*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουλίου

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΜΕ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΕΝΩ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ....ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ!

25 Ιουλίου

Ω! Τι Λάκης μπαμπά! Ξαφνικά «ανακάλυψαν» μετά 4 χρόνια….κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο της πλατείας, για να μεταφέρουν τις διαβάσεις τυφλών από το γνωστό La Piazza ώστε να αναναπτύσει άνετα τα ....τραπεζοκαθίσματά του παντού!!!
 
*Κύριε Αλέκο Κυριακίδη, τι άδεια και για πόσα τραπεζοκαθίσματα εντός-εκτός, έχει το συγκεκριμένο κατάστημα που έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο και για πολεοδομικές παραβάσεις;
....
Καθόλου απίστευτο και απεναντίας…αληθινό! Με το χαρακτηρισμό του «επείγοντος» (;) λίγο πριν αποχωρήσει από τον Δήμο Ξάνθης ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης και τα άλλα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Μανώλης Φανουράκης, Αλέκος Κυριακίδης, Τάσος Θεοδωρίδης κλπ), μειοψηφούντος μόνο του Νίκου Ανταμπούφη, ανακάλυψαν….»κατασκευαστικά» (!) λάθη στο έργο-σημαία του απερχόμενου κύριο Λάκη Στυλιανίδη (σ. σ. ενοποίησης πλατειών), μόνο και μόνο για να μετακομίσουν τις διαβάσεις τυφλών από το γνωστό καφέ La Piazza της πλατείας...
(Σ. Σ. Χώρο που είχε χρησιμοποιήσει ως εκλογικό κέντρο ο κ.Στυλιανίδης στις εκλογές του 2010..!)
Συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με τον χαρακτήρα του «επείγοντος» (!;;;) και ιδιαίτερα θετική εισήγηση του Δημάρχου Ξάνθης ο οποίος είπε ότι «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη λωρίδα ως έχει σήμερα…και είναι…προφανές ότι πρέπει να…μετακινηθεί (!)» (τώρα που φεύγει το «ανακάλυψε»…;) τα μέλη αποφάσισαν την…μετακίνησή της λωρίδας τυφλών! 
Προκειμένου το συγκεκριμένο κατάστημα να αναπτύσσει στο πεζοδρόμιο όσο το δυνατόν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα γίνεται !!! (Σ.Σ. Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, κύριε Φανουράκη, κύριε Αλέκο Κυριακίδη πόσα τραπεζοκαθίσματα έχει δικαίωμα να αναπτύσσει το συγκεκριμένο κατάστημα;)
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΒΡΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;
Το ωραιότερο όλων; Σύμφωνα με τον εισηγητή, μηχανικό Αβραμίδη Χαράλαμπο, Προϊστάμενο Τμήματος Μελετών & Έργων Κτιριακών, Ενεργειακών και Υπαίθριων χώρων Δ.Τ.Υ.Δ.Ξάνθης, η συγκεκριμένη λωρίδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς οδηγεί σε σκαλοπάτι, από ….κατασκευαστική ατέλεια (!) του έργου ενοποίησης πλατειών.
Ενώ στο συγκεκριμένο θέμα σιγόνταρε και ο απερχόμενος Φανουράκης, λέγοντας ότι  «τα έξοδα της μετακίνησης της λωρίδας θα βαρύνουν την….επιχείρηση»!!!
(Σ.Σ. Με λίγα λόγια, όποιος επιχειρηματίας έχει το χρήμα και μπορεί να πληρώσει, μπορεί να μετακινεί από δω και πέρα και τις….λωρίδες τυφλών!!!  Ενώ η Τεχνική Υπηρεσία στο έργο ενοποίησης πλατειών είδε μόνο την….συγκεκριμένη κατασκευαστική ατέλεια!)
Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΛΕΥΚΟ!!!!
Κι ενώ όλα τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ψήφισαν με…δύο χέρια την μετατόπιση της λωρίδας τυφλών με προεξέχοντες μάλιστα τον Φανουράκη που μίλησε για….πρόβλημα που υπήρχε εξ’ αρχής και τον όψιμο υποστηριχτή του Αλέκο Κυριακίδη!  
Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία αφού ο μόνος που μειοψήφησε ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ανταμπούφης που τόνισε μάλιστα με νόημα ότι «η αλλαγή της λωρίδας των τυφλών δεν πρέπει να επηρεαστεί απ τα τραπεζοκαθίσματα του συγκεκριμένου  καταστήματος», εκφράζοντας γενικότερες αντιρρήσεις",  αφού παρόμοιο «μπάχαλο» με τις λωρίδες των τυφλών υπάρχει και με άλλα μαγαζιά της Κεντρικής πλατείας και άλλους χώρους!!
….
ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
Στα υπόλοιπα θέματα ομόφωνα πέρασε η έγκριση κανονισμού λειτουργίας των εγκαταστάσεων του πάρκου skate στον προαύλιο χώρο του Κολυμβητηρίου στην Ξάνθη με εισηγήτρια την κυρία Σπανού. Σύμφωνα με την κανονισμό απαγορεύεται στο συγκεκριμένο χώρο η χρήση του από ποδήλατα και inline skate (ρόλερς) ενώ  οι αναβάτες και οι χρήστες του χώρου το κάνουν με δική τους ευθύνη σε περίπτωση που δεν φοράνε κράνη.
Στο θέμα των καταστημάτων-καφέ μπαρ που η ΑΕΠΙ ζητάει την ανάκληση άδειας μουσικής, αποφασίστηκε η αναβολή των συγκεκριμένων θεμάτων. (Θέματα 7-10), ενώ όπως λέχτηκε στη συνεδρίαση από τον Θεοδωρίδη Αλέξανδρο που διατηρεί καφενείο επί της οδού Μαλετσίδου 5, «το κατάστημά του δεν χρησιμοποιεί μουσική από το ρεπερτόριο της συγκεκριμένης εταιρείας)
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ-"ΜΠΑΛΑΚΙ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ
 
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης και 6 θέματα που αφορούν σε ανακλήσεις αδειών για υπαίθριους παιδότοπους.
Οι Παιδότοποι εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανέβαλε τη συζήτηση των 4 θεμάτων  καθώς οι άλλοι δύο έχουν ήδη κλείσει), μετά τις εξηγήσεις και των εκπροσώπων τους (Θέματα 11-14). Το θέμα στην ουσία έγινε "μπαλάκι" απο τον απερχόμενο Δήμαρχο Ξάνθης στον νέο  Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.
Επίσης στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα παρακάτω ομόφωνα:
-Παραχώρηση των γηπέδων μπάσκετ στο πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος για την διεξαγωγή Τουρνουά Μπάσκετ.
-Παραχώρηση του χώρου έναντι γηπέδου του ΑΟΞ στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης
-Παραχώρηση του χώρου της Πλατείας Δημοκρατίας κάτω από το ρολόϊ, στο Λύκειο Ελληνίδων για την πραγματοποίηση εκδήλωσης παρουσίασης της τέχνης Capoeira, στα πλαίσια των Γιορτών της Παλιάς Ξάνθης. (σ.σ. Προτείνουμε η πλατεία Δημοκρατίας να μετονομαστεί σε πλατεία....Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης πλέον!)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »