συνάψει τόσο… «στενή» σχέση με τους πρώην υβριστές του στην προεκλογική περίοδο…
Μην τον «παρασύρουν» μόνο κι αυτόν στο «βατερλό» τους με αυτά που τους λέει…
…………..

Με παρέμβαση της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών, από τα Στρατιωτικά και τα συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ Φαρμακεία, στους πάσχοντες από Διαβήτη ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ.
Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται τα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη πληρώνοντας πλέον μόνο την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία συμμετοχή του και όχι το σύνολο της αξίας τους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η συνταγογράφηση και εκτέλεση δίμηνης ή τρίμηνης θεραπείας για φαρμακευτικά σκευάσματα επεκτείνεται και στα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη. Μπράβο στην Φώφη…
….

Μεγάλη επιτυχία της ρύθμισης σε 100 δόσεις των οφειλών προς τα ταμεία
Πυρετός στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυξάνονται καθημερινά οι οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων που ζητούν να ενταχθούν στη ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις.
Στο πρώτο δεκαπενθήμερο από την εφαρμογή της ρύθμισης, εκδόθηκαν από το Κέντρο Είπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), 12.827 νέες αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 333.754.550,92 ευρώ.
Από το σύνολο των αποφάσεων αυτών, 7.737 αφορούν οφειλέτες του ΙΚΑ. 4.209, οφειλέτες του ΟΑΕΕ, 879 οφειλέτες του ΟΓΑ και δυο του ΕΤΑΑ.
Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καλεί το σύνολο των οφειλετών, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διακανονισμού οφειλών που παρέχει ο νέος νόμος.
Υπενθυμίζεται, ότι για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στα ανωτέρω σχήματα ρύθμισης και θα τηρούν του όρους αυτών, θα αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης, ενώ θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς καμία παρακράτηση (ποσό ή ποσοστό).
…………………..

Συναντήθηκε η Διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη
Συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη 27.11.2014 (;), η Διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Παυλίδη, στον οποίο έθεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα της ολοκλήρωσης του εργαστηριακού εξοπλισμού του ΤΕΙ, ο οποίος αναμένεται να συμβάλλει στην εφαρμογή της έξυπνης εξειδίκευσης και της  δημιουργίας υψηλής προστιθέμενης αξίας  στα προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Η συνάντηση έγινε σε εξαίρετο κλίμα και ο κ. Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του ΤΕΙ ΑΜΘ. 
………….

Ημερίδα Ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου Έβρου και στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας
Την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Γενική Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου, πραγματοποίησε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Αιμορραγικός πυρετός από ιό Ebola: μέτρα πρόληψης, μέσα ατομικής προστασίας»  στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου.
Την ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολούθησε το προσωπικό του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Ασύλου, φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και Διεθνών Οργανισμών που εμπλέκονται στην υποδοχή, περίθαλψη και γενικά τη διαχείριση παράνομα εισερχόμενων μεταναστών.
Το περιεχόμενο της ημερίδας περιελάμβανε επιδημιολογικά δεδομένα, αναφορά στις σχετικές δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημέρωση σχετικά με τις ενδεικνυόμενες οδηγίες πρόληψης μετάδοσης του ιού Ebola καθώς επίσης και αναφορές στα μέσα ατομικής προστασίας.
…..

«Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα για Άτομα με Αναπηρία» Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, Ξάνθη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), και στηρίζοντας το σκοπό της Ημέρας αυτής για αύξηση του βαθμού συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα για Άτομα με Αναπηρία»
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σε θέματα απασχόλησης, όπως πρακτικές συμβουλές για την αναζήτηση εργασίας, εθελοντισμός και κοινωνική ενσωμάτωση, παρουσίαση καλών πρακτικών, αλλά και η ενημέρωση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησής της.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. στο Motel Natassa, τέρμα 28ης Οκτωβρίου, Ξάνθη
Στο σύνδεσμο http://europedirect.duth.gr/?q=node/4175 μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα, την πρόσκληση και την αφίσα της ενημερωτικής εκδήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Europe Direct Ξάνθης: 25410 79552 και europedirect@duth.gr