*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

23 Οκτωβρίου


Ο Δήμος Τοπείρου βρίσκεται στην ακριτική και πολυπολιτισμική περιοχή της Θράκης. Πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα ότι η περιοχή μας έχει από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά ποσοστά ανεργίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών ζει στην ανέχεια. Η ανεργία και η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει. Στην ύπαιθρο κυριαρχεί η ερήμωση και εγκατάλειψη. Τα χωριά μας αργοπεθαίνουν. Οι οικισμοί  μας μαραζώνουν.
(Από την επιστολή του Δημάρχου Τοπείρου, Θ. Μίχογλου, στον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Ι. Πλακιωτάκη για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα)
-Ναι αλλά οι Υπουργοί και οι…μόνιμοι κάτοικοι Κολωνακίου, ευημερούν!

……………….

Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν μια εξαίρετη προσωπικότητα που τίμησε την Ελλάδα και την Ξάνθη. Μέχρι την ημέρα του θανάτου του παρέμενε δημότης Ξάνθης γιατί είχε πολύ στενούς δεσμούς με τη γενέτειρα του…
(Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης στην χθεσινή  ξενάγηση στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι)
-Γιώργο μου, προφανώς δεν θα είχες έρθει καν στην Ξάνθη όταν την πρωτοεπισκέφθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις…Ήρθε δις το 1977 και το 1978 κι από τότε…δεν ξαναπάτησε κόβοντας κάθε δεσμό!
…………..


ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ
*Η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης και…απών πάλι ο αντιδήμαρχος και μέλος της Χασάν Ογλού Φερτούν!
Μάλιστα αυτήν την φορά ήταν απών και ο…αναπληρωματικός του κύριος Χασάν Ογλού Ορχάν!!!
-Γιατί δεν τους αντικαθιστάς κύριε Δήμαρχε και τους δύο αφού ούτως ή άλλως….δεν πατάνε; Και πάντα είσαι μείον ένα στην συμπολίτευση;
…..
*Το καλύτερο όμως απ’ όλα ήταν η…αγόρευση του Χρήστου Μούρκα στην προχθεσινή συνεδρίαση που υπερηφάνως είπαν στο Δήμαρχο για τον νέο Πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης το 2009 ότι, «εμείς με τον Τσέπελη ψηφίσαμε την πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου»…
-Πρέπει να ντρέπεστε κι εσείς!!! Τους απάντησε τότε ο Δημαρχόπουλος κι άλλαξαν και οι δύο…χρώματα!
-Τι να του πουν; Αυτό που αποκάλυψε κι ο Απόστολος Αγκόρτσας δημόσια;
-Μας έλεγε ο Λάκης τι θα ψηφίσουμε εκ των προτέρων….μπαίναμε και απλά ψηφίζαμε;
….
*Δεν θα πεζοδρομήσω την 28ης Οκτωβρίου σαν Δήμαρχος από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την κεντρική πλατεία για να κάνω έναν ακόμη πεζόδρομο……τραπεζοκαθισμάτων! Είπε το Δημαρχόπουλος σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην προχθεσινή συνεδρίαση…
Και «εσιώπησαν» άπαντες! Και κυρίως οι δημοτικοί σύμβουλοι….επιχειρηματίες…τραπεζοκαθισμάτων!
…………………

Τον Μάιο του 2015 η έκθεση Θράκη!
Το Μάιο του 2015, επιστρέφοντας στην εποχή που γίνονταν πάντα, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Θράκη σημείωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, σημειώνοντας πως φέτος δε θα πραγματοποιηθεί, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξε καμιά προετοιμασία.
Ο κ. Παυλίδης όμως τόνισε ότι θα πρέπει οι εκθέσεις να οργανωθούν για να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, προτείνοντας η Περιφέρεια, μαζί με τη HELEXPOκαι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης να διερευνήσει, στα πλαίσια και μιας λογικής ανάπτυξης ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης, τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι εκθέσεις θα γίνουν εργαλεία αλληλογνωριμίας, αλληλοϋποστήριξης και αλληλοκατανόησης, και όχι σημεία ανταγωνισμού.
………………

ΕΜΕΙΣ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΥΣΚΟΛΑ»! ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ…ΣEΝΑ, ΤΟΝ Γ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ…»ΥΓΙΕΙΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΑΣ!
Δεν ήμουν μπροστά, αλλά μου περιέγραψαν την ειδυλλιακή «εικόνα» και ειλικρινά έγινα πανευτυχής, γιατί είμαι τόσο….διαφορετικός από εκείνους!!!
Θυμάστε λοιπόν προεκλογικά που ο κύριος Σιδηρόπουλος είχε στη γενική απαξίωση τον κύριο Παυλίδη και δεν του δημοσίευε ούτε ένα απλό δελτίο τύπου στην ενοικιαζόμενη ιστοσελίδα του, ενώ  ο Σταύρος Καρυπίδης μιλούσε τόσο ενθουσιωδώς για τους…2000 και πλέον φανατικούς οπαδούς των κυρίων Γιαννακίδη-Φ. Καραλίδη στα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου, τηλεφωνώντας στον Ζαγναφέρη να πάρει και στον….Βλαχόπουλο να του πιστοποιήσει το μέγα πλήθος με το μέγα πάθος που θα τους…»ξανασαρώσουν» στις Περιφερειακές εκλογές;
-Ε λοιπόν….Στη χθεσινή ξενάγηση των τοπικών ΜΜΕ στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι Γ. Παυλίδης και Σιδηρόπουλος ούτε…κολλητοί να ήτανε, ενώ άπαντες της «υγιούς» παρέας έτρεχαν πίσω από τον νυν Περιφερειάρχη που….απολάμβανε με περισσή υπερηφάνεια την «κουστωδία» του!
-Η απάντησή μου. Δεν πειράζει Γιώργο Παυλίδη….Εμείς είμαστε για τα «δύσκολα»! Και για να στέλνουμε επιστολές στον Σαμαρά, μη διανοηθεί και κατεβάσει κοινό υποψήφιο Περιφερειάρχη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο τον….Γιαννακίδη και αδικήσει έναν ….αγωνιστή που αντιστάθηκε σε μηχανισμούς και κυκλώματα στις εκλογές του 2010!!!
-Τα «εύκολα» λοιπόν Γιώργο μου, τ’ αφήνουμε σε…σένα, στον Αμοιρίδη, στον Γ. Σιδηρόπουλο  και τους…»υγιείς» της νέας σας παρέας! Στην υγειά σας…

………….

Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων κατά γονέων και δασκάλων για το Ειδικό σχολείο!
Την αντίδραση του Δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, προκάλεσε η οργή και αντίδραση γονέων και καθηγητών για μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου από τη Γενισέα σε πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Σημειώνεται ότι τα παιδιά στεγάζονται τώρα σε λυόμενα, γεγονός που προκάλεσε και την αντίδραση των γονιών αλλά και του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, για να «πιάσει» ξαφνική… ευαισθησία συμπολίτευση και αντιπολίτευση προχθές το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων για τα παιδιά του ειδικού σχολείου, λες και… τώρα ανακάλυψαν το συγκεκριμένο θέμα!!!

Σύμφωνα με την προχθεσινή λοιπόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων, ο Δήμος θα μεριμνήσει για την βελτίωση των συνθηκών στο κτιριακό συγκρότημα που υπάρχει στη Γενισέα ή και την μετεγκαστάση στο Γυμνάσιο Γενισέας…
Και γιατί μέχρι σήμερα δεν το έλεγαν και άφησαν τα παιδιά να κάνουν μαθήματα με τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες; Ιδού η απορία όλων μας…
…..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »