*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Οκτωβρίου

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας με την Πολίτισσα σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου

22 Οκτωβρίου


Την Δευτέρα το βράδυ στο κλειστό «Φ. Αμοιρίδης» στα πλαίσια της 1ης Πανελληνίας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης

Τη Δευτέρα 18.30 στα πλαίσια της 1ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ η κορυφαία Πολίτισσα chef Μαρία Εκμετσίογλου, προσκεκλημένη από το Επιμελητήριο Ξάνθης, παρουσίασε στην εκδήλωση γευσιγνωσίας με μαεστρία την ξανθιώτικη κουζίνα, με την βοήθεια των δυο γιών της που συμμετείχαν στην προετοιμασία των υλικών.
Πλήθος κόσμου κατέκλεισε ασφυκτικά το Κλειστό στάδιο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ». Η εκπρόσωπος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραϊτης καλωσόρισαν την κα Εκμεκτσίογλου ευχαριστώντας την που αποδέχτηκε την πρόσκληση τους.
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου με τη σειρά της, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους που την τίμησαν με την παρουσία τους.
Η Διεθνούς φήμης chef της Πόλης δημιούργησε και παρουσίασε καταπληκτικά πιάτα με προϊόντα που παράγονται στη Ξάνθη. Όλα αυτά μαζί με τις μοναδικές μαγειρικές της συμβουλές, που παρουσίασε και στην εκπομπή της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας κ. Μενεγάκη, η οποία δεν σταμάτησε να δοκιμάζει με ευχαρίστηση τα μοναδικά «πιάτα» της ΜΑΡΙΑΣ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ. Φυσικά παρουσιάστηκαν και άλλα στοιχεία της ξανθιώτικης γαστρονομίας όπως τα φημισμένα κρασιά και γλυκά της Ξάνθης, οι ξηροί καρποί, ο αρωματικός καφές κα. που αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία της ταυτότητας και του πολιτισμού του τόπου μας.
Στους παρευρισκομένους διανεμήθησαν γλυκά προσφορά του Επιμελητηρίου Ξάνθης από τα ζαχαροπλαστεία Ξάνθης που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες. Αναφέρουμε τους χορηγούς της 1ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης ως κάτωθι:
Ζαχαροπλαστεία «ΑΝΤΟΝΙ» «ΑΠΟΛΑΥΣΗ» «ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ» «Weet ART», «ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ», «ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ», «ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ», «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ», «ΡΟΔΟΣ», «ΤΖΟΥΚΑΣ», «ΤΣΑΛΑΣ», «ΚΥΨΕΛΗ». Οινοποιεία: «Ανατολικός Οίνος», «ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ», «ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ», «ΟΥΖΟ», (ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ) «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ» «ΔΑΛΑΚΛΙΔΗ», (ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ) «ΑΜΠΕΡΙΑΔΗ», «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ», «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗ», (ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ) «ΑΡΙΣΤΟΝ», «ΡΩΣΣΙΔΗΣ», «ΜΠΑΧΑΡ», «ΠΗΓΑΣΟΣ», «Χοιροτροφεία ΠΛΑΤΗΣ», Γεωργικά φάρμακα- φυτώρια «ΑΓΚΟΠ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΑΝ» κ.π.α.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »