*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Σεπτεμβρίου

Από τον Ιούλιο μέχρι τώρα βλέπουμε μια ομάδα που δεν είναι ΞΑΝΘΗ! Χωρίς προσανατολισμό, χωρίς πρόγραμμα, μόνο με παίχτες που πολλές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν μέσα το γήπεδο. Ψάχνουν ακόμη να καταλάβουν, τι επιτέλους θέλει ο προπονητής τους….Ενδεικτικό το σημερινό παιχνίδι!

14 Σεπτεμβρίου


-Γιάννενα-SKODA ΞΑΝΘΗ 2

-Γιάννενα-Τσιώλης: 1Χ λόγω Κυριακίδη
Τα εγκλήματα του κόουτς κ.Τσιώλη
-Καλές οι δημόσιες σχέσεις, καλές οι χαιρετούρες, καλές οι σχέσεις με τους φιλάθλους της αντιπάλου ομάδος, εμείς όμως είμαστε εδώ όχι μόνο για μπράβο, ούτε να ευλογούμε μόνοι τα γένια μας, αλλά να αναδεικνύουμε όχι ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ αλλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Από τον Ιούλιο μέχρι τώρα βλέπουμε μια ομάδα που δεν είναι ΞΑΝΘΗ! Χωρίς προσανατολισμό, χωρίς πρόγραμμα, μόνο με παίχτες που πολλές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν μέσα το γήπεδο. Ψάχνουν ακόμη να καταλάβουν,  τι επιτέλους θέλει ο προπονητής τους απο αυτούς!...
Επί της ουσίας στο σημερινό παιχνίδι παιχνίδι με τα Γιάννενα.
1.Ο προερχόμενος από τραυματισμό Γουάλας επιλέγεται να ξεκινήσει τον αγώνα, με τον κίνδυνο να πάθει πάλι υποτροπή και άκουσον άκουσον, στη θέση του αριστερού χαφ (!) που ο ποδοσφαιριστής αυτός,  ποτέ στη ζωή του δεν έχει παίξει στη θέση αυτή!!!
Ο Γουάλας φυσικά αντικαθίσταται γιατί και καλός δεν ήταν σε μια θέση που δεν γνωρίζει και το πιο πιθανό να έχει πάθει και υποτροπή στο τραυματισμό του! Διπλό δηλαδή το κακό...
2.Ο Κομεσίδης ένας χρήσιμος παίχτης για την ομάδα μας, επιλέγεται απο τον κ.Τσιώλη μετά από πολύ καιρό σε έναν αγώνα να ξεκινήσει στην ενδεκάδα σαν αριστερό μπακ, με συνεχή λάθη μη μπορώντας να δώσει μια πάσα της προκοπής σε απόσταση 5 μέτρων λόγων έλλειψης παιχνιδιών!!! Και το πιο πιθανό μετά το σημερινό ματς, η ψυχολογία του να πέσει ακόμη περισσότερο...
Ο Μπαξεβανίδης λοιπόν που κατά καιρούς έπαιζε πάντα αριστερό μπακ όταν είχε πρόβλημα κι έδινε λύσεις, έμεινε εκτός!!!Το γιατί το ξέρει μόνο φυσικά ο κόουτς!
3.Και το απίστευτο των απιστεύτων, το οποίο πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά,  είναι ότι στο 68’ προς έκπληξη όλων κι ενώ η Ξάνθη κερδίζει 0-1, ο κόουτς αποσύρει (!) τον σέντερ φορ της ομάδας, αντικαθιστώντας τον με ένα τρίτο ψηλό στόπερ!!!! Κι όλα αυτά μάλιστα όχι πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά στο...68' που που είχε άλλη μισή ώρα! Με αποτέλεσμα φυσικά τα πάνω να ρθούνε κάτω και να πάρουμε τελικά το "Χ" εκεί που όλα έδειχαν "2", γιατί ευτυχώς υπήρχε ο Κυριακίδης!
 Για ποιο λόγο;;; Θα αναρωτιόταν κανείς αν όμως δεν έβλεπε το παιχνίδι....Συμπεραίνοντας ότι η ομάδα των Ιωαννίνων παίζει με ψηλές σέντρες και χρειάζονταν ο τρίτος ψηλός παίχτης προκειμένου να κόβει τις ψηλές μπαλιές...
-Αλλά για κάποιον που ήτανε στο γήπεδο βλέποντας ότι η ομάδα των Ιωαννίνων παίζει με τη μπάλα κάτω και έχοντας κοντούς παίχτες, τους Ίλιτς, Τσάβες και Κοροβέση να προσπαθούν με τη μπάλα να μπούνε στη περιοχή, το μόνο που δεν θα έκανε, θα ήταν να βάλει έναν...τρίτο ψηλό στόπερ! 
Πέραν του γεγονότος ότι αυτόματα έκλεισε την ομάδα στην μικρή περιοχή, αποδυναμώνοντάς την τελείως! Δηλαδή είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που έκανε ο κόουτς στο σημερινό παιχνίδι και εξ΄ ου και ο τίτλος του σημεινού τίτλου μας. .
-Γιάννενα-SKODA ΞΑΝΘΗ 2!

-Γιάννενα-Τσιώλης: 1Χ λόγω Κυριακίδη!
Και για να το ξεκαθαρίζουμε...
-Κύριε Τσιώλη, είμαστε εδώ για να σου πούμε μπράβο, όταν το δικαιούσαι και πρέπει. 
Σήμερα όμως, είχες  μια πολύ άσκημη μέρα....δυστυχώς για όλους μας και πρωτίστως για τον εαυτό σου....αφού κατάφερες να απογοητεύσεις και τους πιο "φανατικούς" οπαδούς σου!
-Και στο ρεζουμε, γιατί δεν μπορεί εσαεί οι Ξανθιώτες φίλαθλοι να σου δίνουνε πίστωση χρόνου...
Κοντεύουμε τρεις μήνες κι ακόμη δεν έχουμε καταλάβει κόουτς ποιο είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα και ποια είναι η τακτική της ομάδας αυτής...
-Διότι αυτό που βλέπουμε κι εμείς, αλλά και οι φίλαθλοι της Ξάνθης, είναι ένα συνεχές αλαλούμ, αλλαγές συστημάτων και μπερδεμένα πράγματα!!! Δηλαδή, θα τρελαθούμε τελείως!
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2-2

 
 

Δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο φετινό πρωτάθλημα αυτό που έδωσε στους «Ζωσιμάδες» αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σάκης Τσιώλης στην επιστροφή του σε γνώριμα… λημέρια, παρέταξε την ξανθιώτικη ομάδα με τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι τοποθετώντας τους Καρυπίδη, Γουάλας, Κομεσίδη και Φλίσκα στην βασική 11άδα και τα...πειράματα των πειραμάτων συνεχίζονται!
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα με την κατοχή να είναι μοιρασμένη στο 20λεπτο με τους γηπεδούχους να έχουν 57% και τους φιλοξενούμενους 47%. Ο Στρούνα αντιμετώπισε πρόβλημα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη και αντικαταστάθηκε στο 19’ από τον Μπέριο ενώ η ομάδα του Σάκη Τσιώλη στο 21ο λεπτό με τον Καρίμ Σολτάνι κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ κάνοντας το 0-1, «εξαργυρώνοντας» την καλή της συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως στο 25’ ο Κοροβέσης σούταρε άουτ σε μία φάση που… θύμισε το άνοιγμα το σκορ από την SKODA ΞΑΝΘΗ. Στην συνέχεια και μέχρι την λήξη του α’ μέρους, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως τα ποσοστά κατοχής της μπάλας όμως οι όποιες προσπάθειές τους μεταφράστηκαν σε κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Η ξανθιώτικη ομάδα με καλό αγωνιστικό προσανατολισμό και συγκέντρωση στο παιχνίδι της, κέρδιζε στην ανάπαυλα με 0-1.
Από μία αλλαγή είχαμε για τους δύο αντιπάλους με την έναρξη της επανάληψης. Ο Ρενάν Ολιβέιρα πήρε τη θέση του "κακού" Γουάλας για την SKODA ΞΑΝΘΗ και ο Τσουκαλάς τη θέση του Ντάσιου για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ξάνθη θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο ξεκίνημα του β’ μέρους όμως ο Καπετάνος δεν μετέτρεψε σε γκολ την εξαιρετική κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Ίλιτς στο 52’ απείλησε με διαγώνιο σουτ όμως ο Κυριακίδης έδειξε την κλάση του κρατώντας το «μηδέν».
Στην συνέχεια οι δύο προπονητές έκαναν τις δικές τους κινήσεις από την άκρη του πάγκου, σε μία προσπάθεια να πάρουν το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από τους βαθμούς της νίκης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα φόρτωσε την μεσοεπιθετική του γραμμή, με την Skoda Ξάνθη να "πληρώνει" το "έγκλημα" του κόουτς, απέναντι σε μια κοντή επίθεση, να βγάζει τον σέντερ φορ και να προσθέτει έναν τρίτο ψηλό στόπερ!!! (Σ.Σ. Καλύτερο δώρο στον ΠΑΣ δεν γίνονταν...)
Έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν με το γκολ του Ίλιτς στο 71’ να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το 1-1 και στην συνέχεια το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Ο Σολτάνι στο 74’ νικήθηκε από τον Βελλίδη ενώ στο 76’ ο επιθετικός της SKODA ΞΑΝΘΗ σημείωσε με προβολή το 1-2. Στο 77’ όμως ο Τσάβες ισοφάρισε και πάλι για τον ΠΑΣ με πλασέ μέσα από την περιοχή κι ενώ οι "3" αναζητούσαν τα....πόδια τους, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν και πέναλτι!!!  Ο Δημήτρης Κυριακίδης όμως απέκρουσε την εκτέλεση του Τσουκαλά και το 2-2 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του αγώνα, "σώζοντας" μέχρι ένα βαθμό και τον Τσιώλη που στον πάγκο έκανε το ένα λάθος, πίσω απο το άλλο...
Ο Κριστιάν Ομπόντο στο 90’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ενώ ο Κυριακίδης σταμάτησε και πάλι τον Τσουκαλά λίγο αργότερα στο τετ α τετ. Τελικό αποτέλεσμα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΤΣΙΩΛΗΣ 2-2
Οι καλύτερες στιγμές
21’ Ο Σολτάνι με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βελλίδη κάνοντας το 0-1.
25’ Ο Κοροβέσης έχασε καλή ευκαιρία για να σκοράρει, σουτάροντας άουτ.
48’ Εξαιρετική κόντρα επίθεση για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Λουσέρο να δίνει την πάσα στον Καπετάνο αλλά ο τελευταίος αστόχησε από κοντά στην προβολή.
52’ Ο Κυριακίδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ίλιτς.
58’ Σέντρα σουτ του Λίλα απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
62’ Ο Ρενάν δεν έπιασε το καλό πλασέ και η ευκαιρία μετατράπηκε σε κόρνερ μετά και την προσπάθεια του Καπετάνου.
64’ Η μπάλα από το κόρνερ του Τσάβες βρήκε το πρώτο δοκάρι της SKODA ΞΑΝΘΗ.
66’ Άστοχο το γυριστό σουτ του Μανιά.
71’ Ο Ίλιτς με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
74’ Ο Σολτάνι απείλησε με σουτ όμως ο Βελλίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
76’ Ο Σολτάνι με προβολή μετά από κόρνερ σημείωσε το 1-2.
77’ Ο Τσάβες με πλασέ έκανε το 2-2.
79’ Ο Τσουκαλάς εκτέλεσε το πέναλτι με τον Κυριακίδη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία!
87’ Το σουτ του Τζημόπουλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
90’ Ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Τσουκαλά.
Διαιτητές
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (ΕΠΣ Ηλείας) 70% υπέρ του ΠΑΣ
Α' Βοηθός: Σταθόπουλος Παναγιώτης (ΕΠΣ Ηλείας). Μέτριος.
Β' Βοηθός: Μερκενίδης Κυριάκος (ΕΠΣ Μακεδονίας) Καλός.
4ος Διαιτητής: Λιαχούδης Γιώργος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Κίτρινες: 27’ Λίλα, 34’ Σολτάνι, 42’ Λουσέρο, 58’ Μιχαήλ, 64’ Ομπόντο.
Κόκκινες: 90’ Ομπόντο.
Συνθέσεις
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης 5, Ντάσιος 3 (46’ Τσουκαλάς 5), Ακόστα 5, Μιχαήλ 5 (62’ Μανιάς 4), Τζημόπουλος 5, Γιάκος 5, Κοροβέσης 6, Ίλιτς 8, Στρούνα (19’ Μπέριος 6), Τσάβες 7, Λίλα 6.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 8, Μπέρτος 7, Γουάλας 3 (46’ Ολιβέιρα 4), Κομεσίδης 3 (80’ Μπαξεβανίδης), Λισγάρας 5, Καρυπίδης 4, Ομπόντο 5, Λουσέρο 5, Φλίσκας 5, Σολτάνι 7, Καπετάνος 6, (68’ Γούτας 4).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »