*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Νοεμβρίου

«Μαθήματα» Γιώργου Παυλίδη σε Κυριαζίδη για θεσμικούς… ρόλους!

28 Νοεμβρίου


Το... θράσος να καλέσει τον Περιφερειάρχη σε σύσκεψη για τα προβλήματα της Δράμας είχε ο βουλευτής Δ. Κυριαζίδης και διαβάστε την... απάντηση που πήρε!

«ΒΡΗΚΕ» ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ  ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ …!
Θα αποτολμούσε να τα κάνει στον Αλέκο Κοντό ή στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ή στον Δερμεντζόπουλο; Ή στον «μάγκα» Πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη 
ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ…
*Μετεκλογικά βέβαια τα κάνει όλα αυτά ο Γιώργος Παυλιδης, γιατί προεκλογικά παρακαλούσε τους βουλευτές και ιδίως της Ν.Δ. να τον στηρίξουν για να κερδίσει την Περιφέρεια…
Απίστευτη είναι η απάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη στον βουλευτή της Ν.Δ. κ.Δ. Κυριαζίδη επειδή διανοήθηκε να τον «προσκαλέσει» στη Δράμα προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές του Νομού… χωρίς την έγκριση του... αιρετού Περιφερειάρχη και των θεσμικών τους ρόλων!!!
Σε μια λοιπόν εμφανή επίδειξη ισχύος, ο ίδιος Γ. Παυλίδης που προεκλογικά έτρεχε και παρακαλούσε τους βουλευτές της Περιφέρειας και ιδίως της Ν.Δ. να τον στηρίξουν απέναντι στο… «σύστημα» Γιαννακίδη, αφού προηγουμένως κάνει… «μαθήματα» πολιτικής συμπεριφοράς στον βουλευτή Δράμας!!!
Επιχειρώντας να εμφανίσει εαυτόν να προηγείται τις… πρότασης Κυριαζίδη με σύσκεψη στις 6 Δεκεμβρίου 2014 και κάνοντάς του παράλληλα «μαθήματα» των… θεσμικών υποχρεώσεων της Αιρετής Περιφέρειας!!!
Ερώτημα του «Μαχητή» στον Περιφερειάρχη:
«Θα αποτολμούσε σε μια παρόμοια πρωτοβουλία των πρώην Υπουργών και βουλευτών Ξάνθης (Αλέξανδρου Κοντού) και Ροδόπης (Ευριπίδη Στυλιανίδη) ή και του Υφυπουργού Παιδείας κυρίου Δερμεντζόπουλου να απαντήσει με το ίδιο πολιτικό ήθος που απαντάει στον βουλευτή ΝΔ της Δράμας; Ή απλά βρήκε τον... Κυριαζίδη και επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να εμφανιστεί... Υφυπουργός της Περιφέρειας; Δηλαδή υπεράνω βουλευτών, Δημάρχων και... Βαγγέλη Λαμπάκη (ΠΕΔ);;;
Αναλυτικότερα στο παρακάτω ρεπορτάζ:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡΑΜΑΣ Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ
Όλα ξεκίνησαν όταν στις 25/11 με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ  κ. Γ. Παυλίδη, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δ. Κυριαζίδης, τον καλούσε όπως προσέλθει στη Δράμα την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τις  προοπτικές του νομού. Στην ευρεία αυτή σύσκεψη  κλήθηκαν επίσης να παραβρεθούν οι άλλοι δύο βουλευτές του νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και οι δήμαρχοι του Νομού Δράμας.
Στην επιστολή του ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε τα παρακάτω:
ΠΡΟΣ: Τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης
κ. Γεώργιο ΠΑΥΛΙΔΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΚΟΙΝ.:
1. Βουλευτή Δράμας κ. Χρήστο ΑΗΔΟΝΗ
2.  Βουλευτή Δράμας κ. Χρήστο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ
3. Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη ΠΑΤΑΚΑΚΗ
4. Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο ΜΑΜΣΑΚΟ
5. Δήμαρχο Δοξάτου κ. Δημήτριο ΔΑΛΑΚΑΚΗ
6. Δήμαρχο Νευροκοπίου κ. Βασίλη ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
7. Δήμαρχο Παρανεστίου κα. Αλίκη ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ
8. Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Άγγελο ΛΥΣΣΕΛΗ
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,
Με πίστη, ότι η αγωνία αλλά και το ενδιαφέρον σας, αναφορικά με την πρόοδο αυτού του πολυδοκιμασμένου διαχρονικά τόπου που υπηρετούμε, είναι έκδηλα και πραγματικά στοιχεία σας, θα παρακαλούσα, όπως την προσεχή εβδομάδα οποιαδήποτε ημέρα και ώρα επισκεφθείτε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, έτσι, ώστε κοινά με τους δύο (2) άλλους κκ. Συναδέλφους μου, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τους κ.κ. Δημάρχους, συζητήσουμε για την προοπτική και της Δράμας, προκειμένου να υπάρξει μία, ει δυνατόν κοινή γραμμή προώθησης - διεκδίκησης και διασφάλισης θεμάτων - ζητημάτων.
Από πλευράς μου αυτό κρίνεται άμεσο και αναγκαίο, καθότι διαπιστώνω - και μακάρι να κάνω λάθος - μία όχι κοινή «πλεύση» και καλό είναι εξ αρχής να τεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο και ανάλογες οριογραμμές με κοινό και δημιουργικό στόχο.
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡΑΜΑΣ Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ
ΠΡΟΣ: Βουλευτή Δράμας
κ. Δημήτριο Κυριαζίδη
Κοινοποίηση: 1. Βουλευτή Δράμας
κ. Χρήστο Καραγιαννίδη
2. Βουλευτή Δράμας
κ. Χρήστο Αηδόνη
3. ΜΜΕ
Αξιότιμε κ. Βουλευτή,
Έλαβα γνώση επιστολής σας, που δημοσιεύτηκε και στα ΜΜΕ , απευθυνόμενης σε μένα, διά της οποίας προσδιορίζετε συνάντηση , για θέματα ανάπτυξης της ΠΕ Δράμας.
Γνωρίζετε ότι κύρια θεσμική υποχρέωση της Αιρετής Περιφέρειας είναι αυτή της αδιάσπαστης ισόρροπης ανάπτυξής της , την οποία δρομολογούμε στους 2 μήνες που έχουμε τη διοίκησή της, στοχεύοντας να ανατρέψουμε πολύχρονα ελλείμματα και υστερήσεις. Έχουμε πλήρη επίγνωση της έως τώρα καθοδικής πορείας της Π.Ε. Δράμας
και η αγωνία μας για την ανατροπή της είναι μεγάλη .
Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις μας πηγάζουν από αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, παλιότερες αλλά και πρόσφατες και με συντριπτική πλειοψηφία ληφθείσες, καθώς επίσης και από το έχον τη δημοκρατική νομιμοποίηση αναπτυξιακό και χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας και της Χώρας. Επίσης από την νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή. Επειδή λόγοι από ανειλημμένες υποχρεώσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την ανταλλαγή απόψεων την επόμενη εβδομάδα, η συνάντηση θα γίνει με συγκεκριμένη ατζέντα, την εβδομάδα από 8/12 και μετά σε ημερομηνία που θα προσδιορισθεί διά του Αντιπεριφερειάρχη. Σε κάθε περίπτωση θέλω να δηλώσω για ακόμη  μία φορά ότι μόνος γνώμονας των θέσεών μας και των αποφάσεων για τον γεωγραφικό χώρο της Δράμας είναι το αληθινό και μακροπρόθεσμο συμφέρον των πολιτών της Δράμας , για δε την Περιφέρεια αυτό του συνόλου και των συμπολιτών μας.
Γιώργος Παυλίδης
Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »