*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

30 Οκτωβρίου


…ήθελε δηλαδή τους ταξιτζήδες ο Τσέπελης για να αντιληφθεί ότι οι… σχάρες της πόλης ήταν μονίμως βουλωμένες γιατί είχαν να καθαριστούν μήνες για να μην πω χρόνια και έπρεπε να καθαριστούν; Με αποτέλεσμα ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, τον απομυθοποίησε πλήρως, βγάζοντας τα συνεργεία να κάνουν αυτά που δεν έκαναν επί τόσους μήνες επί Προεδρίας του; Ο εργατικός κύριος Τσέπελης που τα προλαβαίνει όλα και γι΄ αυτό «χαντάκωσε» και τον Ανδρικόπουλο όταν μπήκε αφανής συνέταιρός του στο Elisso Hotel;
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Ω: Τι κόσμος μπαμπά» του «Μ»)
-Όχι…Ήθελε τις «γνώσεις» του Γιώργου Μπατζακίδη!
….

Μια εφημερίδα της περιοχής, σταμάτησε να κυκλοφορεί στα περίπτερα και στους συνδρομητές της. Βέβαια όταν υπάρχουν δημοσιεύσεις κυκλοφορεί μόνο στους απαραίτητους αποδέκτες, λένε οι πληροφορίες μας. Οι εκδότες της πόλης βέβαια έχουν επιλεκτική ευαισθησία για τις που εφημερίδες που δεν κυκλοφορούν στο περίπτερο
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στην ΤΟΛΜΗ)
-Επειδή δεν πιστεύω ότι αναφέρεσαι στο έντυπο του κολλητού σου Σταύρου Καρυπίδη, γιατί δεν κατονομάζεις την εφημερίδα και κρύβεσαι πάλι;
….

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ
*Διάβασα στο Voria gr ότι μια κυρία δημοτική σύμβουλος απαιτεί εδώ και τώρα…..«είναι ώρα να γιορτάσουμε, επιτέλους, την εθνική αντίσταση και όχι τις πράξεις του φασίστα Μεταξά».
-Κάτι δεν κατάλαβα…-σημειώνει ο σχολιογράφος-Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο «φασίστας Μεταξάς» για να συμφωνήσει η κυρία στον εορτασμό; Να μη έλεγε το «όχι» που ύψωσε τον ελληνισμό στα ουράνια;
Ή να άκουγε την συμβουλή του Μερκούρη, του θείου της Μελίνας, που ως αρχηγός της Εθνικοσοσιαλιστικής Ένωσης Ελλάδος (τα διαβόητα «3 έψιλον») έβγαλε ολόκληρο βιβλίο κατηγορώντας τον Μεταξά, γιατί δεν είπε «ναι» στους Ιταλογερμανούς;
………
*Και συνεχίζει…Ο δε βαθυστόχαστος Βερύκιος, κάπου θα άκουσε ίσως από τους «δήθεν» ότι δεν πρέπει να εορτάζεται η αρχή του πολέμου, αλλά η λήξη του, και το ξεφούρνισε κι αυτός εμβριθώς. Μόνο που, ούτε αυτός έκανε τον κόπο να σκεφτεί ότι γιορτάζουμε και την 25η Μαρτίου (έναρξη της Εθνεγερσίας και όχι την απελευθέρωση), και την 13η Οκτωβρίου (συμβολική έναρξη Μακεδονικού Αγώνα και όχι το τέλος του), και την 21η Μαΐου την Μάχη της Κρήτης (και όχι την αποχώρηση των Γερμανών από αυτήν), την 1η Απριλίου (έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ).
………
*Και το προσωπικό μου σχόλιο. Άσχημη πράγματι η εικόνα με αστυνομοκρατούμενη την παρέλαση και στη Ξάνθη προχθές το μεσημέρι. Είναι όμως απόλυτα υποκριτικό, όταν διαμαρτύρονται αυτοί που με τις ασχήμιες τους δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση τα τελευταία χρόνια…
Και αναφέρομαι φυσικά σε κάποιους συνδικαλιστές και κομματικούς υποκριτές που επέλεγαν τις παρελάσεις για να βγάλουν το «άχτι»τους!
…..

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ!
Χθες Τετάρτη στις 11 το πρωί παρουσία και του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, συνεχίστηκε η ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εκλέχτηκε και στο νέο 7μελές.
Αναλυτικά για την Εκτελεστική της ΚΕΔΕ εκλέχθηκαν οι:
ΤΑΚΤΙΚΟΙ:
Αγγελόπουλος, Δημαρχόπουλος, Τζίτζιος, Μελετίου, Χιονίδης, Κοτρωνιάς, Τζιαχρήστας.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:
Παπαστεργίου, Μπαρμπάκος, Δαμουλάκης.
Στην συνεδρίαση πρότεινε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος να γίνει στη Ξάνθη η πρώτη εκτός έδρας συνεδρίαση της ΚΕΔΕ τέλη του 2014 ή αρχές του 2014, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή και είναι μια επιτυχία για την Ξάνθη, αφού περίπου 31 άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στη πόλη μας για ένα 2ήμερο ή ένα 3ήμερο θα την γνωρίσουν καλύτερα και θα κερδίσουν αγορά και μαγαζιά από αυτό.
……………

ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΣΤΟ MARIPOSA ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΉ…ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!
Την  Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, οι εθελοντές του Ποταμιού Ξάνθης σας περιμένουν στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στο καφέ «mariposa» στο πεζόδρομο της Εθνικής τράπεζας στην Γεωργίου Σταύρου 20  στην «συνάντηση» του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Στέλιο Ράμφο. Η σύνδεση θα είναι ζωντανή και οι όποιος το επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα παρέμβασης στην συζήτηση.
Το ποτάμι Ξάνθης
…………………………

Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Ρώσοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης
Αντιπροσωπεία Βούλγαρων, Ρουμάνων, Ρώσων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων κάνουν επίσκεψη γνωριμίας στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης από την περασμένη Κυριακή.
Συνολικά πρόκειται για 8 άτομα, που ασχολούνται ιδιαίτερα με την τουριστική ανάπτυξη και συμμετέχουν σε διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδος-Βουλγαρίας.
Μάλιστα χθες το μεσημέρι σε προγραμματισμένο γεύμα στο οποίο συμμετείχαν και δημοσιογράφοι από την Ξάνθη, το Xanthi channel μίλησε με την τηλεοπτική Ρουμάνα παραγωγό και τηλεπαρουσιάστρια Όλγα Μπαλάν, την Ρουμάνα δημοσιογράφο περιοδικών που ασχολούνται με τον Τουρισμό Ρουξάντρα Τσιούρτου και με τους Βούλγαρους δημοσιογράφους Πέτια Ντίκοβα από την εφημερίδα 24 ώρες της Βουλγαρίας και τον Λιούμπομιρ Μιχαήλωφ από την εφημερίδα ΣΤΑΝΤΑΡ που έμειναν ενθουσιασμένοι από την περιοχή, την φιλοξενία και την υποδοχή που τους έγινε από την Περιφέρεια.
(σ.σ. Σημειώνω βέβαια ότι ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης προσκάλεσε όλους τους δημοσιογράφους στο τραπέζι…Με πρώτους και καλύτερους τους υβριστές του Γ. Παυλίδη και του συνδυασμού φυσικά!)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »