*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

23 Οκτωβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Ο καλύτερος Δημαρχόπουλος στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής για την μελέτη φιάσκο για το κυκλοφοριακό της πόλης με τους…χειρότερους όμως συμβούλους στην «όχθη» της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης…Δυστυχώς!
……
*Που πάει το δυστυχώς; Μα στο ότι και το βράδυ της Τρίτης επιχείρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης και εργολάβος του έργου της πλατείας Δημήτρης Μπένης να το… «παίξει» υπερασπιστής του έργου (ξεχνώντας τι έλεγε κατά του Δημάρχου πριν αναλάβει την κατασκευή του…) και κάτω Τσέπελης και τα λοιπά μέλη της Επιτροπής, «μούγκα στη στρούγκα»!
-Καθάρισε όμως ο Δήμαρχος για όλους μαζί, αφού δεν χαρίστηκε ούτε στο «δίδυμο» Μούρκα και Τσέπελη που το 2009 είχαν ψηφίσει την… πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου…
-Προκειμένου κι αυτή να μετατραπεί σε… πεζόδρομο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων όπως ήδη συμβαίνει στον πεζόδρομο της Δαγκλή και στο πεζόδρομο της Ηρώων!
……
*«Θα πρέπει να ντρέπεστε που τότε το ψηφίσατε…» είπε λοιπόν στο «δίδυμο» της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης κι αυτοί απλά… άκουγαν!
……
*Υπενθυμίζω ποια είναι τα μέλη της παράταξης Δημαρχόπουλου στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής που όταν μιλάει ο Μπένης, απλά παρακολουθούν…
Ηλιάδης Θωμάς, Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ, Λύρατζης Πασχάλης, Μούρκας και… Χασάν Ογλού που και το βράδυ της Τρίτης όμως, ήταν πάλι… απών!!!
-Και αυτήν την φορά δεν παρέστη ούτε ο… αντικαταστάτης του και αδελφός του κύριος Ορχάν…!

Από το Δ’ Σώμα Στρατού πήρα και δημοσιεύω το παρακάτω δελτίο τύπου: Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23 Οκτ 2014 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από  Ορθοπεδικό και Χειρουργό, με  ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, από 10:00 έως 12:00Ω θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και από 12:30 έως 13:30Ω στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
………

Η Περιφέρεια συμμετέχει στο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΖΩΗΣ» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής» Ροδόπης διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2014 για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους», η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετέχοντας σ΄ αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια συνδιοργανώνει με το σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης το «μαραθώνιο ζωής» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 24 Οκτωβρίου 2014.
Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 19:00 μ.μ. από το πάρκο της Περιφέρειας και θα καταλήξουν στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας.
Τα κτίρια της Περιφέρειας της ΠΕ Ροδόπης και της Λέσχης Κομοτηνής θα είναι φωτισμένα με ροζ χρώμα ως ένδειξη συμμετοχής και συμπαράστασης στο αγώνα.
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
……

Μικρά
Μικρά
*Λέτε γι’ αυτό να ‘ταν τόσο… ανήσυχος χθες κοιτάζοντας το ρολόϊ του ο Γ. Παυλίδης στη ξενάγηση στο σπίτι του Χατζιδάκι;
-Επειδή άργησε να πάει ο… Σιδηρόπουλος; Λέτε;
……
*Αλλά και τέτοιο έργο τουριστικής αξιοποίησης (γιατί σίγουρα σαν κτίριο θα είναι ελκυστικό στους επισκέπτες…) και να απουσιάζει χθες από τη «ξενάγηση» ο πολιτικός μηχανικός και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης…
Μα είναι δυνατόν; Τέτοια αβλεψία και απρέπεια;
……
*Όπως μου άρεζε και ο Ενικός του Περιφερειάρχη χθες για τον κ. Κολώνια…
-Άγγελο τον ανέβαζε, Άγγελο τον…κατέβαζε!
(Σ.Σ. Να ήταν τουλάχιστον και στο ελάχιστο ψηφοφόρος του…).
……..

ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Έλενα Κουντουρά μετά από σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη, τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Κρεμαστινό, εκφράζει την ικανοποίηση της για την υιοθέτηση της πρότασής της να συσταθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων υποεπιτροπή η οποία θα αναδείξει και θα διεκδικήσει καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.
Στο πρόσφατο Συμβούλιο της Ευρώπης η Έλενα Κουντουρά, η οποία είναι πρόεδρος της Europa Donna Hellas, μίας μη κερδοσκοπικής ευρωπαϊκής οργάνωσης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, πραγματοποίησε ομιλία για την υποστήριξη ομόφωνου ψηφίσματος με στόχο τη διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.
ΟΥΤΣΗ ΧΡΥΣΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΟΡ.ΕΛΛΑΔΑΣ
……

Πρόστιμο από το ΥΠΕΚΑ σε γνωστή βιομηχανία του Έβρου για περιβαλλοντικές παραβάσεις
Πρόστιμα συνολικού ύψους 315.900 ευρώ επιβλήθηκαν σε εννέα επιχειρήσεις και συνδέσμους διαχείρισης αποβλήτων και απορριμάτων από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και γνωστή βιομηχανία του Έβρου.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τα πρόστιμα αφορούν στη μη τήρηση... των περιβαλλοντικών όρων, σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων και μη βιομηχανικών αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις τιμών εκπομπών, άντληση και χρήση νερού από γεώτρηση χωρίς άδεια κ.α. Μεταξύ των μονάδων στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα περιλαμβάνονται μια βιομηχανία ειδών συσκευασίας, μια βιομηχανία οπτόπλινθων, μια βιομηχανία γάλακτος, μια μονάδα βαφής χάλυβα και διαμόρφωσης χαλυβδοελασμάτων, ένα εργοστάσιο κατασκευής, επισκευής και βαφής οχημάτων, ένα λατομείο αδρανών υλικών και τρεις φορείς διαχείρισης ΧΥΤΑ των ΟΤΑ (Δήμος Μεσολογγίου, Δήμος Ναυπάκτου, Δήμος Λέσβου).

Στην περίπτωση του Έβρου, επεβλήθη πρόστιμο 23.450 ευρώ στην βιομηχανία γάλακτος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε. που εδρεύει στο Διδυμότειχο, καθώς διαπιστώθηκαν διαρροή και διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων ελαίων στο έδαφος, ελλιπής παρακολούθηση ποιοτικών χαρακτηριστικών των αέριων αποβλήτων, μη σύννομη διαχείριση αφυδατωμένης ιλύος Εγκατάστασης Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων και άντληση και χρήση νερού από γεώτρηση χωρίς άδεια.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »