*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Οκτωβρίου

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος: Αλλάζει την πλατεία, ξηλώνει το σιντριβάνι κάτω από τον πλάτανο!

30 Οκτωβρίου


Μια ακόμη δικαίωση του «Μ»! Ο Δήμαρχος υλοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις!

*Ανοίγει διόδους από την Βόγδου και την Βασ. Κωνσταντίνου στην Στογιαννίδου για να «αναπνεύσει» το κέντρο από το κυκλοφοριακό, θέσεις στάθμευσης για να τονωθεί η εμπορική αγορά!
Μια ακόμη δικαίωση του «Μ» αλλά και δικαίωση των ψηφοφόρων που έδωσαν την δύναμη στον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο με την ψήφο τους, ν’ αλλάξει τις «αστοχίες» που έγιναν με το έργο ενοποίησης πλατειών!
Ο νέος Δήμαρχος πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ξεκαθάρισε στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ότι «αλλάζει τα λάθη που έγιναν στην πλατεία, ξηλώνει το σιντριβάνι και ξαναδίνει τον ιστορικό πλάτανο στους Ξανθιώτες!
ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΥΦΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ LA PIAZA!!!
Με αφορμή το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης, το θέμα της πλατείας συζητήθηκε, στην συνεδρίαση της Δευτέρας με αφορμή και την έγκριση της αλλαγής της λωρίδας τυφλών μπροστά από το γνωστό καφέ μπαρ La  Piazza (θέμα με το οποίο ωστόσο μειοψήφησαν οι παρατάξεις του Ι. Καμαρίδη, Ανταμπούφη και Κολλάρου και δεν αποκλείεται να απασχολήσει και την Εισαγγελική αρχή Ξάνθης αφού εμφανής πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου ήταν τα συμφέροντα της επιχείρησης όπου στέγασε το εκλογικό του κέντρο ο πρώην Δήμαρχος στις εκλογές του 2010!), ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ξεκαθάρισε ότι «θα αλλάξουν οι αστοχίες της πλατείας», με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες για την Ξάνθη» Νίκος Ανταμπούφης ισχυρίστηκε ότι δήθεν ο Δήμαρχος είπε δεσμευτεί στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής ότι «δεν θα αγγίξει την πλατεία»!
Ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την αποστομωτική απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης που ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε έκανε τέτοια διατύπωση», τονίζοντας με έμφαση ότι «η πλατεία αλλάζει όταν υπάρχουν λάθη και αστοχίες και οφείλουμε στους δημότες να κάνουμε παρεμβάσεις και να τις διορθώσουμε»…

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
Απόντων των Χρίστου Πούλιου και Δημήτρη Μπένη, ο Θανάσης Ξυνίδης συμφώνησε ότι «ο Δήμος όπου βλέπει αστοχίες πρέπει και να τις διορθώνει»,
Στη συζήτηση ωστόσο για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αποχώρησε η παράταξη του Χρίστου Πούλιου (ο ίδιος απουσίαζε) με τον Θανάση Ξυνίδη να διαμαρτύρεται ότι «η αντιπολίτευση είχε ελλιπή ενημέρωση», ζητώντας αναβολή του θέματος, κάτι που δεν έγινε τελικά δεκτό.
Από την πλευρά του ωστόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αρνήθηκε την αναβολή τονίζοντας ότι το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2015 αποτελεί το μεγάλο όραμά του, αυτά που δεσμεύτηκε στους δημότες και προεκλογικά. Τελικά το Τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Μείωση 20% στα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες ΟΜΟΦΩΝΑ από όλους!
Επίσης στη συνεδρίαση της Δευτέρας  το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής γύρω να παραμείνουν τα δημοτικά τέλη για το 2015 ως είχαν και το 2014, έκανε όμως δεκτή την πρόταση της παράταξης Ι. Καμαρίδη να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 20% για όλες τις ευπαθείς ομάδες!!!
Ο Δήμαρχος Ξάνθης παρεμβαίνοντας στο θέμα συμφώνησε να στη πρόταση για 20% μείωση των ευπαθών δημοτών που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Το θέμα πέρασε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο κι όπως χαρακτηριστικά λέχτηκε, με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα «κοινωνικό τιμολόγιο» για όλους άπορους δημότες που μπορεί να εφαρμοστεί και στην ΔΕΥΑΞ.
Αντίθετα αναβλήθηκε το αίτημα να γίνει συζήτηση για την ανεργίας τη Ξάνθη μετά από αίτημα των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης (που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ) καθαρά για τυπικούς λόγους αφού όπως είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης το αίτημα θα έπρεπε να είχε κατατεθεί εγκαίρως και να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη.
Τελικώς το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε και τα μέλη των σωματείων αποχώρησαν, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση για να βγάλει μάλιστα και σχετική καταγγελία το ΠΑΜΕ Ξάνθης, καταγγέλλοντας την αναβολή.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του σωματείου καφε-μπαρ για μείωση του συντελεστή τελών τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα της «παραλίας» λόγω μείωσης της εμπορικής τους αξίας όπως είχε αποφασίσει και στην συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής, ωστόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης έχει δεσμευτεί να δει συνολικά το θέμα των συντελεστών τελών των τραπεζοκαθισμάτων και ήδη το μελετάει με τις υπηρεσίες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Εντάσεις σημειώθηκαν ωστόσο και στο θέμα της πολιτικής αφισοκόλλησης με εκπροσώπους της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να ζητούν να μπαίνει περιορισμός στην αφισοκόλληση και την υποστήριξη των Νίκου Ανταμπούφη και Γ. Κολλάρου στο αίτημά τους.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος διατράνωσε την απόφασή του να μείνει καθαρή η κεντρική πλατεία, τονίζοντας ότι η πολιτική αφισοκόλληση δεν διώκεται αλλά θα πρέπει να γίνεται με κανόνες κι όχι άναρχα.
Τελικά θα γίνει μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για το που μπορεί ελεύθερα να γίνεται η πολιτική αφισοκόλληση.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
Στην συνεδρίαση έκανε παρέμβαση εκ νέου ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσεγγελίδης σε σχέση με τα πλαστά έγγραφα που παρουσίασε υπάλληλος του Δήμου Ξάνθης και ρώτησε  αν υπάρχει και δεύτερο κρούσμα υπαλλήλου.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης από την πλευρά του μίλησε όχι για πλαστότητα εγγράφου αλλά για τυπική έλλειψη που εστάλη στο αρμόδιο Υπουργείο και ο Δήμος περιμένει απάντηση.
Σημειώνεται ότι εξ’ αιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα Skoda Ξάνθη-Νίκη Βόλου παρουσιάστηκαν αρκετές….διαρροές συμβούλων από τη συνεδρίαση, ενώ όπως γράψαμε και στην αρχή, απουσίαζαν οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος και Δημήτρης Μπένης παρά τα ενδιαφέροντα θέματα που υπήρχαν προς συζήτηση.

1.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ MY Club
Στην συνεδρίαση τιμωρήθηκε επίσης το My club με πρόστιμο 1500 ευρώ για παράνομη αφισοκόλληση, την ώρα που η πόλη καθημερινά γεμίζει με αφίσες και πανό διαφόρων θεατρικών θιάσων, κάτι που επισήμανε και ο Νίκος Πετράκος που ήταν παρόν στη συνεδρίαση.

Λευκό για το συγκεκριμένο θέμα ψήφισε η παράταξη του Ιπποκράτη Καμαρίδη που δεν συμφώνησε με την επιβολή προστίμου.

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε το θέμα που έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ σχετικά με την ανεργία στη Ξάνθη, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί ως τακτικό στην επόμενη συνεδρίαση για διαδικαστικούς λόγους, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος Γιάννης Δρεμσίζης.
Για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ιδιωτικό υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης αναφέροντας τα παρακάτω:
«Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του σωματείου μας, μαζί με μέλη του Σωματείου Οικοδόμων & συναφών Επαγγελμάτων, την επιτροπή ανέργων του Ν. Ξάνθης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, για να συζητηθεί το ζήτημα της ελάφρυνσης των οικογενειών των ανέργων, από Δημοτικά τέλη, μείωση στους λογαριασμούς του νερού κα.
Το αίτημα κατέθεσαν οι παραπάνω φορείς μέσω του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, το σώμα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να συζητηθεί, επικαλούμενοι τον κανονισμό λειτουργίας.
Δεσμεύτηκαν να μπει σαν θέμα στο επόμενο συμβούλιο.
Την ώρα που πολλές οικογένειες στο Δήμο Ξάνθης βιώνουν την ανεργία, και τις συνέπειές της, δηλαδή να ζουν χωρίς ρεύμα, πολλές φορές χωρίς νερό, θέρμανση και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να υποσιτίζονται, η πλειοψηφία των συμβούλων επέλεξε να μείνει στους τύπους και όχι στην ουσία της συζήτησης.
Καλούμε όλους τους ανέργους, τους νέους και τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν γύρω από αιτήματα που θέσαμε για την ανακούφιση των οικογενειών των ανέργων,  και να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »