*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Οκτωβρίου

Τα ίδια Φανουράκη μου, τα ίδια Λύρατζή μου…! Ξανθώτικο Καρναβάλι 2015: Το ΦΙΑΣΚΟ συνεχίζεται! Η Αριστέα πάλι το κουμάντο!

24 Οκτωβρίου


Στο δρόμο που χάραξαν οι Τσέπελης και Μανώλης Φανουράκης πορεύεται δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει και ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύραζης! Ο οποίος όπως και οι προκάτοχοί του ναι μεν εμφανίζεται να ηγείται ο ίδιος, στη πραγματικότητα όμως όπως φάνηκε και στην προχθεσινή Οργανωτική, κουμάντο εξακολουθεί και κάνει η γνωστή Αριστέα Αλατά…
Έτσι λοιπόν αναμενόμενο να προκύψει κι αυτό που προέκυψε, δηλαδή μια από τα ίδια με το να αποφασίζουν αυτοί και οι σύλλογοι απλοί…..θεατές να επικροτούν!
Τι αποφασίστηκε στην προχθεσινή Οργανωτική;
Η έκδοση ενός επετειακού τόμου για τα 50 χρόνια του θεσμού που θα επιμεληθεί για μια ακόμη ορά (η χιλιοστή;) ο συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος με υλικό από το 1965 μέχρι σήμερα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο αρχειακό υλικό που συγκεντρώθηκε και συνεχίζει να συλλέγεται και θα κυκλοφορήσει σε 1.000 αντίτυπα!!!
(σ.σ. Στην ουσία στοιχίζει δηλαδή ως δύο άρματα!!!)
Και παράλληλα όπως ανακοινώθηκε,  στις 8/2/15 θα γίνουν και τα εγκαίνια μιας επετειακής έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη για τα 50χρόνια του Καρναβαλιού  Παράλληλα από την πλευρά της Φιλοτελικής Εταιρίας θα υποβληθεί αίτημα προς τα ΕΛΤΑ για την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου. (σ.σ. Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και οι Φιλοτελιστές στην εποχή μας είναι ελάχιστοι…)
Eπίσης ο Πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης ζήτησε από τους συλλόγους εγκαίρως τα θέματά τους, ενώ δεν πάρθηκε απόφαση για το κεντρικό θέμα του επόμενου καρναβαλιού.

ΜΟΝΟ 5 ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!
Το πλέον αρνητικό ξεκίνημα για τον νέο Πρόεδρο; Μα τα οικονομικά του θεσμού που κατά τον νέο Πρόεδρο της Οργανωτικής, περιορίζουν και πάλι τον αριθμό των αρμάτων σε μόλις….5!!!! Δηλαδή η «πονεμένη» ιστορία συνεχίζεται και φέτος, ενώ υπάρχουν φυσικά πολλές λύσεις.
Ποιες είναι αυτές;
1. Περιορισμός δαπανών στα εκτυπωτικά και στην πολυτέλεια των προγραμμάτων που οι περισσότεροι δεν ανοίγουν καν… Μπορεί να γίνει κάτι πολύ πιο ελκυστικό και κυρίως… πολύ λιγότερο δαπανηρό!
2. Περιορισμός δαπανών στις εκδηλώσεις που ούτως ή άλλως και την μεγαλύτερη φίρμα να φέρουν, το Αμφιθέατρο χωράει δεν χωράει με τους όρθιους μαζί 500-550 άτομα!!!
3. Η επιλογή της Βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με άλλο τρόπο! Που επίσης θα φέρει οικονομία στον θεσμό…
4. Κάποια άρματα να επιβαρυνθούν και να κάνουν μόνοι τους οι σύλλογοι!!! Όσοι θέλουν ή μπορούν… Με μια απλή τεχνική υποστήριξη από τον θεσμό. Πλατφόρμα και βάση για να γίνει το άρμα.
5. Εκδηλώσεις που θα αποφέρουν κέρδη στο θεσμό κι όχι μόνο ζημίες…

Η Κλήρωση για τη σειρά στην παρέλαση
Επίσης έγινε και η  κλήρωση για τη σειρά των συλλόγων στη παρέλαση κι έχει ως εξής:

1. Π.Σ. ΔΑΦΝΙΩΤΩΝ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»
2. Π.Σ. ΑΤΙΘΑΣΟΙ
3. Π.Σ. ΑΜΦΙΤΡΥΟΝΕΣ
4. Π.Σ. ΑΝΟΙΞΗ
5. Π.Σ. ΚΑΒΕΙΡΟΙ
6. Π.Σ ΝΕΟΛΑΙ®Α
7. Π.Σ. KAVALATINO
8. ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 14ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ
9. Π.Σ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ
10. Π.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ
11. Π.Σ. ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
12. ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
13. Π.Σ. ΤΡEL@CADEMY.KOM
14. Π.Σ. ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
15. Π.Σ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
16. Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΩΝ «Η ΓΕΦΥΡΑ»
17. Π.Σ. ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ
18. Π.Σ. ΒΙΣΤΩΝΕΣ
19. Π.Σ. ΒΑΤΡΑΧΟΙ
20. Π.Σ. ΑΤΛΑΣ
21. Π.Σ. ΟΔΡΥΣΣΕΣ
22. ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
23. Π.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΚΕ
24. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΟΙΤ. ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
25. Π.Σ. ΘΑΜΥΡΙΣ
26. Π.Σ. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ
27. Π.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΙ 82΄
28. Π.Σ. ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 2000
29. Π.Σ. ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ «ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ»
30. ΣΥΛΛ. ΡΟΜ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ «ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
31. Π.Σ. ΕΔΕΜ
32. Π.Σ. ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ
33. Π.Σ. ΛΕΥΚΗΣ «ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ»
34. Π.Σ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ
35. ΣΥΛΛ. ΚΡΗΤΩΝ ΦΟΙΤ. «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »