*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Αυγούστου

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για τους πολιτιστικούς συλλόγους, πήραν «απαλλαγή» ΦΠΑ για όλες τις Γιορτές Π. Πόλης από δω και πέρα!

27 Αυγούστου


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΛΑΚΗ & ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Η επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης και οι επιστολές του ΕΒΕ Ξάνθης, της Ομοσπονδίας και του σωματείου Καφέ μπαρ στο Υπουργείο Οικονομικών έλυσαν το πρόβλημα
ΛΥΘΗΚΕ ευνοϊκά για τους Πολιτιστικούς και Καρναβαλικούς συλλόγους της Ξάνθης το θέμα της απαλλαγής ΦΠΑ από την συμμετοχή τους στις φετινές εκδηλώσεις των Γιορτών Π. Πόλης 2014. Μάλιστα οι σύλλογοι με απόφαση του Υπουργείου θα παίρνουν πλέον οριστικά απαλλαγή ΦΠΑ και για τα επόμενα χρόνια συμμετέχοντας στις γιορτές που λογαριάζονται ως μια θεσμική εκδήλωση!
Πιο αναλυτικά. Το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε χθες το πρωί τον απερχόμενο Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη ο οποίος είχε στείλει σχετική επιστολή, τον αρμόδιο Προϊστάμενο της ΔΟΥ κ. Κετίπη και τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη ότι από δω και πέρα "η διάρκεια των Γιορτών Π. Πόλης θα θεωρείται μια θεσμική πολιτιστική εκδήλωση και όλοι  οι Πολιτιστικοί και Καρναβαλικοί σύλλογοι που θα λειτουργήσουν στέκια και θα συμμετάσχουν σε αυτές, δικαιούνται απαλλαγής ΦΠΑ"!
Μάλιστα μετά από την εξέλιξη αυτή χθες στις 7 το βράδυ στην τελευταία Οργανωτική Επιτροπή ο Μανώλης Φανουράκης ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των συλλόγων  ότι δίνεται πλέον ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο συγκεκριμένο πρόβλημα και για τα επόμενα χρόνια για τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν στις Γιορτές Π. Πόλης και αποχωρεί πλέον με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά γιατί με τον τρόπο αυτό ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το έργο του τόσο στο Καρναβάλι, όσο και στις Γιορτές Π. Πόλης.
Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση  ο Μανώλης Φανουράκης επεσήμανε στους συλλόγους ότι "καταλυτικό ρόλο να άρει τις αντιρρήσεις του το Υπουργείο Οικονομικών για την απαλλαγή ΦΠΑ των Πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν στις Γιορτές Π. Πόλης, έπαιξαν οι επιστολές του ΕΒΕ Ξάνθης, της  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και του Σωματείου Καφέ μπαρ που κοινοποιήθηκαν στο Υπουργείο από το Κέντρο Πολιτισμού  Δήμου Ξάνθης την περασμένη Δευτέρα σύμφωνα με τις οποίες, "δεν βλέπουν ανταγωνιστικά τις προσπάθειες των συλλόγων και τάσσονται στο πλευρό τους για την επιτυχία των Γιορτών Π. Πόλης!".

Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» πέρα της κριτικής και των θέσεων που έχει πολλές φορές διατυπώσει για την ανανέωση τόσο των Γιορτών Π. Πόλης που εξελιχθεί δυστυχώς σε… σουβλακιάδα όσο και για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, συγχαίρει και τον απερχόμενο Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη αλλά και τον Φανουράκη που έλυσαν μια για πάντα ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολούσε όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν στις Γιορτές Π. Πόλης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »