*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Αυγούστου

Κύριε Λοβέρδο, ρώτα τον Μελισσόπουλο. Ποιός άθλιος πολιτικάντης εμποδίζει την μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου σε νέες εγκαταστάσεις, ώστε τα παιδιά να μην εκπαιδεύονται σε....κοντέίνερ;;; Και να αποκτήσουν αξιοπρέπεια;

28 Αυγούστου

Συνντηση Αν. Λοβέρδου με μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς το βράδυ της Τετάρτης στο Z' Palace-Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ


Την επιθυμία στις 11 Σεπτεμβρίου «όλα τα σχολεία, σε όλη την πατρίδα να είναι ενεργά, με δασκάλους και παιδιά» εξέφρασε από την Ξάνθη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΠΘ με το προεδρείο του Σωματείου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης και με εκπροσώπους Ιεροδιδασκάλων και μουσουλμάνων θεολόγων το βράδυ της Τετάρτης στο Z' Palace.

 
 
Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε - κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τον προγραμματισμό του υπουργείου σχετικά με το κομμάτι που αφορά τη βελτίωση της εκπαίδευσης στα σχολεία με μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες - και επιφυλάχθηκε να κάνει σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.
«Πρέπει να είμαστε σε όλα τα σχολεία της χώρας, αυτή είναι η υποχρέωση μας, είναι το καθήκον μας. Δεν είμαστε εδώ για να ενημερωθούμε, είμαστε μέλη της κυβέρνησης, δεν είμαστε για να μιλάμε, είμαστε για να κάνουμε», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε : «Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων». Για τα κενά προσωπικού σε σχολεία της περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι υπάρχουν λίγα, τα οποία με το θεσμό της αναπλήρωσης θα καλυφθούν.
«Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη χώρα μας δε λύνονται μόνο από την Αθήνα, λύνονται και επιτόπου, αυτό το σκοπό έχει η επίσκεψη μας εδώ», επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Σάββας Μελισσόπουλος ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αρκετά θετική εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής στους πέντε νομούς, από άποψη πρόβλεψης κάλυψης των θέσεων εκπαιδευτικών και ετοιμότητας για τη φετινή σχολική χρονιά.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και οι γενικοί γραμματείς Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, Δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Τσιρώνης και Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτήρης Γκλαβάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτης Μανούρης.



«Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη χώρα μας δε λύνονται μόνο από την Αθήνα, λύνονται και επιτόπου, αυτό το σκοπό έχει η επίσκεψη μας εδώ», επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος.
Αναγκαίες οι προσλήψεις 
Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος, κατά την άφιξη της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. επεσήμανε σε δήλωσή του την ανάγκη προσλήψεων στην εκπαίδευση: «Έχουμε υποχρέωση να επιτύχουμε υπέρβαση του ένα προς δέκα στον χώρο της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό τον κανόνα. Πρέπει να τον αλλάξουμε και να κάνουμε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς, δασκάλους, μαθηματικούς, φιλόλογους και φυσικούς».
 
ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝΑΒΔΗΡΩΝ
 
 
 
 
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου  Λαογραφικών ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στη Γενισέα Ξάνθης, έδρα του Δήμου Αβδήρων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης που τέλεσε και τον καθιερωμένο αγιασμό, έγινε το βράδυ της Τετάρτης η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη καθώς επίσης και του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν στην αρχή της ορκωμοσίας οι Χριστιανοί δημοτικοί σύμβουλοι και ο νέος Δήμαρχος Αβδήρων και στο Κοράνι οι Μουσουλμάνοι, ενώ πολιτικό έργο κατά την «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καλιαμπάκας.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ευχήθηκε καλή αρχή στους αιρετούς ενώ προσέφερε ως δώρο μια εικόνα της Παναγιάς, όπως άλλωστε συνηθίζει σε όλες τις ορκωμοσίες των νέων δημάρχων και συμβουλίων.
Στην προσεχτική και σεμνή ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης δεσμεύτηκε να υλοποιήσει σταδιακά όλες τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του του απέναντι στους δημότες και τους οικισμούς του Δήμου, ενώ κάλεσε όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ενωμένοι να συνδράμουν στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου Αβδήρων.
«Ξεκινάμε δυναμικά να υλοποιούμε σταδιακά τις δεσμεύσεις μας από 1 Σεπτέμβρη, για μείωση των δημοτικών τελών, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, προώθηση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε –είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιτιρίδης- τονίζοντας με έμφαση, “δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε, με πολύ δουλειά διαφάνεια, όραμα και καινοτόμες δράσεις θα πετύχουμε να πάμε τον Δήμο μας μπροστά ”.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Βασίλης Τσολακίδης με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο εμφανώς έξω απο τα "νερά" τους προσπαθούσαν να προσαρμοστούν πλέον στα νέα δεδομένα, ενώ ο Κώστας Αντωνιάδης τόνισε με έμφαση, “τα προβλήματα είναι παρά πολλά, ευτυχώς έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας, έχουμε το ΕΣΠΑ που αρχίζει το 2015 και μπορούμε όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά ώστε να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε και ακόμη περισσότερο για να δώσουμε κοινωνικές παροχές στους συνδημότες που σήμερα δεν υπάρχουν. Τρία πράγματα χρειάζονται για να πετύχουμε, δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά” κατέληξε με νόημα….
Την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων τίμησαν με την παρουσία του ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης (ορκίζονται σήμερα στην Κομοτηνή), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, οι δήμαρχοι Ξάνθης (Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος), Μύκης (Καπζά Τζεμήλ) και Τοπείρου (Θωμάς Μίχογλου), ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σάκης Κριτσίνης κ.ά. 
Καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη και φυσικά σε όλους τους εκλεγέντες τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους. 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »