*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Νοεμβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

28 Νοεμβρίου


Σύλληψη δύο ατόμων στην Ορεστιάδα για οφειλές προς το Δημόσιο
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (27-11-2014) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 61χρονος και μία 61χρονη, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Αναλυτικότερα:
-Σε βάρος του 61χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 932.359,96 ευρώ.
-Σε βάρος της 61χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη, ύψους 927.625,29 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας

72χρονη χήρα στην Κομοτηνή έπαιρνε για 24 χρόνια τη σύνταξη του μακαρίτη ενώ ξαναπατρέυτηκε!!!
-Η οικονομική ζημιά που προκάλεσε στο Ι.Κ.Α. υπολογίζεται σε τουλάχιστον 181.000 ευρώ
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 72χρονης ημεδαπής, η οποία κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η 72χρονη μετά το θάνατο του συζύγου της, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας.  Ωστόσο στη συνέχεια σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.
Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα εικοσιτεσσάρων (24) ετών να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό της λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Ι.Κ.Α. τουλάχιστον 181.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί στις Σάπες κατηγορούμενοι για 3 κλοπές οχημάτων
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (27-11-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες και το πρωί, στις Σάπες Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές οχημάτων.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην επαρχιακή οδό Σαπών – Αρριανών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, να επιβαίνουν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.
Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην περιοχή, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τους τρεις δράστες, ενώ όπως προέκυψε, το προηγούμενο βράδυ και την 23-11-2014, με διαφορετικές συνθέσεις, αφαίρεσαν από τις Σάπες και την Κομοτηνή, τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίσθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 δίκυκλα), τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών.

Εξαπάτησαν δυο ηλικιωμένους στη Δράμα, προσποιούμενοι υπάλληλο του ΟΓΑ και εφοριακό
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών (1 γυναίκα και 1 άνδρας), οι οποίοι στις (25-11-2014) το πρωί, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένους ημεδαπούς, έναν 89χρονο και μία 88χρονη, στην πόλη της Δράμας. 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση οι δράστες μετέβησαν στο σπίτι της 88χρονης, όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο του Ο.Γ.Α. και προφασιζόμενη υποτιθέμενη επιστροφή χρημάτων από τον εν λόγω οργανισμό στην 88χρονη, απέσπασε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να της φέρει την υποτιθέμενη επιστροφή.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετέβησαν στο σπίτι του 89χρονου, όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο ασφαλιστικού φορέα και προφασιζόμενη υποτιθέμενη οφειλή του 89χρονου στην εφορία, κατάφερε να αποσπάσει αρχικά από αυτόν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Στη συνέχεια, προφασιζόμενη ότι η οφειλή είναι πολύ μεγαλύτερη, έπεισε τον 89χρονο να μεταβεί μαζί τους σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Δράμα και να πραγματοποιήσει ανάληψη 5.400 ευρώ, τα οποία ακολούθως τους τα παρέδωσε για την κάλυψη της υποτιθέμενης οφειλής.   
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου κατά τη διάρκεια εργασιών
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων εργασιών (έως 24-12-2014) στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη νότια είσοδο έως και την βόρεια είσοδο του οικισμού Προβατώνα, θα πραγματοποιείται τμηματική στένωση της οδού και η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σε δύο παράπλευρες λωρίδες κυκλοφορίας.
Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις κατά τόπους κάθε φορά ρυθμιστικές πινακίδες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »