*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Απριλίου

Ο Γιώργος Γκοδόλιας δεξιώθηκε για μια ακόμη χρονιά τους φίλους του στο εξοχικό του στο Κουτσό Ξάνθης

23 Απριλίου


Μέσα σε μια λαμπρή εκδήλωση στο εξοχικό του στο Κουτσό ο ξανθιώτης γιατρός Γιώργος Γκοδόλιας δεξιώθηκε τους φίλους του, κάτι που κάνει εδώ και δέκα χρόνια, διατηρώντας το έθιμο. Εδώ και πολλά χρόνια ο σημαντικός αυτός επιστήμονας που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αγάπης από τους ξανθιώτες, έδωσε το στίγμα της αγάπης που τρέφει και αυτός προς όλους τους ξανθιώτες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά τον τίμησαν με την παρουσία τους στην μεγάλη στιγμή του γιατρού. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, απλός, πράος και πάνω από όλα αγαπητός στην κοινωνία της Ξάνθης, για το κοινωνικό , αλλά και επιστημονικό έργο που προσφέρει. Κάθε χρόνο ο γιατρός πραγματοποιεί δυο εκδηλώσεις.
Η πρώτη είναι η δεξίωση που παραθέτει στους φίλους του και η δεύτερη το φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιείται στο γήπεδο του Μαγικού αμέσως μετά την δεξίωση. Αυτές τις στιγμές ο κ. Γκοδόλιας θέλει να τις μοιράζεται με την οικογένεια του, αλλά και με τους φίλους του που έρχονται από διάφορα μέρη, δίνοντάς του χαρά και ικανοποίηση.
Κάθε χρόνο η εφημερίδα μας καλύπτει τις δυο εκδηλώσεις του γιατρού Γιώργου Γκοδόλια και δέχεται με χαρά την πρόσκλησή του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. Αλέκος Κοντός, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης, ο πρώην προπονητής μπάσκετ κ. Κουρμουτζόγλου, οι γιατροί Γιάννης Πετκίδης , Χρήστος Μπίκος, ο κ. Ταξιλδιάρης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Άρης Πιαλόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Επιτρόπου, ο σύμβουλος της ΕΠΣ Ξάνθης Παναγιώτης Ελευθεριάδης, ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου κ. Αμούντζας, ο φυσιοθεραπευτής του Πανθρακικού Χρήστος Κούτρας, ο φυσιοθεραπευτής από την Θεσσαλονίκη Γιώργος Κούτρας, ο ηλεκτρολόγος Απόστολος Τσάκαλος, ο πρόεδρος του Αστέρα Μαγικού Λεωνίδας Ελευθεριάδης, 
ο πρώην διαιτητής Α΄ εθνικής Κυριάκος Κοντογιαννίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ιάσμου Δημήτρης Καζάκης, ο πρώην προπονητής της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Νίκος Καραγεωργίου, ο προπονητής της ΣΚΟΝΤΑ Νίκος Κεχαγιάς, οι πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Μιχάλης Ιορδανίδης, Δημήτρης Μήτογλου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης Νίκος Λεμονίδης, Γιάννης Γιοβανούδης, ο γιός του κ. Ταξιλδιάρη, ο πρώην πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Κοντός, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αστέρα Μαγικού Λεωνίδας Ελευθεριάδης, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Παναγιώτης Σαρχόσης, ο αδερφός του Στράτος, καθώς και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων, η οικογένεια του γιατρού.
 Βέβαια, αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους δυο πολύ καλούς του φίλους, τον Λάκη Σαρχόση και τον Ανέστη Μυλωνά, οι οποίοι για μια ακόμη φορά έκλεψαν την παράσταση με το κέφι τους και το γέλιο που σκόρπισαν με την εμφάνιση τους, διακόπτοντας τη φυσική ροή της εκδήλωσης.
Ακόμη, άριστος στο τελετουργικό ο Νίκος Τσιτσέλης, που για μια ακόμη φορά έφερε εις πέρας μια τέτοια διοργάνωση, η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και να φύγουν όλοι οι προσκεκλημένοι ευχαριστημένοι.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στους παλαιμάχους του Αστέρα Μαγικού και της ομάδας του γιατρού, έληξε 2-2, αλλά λόγω της βροχής, που είχε ήδη αρχίσει δεν υπήρξε η προβλεπόμενη διαδικασία των πέναλτι.
Ο μπουφές που υπήρχε ήταν του καταστήματος « ΦΡΕΣ» του Μπάμπη Χατζημεστή. Μετά την λήξη του αγώνα, ακολούθησε νέο τσιμπούσι με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πριν την έναρξη του αγώνα και αφού είχαν βγει οι ομάδες την αναμνηστική φωτογραφία, τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Μαγικού και σύμβουλος της ΕΠΣ Ξάνθης, Παναγιώτης Ελευθεριάδης για την παραχώρηση του γηπέδου του Μαγικού. Μάλιστα, το στεφάνι, που ήταν φτιαγμένο από ελιά ήταν χορηγία κατοίκων της Μαρώνειας. 
Αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη του εξαίρετου επιστήμονα και ανθρώπου Γιώργου Γκοδόλια.
Άντε και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί, γεροί και δυνατοί, πάνω από όλα με υγεία.
Γιάννης Τσιλιγκιρίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »