*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

28 Νοεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
Στην ολομέλεια της Βουλής εισήχθη το απόγευμα της Τρίτης, η τροπολογία για τη Διοικητική Οργάνωση Μειονοτικής Εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού προσωπικού μειονοτικών σχολείων, της λειτουργίας και επιστημονικής- παιδαγωγικής υποστήριξης μειονοτικών σχολείων και της ίδρυσης διδασκαλείου εκπαιδευτικών μειονοτικού προγράμματος.
……
*Όλα αυτά μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας στην αρμόδια επιτροπή, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την καινοτομία, που συνάντησε την αντίδραση φορέων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΕΠΑΘίτες Ξάνθης και Ροδόπης που εκφράζουν ανοιχτά πλέον την «γραμμή» της Άγκυρας..
……
*Το πιο πιθανό φυσικά η Τροπολογία να μην ψηφιστεί εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αναμένεται να περάσει, αφού το πιο πιθανό είναι να ψηφιστεί από τους ΑΝΕΛ ή κάποιους Ανεξάρτητους βουλευτές!
……
*Το σίγουρο πάντως είναι ένα…
-Η Άγκυρα και το Τουρκικό Προξενείο, δεν είναι αυτά που θα καθορίσουν την μειονοτική εκπαίδευση στην Θράκη. Αυτό ας το «χωνέψουν» ορισμένοι…
….

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, με το γάντι “έσφαξε” ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας κ. Γιώργο Παπανδρέου στο περιθώριο επίσκεψής του στην Ξάνθη, λέγοντας πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι... εκτός χρόνου! 
-Το ερώτημα της στήλης; Εκτός χρόνου αλλά εντός…τόπου…! Όπως τουλάχιστον αποδείχτηκε από τις μέχρι τούδε αντιδράσεις πολλών πρώην Υπουργών του…
….

Δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς
Με πέντε ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 22% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και Το Ποτάμι με 6%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 5% ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 8,5% και λευκό αποχή επιλέγει το 6,5%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε: ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΝΔ 23,5%, ΠΑΣΟΚ 7,7%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ, Ποτάμι μ,ε 6,5%, ΑΝΕΛΛ 4%, ΔΗΜΑΡ 1%.
Kαταλληλότερος Πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 28%, ενώ το 37% δηλώνει «κανείς από τους δύο».
….

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 73χρονος ημεδαπός για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 57 εκατομμύρια ευρώ
Συνελήφθη την (25-11-2014) το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 73χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 73χρονου, ο οποίος είναι ομόρρυθμο μέλος εταιρείας εμπορίας ειδών κινητής τηλεφωνίας έχουν βεβαιωθεί οφειλές προς το δημόσιο, ύψους 57.822.435,24 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
…..

Βρέθηκε νεκρή η 82χρονη που είχε χαθεί στην Καβάλα – Κυνηγοί εντόπισαν το πτώμα!
Το άψυχο σώμα της 82χρονης Ελένης Γούλα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί εδώ και σχεδόν έναν μήνα, εντόπισαν το πρωί της Τρίτης κυνηγοί στην περιοχή της Παλιάς Καβάλας ανάμεσα σε δέντρα.
Όπως είναι γνωστό η ηλικιωμένη είχε εξαφανιστεί από την περιοχή των Φιλίππων ξαφνικά χωρίς να δώσει σημεία ζωής με την εξαφάνισή της να δηλώνεται στο Αστυνομικό Τμήμα και άμεσα να ξεκινούν έρευνες για τον εντοπισμό της. Παρά την κινητοποίηση των Αρχών δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί η ηλικιωμένη για αρκετές ημέρες, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν εκτός από την Αστυνομία, η Πυροσβεστική, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αλλά και εθελοντές και απλοί πολίτες.
Άλλωστε ήδη από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης είχε εκδοθεί Silver Alert, μιας και η ίδια αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας και η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο.
Τελικώς κυνηγοί εντόπισαν το πτώμα της ηλικιωμένης ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος.
….

Υποχρεωμένοι να αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης είναι οι κάτοχοι άδειας μοτοποδηλάτου, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από τις υπηρεσίας Τροχαίας της αστυνομίας μέχρι τις 18/01 - Πρόστιμα για τους παραβάτες
Υποχρεωμένοι να αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης είναι οι κάτοχοι άδειας μοτοποδηλάτου, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από τις υπηρεσίας Τροχαίας της αστυνομίας.
Όσες άδειες έχουν χορηγηθεί από τα τμήματα τροχαίας πρέπει να αντικατασταθούν με νέα έντυπα τα οποία θα χορηγούνται από τη Διεύθυνση Μεταφορών.
Οι κάτοχοι των παλιών αδειών μοτοποδηλάτων θα πρέπει να τις καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και θα αντικατασταθούν με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσής του.
Η προθεσμία για αυτές τις αλλαγές είναι η 18η Ιανουαρίου 2015, ενώ η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω ΚΕΠ.
Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται και υποβάλλονται είναι :

-Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση
-Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
-Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
-Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
Σε περίπτωση που κάποιος δεν ανανεώσει το δίπλωμά του, τότε αναμένονται να υπάρξουν πρόστιμα σε ελέγχους της τροχαίας.
….

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »