*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

18 Οκτωβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Ας το αντιληφθεί ο απόστρατος Καβαλιώτης διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου ότι είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ και δεν μπορεί να κάνει πολιτική…
-Για παράδειγμα χθες στη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κύριο Γρηγοράκο, έκανε ακόμη και τους ΠΑΣΟΚους να… «πρασινίσουν» από την προσπάθειά του να οικειοποιηθεί προσωπικά της συγκεκριμένης επίσκεψης του πράσινου Υπουργού!
……
*Όπως και δεν θα σχολιάσω φυσικά, άσχετα των υπολοίπων, την υποδοχή του αναπληρωτή από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα στην είσοδο του Νοσοκομείου…
Μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του, αλλά αν είναι τόσο φίλος του ο κύριος Γρηγοράκος, ας πήγαινε στη Μητρόπολη να επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο, δείχνοντας και τον σεβασμό του στο θεσμό…
……
*Και φυσικά δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι όταν ο Υπουργός μπήκε στο γραφείο του Διοικητή με τον Πάσχου και τον Παντελεήμονα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος έμεινε από έξω… και τον περίμενε!
-Να μη του κάνει έστω λίγη αβάντα; Οι ΣΥΡΙΖΑίοι δηλαδή που μπήκαν στο γραφείο του Διοικητή, ήταν περισσότερο «μάγκες» από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που τελικά φαίνεται πως είναι καλύτερος για τις… Βρυξέλες και τις διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ; Έλεος…
……

Για εκλογές το 2016 έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Θράκη. Χθες (17/10) επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και πως η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας δεν θα σταθούν ως αφορμή για οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και πως ο Ελληνικός λαός δεν το θέλει!!!
-Καλά τα λες Λεωνίδα μου φοβούμενος τις… «Θερμοπύλες» του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνήθως στην Ελληνική πολιτική ότι διαψεύδεται, επαληθεύεται!
……………….

Συνελήφθησαν 4 πιτσιρικάδες «βαποράκια», στην Ορεστιάδα, για αγορά, πώληση και κατοχή Ναρκωτικών
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (16-10-2014) το βράδυ, στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 19, 17, 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι ο ένας από τους 17χρονους, διέθεσε στους υπόλοιπους τρεις, έναντι χρηματικής αμοιβής, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 52,5 γραμμαρίων.
Στην κατοχή των τριών δραστών ηλικίας 19, 17 και 16 ετών βρέθηκε και κατασχέθηκε η παραπάνω συσκευασία με την ακατέργαστη κάνναβη, ενώ στην οικία του 17χρονου, που κατηγορείτε για πώληση ναρκωτικών, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ το οποίο επίσης κατασχέθηκε.
Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες, εκτός από τον 17χρονο που κατηγορείται για κατοχή και αγορά ναρκωτικών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.
…………………

Νέα δίωξη στον Λαυρεντιάδη
Ποινική δίωξη για «απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε συνεργατών του.
Η νέα δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία – ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά από πολύμηνη κράτηση για την Proton Bank και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας – αφορά την υπόθεση της διπλής αγοραπωλησίας της εταιρείας «Νεοχημική» από τον κ. Λαυρεντιάδη προς την αμερικανική επενδυτική εταιρεία «Carlyle» και την επαναγορά της στη συνέχεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελέα, το οικονομικό αντικείμενο της δικογραφίας φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Την υπόθεση θα χειριστεί η 10η ειδική ανακρίτρια η οποία και θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους το επόμενο χρονικό διάστημα.
………………..

Ροζ το Δημαρχείο στην Ξάνθη για τον καρκίνο του μαστού
Με ροζ φωτισμό έλουσαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης το Δημαρχείο της πόλης το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.
Το δημαρχείο φωτίστηκε με ροζ προβολείς –κάτι ανάλογο έγινε και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας ενώ την ίδια ώρα τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών προχώρησαν στη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την πρόσληψη του καρκίνου. Για τον ίδιο σκοπό υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και μουσική από μικροφωνική που έστησε ο Δήμος Ξάνθης.
Όπως επεσήμαναν μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ξάνθης, το  ροζ συμβολίζει το γυναικείο φύλο ενώ η όλη εκδήλωση αποτέλεσε ένα φωτεινό μήνυμα ενημέρωσης και πρόληψης των πολιτών για όλους τους πολίτες.
-Με την απαραίτητη διευκρίνιση ότι το καθετί που μπορεί να ψηλαφίζουμε δεν είναι απαραίτητα κακοήθης όγκος, όπως ανέφεραν και μέλη του συλλόγου στην προχθεσινή εκδήλωσή τους!  
…………..

Μετά την Ξάνθη & την Κομοτηνή, διοργάνωση Έκθεσης Τροχαίας και στην Αλεξανδρούπολη
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν Έκθεση Τροχαίας, που θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 24 Οκτωβρίου 2014, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (οδός: Βασιλέως Αλεξάνδρου και Ψαρών).
Σκοπός της Έκθεσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.
Αναλυτικότερα, στους χώρους της Έκθεσης, οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα συναντήσουν:
-Αναπαράσταση οδού
-Εκθέματα με μέσα και υλικά της Τροχαίας
-Οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα
Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 09.00΄ έως 14.00΄, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε μαθητές και θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες. 

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, ημέρα έναρξης της Έκθεσης Τροχαίας και ώρα 09:00, θα πραγματοποιηθεί τελετή αγιασμού στους χώρους διεξαγωγής της Έκθεσης.
Η ανταπόκριση και η συμπαράσταση των πολιτών στην πρωτοβουλία αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων είναι υπόθεση όλων μας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »