*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Σεπτεμβρίου

"Τέρατα και σημεία" αποκαλύπτει και καταγγέλλει η Χρυσούλα Γρηγορίου για τον Πρόεδρο των κρεοπωλών κ.Μπατζακίδη

01 Σεπτεμβρίου


ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ανοιχτή επιστολή από την αντιπρόσωπο ενός "μικρού" σωματείου:
Ό,τι πείτε κύριε Μπατζακίδη!
Στις 28 Αυγούστου, ο πρώην γενικός γραμματέας και νυν προσωρινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που είναι και πρόεδρος στο σωματείο κρεοπωλών, ο κύριος Μπατζακίδης, μίλησε δημόσια με συνέντευξη στο 3ο πρόγραμμα, για όσα του έχω καταλογίσει επίσης δημόσια.
Στην προσπάθειά του να αντιστρέψει τις κατηγορίες ο κ.Μπατζακίδης κατόρθωσε το ακατόρθωτο: τις επιβεβαίωσε!! Έτσι ομολόγησε ότι στις εκλογές που έκανε στο σωματείο των κρεοπωλών, παρέκαμψε το καταστατικό του και το νόμο - σαν να ήταν εμπόδια στο δρόμο του! Τα 2/3 από αυτούς που ψήφισαν ήταν άσχετοι με το σωματείο. Αυτοί οι ψήφοι έβγαλαν και τους επιπλέον 4 αντιπροσώπους από όσους δικαιούνταν το σωματείο του στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας με προφανή σκοπό να "καταλάβει" τη διοίκησή της.
Άλλωστε ο αριθμός των ψηφισάντων, μετράει μόνο για το πόσους αντιπροσώπους θα έχει το σωματείο στην Ομοσπονδία. Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων βγαίνουν και με μικρό αριθμό ψηφίσαντων
Όταν ανακαλύψαμε τι έκανε, τέσσερα σωματεία αντιδράσαμε αλλά τη σύσταση που του κάναμε εγγράφως να συμμορφωθεί με τους κανόνες που ισχύουν για όλους μας και να αποκαταστήσει μόνος του τη νομιμότητα, τη βάφτισε "δέχομαι πόλεμο". Έτσι είπε στη συνέντευξή του. Αντί να ζητήσει συγνώμη για τις μεθοδεύσεις του, συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη μας, όχι μόνο δείχνει ότι δε σέβεται τους συναδέλφους του αλλά και ειρωνεύεται από πάνω τα "μικρά" σωματεία!
Ξεχνάει ότι και το δικό του, "μικρό" ήταν μέχρι χτες. Μετά το τάϊσε βιταμίνες και "φούσκωσε".  
Μου φαίνεται πως ζούμε την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"!
 Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τέσσερα σωματεία προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε τη νομιμότητα στην αντιπροσώπευση του σωματείου κρεοπωλών. Κανένας δεν ανταποκρίθηκε γιατί προφανώς πίστευαν  ότι  αυτά που τους έλεγε  ο πρόεδρος τους ήταν  σωστά.  Τα καταστατικά όμως δεν τροποποιούνται με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων αλλά με αποφάσεις δικαστηρίων. Όπως επίσης, τα καταστατικά των σωματείων των επαγγελματιών, δεν μπορούν να κάνουν τροποποιήσεις που δεν τις επιτρέπει ο νόμος (π.χ. να ψηφίζουν υπάλληλοι, φίλοι, γνωστοί, περαστικοί και συγγενείς).
Στη συνέντευξή του ο κ.Μπατζακίδης είπε και κάτι πολύ σημαντικό, ότι του είναι αδιάφορο αν θα εκλεγεί ή όχι. Μάλλον είναι ειλικρινής. Του είναι αδιάφορο αν θα εκλεγεί. Αγωνιά όμως αν θα επικρατήσει και αν θα επιβληθεί. Γι' αυτό και τρέχει "αγκαζέ" με τον πρώην πρόεδρο από αντιπρόσωπο σε αντιπρόσωπο και  προσπαθεί να  αλιεύσει ψήφους και τους ενημερώνει  λάθος για  την  εκλογική  διαδικασία.  Γι' αυτό προπαραμονή των εκλογών στην Ομοσπονδία, ετοιμάζουν εκλογές σε σωματείο χωρίς να το ξέρουν ούτε τα μέλη του απελθόντος ΔΣ του σωματείου!  Γιατί, άραγε τόση αγωνία, μεθοδεύσεις, και κούραση;
Είπε ο κ.Μπατζακίδης επίσης, ότι πήγαμε αντιπρόσωποι από πέντε σωματεία στην Ομοσπονδία και πήραμε έγγραφα αλλά δε βρήκαμε κάτι! Καλά θα κάνει να μην μας προκαλεί γιατί αν θέλαμε να βγάλουμε στις εφημερίδες αυτά που βρήκαμε θα έπρεπε να κάνουμε κράτηση χώρου για πολλές εκδόσεις.
     Κλείνω την επιστολή μου, με ένα σχόλιο για την προσποιητή απορία του όταν ρωτήθηκε για τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία: ο κ.Μπατζακίδης φαίνεται ότι "ανακάλυψε" την προβληματική λειτουργία της, μόλις πήρε το αξίωμα του προσωρινού προέδρου, ενώ κατείχε 15 χρόνια τη θέση του γενικού γραμματέα! Όσο κι αν προσπαθεί να το ξεχάσει, υπάρχουν οι υπογραφές του να το αποδεικνύουν και να του θυμίζουν ότι ήταν εκεί και συνδιοικούσε αυτά τα χάλια.
 Ευχαριστώ  για  την  φιλοξενία 
Χρυσούλα Γρηγορίου
Αντιπρόσωπος ενός "μικρού" σωματείου όπως και τα περισσότερα από τα παρακάτω που θα ψηφίσουμε για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.
Εμπόρων Αυτοκινήτων        Αντιπ.                            1                                                                              
Επιπλοξυλουργών                                                            1
Φωτογράφων                                                                    1
Εμπόρων  Ξύλου                                                               1
Παντοπωλών                                                                     1
Ζαχαροπλαστών                                                               1
Ανθοπωλών                                                                       1
Πρατήρια  Υγρών  Κ                                                         1
Υδραυλικών                                                                      1
Παιδικών  Σταθμών                                                         1
Ηλεκτρολόγων                                                                  1
Κομμωτών                                                                        2
Καφέ  Μπάρ                                                                     2
Μηχανικών                                                                       2
Αρτοποιών                                                                        3
Επισκευαστές  Αυτοκ.                                                       4
Κρεοπωλών                                                                      6!!!!!
Υγειονομικού                                                                ;  εν αναμονή   
....


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ: «ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΜΑΝΤΑΙΝΑ»
 

 Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της νέας περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έκανε σήμερα (31.08.14) από την Ξάνθη, τις εξής δηλώσεις απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ορισμένες εξελίξεις, για τις οποίες αγωνιζόμαστε από πολύ κοντά και οι ΑΝΕΛ και ο Περιφερειακός Συνδυασμός μας.
Πρώτα απ' όλα ξεκαθάρισε το αυτονόητο. Η τουρκική γλώσσα δεν θα μπει στα νηπιαγωγεία της Θράκης, όπως πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτησαν ΚΑΙ μπροστά μου από τον Υπουργό Παιδείας, προχτές εδώ στην Ξάνθη, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μουσουλμάνοι Βουλευτές. 
Είναι αυτό που μεθοδεύει ΚΑΙ το Προξενείο με τους δικούς του ντόπιους μηχανισμούς.
Αλλά μετά την εδώ επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και τις σαφείς απαντήσεις που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Καλαντζής, στο θέμα μπήκε τελεία και παύλα.
Επίσης χαίρομαι που έπιασαν τόπο και οι προσπάθειές μας, με εισήγηση του Πομάκου Πολιτευτή μας Ιρφάν Μεχμεταλή, ενός Ελληνάρα με τα όλα του, να λειτουργήσει Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Μάνταινα.
Το είχα κάνει Ερώτηση στη Βουλή και το εξήγγειλε προχθές ο Υπουργός, που σημαίνει ότι 27 Πομάκοι, από 19 έως 45 ετών, θα επιστρέψουν στα θρανία για να να τελειώσουν το Σχολείο.
Την Μάνταινα επισκέφθηκα σήμερα μαζί με τον Ιρφάν, τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Ξάνθης Δημήτρη Δούζη και την εκπρόσωπο Τύπου του Συνδιασμού μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Βίκυ Μουντζούρη.
Τέλος, αφήνω στη κρίση των Ελλήνων πολιτών, τα εξής δύο περιστατικά, που συνδέονται με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στη Θράκη:
Α': Όταν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσαν για την αναβάθμιση της Παιδειάς στη Θράκη, φυσικά μέσα από τη δική τους σκοπιά, ζήτησαν από τον Υπουργό να ισχυροποιηθεί η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των μουσουλμάνων.
«Ποιά είναι η μητρική γλώσσα;», ρώτησα.
«Φυσικά, η Τουρκική», μου απάντησαν.
«Και γιατί πρέπει οι Πομάκοι, οι Έλληνες, οι τοξοβόλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να μαθαίνουν τουρκικά, όταν, μάλιστα, όπως επίμονα ζητούν, ως δεύτερη γλώσσα θέλουν να μαθαίνουν τα πομακικά;» ξαναρώτησα.
Η απάντηση ήταν απίστευτη: «Να κάνουμε δημοψήφισμα να δείτε;»
Β': Στη συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας στη Ξάνθη, προσκαλώντας όλους τους εκλεγμένους Θρακιώτες Βουλευτές, εμφανίστηκαν από τους επίμαχους νομούς Ξάνθης - Ροδόπης, που «γκριζάρισε» το Προξενείο με το ΚΙΕΦ (DEB) στις ευρωεκλογές, ΜΟΝΟ οι μουσουλμάνοι. Έλειπαν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ χριστιανοί Βουλευτές. Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Την παρουσία δώσαμε ΜΟΝΟ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου (Τομεάρχης Παιδείας) η οποία και εξέδωσε σχετικό Δελτίο τύπου, Μαρίνος Ουζουνίδης (Βουλευτής Έβρου) και εγώ, με τη διπλή ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας και ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συμβούλου».


SKODA ΞΑΝΘΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0

 
Δύο δοκάρια η Κέρκυρα, «τυχερή» η SKODA ΞΑΝΘΗ!
Ισόπαλη χωρίς σκορ αναδείχθηκε η SKODA ΞΑΝΘΗ στον Κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο την Κέρκυρα. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων μένοντας στον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ρόχας στο 53’ και ο Κόντος στο 81’ είχαν δοκάρια για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.
Εντός έδρας πρεμιέρα για την SKODA ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague. Η ξανθιώτικη ομάδα αντιμετώπισε την Κέρκυρα με τον Σάκη Τσιώλη να παρατάσσει μία διαφορετική 11άδα συγκριτικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας και την ήττα με 3-2 στην Βέροια. Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Παπαστεριανός, Ράνος και Ομπόντο πήραν φανέλα βασικού ενώ οι Γουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης και Καπετάνος δεν βρίσκονταν στην αρχική 11άδα.
Στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η SKODA ΞΑΝΘΗ απείλησε με κάποιες ενέργειες του Ολιβέιρα και την κεφαλιά του Ράνου χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Αντίθετα η ομάδα της Κέρκυρας είχε προτεραιότητα να λειτουργήσει καλά αμυντικά και στην επίθεση όταν βρει χώρους να απειλήσει. Σκόραρε στο 21’ με τον Χαβίτο με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να βρίσκεται όμως εκτός θέσης. Μοιρασμένο γενικά το παιχνίδι στο πρώτο κομμάτι του με τον Σάκη Τσιώλη να προχωρά σε εσωτερικές αλλαγές προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ξανθιώτικη ομάδα χωρίς ωστόσο το 0-0 να αλλάξει στα πρώτα 45 λεπτά.
Με δύο αλλαγές στη σύνθεσή της ξεκίνησε την επανάληψη η SKODA ΞΑΝΘΗ. Καπετάνος και Φλίσκας πήραν τις θέσεις των Ράνου και Παπαστεριανού ενώ αντίθετα η Κέρκυρα συνέχισε με τους ίδιους 11 παίκτες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο β’ μέρος αλλά οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν άτυχοι στην φάση του 53’ με το δοκάρι του Άνχελ. Όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε και η ένταση του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ. Αρχικά η Κέρκυρα με την φάση του Κόντου και στην συνέχεια η SKODA ΞΑΝΘΗ με την προσπάθεια του Μπέρτου μετά από φάση διαρκείας. Οι ισορροπίες δεν άλλαξαν παρά και το νέο δοκάρι του Κόντου στο 81’, τις κεφαλιά των Καπετάνου - Βασιλακάκη αλλά και το σουτ του Σολτάνι που πέρασαν μόλις άουτ, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Οι καλύτερες στιγμές
4’ Άστοχο σουτ του Ολιβέιρα.
13’ Σέντρα του Ομπόντο, η κεφαλιά του Ράνου δεν «βρήκε» εστία.
16’ Ο Χαβίτο έκανε την παράλληλη πάσα και ο Μπέρτος έδιωξε σε κόρνερ.
18’ Το σουτ του Ολιβέιρα μπλόκαρε ο Σέτκους.
21’ Σέντρα του Καϊκούτ και γκολ με κεφαλιά από τον Χαβίτο που ακυρώθηκε με τον παίκτη να υποδεικνύεται εκτός θέσης.
29’ Το σουτ του Ομπόντο μπλόκαρε ο Σέτκους.
36’ Η προβολή του Νάγιαρ από κοντά πέρασε άουτ.
52’ Την κεφαλιά του Λισγάρα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
53’ Δοκάρι για την Κέρκυρα με το σουτ του Άνχελ Ρόχας.
61’ Ο Λισγάρας πάνω στην γραμμή με κεφαλιά έδιωξε το πλασέ του Κοντού.
64’ Φάση διαρκείας στα καρέ της Κέρκυρας με τον Μπέρτο να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενους.
71’ Το σουτ του Καϊκούτ κόντραρε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, κόρνερ.
81’ Νέο δοκάρι για την Κέρκυρα στην προσπάθεια του Κόντου.
84’ Ο Καπετάνος άγγιξε το γκολ αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.
87’ Καλή κεφαλιά του Βασιλακάκη πέρασε μόλις άουτ μετά τη σέντρα του Μπαξεβανίδη.
89’ Μεγάλη ευκαιρία με τον Σολτάνι να σουτάρει άουτ από καλή θέση!
Διαιτητές
Διαιτητής: Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Α' Βοηθός: Ελευθερίου Φλώριος (ΕΠΣ Αθηνών)
Β' Βοηθός: Τσολάκης Στυλιανός (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (ΕΠΣ Καβάλας)
Κίτρινες: 31’ Καϊκούτ, 39’ Μαραγκός, 60’ Γούτας, 75’ Καρντόζο.
Κόκκινες:
Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Παπαστεριανός (46’ Φλίσκας), Ομπόντο (66’ Βασιλακάκης), Λουσέρο, Ολιβέιρα, Σολτάνι, Ράνος (46’ Καπετάνος).
Α.Ο.Κ.: Σέτκους, Καρντόζο, Βενέτης, Γκόμες, Καϊκούτ (80’ Μαρκόφσκι), Κανακούδης, Μαραγκός, Ναγιάρ, Μπόρχα (57’ Κόντος), Χαβίτο, Ρόχας (89’ Ντιμιτρόφσκι).
……
Οι δηλώσεις των προπονητών
Μιχάλης Γρηγορίου (Α.Ο.Κ.): «Ήρθαμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε την ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ με την φιλοσοφία που έχουμε πει ότι θέλουμε να έχουμε από την αρχή. Θέλαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο και να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να αναπτυχθούμε έτσι όπως έχουμε δουλέψει. Τα παιδιά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένα, πέτυχαν στο 100% το πλάνο μας αλλά είμαστε στεναχωρημένοι που δεν πήραμε τους βαθμούς. Δεν θα μείνω στην φάση που ακυρώθηκε το γκολ του Χαβίτο, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου να ασχολούμαι με την διαιτησία. Απλά θα μείνω στην εικόνα του αγώνα και στην προσπάθειά μας για την οποία αξίζουν οι παίκτες μας συγχαρητήρια.»
Σάκης Τσιώλης (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Ήταν ένα παιχνίδι που στο α’ μέρος ιδιαίτερα ήμασταν μέτριοι. Παρότι τα πράγματα κάπως βελτιώθηκαν στο β’ μέρος μπορούμε να πούμε ότι είμαστε και τυχεροί που δεν προηγήθηκε η Κέρκυρα στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια για την απόδοσή της. Στα τελευταία 25 λεπτά προσπαθήσαμε περισσότερο και είχαμε 4-5 ευκαιρίες με τους Καπετάνο, Βασιλακάκη, Μπέρτο και Σολτάνι και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Έχουμε πολλά να φτιάξουμε, να βελτιώσουμε για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που περιμένει και η Διοίκηση και ο κόσμος. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία και με πολλή δουλειά θα φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε. Φάνηκε ότι δεν είμαστε στην απαιτούμενη κατάσταση που πρέπει να έχουμε στο πρωτάθλημα. Έχουμε 15 μέρες με την διακοπή, έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε και στο επόμενο παιχνίδι ευελπιστούμε να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι. Και ο Ομπόντο και ο Καπετάνος είναι απαραίτητοι στην ομάδα αλλά δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Πρέπει να βρούμε περισσότερη συνοχή για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια.»
Εισιτήρια: 1.476
Εισπράξεις: 9.331 €

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »