*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Απριλίου

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Καβάλα ανακοίνωσε η “Περιφερειακή Αναγέννηση” του Γιώργου Παυλίδη

16 Απριλίου


Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και με αισιοδοξία για την τελική νίκη στις περιφερειακές εκλογές να είναι διάχυτη, παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι 17 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας με την παράταξη του υποψήφιου περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδης.
Με τον ίδιο να δηλώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου είναι σχεδόν έτοιμο) και οι θέσεις της παράταξης για την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του γνωστού ξενοδοχείου της Καβάλας , παρουσία -μεταξύ άλλων- τόσο των βουλευτών Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Ντίνου Κλειτσιώτη όσο και της υποψηφίας δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και του πρώην νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλλιοντζή..
Την παρουσίαση έκανε ο υπ. Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος  Παυλίδης μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (και νυν περιφερειακό σύμβουλο) Θόδωρο Μαρκόπουλο .
Ο  κ. Παυλίδης μεταξύ άλλων πως η περιφέρεια ΑΜΘ ζητάει λύσεις για να ξεφύγει από το αδιέξοδο, τονίζοντας ωστόσο ότι η περιφέρεια βρίσκεται εδώ και 4 χρόνια σε συνεχή κατρακύλα, με ρυθμό διπλάσιο από ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα (9,7% έναντι 5% όλης της χώρας).
Ακόμα ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στην έλλειψη στρατηγικών στόχων της διοίκησης της περιφέρειας, σημειώνοντας μάλιστα την μικρή απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ η οποία είχε σαν συνέπεια -λόγω της μη αξιοποίησης μεγάλων χρηματικών κονδυλίων ύψους 250 εκατομμυρίων-  την έλλειψη ρευστότητας.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα είναι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τον οποίο θέλει η «Περιφερειακή Αναγέννηση» να δημιουργήσει, θα είναι συμμετοχικός και ανοικτός.
«Στη διαχειριστική μετριότητα και μιζέρια, που επικράτησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο κτίριο του Διοικητηρίου Καβάλας, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε με τη συνεργασία, το αποτέλεσμα και την ουσία. Η «Περιφερειακή Αναγέννηση» μπορεί και θα είναι η «επόμενη μέρα» για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τόνισε.
Στην παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παραβρέθηκαν βουλευτές, στελέχη, αιρετοί, πολιτευτές, υποψήφιοι και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Ο λόγος δόθηκε στον πρώην υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Μπαλίκα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η «Περιφερειακή Αναγέννηση» θα είναι η νικήτρια των περιφερειακών εκλογών και στους πέντε Νομούς της Π.Α.Μ.-Θ., αφού αυτή τη φορά δεν θα αλλοιωθεί η βούληση των πολιτών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »