*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Δεκεμβρίου

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΟΛΟΙ τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δημάρχου Ξάνθης Χρήστο Μούρκα

20 Δεκεμβρίου


Για πρώτη φορά τέτοια «κοινή»... σύμπλευση για δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής δημοτικών έργων με συγχαρητήρια Καμαρίδη στην Αλεξία Γκιρτζίκη!
*Ομόφωνα η ανακύκλωση στον Δήμο Ξάνθης και η σύμβαση με την ΔΙΑΑΜΑΘ
Για πρώτη φορά σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, υπήρξε τέτοια «κοινή»... σύμπλευση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την αποδοκιμασία ενός συναδέλφους τους! Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Προέδρου της Επιτροπής Παραλαβής έργων και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μούρκα!!!
Αιτία; Μα η πλήρη άγνοια του Προέδρου που βρίσκεται και για ποιο δημοτικό έργο πρόκειται, ενώ είχε υπογράψει ο ίδιος την παραλαβή του, ωσάν να είχαν γίνει όλα...στην εντέλεια!
ΤΗΝ «τιμή» των όπλων τελικά για την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης διέσωσε η δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Αλεξία Γκιρτζίκη η οποία ζήτησε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο και να επανέρθει, εμφανώς μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο που ήταν καθ’ οδόν προς το δημοτικό συμβούλιο και απουσίαζε εκείνη την ώρα.
ΠΙΟ αναλυτικά: Η παραλαβή λοιπόν ενός ορεινού δρόμου στα Κιμμέρια προϋπολογισμού 29.000 ευρώ, ήταν η αιτία ο Χ. Μούρκας σαν πρόεδρος επιτροπής παραλαβής του έργου να δεχτεί ομοβροντία πυρών από σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση και κυρίως από τους Δημήτρη Μπένη, Ιπποκράτη Καμαρίδη και Θανάση Ξυνίδη που έβαλαν εναντίον του καθώς από το διάλογο και την αντιπαράθεση που διεξήχθη, έγινε αντιληπτό σε όλους ότι ο Πρόεδρος δεν γνώριζε ούτε που βρίσκονταν το συγκεκριμένο έργο αλλά και ότι ήταν χωματουργικό κι όχι ασφαλτικό, αφού προκαλούσε κιόλας τους συναδέλφους του, λέγοντας «τι θέλετε, να κάνω εγώ το... καρότο»;;;!!!
Ο Δημήτρης  Μπένης υποστήριξε ότι ο Χ. Μούρκας δεν ήξερε που έγινε το συγκεκριμένο έργο και παρ όλα αυτά σαν πρόεδρος της καθ υλη αρμόδιας επιτροπής το παρέλαβε και το υπέγραψε!!!
Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης στην παρέμβαση του καυτηρίασε την στάση του Μούρκα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να προσέχει που βάζει την υπογραφή του.
Και την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κύριος Δρεμσίζης απόντος του Δημάρχου, είχε χάσει πλήρως τον έλεγχο και ο εντεταλμένος σύμβουλος δέχονταν τα πυρά το ένα πίσω από το άλλο...
Τελικά η δημοτική σύμβουλος κ. Αλεξία Γκιρτζίκη πρότεινε εκ μέρους της παράταξης του Δημάρχου να αποσυρθεί το θέμα, αδειάζοντας και αυτή τον κύριο Μούρκα.  

Με την αναβολή του θέματος συμφώνησαν ομόφωνα τελικά συμπολίτευση και αντιπολίτευση, προκειμένου να γνωρίσει ο κύριος Μούρκας και ποιο έργο... υπόγραψε και παρέλαβε!

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΑΜΑΘ
Ομόφωνα επίσης στην προχθεσινή συνεδρίαση, πέρασε και το θέμα της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Ξάνθης και της ΔΙΑΑΜΑΘ για την λειτουργική αναβάθμιση του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων.
Μάλιστα στην εισήγηση του ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να γίνει η σύμβαση και όταν το θέμα της ανακύκλωσης προχωρήσει σε βάθος πενταετίας θα μπορέσει το Σώμα να καθορίσει και το σχετικό οικονομικό όφελος του δήμου κάτι που θα προβλέπετε στην σχετική σύναψη της σύμβασης με την ΔΙΑΑΜΑΘ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »