*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH

20 Δεκεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Εντάξει, είπαμε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κάνει πλέον...υψηλή πολιτική και γι’ αυτό το λόγο απουσιάζει τουλάχιστον 1-2 μέρες κάθε εβδομάδα στην Αθήνα...
Αλλά όχι κι έτσι!
-Να ορίζονται δηλαδή συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ενώ αυτός βρίσκεται εν Αθήναις και τρέχει υποτίθεται να προλάβει...
......
*Χθες μάλιστα στη «πιάτσα» όπου οι δημότες μειδιάνε συνεχώς με τα καμώματα του Δημάρχου-ταξιδιώτη, κάποιοι αναρωτιόταν πότε τελικά θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των δημοτών και της καθημερινότητας;
Όταν και τις λίγες μέρες που είναι «ελεύθερος», τις.... «καταναλώνει» είτε στολίζοντας Χριστουγεννιάτικα έργα που αγοράζει φυσικά ο Δήμος, είτε βρίζοντας τον Μίχογλου στα ραδιόφωνο και ενίοτε, ως...σπόνσορας της Α.Β. Βασιλόπουλος!
......
*Καμία «αντίδραση» του Εμπορικού συλλόγου ή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών για την φωτογράφιση του Δημαρχόπουλου και των υπολοίπων με τους διευθυντές της ΑΒ Βασιλόπουλος;
Μα φυσικά ΟΧΙ!! Θέλει κι ερώτημα;
.......
*Την ερχόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί το γυμνάσιο Πολυσίτου ο Στέλιος Αρσενίου του ζαχαροπλαστείο ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, προκειμένου σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου, να κατασκευαστούν σοκολάτες με... υπερτροφές! Με υλικά φυσικά του ζαχαραπλαστείου! Μια ακόμη όμορφη εκδήλωση του Ζαχαροπλαστείου ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ εν όψει των γιορτών!
.....

Στην ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Ελευθερούπολη επιτέθηκε στις 21.10 το βράδυ της Πέμπτης άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης.
Συγκεκριμένα ο δράστης, εισήλθε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας 52χρονης ημεδαπής και με χρήση σωματικής βίας της απέσπασε χρηματικό ποσό. Η παθούσα διακομίστηκε για την παροχή Α΄ βοηθειών στο Νοσοκομείο, ενώ την ανησυχία τους εξέφρασαν πολλοί ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ αφού τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τα κρούσματα ληστειών σε βάρος τους, σε όλη την Ελλάδα.
…..

12 Κυριακές ανοιχτή η αγορά της Ξάνθης, μετά την σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
Σύσκεψη για τις Κυριακές του 2015 πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην  Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη με την συμμετοχή του Προέδρου του  ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη και των Προέδρων της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης (Μίλκογλου) προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Όπως είναι γνωστό η νομοθεσία προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων για 7 Κυριακές και δίνει το δικαίωμα στην κάθε Π.Ε. να αποφανθεί για το εάν και πόσες επιπλέον Κυριακές θα λειτουργήσει η κάθε τοπική αγορά.
Έτσι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ζαγναφέρης πρότεινε να ανοίγουν τα καταστήματα τις δύο Κυριακές πριν από τις θρησκευτικές εορτές των μουσουλμάνων (μπαϊράμι), την Κυριακή του Καρναβαλιού αλλά και τις δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των Γιορτών της Παλιάς Πόλης, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης.
Αντίθετα τις ενστάσεις του κατέθεσε ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης που κατά πάγια συνήθεια, τάχθηκε κατά του ανοίγματος των επί πλέον 5 Κυριακών.
Η απόφαση των 12 Κυριακών πάντως θα εφαρμοστεί για το 2015 πιλοτικά για την αγορά της Ξάνθης και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. 
………

Μικρά
Μικρά
*Πολύ «καθισμένη» είναι μέχρι στιγμής η αγορά της Ξάνθης, γεγονός που αποδεικνύεται συνεχώς και από τα άδεια μαγαζιά...
Ποτέ η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική, όπως μου είπε φίλος της στήλης που κατέληξε με την ευχή, «μακάρι από την Δευτέρα να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση».
......
*Μόνο για τα Χριστούγεννα θα κάνει ρεβεγιόν η υπέροχη ΑΠΟΘΗΚΗ του Elisso Hotel (όπως και πέρσι), προκειμένου να κάνουν Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι. Το μενού είναι πλήρες και στοιχίζει με φαγητό και μενού 24 Ευρώ. Το τηλέφωνο της ΑΠΟΘΗΚΗΣ που έχει και live με το συγκρότημα  Les Av Revoir για ρεζερβέ είναι το 25410/ 84400
......
*Αντίθετα η ΠΟΛΙΤΕΙΑ κάνει ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά με πλήρες μενού 15 ευρώ (και με ποτό) ενώ το παιδικό μενού κάνει 10 ευρώ! Για ρεζερβέ τηλέφωνο 2541078445.
…..

Εσπευσμένη τροπολογία από τους ΑΝ.ΕΛ: Να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας

Να μην θεωρείται αξιόποινη πράξη και να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας με ειδικά τεχνικά μέσα και η χρήση του υλικού αυτού, όταν γίνεται με σκοπό την προστασία θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, προτείνουν με τροπολογία τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κατέθεσαν στη Βουλή είναι ο Νίκος Νικολόπουλος και η Μαρία Κόλλια. Την ίδια πάντως για το συγκεκριμένο θέμα, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ.Κασιαδάρη.
.....

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κατασχέθηκε 1 τόνος παράνομων οστράκων  που μετέφεραν με φορτηγάκι!
Εννιακόσια πενήντα έξι κιλά (956 kgr) όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, από στελέχη της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Σαππών, για τον εντοπισμό Φ.Ι.Χ. οχήματος επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Μεστής στο ύψος του οικισμού «ΚΟΜΑΡΟΣ», με οδηγό έναν 31χρονο και συνοδηγό έναν 19χρονο, οι οποίοι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα οστράκων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά έγγραφα.
Επίσης ακινητοποιήθηκε προπορευόμενο Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό 52χρονο ο οποίος, κατά δήλωση των ανωτέρω, συμμετείχε στη μεταφορά ως προπομπός και φέρεται ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στο εν λόγω σημείο όπου διαπίστωσαν ότι οι ανωτέρω μετέφεραν όστρακα του είδους αχιβάδας και του είδους τελλίνας, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και τους οδήγησαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα.

 Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω μετέφεραν – διακινούσαν τριάντα (30) σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα» συνολικού βάρους 616 κιλών, εκ των οποίων τα 482 κιλών ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και  δεκατρείς (13) σάκους του είδους «τελλίνα» συνολικού βάρους 340 κιλών εκ των οποίων τα 235 κιλών ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση με σκοπό την πώληση και εμπορία και συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες οστράκων οι οποίες θα καταστραφούν, το Ε.Ι.Χ. όχημα  καθώς και το Φ.Ι.Χ. όχημα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »