*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ με 140 ευρώ το ζώο για την ευλογιά!

31 Μαΐου


Οι παρεμβάσεις του βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού στην Κυβέρνηση και ο αγώνας Λουκμακιά δικαιώθηκαν μετά από σκληρό αγώνα και πιέσεις

*Τι δήλωσε στον «Μ» και στο Xanthi channel o Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης Σάκης Λουκμακιάς, ευχαριστώντας όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας που συνέβαλαν στον αγώνα τους!
Μία μεγάλη μάχη κέρδισαν οι κτηνοτρόφοι του Ν. Ξάνθης αλλά και των γειτονικών νομών, αφού τελικά με την ΚΥΑ του 2014 θα αποζημιωθούν με 140 ευρώ ανά ζώο όλοι οι κτηνοτρόφοι των οποίων τα ζώα θανατώθηκαν όχι μόνο την φετινή χρονιά αλλά και το 2013 λόγω της ευλογιάς.
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΛΟΥΚΜΑΚΙΑΣ
Αναλυτικότερα η σημαντική και ιδιαίτερα θετική για τους κτηνοτρόφους όλης της Θράκης είδηση, «βγήκε»από στο γλέντι που διοργανώθηκε προς τιμή του νέου Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου το Σάββατο το βράδυ στο Όλβιο όπου μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης και νέος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπείρου Θανάσης Λουκμακιάς ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικότερα στο θέμα των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την ευλογιά και την τελική δικαίωσή τους, μη παραλείποντας μάλιστα να τονίσει την σημαντική μάχη που δόθηκε ιδιαίτερα από τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό και φυσικά τις δυναμικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης που απέδειξαν ότι με ενότητα και προσπάθεια πολλά μπορούν να κερδίσουμε για τον κλάδο τους.

31 Μαΐου

Ήταν κάτι που αναμένονταν... Παραιτήθηκε από Πρόεδρος της ΕΠΣ ο Ν. Σπυριδόπουλος, νέος Πρόεδρος (τιμής ένεκεν) ο Σάββας Υφαντίδης!

31 Μαΐου


Παραιτήθηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης από την θέση του Προέδρου ο Νίκος Σπυριδόπουλος για προσωπικούς λόγους.
Μια παραίτηση που ήταν αναμενόμενη, αφού εδώ και 2-3 μήνες πριν ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης, είχε αναγγείλει την αποχώρησή του.
Την θέση του κατάλαβε ο Σάββας Υφαντίδης που είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης (και το μακροβιότερο μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης) μέχρι την προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες εκλογές στην ΕΠΣ Ξάνθης είχαν γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2011 με τον Νίκο Σπυριδόπουλο να εκλέγει τα 10 από τα 11 μέλη της νέας Διοίκησης.
Σημειώνεται ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης (τον Φλεβάρη του 2015), ο Νίκος Σπυριδόπουλος θα παραμείνει στην διοίκηση της  ΕΠΣ Ξάνθης αλλά από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου.
Μετά την ανακήρυξη του νέου Προέδρου το βράδυ της Πέμπτης όλο το Δ.Σ. πήγε για ουζάκι (μαζί με τον παραιτηθέντα Πρόεδρο Νίκο Σπυριδόπουλο), δείγμα της ομαλής διαδοχής στο Δ.Σ. της ΕΠΣ. Καλή επιτυχία στον νέο Πρόεδρο...

31 Μαΐου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Μαΐου


*Ο Μανώλης Εγγλεζάκης, λογιστής του κυρίου Πούλιου και όχι μόνο,  πρώην γενικός διευθυντής και πρώην ειδικός συνεργάτης στη ΣΕΚΑΠ αν και δεν είναι συνδρομητής μας, δεν χαρίστηκε ούτε στον… «γύφτο», δηλαδή εμένα!!! Κατακεραυνώνοντας στη κυριολεξία τη στήλη μου…
…..

*Μας έγραψε λοιπόν ο κύριος Μανώλης μια μάλιστα… φιλικά (που να μην ήταν και φίλος…) μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«Αγαπητέ Παναγιώτη οι μονόλογοι και τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Τα ρεπορτάζ για το ποιο είναι το νέο αμόρε του τάδε, ποια εθεάθη στην πλατεία με παπάκι, ποια
σου δήλωσε ότι είναι ελεύθερη και ωραία, δεν ενδιαφέρουν τους συμπολίτες μας»
-Έλεος κύριε Λογιστά.
-Όχι και να μας βάλεις «φίμωτρο» στις καρδιές!!! Επειδή έχει προφανώς κλείσει η δική σου… Ανασταίνομαι όταν ερωτεύομαι!
……

*Διαμαρτύρομαι λοιπόν σαν ταπεινός, σεμνός και φτωχός «γύφτος» για την απαράδεκτη λογική  όλων όσων θέλουν  να με ΦΙΜΩΣΟΥΝ!!!
-Λες και υποχρέωσα κανένα να με διαβάζει…!
......

*Show must go on λοιπόν και σ όποιον αρέσω…
-Με δύο εξαίρετες  νέες δικηγορίνες ενισχύεται η παράταξη του νέου Δημάρχου Ξάνθης στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Και αναφέρομαι φυσικά στην Δέσποινα Παρτσαλίδου και την Αλεξία Γκιρτζίκη…
-Και ιδίως η τελευταία είναι και «σκληρό» καρύδι! Αρκετά πιο τσαμπουκάς δηλαδή από την απερχόμενη Μπέτυ Πατσίδου…
……

*Σημειώνω επίσης ότι στο τραπέζι του Δημαρχόπουλου αν και δεν ήταν η ίδια υποψήφια, προσκεκλημένη του νέου Δημάρχου Ξάνθης ήταν και η γνωστή δικηγόρος Ελένη Αχτάρη…
Που συνέβαλε επίσης αποφασιστικά στην δικαίωση του αγώνα του.

*Συνεχίζει τις εκπλήξεις στο ΚΥΤΤΑΡΟ Ελληνάδικο ο Τάκης Αλεξούδας, αν και μπαίνουμε από αύριο στον Ιούνιο…
Μάλιστα χθες Παρασκευή γίνονταν και πάλι ο χαμός από κόσμο και ιδίως…γυναίκες με ανεβασμένα κέφια!
……

  αποκλειστικότητα; Οριστικά έκλεισε το κεφάλαιο Αριστείδης για την πανέμορφη Ελένη Φερεσιάδου του ΚΥΤΤΑΡΟ η οποία όπως μαθαίνω βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου έρωτα, καθώς ο Αντώνης της πήγε φαντάρος…
Για να δούμε λοιπόν ποιος θα είναι ο νέος «ταξιδευτής» της καρδιάς του…
……

*Με νέο αμόρε όμως είδα και πρώην δημοφιλή παραγωγό του ραδιόφωνου και υποψήφια δημοτική σύμβουλο στις εκλογές πριν λίγες μέρες στην κεντρική πλατεία…

31 Μαΐου

SEE THROUGH

31 Μαΐου


Άκουσον!
Άκουσον
!
*Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην διαχειριστής πληρωμών του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για την υπεξαίρεση ύψους 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
……
*Ο κ. Σαξώνης είπε πως από το 2000 έπαιρνε το 10% των χρημάτων που υπεξαιρούνταν από τα ταμεία του δήμου, ενώ, όπως τόνισε, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, τον διαβεβαίωνε πως η υπεξαίρεση δεν θα αποκαλυφθεί, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Παπαγεωργόπουλος «τα έπαιρνε»!
-Όχι θα έμεινε στην απ’ έξω ο Παπαγεωργόπουλος! Ή δεν ξέρουν οι Δήμαρχοι για τα του Οίκου τους…
……
*Μεταξύ των άλλων, ο κ. Σαξώνης ξεκίνησε την απολογία του, περιγράφοντας την περιουσιακή του κατάσταση, τις επιχειρήσεις και τα κέντρα διασκέδασης που διατηρούσε, από τα οποία, όπως είπε, μπήκε «μέσα» ένα εκατ. ευρώ. Σημείωσε, δε, ότι όταν είχε το κέντρο Boom την περίοδο 2003-2004 και φιλοξενούσε το σχήμα Καρβέλα-Βίσση τους είχε κλείσει για 30 ημέρες αλλά επειδή δεν είχαν κόσμο έφυγαν στις 17 ημέρες.
……
*Κάρφωσε μάλιστα για φοροδιαφυγή την Άννα Βίσση λέγοντας ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια έπαιρνε νυχτοκάματο 35.000 ευρώ και έκοβε παραστατικά για 8.400 ευρώ!
-Θα είχε ενδιαφέρον μετά από όλα αυτά να μάθουμε πόσα ακριβώς τελικά «πήρε» η Άννα Βίσση για την συναυλία της στην Ξάνθη στις Γιορτές Π. Πόλης, όταν την έφερε ο Φανουράκης… Τελικά ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο!
…..

Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι από 02 έως 06 Ιουνίου  2014 οι Σπουδαστές της IV Τάξης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) θα επισκεφθούν την Περιοχή Ευθύνης του, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού τους.
Στις 03 Ιουνίου 2014 και ώρα  10:30 θα ενημερωθούν στο Σ. Στρατού, θα ακολουθήσει  κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Δ’ΣΣ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για Κομοτηνή.
…….….


Αλήθεια με ποιο θεσμικό ρόλο ο Μανώλης Εγγλεζάκης ανέλαβε την υπεράσπιση του Πούλιου και της πράσινης διοίκησης Πράτσου στη ΣΕΚΑΠ;
Ειλικρινά απόρησα και απορώ με τον λογιστή και πρώην γεν. διευθυντή της ΣΕΚΑΠ και κολλητό του Χρίστου Πούλιου Μανώλη Εγγλεζάκη. Ο οποίος πλην των «βομβαρδισμό» των επιστολών του (σ.σ. έφτασε στο σημείο να μου ζητάει να καταργήσω ακόμη και την…στήλη του «γύφτου» στην 3η σελίδα, γιατί δεν την…πάει κι είναι κουτσομπόλικη λες και του πέφτει ο λόγος, αφού δεν είναι καν συνδρομητής του «Μαχητή» ώστε δικαίως και να λαμβάνουμε σοβαρά τις προτάσεις του!!!), μάλλον δεν κατενόησε ακόμη κι αυτά που…έγραφε σε βάρος μας, επιχειρώντας μάλιστα να το παίξει και «τσαμπουκάς-συνήγορος» του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ!
-Το ερώτημα της κοινωνίας: Με ποιο θεσμικό ρόλο ο κύριος Μανώλης Εγγλεζάκης ανέλαβε την υπεράσπιση του κυρίου Χρίστου Πούλιου αλλά και του τελευταίου Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ που «συσσώρευσε» ζημίες μόνο στα τελευταία 4 χρόνια της διοίκησης περίπου 40 εκατ. ευρώ;
(Σ. Σ. Κι όσο για την φωτογραφία είναι από την βασιλόπιτα της ΣΕΚΑΠ στις 30/1/2010….Δίπλα δίπλα Εγγλεζάκης και  Πούλιος στα «χρυσά» χρόνια της διοίκησης Πράτσου…)


………………..
Μικρά
Μικρά
*Εμείς αυτά που ήταν να πούμε τα είπαμε απαντώντας στον πρώην γεν. διευθυντή και ειδικό συνεργάτη της ΣΕΚΑΠ Μανώλη Εγγλεζάκη!
Και τον κάναμε πρωτοσέλιδο και χθες, διότι είμαστε σίγουροι ότι αυτήν την φορά, «κάποιος Εισαγγελέας θα ενδιαφερθεί για τα 100 περίπου εκατομμύρια συσσωρευμένων ζημιών της ΣΕΚΑΠ που καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός…»!
….
*Βέβαια τώρα διοικητικοί αλλά και στελέχη υπάλληλοι της ΣΕΚΑΠ, ισχυρίζονται ο καθείς για τον άλλον ότι… κανείς τους δεν φταίει, επιρρίπτοντας οι πράσινοι στους γαλάζιους και οι  γαλάζιοι στους πράσινους τα «εγκλήματα»…
Πρόβλημά τους.
……
*Κι εν πάση περιπτώσει από την ώρα που θέλει ο κύριος Εγγλεζάκης να δώσει μια… τηλεοπτική συνέντευξη για να «ξεδοντιάσει» τις πρώην διοικήσεις της  ΣΕΚΑΠ ερήμην των πρώην διοικούντων, γιατί δεν προσφεύγει στο φιλικό προς τον κύριο Πούλιο Κανάλι 6 να κάνει την… τηλεδίκη του; Είναι τόσο απλό…
……

Φτιάχνει αθλητικό κέντρο και στο Ροστόφ ο Σαββίδης
Νέο προπονητικό κέντρο στη Ρωσία για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ροστόφ, ετοιμάζεται να ανεγείρει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με σημερινό ρωσικό δημοσίευμα.
Ο ομογενής επιχειρηματίας σχεδιάζει να δημιουργήσει γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες χωρητικότητας 1500 θέσεων, ένα γήπεδο μίνι-γκολφ, ξενοδοχείο για 60 άτομα και ενδεχομένως μία πισίνα.
Ο δήμος του Ροστόφ έχει προ - συμφωνήσει για τη θέση του συγκροτήματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής χρονικός ορίζοντας περάτωσης του έργου.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Ακαδημίας του Ροστόφ, τέλος, η ομάδα χρειαζόταν ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου για την αναβάθμισή της, αλλά και για τη διενέργεια τουρνουά. 
………………….

Προσλήψεις 77 υπαλλήλων στο ΥπΑΑΤ για το έτος 2014 μέσω του ΑΣΕΠ
Tο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει στη πρόσληψη 77 υπαλλήλων για το έτος 2014 για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών του και των εποπτευομένων φορέων του.

31 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Μαΐου


Κύριε Παπαδόπουλε,
Βλέπω πως τίποτα δε σας σταματά από το να συνεχίζετε να παραπληροφορείτε τους πολίτες του Νομού μας. Ίσως αυτό να οφείλεται στα «μπλε» γυαλιά σας, που μάλλον σας ενοχλούν να προσέξετε καλύτερα τον κόσμο τριγύρω σας
(Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τοπείρου Βασίλης Τσολακίδης σε επιστολή του στον «Μ»)
-Καλύτερα με «μπλέ» γυαλιά παρά με… μαύρα ή… βαθυπράσινα! Αυτό που δεν μας είπες… 2570 δημότες Αβδήρων που σε μαυρίσανε, τι γυαλιά φορούσανε;
….

...επειδή αξία για ένα δώρο δεν έχει η τιμή του, σαν «Μαχητής», αποφάσισα να κάνω δώρο στον φίλο μου τον Μπάμπη (κι όχι στον δήμαρχο..), ένα ταπεινό μπλουζάκι για τις προσωπικές στιγμές του, όταν δηλαδή δεν θα φοράει γραβάτα και πουκάμισο που έχει επάνω τη φράση…
-Fight The Track Be The Winner… δηλαδή (φίλε Μπάμπη), πολέμησε το ρεύμα, για να είσαι ο νικητής!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Πολιτικό Καφενείο» του «Μαχητή»).
-Κι αν δεν μπορείς να γίνεις ταξιδευτής… φόρα απλά το μπλουζάκι!

…….
Σεμνά & Ταπεινά
*Λέτε τελικά να ‘ταν αλήθεια και να μας… δούλευαν και οι δύο; Μου το είπε πάντως αξιόπιστο άτομο της πλευράς Καραλευθέρη…
Ότι δηλαδή στις εκλογές του Δήμου Τοπείρου ο Στέλιος Μωραϊτης πολεμήθηκε σε… συνεργασία από τους Χατζηευαγγέλου και Μίχογλου!!
-Τι άλλο θ ακούσω!;
……
*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Διότι ακόμη και τώρα (και το διαπίστωσα χθες…), η αναγνωρισιμότητα του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου παραμένει μικρή σε πολλούς που τον ψήφισαν ναι μεν από αυτά που διάβασαν και άκουσαν από τον «Μαχητή», πλην όμως… δεν τον γνωρίζουν ούτε κατ’ όψη!
……
*Χθες μάλιστα γνώρισα κι έναν εξαίρετο συμμαθητή του Δημαρχόπουλου από το Λύκειο ο οποίος μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης κι ας μην έστω για τυπικούς λόγους, δεν ζήτησε καν την ψήφο του..
……
*Καλό θα είναι επίσης όταν ο νέος δήμαρχος μιλάει στο κινητό του στο δρόμο, να λέει και κανένα…γεια στους πολίτες που τον συναντάνε! Κοινώς να γίνει πιο σεμνός και ανοιχτός απέναντι στο κόσμο…
(Σ.Σ. Δύσκολα ανεβαίνεις, αλλά αν… πέσεις, τσακίζεσαι μονομιάς και απότομα!)
……

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ!
ΣΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Μαθαίνω ότι στο πανηγύρι στο Μαργαρίτι της  Σταυρούπολης βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη (της Αναλήψεως) ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δηαμρχόπουλος συνοδευόμενος από φίλους του και τον νυν αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο που κατά γενική ομολογία δεν πήγε και τόσο καλά στις τελευταίες εκλογές…
Μάλιστα η υποδοχή που έτυχε ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς όπως του είπαν κάποιοι κάτοικοι, χρόνια έχει να πατήσει Δήμαρχος στις εκδηλώσεις και το πανηγύρι στο Μαργαρίτι  Σταυρούπολης…
Και μακάρι αυτή η επικοινωνία του νέου Δημάρχου Ξάνθης με τους Σταυρουπολίτες να συνεχιστεί όλη την επόμενη 5ετία, μολονότι κινδύνεψε να χάσει τον… Δήμο εξ’ αιτίας τους στις τελευταίες εκλογές, αφού η πλειοψηφία τους ψήφισαν… Πούλιο!
(Σ.Σ. Ας πρόσεχαν πάντως…γιατί έχω την εντύπωση ότι από δω και πέρα, ακόμη πιο σπάνια θα τον βλέπουν!).
………………

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΙΧΟΓΛΟΥ!
Αλήθεια ή ψέματα δεν ξέρω, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές η Μαρία Καραλευθέρη και οι άνθρωποί τους αφού πρώτα βέβαια έχασαν τον Δήμο από τον Μίχογλου, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, κατηγορούνε τον… Χατζηευαγγέλου!
Διαδίδοντας ότι ο πρώην Δήμαρχος Τοπείρου στήριξε τελικά… Μίχογλου με «αντάλλαγμα» μάλιστα να «φαγωθεί» ο Στέλιος Μωραϊτης!
Βέβαια δεν ξέρω στο κατά πόσο ανταποκρίνονται στην αλήθεια όλα αυτά, ωστόσο μετά τις εκλογές πολλά μπορούν να ακουστούν και να κυκλοφορήσουν από τους ηττημένους των εκλογών…
-Δεν είδατε άλλωστε τι γίνεται με τον Τσολακίδη στο Δήμο Αβδήρων; Όπου για όλα φταίνε οι… άλλοι και ο Κοντός κι όχι ο εαυτός του που έχασε όχι μόνο τα παραδοσιακά κάστρα του ΠΑΣΟΚ τα Άβδηρα και το Μυρωδάτο, αλλά και τα Πηγάδια όπως και τον Πετεινό!
-Θού κύριε τω στόματί μου…!
……

«ΤΡΙΓΜΟΙ» ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
Αποχώρηση με αιχμές της Μαρίας Γκουγκουσκίδου από την Κοινωνική Συμμαχία του Άρη Γιαννακίδη!
Έντονη «τριγμοί» στην Περιφερειακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ μετά την μεγάλη ήττα του Άρη Γιαννακίδη από τον Γιώργο Παυλίδη.
Συγκεκριμένη η κυρία Μαρία Γκουγκουσκίδου που εκλέχτηκε περιφερειακή σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στις προηγούμενες εκλογές (2010) με την παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» του Άρη Γιαννακίδη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης» και επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να εκλεγεί δήμαρχος στην Ορεστιάδα αποφάσισε με σκληρές δηλώσεις να εγκαταλείψει την παράταξη η οποία την ανέδειξε κατηγορώντας την,  για την πολύ στενή συνεργασία της καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με δυνάμεις της ….συντήρησης και της οπισθοδρόμησης!!!

31 Μαΐου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Μαΐου


«ΠΙΣΤΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ…
Το γράψαμε και χθες, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα, μην ακούτε τι λέει ο ένας ή ο άλλος…
Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ακόμη δεν ανέλαβε νέος Δήμαρχος Ξάνθης και θα πρέπει όλοι να περιμένουμε πρώτα να αναλάβει, να δείξει τις προθέσεις του και μετά να τον «κρίνουμε»…
Κι αυτό ισχύει και για την Σάρδεων και την Ηρώων, αλλά και για τις ρήξεις και αλλαγές που οφείλει να κάνει και θα τις κάνει!
«Πίστωση» χρόνου λοιπόν κι ας τον αφήσουμε να δουλέψει, διότι ήδη από την επόμενη έπιασε δουλειά και «τρέχει» παντού!
(Σ.Σ. Το βράδυ της Πέμπτης (Τής Αναλήψεως), ήταν στο Μαργαρίτι Σταυρούπολης και στις εκεί εκδηλώσεις του Οικισμού…).
…..

ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Η προχθεσινή παραίτηση του Νίκου Σπυριδόπουλου από την ηγεσία της Ένωσης, μπορεί να ήταν αναμενόμενη, προκάλεσε όμως και πάλι έντονη αίσθηση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης…
Ο Νίκος Σπυριδόπουλος παραιτήθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης για να αναλάβει νέος Πρόεδρος ο Σάββας Υφαντίδης, καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήδη είναι πολλά για τον επίσημο φορέα του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης και το κενό που αφήνει δεν αντικαθίσταται εύκολα…
Ωστόσο κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Ακόμη και τα πιο ωραία πράγματα…
….

ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΟ Ο Γ. ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗΣ
Μπορεί να μην έκανε και τα… «πάντα» για να εκλεγεί νέος Δήμαρχος ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ωστόσο δεν ήταν και υπέρ του Χρίστου Πούλιου…
Ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Τσεγγελίδης, ήταν σαφέστατος στις θέσεις του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που έπρεπε να τρέξουν και να στηρίξουν τον νέο Δήμαρχο όπως ο Βασίλης Κοντογιαννίδης για παράδειγμα στα Κομνηνά, είχαν… εξαφανιστεί και δεν υπήρχαν…»!
Και μάλλον δεν είχε άδικο… Διότι παρέθεσε και συγκεκριμένα στοιχεία για τα αρνητικά αποτελέσματα τόσο των Κομνηνών, όσο και της Πασχαλιάς…
….

ΚΑΛΗ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
Καλά της είπε της Ελένης Κίτσου στην συνεδρίαση της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης…
-Καλή η προσπάθεια αυτοπροβολής και λεζάντας, αλλά οι… δημοτικές εκλογές πλέον τελείωσαν!
Αποτέλεσμα να κατέβει από το βήμα η κ. Κίτσου μετά την παρέμβαση αυτή αλλά σε λίγο να… ξανα-ανέβει!
(Σ.Σ. Το χρήμα πολύ εμίσησαν, τουλάχιστον πριν το μνημόνιο, την προβολή όμως ουδείς…).

31 Μαΐου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Μαΐου


*Σεμνός και συμπαθής ο Μανώλης Εγγλεζάκης, ειλικρινά ένα δεν κατάλαβα από τον «βομβαρδισμό» των τριών επιστολών του στο «Μ»…
-Με ποιο θεσμικό ρόλο ανέλαβε την υπεράσπιση και του Χρίστου Πούλιου αλλά και της ΣΕΚΑΠ της τελευταίας διοίκησης Πράτσου που δημιούργησε και το ρεκόρ χρεών των 40 εκατ. Ευρώ μέσα σε 3-4 χρόνια!
-Ο φίλους του φίλου, ω φίλε… Αλλά αυτό δεν δίνει και θεσμικό ρόλο για τηλεδίκες και λογική τσαμπουκά…
……
*Παραιτήθηκε από Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης ο Νίκος Σπυριδόπουλος και τιμής ένεκεν στη θέση του εκλέχτηκε ο Σάββας Υφαντίδης…
Αυτό που δεν ξέρατε; Ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης (τον Φλεβάρη του 2015), ο Νίκος Σπυριδόπουλος θα παραμείνει στην διοίκηση της  ΕΠΣ Ξάνθης αλλά από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου.
……
*Πράγματι άπαιχτος είναι ο Τσέπελης φίλε Δημαρχόπουλε. Και ειδικώς όταν ασχολείται με… καρούλια!
Πέραν των λαχανόκηπων φυσικά που ήταν και το θέμα της βραδιάς στην τελευταία συνέντευξή του στο Κανάλι 6. Πραγματική απόλαυση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ. Ζει κι ονειρεύεται μέρες… Στυλιανίδη και πάλι στον Δήμο!
……
*Πρόταση στην κυρία Ελένη Κίτσου από τώρα. Στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου, να κατέβει αυτή υποψήφια Πρόεδρος…
Γιατί όχι; Τώρα που κατά πάσα πιθανότητα φεύγει όχι μόνο από την Ομοσπονδία ο Σωτήρης αλλά και από το ΕΒΕ.
……
*Όπως είναι γνωστό τον Ιούνιο έχουμε εκλογές στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης, κάτι που σύμφωνα με κάποια μέλη έπρεπε ήδη να έχει γίνει…
Αυτό που δεν ξέρατε ίσως…
-Την Προεδρία στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης θα διεκδικήσει κατά πάσα πιθανότητα η Χρυσούλα Γρηγορίου.
……
*Τον Απόστολο Αγκόρτσα είδα κάτω από την Στέγη Πολιτισμού «Κώστας Μπένης» να περιμένει στην γωνία…
-Λέτε να διεκδικεί κι αυτός την θέση του Μανώλη Φανουράκη; Διότι ήδη οι μνηστήρες αυξάνονται και πληθύνονται σύμφωνα με πληροφορίες…
……
*Και κάτι ενδιαφέρον… Στην δίκη του Παπαγεωργόπουλου αποκαλύφθηκε ότι η Άννα Βίσση έκανε φοροδιαφυγή πρώτου μεγέθους.
Συγκεκριμένα δούλευε στα μαγαζιά του Σαξώνη (δεξί χέρι του Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης και παράλληλα επιχειρηματίας καφέ μπαρ, μπουζουκιών κλπ) κι ενώ έπαιρνε 35.000 ευρώ την βραδιά, δήλωνε ότι η αμοιβή της ήταν…8.400 ευρώ!
Σας θυμίζει τίποτα αυτό;
……
*Ειλικρινά απορώ με τον Μανώλη Φανουράκη. Τον βρίζουν άγρια οι του Μπένη, του το ίδιο ωστόσο συμβαίνει και με τους ανθρώπους του Δημαρχόπουλου και μετά τις εκλογές, του τα σέρνουν και οι όψιμοι σύντροφοί του στο ψηφοδέλτιο Πούλιου, θεωρώντας τον υπαίτιο σε μεγάλο βαθμό για την ήττα των δημοτικών εκλογών…
-Μόνο ο Μανώλης θα τα είχε καταφέρει τόσο καλά! Και για να τον βρίζουν όλοι μαζί τόσο πολύ, αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά ο μόνος που δεν φταίει σε τίποτα και για κανέναν!
Άλλωστε πρώτα έφαγε το «δικό του» κεφάλι…