*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Οκτωβρίου

ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα ξανασχεδιάσουμε πρόχειρα την πόλη!

23 Οκτωβρίου


Η καλύτερη και πιο διαβασμένη εμφάνιση του νέου Δημάρχου Ξάνθης στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής -Διαφώνησε ευθέως με τους μελετητές, ζήτησε τρίτο σενάριο

«ΤΑΠΩΣΕ» ΤΟΝ ΜΠΕΝΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ… ΑΓΓΙΧΤΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ - ΤΕΡΑΣ!
*Ζήτησε από τους μελετητές Κυκλοφοριακή μελέτη ευρύτερου σχεδιασμού που θα συμπεριλαμβάνει και την Παλιά Πόλη! Θ’ ανοίξω την Μιλτιάδου Γεωργίου - Στογιαννίδου θα αναπνεύσει κυκλοφοριακά την πόλη!
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ!
Θα υλοποιήσω αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα στους Ξανθιώτες! Δεν θα κάνουμε το κέντρο της πόλης έναν πεζόδρομο γεμάτο τραπεζοκαθίσματα! Δεν θα ταλαιπωρήσουμε κι άλλο τους πολίτες!
Ξεκάθαρος απόλυτα στις θέσεις του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στην καλύτερη και πιο διαβασμένη εμφάνισή του από την ημέρα που ανέλαβε τον Δήμο, ξεκαθάρισε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με νόημα, «δεν θα ξανασχεδιάσουμε πρόχειρα την πόλη», διαφωνώντας ευθέως με τους μελετητές της κυκλοφοριακής μελέτης που σημειωτέον δόθηκε από τον απερχόμενο Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη πριν τις εκλογές, να… λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο αυτήν την φορά, δηλαδή τους δημότες και τον νέο Δήμαρχο που θέλει να δώσει τέλος στο «καθεστώς» των έργων που κατασκευάζονταν χωρίς… κυκλοφοριακές μελέτες!
Μάλιστα στην παρουσίαση των δυο σεναρίων που παρουσίασαν οι μελετητές με επικεφαλής τον… Εθνικό μελετητή της πόλης κύριο Πλέσσια, ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης απαίτησε 3ο σενάριο, τονίζοντας με έμφαση όταν πήρε την απάντηση μελετητή και γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ «το 3ο σενάριο είναι… ΜΗΔΕΝ ο Δήμαρχος δεν εκβιάζεται»!!!
Παράλληλα ο Δήμαρχος διαφοροποιούμενος έντονα με τον προκάτοχό του Λάκη Στυλιανίδη, τόνισε με νόημα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν και η παλιά πόλη της Ξάνθης ενώ για τον θέμα με την πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου τόνισε με νόημα, «δεν θα δημιουργήσουμε μια πόλη τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο της».
Από την πλευρά του ο κύριος Μπένης ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης αλλά και με τη πολιτική λογική δυστυχώς του «εργολάβου» της πλατείας, είπε… «δεν αγγίζεται το έργο της πλατείας…», ξεχνώντας προφανώς ότι ο Ξανθιώτικος λαός μίλησε στις εκλογές της 25ης Μαΐου ψηφίζοντας νέο Δήμαρχο Ξάνθης τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει…
(σ.σ. Συνήγορο ωστόσο στις διανοίξεις που θέλει να κάνει για να απελευθερώσει το κέντρο της πόλης ο νέος Δήμαρχος τόσο από την Βόγδου όσο και από την Στογιαννίδη έχει ήδη τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστο Πούλιο που ενώπιον του πρώην δημάρχου, είχε ταχτεί σε λωρίδα αργής κυκλοφορίας από την Βόγδου για να έχουν διεξόδους οι οδηγοί…).

ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΛΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο αναλυτικά: Το πρώτο στάδιο της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Ξάνθης στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η Παλιά Πόλη (!!!) –επί Στυλιανίδη φυσικά όλα αυτά-παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του νέου Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που διαφώνησε και με τα δύο σενάρια ζητώντας από τον εισηγητή κ. Πλέσσια ένα… τρίτο σενάριο για να πάρει ωστόσο την απάντηση από αυτόν, «το 3ο σενάριο είναι μηδέν» και να γίνει η αντίδρασή του ακόμη πιο έντονη…
Γενικότερα τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής αντέδρασαν έντονα αναπτύσσοντας τους προβληματισμούς τους με μόνο… συνήγορο στην ουσία των μελετητών και στο να μην «αγγιχτεί» η πλατεία τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης Δημήτρη Μπένη!!!
Στην προχθεσινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε επίσης και η μελέτη αξιοποίησης της μεσαίας ζώνης, της περιοχής δηλαδή που συνδέει την Παλιά Πόλη με το υπόλοιπο τμήμα της Ξάνθης, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις αφού αν εφαρμοστεί το περιβόητο Προεδρικό και γίνουν όλα αυτά, οι δημότες δεν θα μπορούν στο τέλος να πηγαίνουν ούτε στα σπίτια τους…!

ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ… ΤΡΙΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ!
Η μελέτη περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο σενάρια. Το πρώτο προβλέπει τη πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της Πλ. Ελευθερίας μέχρι και την Κεντρική Πλατεία (σ,.σ. δεν θα κάνω έναν ακόμη πεζόδρομο… τραπεζοκαθισμάτων αντέδρασε ο Δήμαρχος), ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση του ίδιου δρόμου αλλά από τη συμβολή του με την οδό Τσιμισκή και ταυτόχρονη πεζοδρόμηση της οδού Μιχ. Καραολή από την Τσιμισκή έως τη Θερμοπυλών που δημιουργεί νέα… κυκλοφοριακά προβλήματα. Παράλληλα προβλέπεται η αντικατάσταση των φαναριών από κυκλικούς κόμβους, κυρίως στις κεντρικές διασταυρώσεις της πόλης, η κατασκευή ποδηλατοδρόμου αλλά και παρεμβάσεις για τη διαπλάτυνση δρόμων και την αλλαγή κυκλοφορίας οδικών αρτηριών, που ωστόσο για το κέντρο της πόλης δεν είναι και τόσο εφικτά…

Τελικά και τα δύο σενάρια δεν ικανοποίησαν τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης που απαίτησε ριζικές αλλαγές και με τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής (πλην του κυρίου Μπένη…)  αποφασίστηκε να υιοθετηθεί ένα τρίτο σενάριο στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι ενστάσεις αλλά και οι προτάσεις των μελών και των Φορέων στους οποίους θα απευθυνθεί ο νέος Δήμαρχος.
Σημειώνεται ότι ενώ ο κύριος Δημαρχόπουλος προσκάλεσε όλους τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων στην προχθεσινή συνεδρίαση, πλην του Γιώργου Κολλάρου, κανείς τους δεν ανταποκρίθηκε και δεν ήταν παρών να τοποθετηθεί και να πει την άποψή του…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »