*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Αυγούστου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

27 Αυγούστου


*Ουδέν σχόλιο από τον Δημήτρη Μπένη για την προχθεσινή απουσία του από τα πεπραγμένα του Δημάρχου Ξάνθης για το 2013…
Ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος πάντως σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, δεν πήγε ούτε την Δευτέρα το πρωί στο Δημαρχείο… οπότε ενδεχομένως να απουσίαζε από την Ξάνθη.
……
*Ο πιο αποκαλυπτικός πάντως στην προχθεσινή συνεδρίαση που τελικά ματαιώθηκε αφού ωστόσο πρόλαβαν να μιλήσουν όλοι (αν και λόγω έλλειψης απαρτίας, κακώς ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κατά παράβαση του κανονισμού…), επέτρεψε ομιλίες και συνέχισε την διαδικασία…
-Ήταν ο Μανώλης Τσέπελης που «κάρφωσε» άγρια τον απόντα αντιδήμαρχο Καθαριότητας Τάσο Θεοδωρίδη…
-Είναι στο εξοχικό του στα Άβδηρα και… «τσαπίζει» τον μπαξέ του, όπως είπε χαρακτηριστικά…
-Οπότε ν’ αφήσει το «μπαξέ» να πάει στον απολογισμό του απερχόμενου Δημάρχου!
……
*Άλλωστε θυμηθείτε με ότι όταν αρχίσει να λειτουργεί και να συνεδριάζει κανονικά το νέο δημοτικό συμβούλιο, θα διαπιστώσετε ότι «απ’ όλα διαθέτει ο…μπαξές, συγνώμη, ο συνδυασμός Δημαρχόπουλου»!
……
*Αυτό που δεν μπορώ ακόμη να κατανοήσω ωστόσο στην φιλοσοφία και την έπαρση του νέου Δημάρχου Ξάνθης (της ανατροπής), είναι ο λόγος για τον οποίο είναι από την αρχή τόσο δίγλωσσος και συγχρόνως τόσο… αναξιόπιστος, αφού αυτά που έλεγε ακόμη και πριν μια βδομάδα…
-Φαίνεται εντελώς αδύναμος να τα υλοποιήσει! Και πρώτος και καλύτερος μάλιστα ο Τσέπελης…
Αν βέβαια δεν το έχει αντιληφθεί, κακό του κεφαλιού του! Γιατί άλλο «μάγκας» κι άλλο… «τζάμπα» μάγκας!
Για το τελευταίο απαιτείται μάλιστα κι ένα επί πλέον προσόν, που λέγεται ΨΥΧΗ! Αν δεν το διαθέτει, όφειλε λοιπόν να το ξεκαθαρίσει από πριν…και ιδίως σ’ αυτούς που είχαν την «έμπνευση» να τον κατεβάσουν αρχηγό, επικεφαλής και ηγέτη…
……
*Το κακό είναι ότι το «πάθημα» Μπένη που πλήρωσε ακριβά αυτό που λέγεται έπαρση και αλαζονεία στην 4ετία του ως αντ’ αυτού αντιδήμαρχος, όχι μόνο δεν του έγινε μάθημα, αλλά και επιμένει να το… αναδεικνύει κάθε μέρα και περισσότερο!
……
*Κι όχι τίποτα, αλλά στο τέλος θα προκαλέσει και την… αγανάκτηση της «συνδημότισσας» γι’ αυτά που της είπε ο Λάκης πριν… 6-7 μήνες για τον… δήμαρχο που έρχεται και θα είναι καλύτερος από τον ίδιο!
……
*Μου είπε για παράδειγμα χθες (κι ευτυχώς όχι πριν 6-7 μήνες) συνδημότης μου, κάτι ανάλογο της…δικής του συνδημότισσας, λίαν απογοητευμένος για τον επίλογο-ανέκδοτο του Δημαρχόπουλου…!
-Που να τον «προωθήσει» τον Μπάμπη (και ουχί Χαράλαμπο) για την κεντρική ΚΕΔΚΕ ο φίλος του Γιώργος Πατούλης… τι ανατροπή  θα «δούμε» στην συνέχεια!!!
-Μέχρι και ο Αλέκος (ο Κοντός κι ουχί φυσικά ο Αλέκον ο Κυριακίδης) θα κάνει… «αίτηση» να του απαντάει στο κινητό!
……
*Και για να το κλείνω το κομμάτι, γιατί για μένα η αρχή αποτελεί το ήμισυ της 5ετίας…
Αν τώρα που είναι στο «ξεκίνημα» δεν αντιληφθεί ο Μπάμπης ότι τους ηγέτες δεν τους ψηλώνουν ούτε οι…συνδημότισσες, ούτε η έπαρση, ούτε η διγλωσσία άλλα να λες από μπροστά κι άλλα από πίσω… κι ότι  χωρίς σεμνότητα, ταπεινότητα, καθαρές θέσεις και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ... ρήξεις και ανατροπές δεν γίνονται!
-Τότε κακό του κεφαλιού του!
-Και  το χειρότερο απ’ όλα; (Για τον ίδιο εννοώ…). Ο πρώτος που το «αντιλήφθηκε» αυτό είναι ο Τσέπελης…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »