*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Δεκεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – SKODA Ξάνθη 2-1 - ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!

21 Δεκεμβρίου


«Κατώτερη» των περιστάσεων και με πολλά κενά στην άμυνα...!
Με δύο γκολ καρμπόν, από αντεπιθέσεις του Γιαννιώτα και του Μάσα, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε με 2-1 την SKODA Ξάνθη και βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας! Ο Κλέιτον μείωσε με πέναλτι για την ομάδα της SKODA Ξάνθης που ήταν κατώτερη των περιστάσεων σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις της. 
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Το παιχνίδι άρχισε χωρίς να δείχνει ικανό να έχει κάποιο τέρμα στα πρώτα λεπτά... Τελικά όμως ένα διώξιμο του Σανκαρέ στο 6', εξελίχθηκε σε κάθετη πάσα στον Γιαννιώτα, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ένα πανέμορφο γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έφτασε κοντά στο 2-0 με τον γκολκίπερ της Ξάνθης όμως να διώχνει σε κόρνερ.
Η sskoda Ξάνθη είχε την κατοχή και έψαχνε τρόπους ώστε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο... Τελικά η πρώτη απειλή ήρθε στο 37' με ένα σουτ του Ομπόντο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όμως ήρθε στο 43' με τον Λουσέρο, ο οποίος από αριστερά έκανε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ, αναγκάζοντας τον Κοσίσκι να κάνει μια δύσκολη επέμβαση και να κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Όπως το πρώτο ημίχρονο, έτσι και το δεύτερο άρχισε με γρήγορο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Μάσα αυτή τη φορά ως άλλος Γιαννιώτας, βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης και πλάσαρε εύστοχα τον Κυριακίδη για το 2-0. Από εκεί και πέρα όμως ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, με την Ξάνθη να προσπαθεί να απειλήσει, αλλά να μην τα καταφέρνει με καλές αξιώσεις...
ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ!
Στο 81' η skoda Ξάνθη έφτασε στο 2-1, με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κλέιτον εύστοχα, μετά από χέρι που έδωσε ο διαιτητής στον Μουκάμπ. Ωστόσο στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι που σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξαν το πρόσωπο της Πέμπτης κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ούτε καν να απειλήσουν την εστία του Κοσίσκι.
Η αμυντική λειτουργία της SKODA Ξάνθης  ήταν το αδύναμο σημείο της...Οι Θρακιώτες έδειξαν να έχουν πολλά κενά στην άμυνα και ειδικά στις αλληλοκαλύψεις, κάτι που είναι εμφανέστατο και στα δύο τέρματα της ομάδας, καθώς τόσο ο Γιαννιώτας, όσο και ο Μάσα έχουν βγει μετά από μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και έχουν σκοράρει.
Γενικά ο Αστέρας ήταν καλύτερος της SKODA Ξάνθης, χωρίς να κάνει κάτι τόσο τρομερό σε ένα γενικά άσχημο παιχνίδι.
Τα δύο γρήγορα γκολ στην έναρξη των δύο ημιχρόνων ήταν αυτά που έκριναν το παιχνίδι και έκαναν τους γηπεδούχους να παίξουν πιο άνετα τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος. Από την άλλη, η SKODA Ξάνθη, σε καμία περίπτωση δεν θύμισε την ομάδα που είδαμε την Πέμπτη στα Πηγάδια κόντρα στον Παναθηναϊκό και έτσι γνώρισε μια δίκαιη ήττα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»...
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι 5, Λούι 6, Τσοκάνης 6, Γκοϊάν 6, Σανκαρέ 7, Τιέ Μπι 5 (69’ Μουνάφο 4), Κουρμπέλης 6, Γιαννιώτας 8, Μπαράλες 5 (38’ Μουκάμ 5), Νίκο 5 (83’ Ζησόπουλος), Μάσα 7.
SKODA Ξάνθη: Κυριακίδης 4, Μπέρτος 7, Μπαξεβανίδης 4, Καρυπίδης 4, Λισγάρας 3  (46’ Γούτας 4), Παπαστεριανός 4 (77’ Φλίσκας 3), Ομπόντο 4, Λουσέρο 5, Κλέιτον 5, Καπετάνος 5 , Βασιλακάκης 4  (77’ Κομεσίδης 3)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »