*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Δεκεμβρίου

ΤΙ «ΤΡΕΧΕΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ; «Περίεργη» επιμονή Δημαρχόπουλου να μην δημιουργηθεί... ανταγωνιστικό μαγαζί απέναντι στο «φιλικό» του La Piazza!

20 Δεκεμβρίου


ΑΓΟΝΟΣ ο διαγωνισμός για το κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας όπως αναμένονταν, αφού κανείς «τρελός» δεν θα έδινε τέτοια εποχή 4.000 ευρώ το μήνα για... γραφεία!

*40.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015, ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ!
Το είχαμε επισημάνει από την αρχή, όταν «κόμπαζε» ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, άσχετος με την πιάτσα και τον επαγγελματικό κόσμο ότι ναι μεν θα βγάλει στην δημοπρασία το κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, αλλά μόνο για... γραφεία, προκειμένου να μην «ενοχλήσει» τους «απέναντι» επιχειρηματίες που είναι «φίλοι» του...
Αποτέλεσμα; Να κηρυχθεί τελικά άγονος στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης ο διαγωνισμός για την μίσθωση του συγκεκριμένου δημοτικού ακινήτου, αφού σε εποχή οικονομικής κρίσης, ποιος διαθέτει –πλην του κυρίου Δημαρχόπουλου ίσως, -4.000 ευρώ τον μήνα για να κάνει εκεί... γραφεία, αφού αυτός ήταν ο απαραίτητος όρος!!! Αποτέλεσμα; Να ΖΗΜΙΩΣΕΙ ο Δήμος Ξάνθης!!!
Μετά από αυτό ο Δήμαρχος Ξάνθης που κατηγορήθηκε για την εμμονή του το συγκεκριμένο ακίνητο να γίνεται οτιδήποτε εκτός από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι με τον τρόπο αυτό θέλει να «ευνοήσει» συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρηματιών, αναγκάστηκε χθες να κάνει στροφή...180 μοιρών αλλάζοντας την χρήση του ακινήτου αλλά και πάλι για.... εμπορικό κατάστημα!!!
Μάλιστα όπως ενημέρωσε τα μέλη, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μανά θα αναζητηθεί πλέον η αλλαγή χρήσης του ακινήτου, αυτή τη φορά όμως για εμπορικό κατάστημα!!! Επισημαίνεται ότι την διαδικασία τακτοποίησης του συγκεκριμένου κτιρίου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος στον εντεταλμένο σύμβουλό του κύριο Χρήστο Μούρκα για τον οποίο ήδη έγινε τρομερός ντόρος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης!!!
.σ. Τώρα ποιος κάνει τα τοπογραφικά του κτιρίου και τι θα κοστίσει αυτή η διαδικασία στον Δήμο Ξάνθης, θα φανεί εκ του αποτελέσματος! Πάντως τελικά όλο εκείνο το κεντρικό κτίριο είναι αυθαίρετο!!! Και αναρωτιέται κανείς που δούλευε επί τόσα χρόνια καφετέρια στον 4ο όροφο χωρίς καν έξοδο κινδύνου!).

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ!
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι ο Δήμαρχος από την μια υποτίθεται θέλει να δώσει τον πλάτανο στους...πολίτες κι από την άλλη με τίποτα δεν επιθυμεί τη χρήση του ακινήτου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για καφέ υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον...), δημιουργώντας για μια ακόμη φορά πολλά ερωτηματικά στη κοινή γνώμη για τον τρόπο λειτουργίας του...
Έτσι και χθες, αφού με την πρακτική του ήδη ζημίωσε τον Δήμο αφού ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε άγονος, δήλωσε χθες στην οικονομική επιτροπή ότι θα μελετήσει με την Τεχνική υπηρεσία (Τσέπελης - Μανά), ναι μεν την αλλαγή της χρήσης, όχι όμως για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (!!!) αλλά σε... εμπορικό κατάστημα!!! Πρακτική που σίγουρα αντιβαίνει και στους όρους ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αλλά και καταδεικνύει  μια «περίεργη» συμπεριφορά εκ μέρους του δημάρχου Ξάνθης προκειμένου να γίνει οτιδήποτε το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά να μην είναι ανταγωνιστικό στο απέναντι La Piazza, όπου όπως είναι γνωστό είχε το εκλογικό του κέντρο ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης στις εκλογές του 2010. Τώρα όλα αυτά τα «τερτίπια» κατά πόσο είναι σύννομα, αυτό θα φανεί στο χρόνο...
Το ακίνητο πάντως –από το οποίο ήδη χάνει σημαντικά έσοδα ο Δήμος Ξάνθης- θα... επαναπροκηρυχθεί αλλά και πάλι είναι αμφίβολο αν μπορείς ένας επιχειρηματίας ρούχων ή εμπορικού καταστήματος να δώσει 4.000 ευρώ τον μήνα!!!
Επισημαίνεται ότι λίγα μέτρα στην οδό Δαγκλή, καφέ μπαρ στον πεζόδρομο διατηρεί και λειτουργεί σε ακίνητο μάλιστα της ιδίας και ο γιος της διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Μανά!

40.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ!
Επίσης στη χθεσινή Οικονομική επιτροπή δημοπρατήθηκε και φέτος ο χώρος που δίδεται ως Λούνα Πάρκ στην περίοδο του Καρναβαλιού 2015, χωρίς ωστόσο τις περσινές αντεγκλήσεις και εντάσεις. Η χθεσινή διαδικασία ήταν μάλιστα σύντομη καθώς η τιμή εκκίνησης ήταν 35.000 ευρώ και η Μαρία Παναγιωτοπούλου που πέρσι είχε ανεβάσει το ποσόν στις 90.000 ευρώ, ήταν και πάλι η πλειοδότης με 40.00 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι ήταν και φέτος τρεις, με τον τρίτο ωστόσο να αποκλείεται λόγω έλλειψης εγγυητικής επιστολής.

Για το συγκεκριμένο πάντως θέμα υπήρξε αρκετή συζήτηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης να τονίζει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης για την δημοπρασία του συγκεκριμένου χώρου για λούνα πάρκ έχουν βάλει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την ασφάλεια του κοινού σύμφωνα με το ισχύον Νομικό πλαίσιο, ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »