*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Αυγούστου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

27 Αυγούστου


……έμεινα εμβρόντητος όταν ζητήθηκε  από τον κ.Καραλίδη να αποσυρθεί το θέμα και  να ακολουθηθεί η διαδικασία του κ.  Κατσιμίχα και του κ. Παυλίδη,  “κόβοντας” το θέμα.  Πρόκειται για “άδειασμα” κανονικό. Εγώ δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον νέο επικεφαλής της παράταξης, τον κ. Καραλίδη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι είχαμε παρέμβαση από την Αθήνα, όπου κάποιοι έχουν προσβάσεις στην περιφέρεια…
(Ο ΠΑΣΟΚος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Γερομάρκος σε συνέντευξή του)
-Άρχισαν τα όργανα από τώρα για τον Φώτη Καραλίδη….
…………..

…Όχι για να σπουδαιολογήσω αλλά για να πω στον Ευάγγελο: Ας μην το ξεφτιλίσουμε κι άλλο το εορτάζον ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη. Γιατί τα ελάχιστα από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί (από στόματος του μοναδικού γνώστη Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου) μόνο έναν νέο ευτελισμό του τύπου "58" ή "Ελιά" προοιωνίζουν.
(Ο Σωκράτης Ξυνίδης με ανάρτηση στις 24-8  στο προσωπικό του ιστολόγιο)
-Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

…………

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ουαί κι αλίμονο αν ένας νέος Δήμαρχος «χάνει» τη μπάλα από την αρχή και άλλα λέει δημόσια επί βδομάδες και τελικά όταν λίγο «στριμώχνεται» με την πρώτη… αλλάζει απόφαση!
……
*Θα τους αλλάξω όλους… Θα κάνω τομές, ρήξεις και ανατροπές από την αρχή, διατυμπάνιζε αριστερά και δεξιά ο Δημαρχόπουλος…
Και ήδη όπως μαθαίνω, με το που τον «στρίμωξαν» λίγο «κάποιοι» παλιοί, τα ξέχασε όλα…!
Άμα δεν έχεις τα κότσια για αλλαγές ή δεν μπορείς να κάνεις τον Δήμαρχο, πέστο από την αρχή να μην έχουν και σοβαρές προσδοκίες από σένα οι δημότες…
……
*Κι εκείνη η αφιλότιμη «συνδημότισσα» βρέ Μπάμπη… Πριν 6-7 μήνες συνδυασμό ακόμη δεν είχες καταρτίσει και με την «πρώτη» με το που της είπε ο Λάκης. «ο δήμαρχος που έρχεται είναι καλύτερος από μένα…», έσπευσε αμέσως να το αποκαλύψει σε σένα και να μας…κρατήσει όλους τους υπόλοιπους σε αγωνία! 
……
*Πάντως εκεί που μέχρι πρότινος ήταν ντάουν ο Τσέπελης, από την Δευτέρα ξανάβγαλε…φτερά!
Λέτε μετά την «συνδημότισσα»  ο Λάκης να είπε κι άλλα στον Μπάμπη που προφανώς θα τα μάθουμε μετά… 6-7 μήνες; Λέτε;
 ……..

«Τσαπίζει» το κτήμα του ο Θεοδωρίδης και γι’ αυτό «ξέχασε» να πάει στον απολογισμό του Δημάρχου…
Για τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Δημήτρη Μπένη, ειλικρινά δεν ξέρω ποια ήταν η πραγματική αιτία που δεν πήγε στα πεπραγμένα του Δημάρχου με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία και να ματαιωθεί η συνεδρίαση…
Για τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Τάσο Θεοδωρίδη όμως, έσπευσε να λύσει την παρεξήγηση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης, όστις ενημέρωσε στη προχθεσινή συνεδρίαση τους άλλους συναδέλφους του ότι, «ο Τάσος αυτήν την ώρα βρίσκεται στο… κτήμα του στα Άβδηρα και «τσαπίζει» το…κτήμα του! Καθότι ξέχασε ότι «την Δευτέρα 25 Αυγούστου ήταν ο απολογισμός του Δημάρχου»…
-Πετάει η «ομάδα» Δημαρχόπουλου… Ακόμη δεν άρχισαν κι άρχισε να «καρφώνει» ο ένας τον άλλον!
Κι ο Δήμαρχος της… ανατροπής από απέναντι, απλά παρακολουθούσε και άκουγε…
……………

Οι κενόδοξοι της νέας αυτοδιοικητικής εξουσίας!
Προσωπικά έχω μάθει να «πορεύομαι» και να μάχομαι με την έπαρση της εξουσίας, τους αγνώμονες, τους αχάριστους και άφιλους…Και δεν με παραξενεύει πλέον τίποτα!
Την Κυριακή όμως στην ορκωμοσία σου Μπάμπη (και ουχί Χαράλαμπε πλέον…) Δημαρχόπουλε, όφειλες πρώτα απ’ όλα να πεις την αλήθεια και να ευχαριστήσεις αυτούς που… χωρίς αυτούς, δεν θα εκλεγόσουν όχι μόνο Δήμαρχος Ξάνθης, αλλά ούτε και... κλητήρας του νέου Δημάρχου...!
Κι αν θέλεις να στα κάνω και πιο λιανά… Και σε σένα «δημαρχόπουλο», αλλά και όλον τον "περιφερόμενο θίασο" , που δυστυχώς έσπευσε από την αρχή να μας πείσει ότι "σε τίποτα δεν διαφέρει από τους προκατόχους του"
-Εγώ  πίστευα ότι μόνο οι... δεσποτάδες πάνε ο ένας στην ορκωμοσία του άλλου! Δεν ήξερα ότι αυτό καθιερώθηκε κι έγινε προσφάτως και... θεσμός των κενόδοξων της νέας αυτοδιοικητικής  εξουσίας...). 
……………………

Υπό την τελευταία Προεδρία του δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μάλιστα με θέματα που… «καίνε» όπως τα πρόστιμα στους Παιδότοπους και ανακλήσεις αδειών καφέ μπαρ λόγω της ΑΕΠΙ. Σημειώνω ότι το θέμα είχε αναβληθεί και θα έρχονταν τον Σεπτέμβρη προς συζήτηση, αλλά όπως φαίνεται κάτι μεσολάβησε και άλλαξαν τα πράγματα… Αύριο τα σπουδαία λοιπόν.
……………………..

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Γιατί τόση λαχτάρα για τον Μ. Αλέξανδρο;»
Στις ανασκαφές στην Αμφίπολη αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, εξαπολύοντας, παράλληλα επίθεση στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.
Στο λόγο του, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στην μονή της Παναγίας του Έβρου, στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο (23/08), ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Γιατί τόση λαχτάρα για τον Μ. Αλέξανδρο; Θέλουμε να βρούμε τα οστά του και να τα τιμήσουμε, να μας είναι παρακαταθήκη πνευματική και εθνική στην πατρίδα και στον τόπο μας».

Και πρόσθεσε: «Και λέω στον κ. Μπουτάρη. Αν έκαιγαν τότε τους νεκρούς, όπως ζητάς εσύ να τους καίμε και θέλεις να μας κάψεις με τα μηχανήματα που θέλετε να φέρετε στη Θεσσαλονίκη, τι θα είχαμε να βρούμε; Ούτε στάχτη δεν θα υπήρχε».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »