*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

28 Νοεμβρίου


Μαζί με τους διαχρονικούς αλλά και τους νεοφανείς «μαϊντανούς» της Θράκης,  οργώνουν την περιοχή και την Αθήνα, για να πείσουν ότι κάποιος πρέπει να τους «ενισχύσει» στον «αγώνα» τους να σώσουν τη Θράκη. Το εθνικιστικό παραλήρημα συνεχίζεται κάθε μέρα όλο και εντονότερα, καθώς οι μηχανισμοί που προωθούν τους εαυτούς τους ως «χρήσιμους πατριώτες» αντιλαμβάνονται ότι κανείς δεν δίνει σημασία στις παλαβομάρες τους.
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στο Xanthi Press)
-Ποιους «εννοεί» ο «γενναίος» ποιητής και γιατί δεν τολμάει να γράψει έστω ένα όνομα;
…………….

…Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις μας πηγάζουν από αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, παλιότερες αλλά και πρόσφατες και με συντριπτική πλειοψηφία ληφθείσες, καθώς επίσης και από το έχον τη δημοκρατική νομιμοποίηση αναπτυξιακό και χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας και της Χώρας. Επίσης από την νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή
(Από την απάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη στον βουλευτή Ν.Δ. Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη)
-Νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή… αλλά βάλαμε άπαντες σε αυτό το «χεράκι» μας! Και ο Κυριαζίδης…
…………..

Σεμνά & Ταπεινά
*Δεν μπορεί ακόμη να «συνέρθει» από την επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας έκθεσης του ΕΒΕ Ξάνθης ο Γ. Σιδηρόπουλος και συνεχίζει στο ίδιο τροπάρι…
……
*Έτσι επειδή δεν πήγε να προβληθεί στα μέσα τους, ο Γ. Σιδηρόπουλος χαρακτηρίζει… αποτυχημένη την προβολή της έκθεσης (άλλα ωστόσο είπε ο Δεληπάλας όπως ήδη αποκάλυψα κι αλλιώς το πρόβαλε ο συγκεκριμένος κύριος…) και θα πρέπει απαραίτητα το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης, να του… απολογηθεί!
-Όπως «απολογούνταν» βέβαια ο Φώτης Καραλίδης στις συνεχείς απευθείας αναθέσεις που τους έκανε και μάλιστα πολλές φορές, δια μέσω του… ποδηλατικού συλλόγου Ξάνθης!
……
Το πιο χαριτωμένο ωστόσο σχόλιο είναι αυτό στο οποίο ο Σιδηρόπουλος αναφέρεται σε 500 ευρώ σε εταιρία με τον τίτλο «Θρακική Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», αγνώστων λοιπών στοιχείων και αγνώστων υπηρεσιών που παρείχε για τη διοργάνωση(…) κλπ
-Τι θέλει να πει ο «ποιητής» δηλαδή;
-Κι αφού θέλει να πει αυτά που θέλει να πει…ας το κάνει πιο… λιανά! Περιμένω όλο αγωνία... αφού οι άνθρωποι τα θέλουν όλα «δικά» τους!
Όπως επί Καραλίδη, Τσολακίδη, Πυροστιάνη, Ι.ΝΕ κλπ
…….
*Μήπως βρε Giannis μας… «μπέρδεψες» με τον Βαγγέλη Β. του οποίου την ανοχή εκλάβατε ως αδυναμία; Μήπως…
………

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Ταρενίδης!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στα γραφεία της Ένωσης .
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και η εκλογή της νέας Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ στην οποία εκλέχτηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ταρενίδης. 
Στην συνεδρίασε εκλέχθηκαν και τα μέλη των υπολοίπων Επιτροπών της ΚΕΔΕ ενώ οι προτάσεις του Δημάρχου Ξάνθης αφορούσαν συνολικά 9 μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Δήμους της Περιφέρειας που εκλέχθηκαν όλοι. 
……………

ΔΗΛΩΣΗ «ΒΟΜΒΑ»,  ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΛΟΒΕΡΔΟ!
Γ. Ορφανός: Όχι στη λειτουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ!
Την αντίθεση του με την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις θέσεις που εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και «αδειάζοντας» εν ψυχρώ Μητροπολίτες Θράκης και Λοβέρδο!
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος δεν εξυπηρετεί ούτε το συμφέρον της χώρας, ούτε του ελληνικού λαού.
«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει χώρος στη Θεολογική σχολή, η οποία ασχολείται με την ορθόδοξη πίστη και λατρεία και  δημιουργεί τους καθηγητές που διδάσκουν την θρησκεία μας, να την αναμείξουμε με κάτι άλλο», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως η ίδρυση κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών είναι θέμα εθνικού χαρακτήρα. «Πρέπει να είναι αποφάσεις, οι οποίες θα λαμβάνονται όχι μονομερώς αλλά μετά από διαπραγμάτευση, θα έχουμε ανταλλάγματα ως χώρα, θα είναι ισορροπημένες για να μπορέσουν να γίνουν και αποδεκτές», τόνισε ο κ. Ορφανός.
………………………………..

Ανοιχτά υπέρ Βενιζέλου, Δημήτρης Σαλτούρος και Πύρρος Δήμας!
Ανοιχτά υπέρ Βαγγέλη Βενιζέλου τάσσονται 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι Δημήτρης Σαλτούρος και Πύρρος Δήμας, καταλήγοντας στην δήλωσή τους ως εξής
Άλλωστε, ας θυμηθούμε ότι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».
Επομένως, στη φάση αυτή και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη.

-Την δήλωση συνυπογράφουν και οι: Ιωάννης Δριβελέγκας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Ιωάννης Κουτσούκος, Χρήστος Γκόγκας και Μιχάλης Κασσής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »