*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Απριλίου

SEE THROUGH

17 Απριλίου


Δημοσκόπηση MRB:
Mια μονάδα μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές
Ντέρμπι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση.
Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, για το Real.gr, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,9% και η Ν.Δ. 19,7% με την διαφορά ανάμεσά τους να κυμαίνεται στο 0.2%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,2%, η Χρυσή Αυγή με 8,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελιά με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ 2,7%.
Άλλο κόμμα» απάντησε το 6,9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 18%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ περνάει μπροστά με μία μονάδα διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ καταλαμβάνει το ποσοστό του 21,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο του 20,8%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 8,2%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελιά με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1%, η ΔΗΜΑΡ με 2,8%. Άλλο κόμμα απάντησε το 5,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 17,6%.
Όσον αφορά τέλος, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 43,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το ποσοστό του 28,7%.
………………….

Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μάλιστα περπάτησε στους δρόμους τους πόλης και έδωσε συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα του  ΕΒΕ Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια αιφνιδιάζοντας τους πάντες, εμφανίστηκε και στον ραδιομαραθώνιο που φέτος πραγματοποιήθηκε από τον Life 921 fm, υποσχόμενος αμέριστη συμπαράσταση στο Γηροκομείο Ξάνθης και στο έργο του. Μάλιστα στον LIFE 921 fm συναντήθηκε και με την πολιτευτή των ΑΝΕΛ Νινή Γεωργανά αλλά και δημοσιογράφους της Ξάνθης.
………….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ:
Ανακοίνωσε για την Ξάνθη την υποψηφιότητα του Ψυχολόγου Αμουτσκα Ιμπραχήμ Μεχμέτ!
Από την Περιφερειακή Αναγέννηση του Γιώργου Παυλίδη πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
«Συνεχίζουμε. Νέα ικανά άτομα και καταξιωμένα μέλη των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας μας, πέραν όσων ήδη ανακοινώθηκαν, στελεχώνουν ήδη το ψηφοδέλτιό της νίκης.
Οι νέοι υποψήφιοι, πέραν όσων θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες, είναι:
Ιμπραμ            Αχμετ Σαλη Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Ροδόπη
Αμουτσκα Ιμπραχήμ Μεχμέτ Ψυχολόγος Ξάνθη
Μποτάνης Πολυχρόνης Ιωάννης Γεωπόνος Έβρος
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, σχολίασε:
"Η κοινωνία δείχνει αποφασισμένη να διώξει το παλιό και το αποτυχημένο. Προσφέρει δυνάμεις και στελέχη για την ανατροπή του τέλματος, της εγκατάλειψης των πολιτών, της ανικανότητας, της οπισθοδρόμησης και των βολεμένων. Η δραματική κατάσταση των πολιτών έχει ονόματα. Είμαστε αποφασισμένοι για την ανατροπή, για να δουλέψουμε, για να φέρουμε πίσω την ελπίδα, την ανάπτυξη και το χαμόγελο στην κοινωνία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας από ενεργούς πολίτες με στόχο όχι μόνο την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη, αποτελεί κινητήρια δύναμη για το μέλλον της Περιφέρειας.
Μας πληγώνει η σημερινή κοινωνική κατάσταση φτώχειας, ανέχειας και ανεργίας στην Περιφέρεια
….

Αποζημιώσεις 20,6 εκατ. ευρώ πληρώνει ο ΕΛΓΑ σε 6.297 αγρότες
Αποζημιώσεις ύψους 20,6 εκατ. ευρώ θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.297 αγροτών, τη Μεγάλη Πέμπτη, ο ΕΛΓΑ. Πρόκειται για εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2013 και 2014.
Πίνακας : Κατανομή αποζημιώσεις ανά νομό στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
ΔΡΑΜΑΣ 1.125,00
ΕΒΡΟΥ 20.817,84
ΚΑΒΑΛΑΣ 24.153,12
ΞΑΝΘΗΣ 3.669,67
ΡΟΔΟΠΗΣ 20.149,24
….

Παρεμβάσεις των Λαϊκών Επιτροπών του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ για επανασυνδέσεις ρεύματος
Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποιεί από την προηγούμενη βδομάδα η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων σε οικογένειες ανέργων, ατόμων με αναπηρίες, με υπερήλικες. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής με σχεδόν καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ απαίτησαν και πέτυχαν την επανασύνδεση ρεύματος και διακανονισμούς σε οικογένειες που αδυνατούσαν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Κορύφωση αυτής της δράσης ήταν η Τρίτη 15 Απρίλη το σταμάτημα στη Γενισέα από μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Γενισέας και κατοίκους του χωριού των συνεργείων της ΔΕΗ που είχαν έρθει με σκοπό να κόψουν το ρεύμα σε δεκάδες σπίτια. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Γενισέας κι αφού πρόλαβαν να κόψουν το ρεύμα σε ελάχιστα σπίτια εκδιώχθηκαν από το χωριό, ενώ σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά απαιτήθηκε και επιτεύχθηκε η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.
Κανένας μόνος του στην κρίση. Όλοι για έναν κι ένας για όλους!
Λαϊκές  Επιτροπές Ξάνθης και Γενισέας
………………

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ:
Καρκινοβατεί και η Διαχείριση απορριμμάτων στην ΑΜΘ: Απειλούνται τεράστια πρόστιμα.
"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί". Η διοίκηση Γιαννακίδη έχει τεράστια ευθύνη για την επικίνδυνη καθυστέρηση στην διαχείριση των απορριμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ενδεικτικά μετά το δελτίο τύπου Γιαννακίδη, για να μην παίζουν κρυφτούλι με την αλήθεια και την νοημοσύνη μας ή αλλιώς "να μην ξύνονται στην γλίτσα του τσομπάνη".
Μετά από 2 χρόνια δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ευρώ από τα 22 εκατομμύρια της προγραμματικής σύμβασης. Το πρώτο υποέργο του εξοπλισμού (4 εκ. ευρώ) υπάρχει αδυναμία να ολοκληρωθεί.
Στο δεύτερο των 18 εκατομμυρίων ευρώ υπάρχει εμπλοκή εξαρχής, ενώ σε 3 σημεία από τα 6 σημεία εγκαταστάσεων δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις.
Το έργο είναι ελλιπές γιατί πέραν των προμηθειών δεν προβλέφθηκαν χώροι εγκατάστασης του εξοπλισμού.

Μας έφθασαν στο όριο να μας επιβληθούν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
-Για τους ΧΑΔΑ που θα χρεωθεί στους Δήμους (το καλοκαίρι του 2014)
-Είμαστε στο όριο να μην καταστεί εγκαίρως λειτουργικό το σύστημα (ΣΜΑ-ΚΔΑΥ-εξοπλισμός, κτλ) και να καταλογισθεί το ποσό των 16.500.000€ της ευρωπαϊκής συμμετοχής σε βάρος της Περιφέρειας!
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης σχολίασε:
"Είναι κρίμα. Σε περίοδο φτώχειας και ανεργίας να μην προχωρούν τα αυτονόητα. Κινδυνεύουμε με τεράστια πρόστιμα, που, στο τέλος, θα φορτωθούμε ως κοινωνία. Η ανεπάρκεια της απερχόμενης διοίκησης Γιαννακίδη είναι παντού. Υπονομεύουν και το μέλλον μας."

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »