*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουλίου

SEE THROUGH

25 Ιουλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Τις 133 δημοτικές εταιρείες και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμα απογραφεί έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και η πρώην Αναπτυξιακή Ξάνθης που βρίσκεται σε στάδιο εκκαθάρισης, ωστόσο οι νέοι μέτοχοι-Δήμαρχοι πιθανόν να πάρουν διαφορετικές αποφάσεις από τους προκατόχους τους καθώς φήμες δεν αποκλείουν ακόμη και την επαναλειτουργία της. Όλα αυτά θα φανούν φυσικά στην πορεία.
……
*Είδα μια κυρία στο σούπερ μάρκετ να βάζει το χαρτί υγείας σε ξεχωριστή σακούλα από τα φαγώσιμα, μήπως και… μολυνθούν. Άδικος κόπος. Σε λίγες ώρες θα συναντηθούν, ούτως ή άλλως, σχολιάζει με χιούμορ ο Καλλισθένης στο Voria.gr Άπαιχτο…
……
*Τον έχει φάει η αγωνία τον Απόστολο Αγκόρτσα, τι πόστο και τι αξίωμα θα του δώσει ο νέος  Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Ο ίδιος πάντως προσδοκά να πάρει τη θέση του… Φανουράκη! Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού αλλά και Τουρισμού… Λέτε; Να το δούμε κι αυτό;
……
*Πάντως αν θέλει ο Απόστολος να αναλάβει το Καρναβάλι, τις Γιορτές Π. Πόλης, τον Τουρισμό και την Στέγη…
Οι άλλοι «νέο-μνηστήρες» που περιμένουν με την ίδια «αγωνία», όπως ο Μαρίνος Σδρέβανος, ο οικονομολόγος κ.Τριανταφυλλίδης, ο Πασχάλης Λύρατζης και ο Χατζηευφραιμίδης (που είναι και ζωγράφος), τι θα πρέπει να πάρουν; Καθώς οι έμμισθες θέσεις των αντιδημάρχων είναι όλες κι όλες τέσσερις και δεν βλέπω να θέλει να πάει κανείς… άμισθος ή να μοιράζεται την αντιμισθία του, όπως συμβαίνει τώρα με τον Ν. Σπυριδόπουλο και  τον Μ. Φανουράκη. Σε αναμονή λοιπόν… 
…….

Ξεκίνησε από χθες η υποβολή αιτήσεων σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, με στόχο την πρόσληψη 10.000 ανέργων.
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες, ενώ το ποσό της ημερήσιας επιδότησης κυμαίνεται από 15 έως 18 ευρώ.
Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται: στα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και στις «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ».
………………

60.000 «έξυπνοι» μετρητές της ΔΕΗ από το 2015 στην Ξάνθη!
Μέσα από το κινητό τους ή τον υπολογιστή τους θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται οι πολίτες για το ρεύμα που έχουν καταναλώσει, καθώς ξεκινά πρόγραμμα αντικατάστασης των ρολογιών - μετρητών της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τα Νέα, οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με μηνύματα στο κινητό τους για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει, καθώς και για τις προγραμματισμένες διακοπές. Θα έχουν πρόσβαση και σε ιστορικά δεδομένα κατανάλωσης, προκειμένου να συγκρίνουν τις καταναλώσεις που έκαναν τον ένα μήνα με τον προηγούμενο.
Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015. Οι πρώτοι «έξυπνοι» μετρητές θα τοποθετηθούν ως εξής: 60.000 μετρητές στο Νομό Ξάνθης, 80.000 στο Νομό Λέσβου, 20.000 στο Νομό Λευκάδας, 7.000 στην Αττική και 3.000 στην Κεντρική Μακεδονία. Προαιρετικά θα εγκατασταθούν, επίσης, 17.000 στη Σαντορίνη, 3.000 στην Κύθνο και 10.000 στη Μήλο. 
….


Αξιολόγηση: Έφαγαν «πόρτα» οι ελεγκτές στην Πάτρα
«Πόρτα» έφαγαν οι Ελεγκτές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης στην Πάτρα από μέλη του κλαδικού σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι έδιωξαν από το Δημαρχείο της Πάτρας τους ελεγκτές απαγορεύοντας τους να πάρουν μαζί οποιοδήποτε στοιχείο για την αξιολόγηση!
Σύμφωνα με το portal PatrasTimes.gr, oι ελεγκτές δήλωσαν ότι θέλουν να παραλάβουν τα στοιχεία από τους φακέλους των εργαζομένων υπηρεσιακά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, ενώ θα ζητήσει εγγράφως από τον απερχόμενο δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά να δώσει εντολή στις υπηρεσίες να μην δώσουν κανένα στοιχείο στους ελεγκτές.
Nα σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί προ ημερών στο Δήμο Πειραιά. 
….

Πράσινο φως για αιολικές επενδύσεις σε Ροδόπη και Κρήτη
Την κατ’ αρχήν έγκρισή του προκειμένου να πραγματοποιηθεί επένδυση 180 εκατ. ευρώ στη Ροδόπη, η οποία αφορά αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 150 MW έδωσε το Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια αναμένεται να ολοκληρωθεί από τη ΡΑΕ η αξιολόγηση των αιτήσεων για χορήγηση Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το σχέδιο χρηματοδότησης της επένδυσης περιλαμβάνει κατά 60% τραπεζικό δανεισμό, ενώ το 40% θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που θα προέλθουν από εισφορά κεφαλαίων από τη μητρική (μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με σύναψη ομολογιακού δανείου κλπ).
Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την επένδυση κατασκευής ενός αιολικού πάρκου στην Κρήτη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 7,5 MW και συνολικού προϋπολογισμού 9.002.700 ευρώ, πλέον δικαιώματος προαίρεσης μίας ακόμα πρόσθετης ανεμογεννήτριας έως 3,3 MW προϋπολογισμού 3.960.000 ευρώ, και τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου.
………..

Οι ισορροπίες δείχνουν να αλλάζουν για τις 180 ψήφους που χρειάζονται για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Πόσο πιθανό είναι η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις 180 ψήφους που χρειάζεται για να εκλέξει η παρούσα Βουλή το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην χρειασθεί η χώρα να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες; Στο ερώτημα αυτό, πριν από 15 μέρες, η απάντηση θα ήταν μάλλον αρνητική. Τις τελευταίες μέρες, όμως, οι ισορροπίες δείχνουν να αλλάζουν.
Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, του κ. Πάνου Καμένου, πήραν αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, «λέει» πολλά. Όπως και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Η αίσθηση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι αργά αλλά σταθερά, οι «πολιτικές πλάκες» έχουν αρχίσει να κινούνται προς την κατεύθυνση της εκλογής νέου Προέδρου, χωρίς προσφυγή σε εκλογές. Αρκεί, βεβαίως, η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία να φτάσει με τη σειρά της αλώβητη μέχρι το τέλος του χρόνου ξεπερνώντας τα εμπόδια των σκληρών προαπαιτούμενων. Γιατί, οι ψηφοφορίες, που μένει να γίνουν ως τότε στο Κοινοβούλιο είναι πολλές και αμφίρροπές. Ξεκινώντας με αυτές του... καλοκαιριού.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »