*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

Απάντηση του Πάνου Παπαδόπουλου στον Γιάννη Σιδηρόπουλο και στους εμπνευστές του τίποτα

31 Δεκεμβρίου

 
Για την ματαίωση της ΒΡΑΔΙΑΣ ΟΝΕΙΡΩΝ απο τον Φανουράκη και τον Δήμο Ξάνθης
Με αφορμή την ματαίωση της ΒΡΑΔΙΑΣ ΟΝΕΙΡΩΝ απο τον Φανουράκη και τον Δήμο, που θα διοργάνωνε η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ αργά σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία για την υποδοχή του νέου χρόνου και με αφορμή σχόλιο του Γιάννη Σιδηρόπουλου που έγραψε στο ηλεκτρονικό του Μέσον τα παρακάτω: "… ο Δήμος Ξάνθης, γλίτωσε τα χειρότερα καθώς, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, η επιλογή της νεανικής μπάντας από την Ξάνθη «έκοψε» το δρόμο σε διάφορες γραφικές παρουσίες που παρήλασαν περασμένες χρονιές από την Κεντρική Πλατεία, εκφράζοντας τη γνωστή λούμπεν αισθητική περασμένων δεκαετιών¨, ο Πάνος Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: 
"Είναι εμφανές οτι για μια ακόμη φορά ο κύριος Σιδηρόπουλος, κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια....Εκ κακού ωστόσο μαύρου κόρακος, κακό ωόν. Πλην του ιδίου ωστόσο, έχει να μας υποδείξει κάποια πλέον γραφική παρουσία που καθημερινά τον τελευταίο καιρό παρελαύνει τόσο αγέρωχα στην πόλη; Και επιτέλους, μήπως είναι καιρός ο κ.Σιδηρόπουλος να προσφέρει μια καλή υπηρεσία στον εαυτό του, ανιχνεύοντας πρώτος αυτός τον "καθρέφτη" της δικής του αισθητικής και μετά οι εμπνευστές του τίποτα και εκτελεστές των Καρναβαλιών του ενός εκατομμυρίου Ευρώ με τις λούμπεν αισθητικές εμφανίσεις της ευγενούς κυρίας Τζούλιας Αλεξανδράτου στα μαγαζιά τους;" .
   (Σ.Σ. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, διευκρινίζω οτι οι "γραφικές παρουσίες" τις οποίες υπαινίσεται ο εν λόγω κύριος οτι παρήλασαν απο την Βραδιά Ονείρων, πλην εμού και του Δημάρχου Ξάνθης, ήταν καλλιτέχνες της αξίας του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, του Θόδωρου Παούνου, της Ευας Μπάϊλα, του Παναγιώτη Σταυρόπουλου, του Σάκη Βέρου, του Τηλέμαχου Σέργη και δεκάδων άλλων καλλιτεχνών που ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ πάντα συμμετείχαν, τα εδέσματα και κρασιά που δωρεάν δίνονταν στον κόσμο, μαγαζιών της πόλης ο δε Δήμος επιβαρύνονταν μόνο με τον ήχο και το στήσιμο της εξέδρας της εκδήλωσης, που δεν κάλυπταν φυσικά ούτε το 1/3 των πυροτεχνημάτων του κ.Φανουράκη! Και ούτε το 1/15 των συναυλιών της κυρίας Βίσση...)

31 Δεκεμβρίου

Δεν έχει τελειωμό το δράμα που παίχτηκε στο χωριό Γοργόνα μεταξύ ανήλικων

31 Δεκεμβρίου


Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο 17χρονος δράστης από την Γοργόνα που μαχαίρωσε δύο ανήλικους συγχωριανούς του
Δεν έχει τελειωμό το δράμα που παίχτηκε στο χωριό Γοργόνα μεταξύ ανήλικων συγχωριανών που για ασήμαντο αφορμή το βράδυ της Δευτέρας καυγάδισαν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται και οι τρεις στο Νοσοκομείο.
Ο 17χρονος δράστης που τραυμάτισε μαχαίρι έναν 17χρονο και έναν 14χρονο συγχωριανό του, συνελήφθη τελικά με το μηχανάκι του καθ’ οδόν για τον Εχίνο, ωστόσο όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί που τον κατεδίωκαν, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του και νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο Ξάνθης.
Από την άλλη εκτός κινδύνου πλέον νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο 14χρονος που δέχτηκε και τις πιο επικίνδυνες μαχαιριές από τον 17χρονο δράστη συγχωριανό του. Ελαφρότερα είναι ο 17χρονος που επίσης μαχαιρώθηκε και κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα εξέλθει του Νοσοκομείου.
Το θέμα πάντως κυριαρχούσε σήμερα όχι μόνο στη Γοργόνα αλλά και σε όλη την Ορεινή περιοχή, ενώ οι συγγενείς τόσο του δράστη όσο και του θύματος, έχουν πάθει σοκ απο τον καυγά των τριών ανηλίκων.
....


Κατέθεσε πινακίδες λόγω «ηλιθιότητας του οικονομικού επιτελείου»
Ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά!» εξαπέλυσε μύδρους κατά της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ και της γραφειοκρατίας του κρατικού μηχανισμού, ενώ δεν παρέλειψε να τις σχολιάσει και σε δημόσιο έγγραφο με... κάθε ειλικρίνια.
Την Δευτέρα ο Θάνος Τζήμερος πήγε στην εφορία του Χαλανδρίου για να καταθέσει τις πινακίδες του ενός από τα δύο του Ι.Χ., προκειμένου να σταματήσει να πληρώνει υπέρογκα ποσά για ένα όχημα που δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα.
Η επί ώρες παραμονή του εκεί μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, για τον ίδιο λόγο, τον οδήγησε να συμπληρώσει στο σχετικό έγγραφο ως λόγο που προκάλεσε την ακινησία του οχήματος: «η ηλιθιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης».
Στην σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook με τίτλο «ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ» ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά!» αναφέρει:
Μπορούμε και με ένα αυτοκίνητο, κι ας είναι μοντέλο του 2001. Μια χαρά τσουλάει. Διότι να πληρώνω 1320 ευρώ τέλη κυκλοφορίας συν ασφάλεια, συν τεκμήριο, συν φόρο... πολυτελούς διαβίωσης και ό,τι άλλο σκαρφιστείς Στούρνε μου, δεν υπάρχει περίπτωση! Θα δεις στην πράξη τι σημαίνει καμπύλη Λαφέρ. Μέχρι φέτος, πλήρωνα και για τα δύο κι ας είχα κάνει με το "μεγάλο" δύο ταξίδια όλα κι όλα το 2013. Το 2014 δεν θα πάρεις μία.
270 άτομα σήμερα καταθέσαμε τις πινακίδες στη ΔΟΥ Χαλανδρίου. Περιμέναμε 4-5 ώρες ο καθένας. 1250 ανθρωποώρες χαμένες, γιατί η γελοιότητα που λέγεται ελληνικό κράτος δεν έχει μάθει την ύπαρξη της πληροφορικής. 1250 ανθρωποώρες που αφαιρέθηκαν από την ανάπτυξη. Πάνω από μισό έτος εργασίας ενός ανθρώπου πετάχτηκε σήμερα το πρωί στην εφορία Χαλανδρίου. Έτσι έχει φτάσει η γραφειοκρατία να κοστίζει 7 δισ. τον χρόνο!
Η πλάκα είναι ότι στο χαρτί που συμπληρώνεις σε ρωτάνε: Ποιοι οι λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία του οχήματος; Δηλαδή πόσο μαλάκας είναι αυτός που εμπνεύστηκε αυτή την ερώτηση! (Ώρα να μας πουν ότι κάνουν και στατιστική...) Ακόμα και χωρίς την κρίση, ακινητώ το όχημά ΜΟΥ γιατί έτσι αποφάσισα, ηλίθιε κρατικιστή! Λογαριασμό θα σου δώσω; Δικό μου είναι, άμα θέλω το καίω! Όπως βλέπετε απάντησα με ειλικρίνεια.

31 Δεκεμβρίου

Με Δημαρχόπουλο ο Τσέπελης, αν «κερδίσει» την πλειοψηφία!

31 Δεκεμβρίου


«Μυστική» συνάντηση το πρωί της Κυριακής στο Orange μεταξύ των δύο επίδοξων μνηστήρων της δημαρχίας - διαδόχων της παράταξης του Δημάρχου, τι ζήτησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
*Μόνος ή με Πούλιο - Ξυνίδη ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης που αν δεν πειθαρχήσει με την απόφαση της παράταξης του Δημάρχου, αναγκαστικά θα παραιτηθεί από την αντιδημαρχία μέχρι τέλη Γενάρη!
"Τρέχουν" οι εξελίξεις στην παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Μ", εν όψει της "παραταξιακής" που θα συγκληθεί μέσα στον Γενάρη (Σ.Σ. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου…), προκειμένου να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ποιος θα τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Ενώ λοιπόν μέχρι στιγμής τρεις μνηστήρες φαίνεται να διεκδικούν τα ηνία της παράταξης (Μπάμπης Δημαρχόπουλος, Μανώλης Τσέπελης και Δημήτρης Μπένης), αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι την Κυριακή το πρωί συναντήθηκαν στο Orange οι δύο πρώτοι με πρωτοβουλία μάλιστα του νυν Προέδρου της ΔΕΥΑΞ, προκειμένου να κάνουν μια πρώτη κουβέντα και να συνεργαστούν μετά την απόφαση της "παραταξιακής", σεβόμενοι και οι δύο την απόφαση της πλειοψηφίας.
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μανώλης Τσέπελης εμφάνισε στον Μπάμπη Δημαρχόπουλο ένα ευρύ πλήθος ονομάτων νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων και φίλων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του (μεταξύ αυτών του κ.Αδαμίδη, της κ.Δημούδη, του Γ. Παπαχρόνη κλπ) και ζήτησε από αυτόν να δεσμευτεί ότι "σε περίπτωση που συνεργαστούν, θα παραμείνει στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ και θα διατηρήσει τα σημερινά οφίτσιά του, παραμένοντας το Νο 2 στον Δήμο Ξάνθης όπως σε όλη τη διάρκεια της θητείας Στυλιανίδη, ενώ θέλει να έχει λόγο και στα κρίσιμα θέματα του Δήμου!!!».
Είναι άγνωστο τι του απάντησε ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος που προς το παρόν προηγείται εμφανέστατα στον συσχετισμό των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, λογαριάζοντας ωστόσο και το πολιτικό κόστος μιας συνεργασία με τον Τσέπελη που μπορεί να αποβεί μοιραία και για τον ίδιο, αλλά και τον συνδυασμό που θα κατεβάσει, αφού παράλληλα κινείται να συμπεριλάβει σε αυτόν και πολλά νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
-Θα ενδώσει ή όχι στα αιτήματα Τσέπελη;

31 Δεκεμβρίου

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ Με 50.000 Ευρώ ενισχύθηκαν τρεις Κοινωνικοί Φορείς του Νομού Ξάνθης από τον διεθνή σούπερ ποδοσφαιριστή!

31 Δεκεμβρίου


ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
Μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μαγικό Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής, το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» σε συνεργασία με το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο, τίμησαν τον Ξανθιώτη διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τοροσίδη, που δώρισε το χρηματικό ποσόν των 50.000 ευρώ στα τρία ιδρύματα της Ξάνθης, ποσόν που του παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να το χρησιμοποιήσει σε φιλανθρωπικές δράσεις.
Πιο αναλυτικά από το ποσόν των 50.000 Ευρώ, το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης ενισχύθηκε με 20.000 Ευρώ, ενώ το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» και το Γηροκομείο Ξάνθης από 15.000 Ευρώ.
Ο Βασίλης Τοροσίδης, γέννημα θρέμμα του οικισμού Πετεινός,  παρέδωσε το παραπάνω ποσόν στους τρεις φορείς, με ιδιαίτερη συγκίνηση, τονίζοντας ότι δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να αποφασίσει που θα δώσει το χρηματικό ποσόν ώστε να το διαχειριστούν για τις ανάγκες τους.

31 Δεκεμβρίου

Περιφέρεια ΑΜΘ: Η ψευτο-ένταξη του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

31 Δεκεμβρίου


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: 
Ένταξη έργου κόστους 70 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση 26 εκατομμυρίων μπορεί να γίνει; Και όμως αυτό έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης!
Ένταξη έργου χωρίς διαθέσιμους πόρους μπορεί να γίνει;
Ένταξη σε πρόγραμμα, του οποίου δεν γνωρίζουμε τους πόρους, τους οποίους θα διαθέτει και συνεπώς εάν θα υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται, μπορεί να γίνει ;
Ένταξη έργου κόστους 70 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση 26 εκατομμυρίων  μπορεί να γίνει;
Και όμως αυτό έγινε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης!
Ψευτο-ένταξη βέβαια «!!!»
Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ο κ. Γιαννακίδης και οι περί αυτόν και ενώ το πρόγραμμα δεν διαμορφώθηκε, μέσα στα (αναμενόμενα) μόλις 26 εκατομμύρια που δεν φθάνουν για να καλύψουν για επτά (7) χρόνια τις ανάγκες των πέντε νομαρχιακών νοσοκομείων (Δράμας,  Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου), του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (Αλεξανδρουπόλεως), όλων των Κέντρων Υγείας, όλων των αναγκών κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης «ψευδο-εντάσσει» το έργο του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής,  προϋπολογισμού 70 εκ. € !! Η απόλυτη κοροϊδία για τους πολίτες της Ροδόπης! Επιπλέον οι υστερόβουλες προεκλογικές πρακτικές και οι χειρισμοί του κ. Γιαννακίδη υπονομεύουν το έργο εμπλέκοντάς το σε ένα πρόγραμμα με βέβαιη αδυναμία χρηματοδότησης !
Η παράταξή μας υποστηρίζει την υγιή ένταξη του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής στο σχετικό τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, που να το καλύπτει και όχι τους εμπαιγμούς ! Ο κ. Γιαννακίδης δεν διεκδίκησε, ούτε πάλεψε ποτέ την ορθολογική ένταξη του έργου για να εξασφαλίσει την βεβαιότητα της ομαλής εκτέλεσής του.

31 Δεκεμβρίου

2 μετάλλια για τους Ξανθιώτες αθλητές JUDO του Συλλόγου «Ο ΜΙΡΜΑΝΗΣ»

31 Δεκεμβρίου


ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JUDO ΑΝΔΡΩΝ (7-8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ) ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές του δραστηριότητες ο σύλλογος JUDO «Ο ΜΙΡΜΑΝΗΣ» με προπονητές τους Θωμά και Βλαδίμηρο Ηλιάδη.
Με 5 αθλητές του και συγκεκριμένα τους Αλεξιάδη Μπάμπη, Στεφανίδη Γιάννη, Τεβρεντζίδη Δημήτρη, Σονίδη Νίκο και Αλματζίδη Σολομών, συμμετείχε ο Ξανθιώτικος Σύλλογος JUDO «Ο ΜΙΡΜΑΝΗΣ» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JUDO Ανδρών που διεξήχθη στις 7 & 8 Δεκεμβρίου στις Φέρες Έβρου.

31 Δεκεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Δεκεμβρίου



*«Δάκρυσε» ο Βασίλης Τοροσίδης στην τιμητική για τον ίδιο εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» στο Μαγικό Ξάνθης με την συνεργασία του Γηροκομείου και του Ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης…
……

*Μπορεί λοιπόν η Skoda Ξάνθη να απουσίαζε από την εκδήλωση για τον Βασίλη που πρόσφερε στους τρεις φορείς 50.000 Ευρώ, ένα πρώην μέλος της διοίκησης όμως δεν τον ξέχασε και πήγε να τον δει από κοντά και να πει δυο κουβέντες μαζί του…
-Και αναφέρομαι φυσικά στον Νίκο Τσιτσέλη. Η φωτογραφία άλλωστε «μιιλάει» μόνη της…
……

*Ποιος άλλος βρέθηκε στην εκδήλωση του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής»; Μα ο Στρατηγός και πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Φωτιάδης, φανατικός φίλος του Ξανθιώτικου ποδόσφαιρου και βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ασπίδας Ξάνθης…
-Εξ’ ου και η μεγάλη του φιλία με τον Δήμαρχο…
……

*Φυσικά πανταχού παρόν στην εκδήλωση του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» και ο διευθυντής προσωπικού Γιάννης Σπυριδόπουλος, ενώ με την ιδιότητα του μέλους του Γηροκομείου Ξάνθης έδωσε το παρόν και ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. και νυν των ΑΝΕΛ Ξάνθης Σταμάτης Σταματιάδης.
……

*Αποκλειστικό και στην Ξάνθη ήρθε να περάσει τις γιορτές ο Παναγιώτης Σαρχόσης. Μάλιστα ο επιχειρηματίας του ROMEO live εμφανίστηκε στην γνωστή ταβέρνα «Παλαιά Πόλις» του Νίκου Κηπουρού με την πρώην αγαπημένη του Λίνα Μπέρτου…
-Σαν… φίλοι όπως διευκρίνισε στη στήλη η όμορφη Λίνα!
……

*Με πολύ ανανεωμένο στυλ εμφανίστηκε ο δημοφιλής d.j. Κώστας Σπυριάδης στο ΚΥΤΤΑΡΟ Ελληνάδικο τις μέρες των Χριστουγέννων…
Μάλιστα είχε δίπλα του και… «βοηθό» όχι μόνο για τα φώτα αλλά και για τη μουσική, τον έτερο d.j. του μαγαζιού Γιώργο Ψαθά που οι φήμες φέρουν να… παντρεύεται μέσα στο 2014! Άντε με το καλό…
……

*Τρομερό το «τσιμπούσι» του Κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης χθες στα γραφεία του Συλλόγου…
Με τους ψήστες επάνω στο μπαλκόνι να κάνουν τρομερή δουλειά…
……

*Μάλιστα το τσιμπούσι τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην αντιδήμαρχος Στάμος Τριμίτζιιος, ο Σταύρος Βλαχόπουλος της «Φωνής» και φυσικά ο δικηγόρος και γραμματέας του Συλλόγου Χάρης Χόχολης..
……
*Φυσικά από το τσιμπούσι των κυνηγών Ξάνθης δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει ένας πρωταθλητής και αναφέρομαι στον Μανώλη Φανουράκη, ο σκύλος του οποίου (ο φοβερός Πυρσός), αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο Κυνήγι μπεκάτσας…

31 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH

31 Δεκεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Πολύς κόσμος το πρωί της Κυριακής στη πλατεία και στην αγορά, με την διαφορά ότι ελάχιστα ήταν τα ανοιχτά μαγαζιά…
Καθώς οι περισσότεροι μαγαζάτορες πειθάρχησαν στην απόφαση του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, ενώ σε πόλεις που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, εμφανίστηκαν οι υψηλότεροι τζίροι της χρονιάς στο θέμα των Κυριακών τουλάχιστον…
……
*Κλειστό παρέμεινε το υπόγειο πάρκινγκ σε όλη τη διάρκεια των γιορτών και το ερώτημα για την επιχειρηματία που νοίκιασε το κατάστημα, είναι ένα και απλό…
Το «ενοίκιο» ξεκίνησε και τρέχει ή όχι; Διότι αν δεν «τρέχει», τότε κακώς έκλεισε και το πάρκινγκ από τώρα…
……
*Το πιο ωραίο απ’ όλα; Αυτός που θα επιβαρυνθεί για τα σημαντικά έργα στο υπόγειο πάρκινγκ (κυρίως στην οροφή κλπ), θα είναι ο Δήμος που θα δώσει περίπου 100.000 ευρώ για τις επισκευές!!!! (Σ.Σ. Το έργο ήδη εντάχτηκε στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου)
Και θα κάνει απόσβεση (και αν…), σε τρία χρόνια του παραπάνω ποσού…
……
*Πολλά τα σημερινά Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν και για όλα τα βαλάντια, για την υποδοχή του νέου χρόνου..
Με ή χωρίς μουσική, ξεκινάνε από 15 Ευρώ με πλήρες μενού (Πολιτεία) και φτάνουν τα 25-28 ευρώ στις ακριβότερες περιπτώσεις… 
……

Ανασύρθηκε νεκρός 71χρονος στην παραλία Πηγών Νέστου
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες του Σαββάτου, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πηγών Νέστου, 71χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του,  ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεραμωτής.
…….

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Με ένα μήνα αργία τιμωρήθηκαν οι Φώτης Πυροστιάνης και Γιώργος Καζάκος γιατί δεν «σφράγισαν» το μαγαζί του Μακρίδη!
"Βροχή" πέφτουν πλέον οι "καμπάνες" στον Δήμο Τοπείρου, αφού μετά την έκπτωση του πρώην Δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλλου με ένα μήνα αργία τιμωρήθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Φώτης Πυροστιάννης (νυν Δήμαρχος Τοπείρου) και Γιώργος Καζάκος, επειδή παρέβησαν το καθήκον τους και δεν "σφράγισαν" το μαγαζί του δημοτικού συμβούλου Κώστα Μακρίδη όπως όφειλαν και σύμφωνα με τον Νόμο!
Πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν μάλιστα ότι μετά τις γιορτές οι εξελίξεις θα είναι ακόμη πιο ραγδαίες στον Δήμο Τοπείρου.
Σημειώνω ότι ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μακρίδης μεταπήδησε από τον συνδυασμό της Ν.Δ. (Γιώργος Παυλακάκης), στον συνδυασμό Χατζηευαγγέλου στην 4ετία 2006-2010! Κι όπως αποδείχτηκε, με αζημίωτο φυσικά… ενώ είχε ευνοηθεί ιδιαίτερα από την Νέα Δημοκρατία επί Γ. Ράπτη στην ΣΕΚΑΠ!!!

…..


μικρά
μικρά
*Λίγος κόσμος έκανε Χριστούγεννα και γιορτές στη Ξάνθη φέτος. Για πρώτη μάλιστα χρονιά τα ξενοδοχεία της πόλης δούλεψαν ελάχιστα με ξένους επισκέπτες…
……
*Ιδιαίτερη μέρα για τον Κώστα Φλίσκα η προχθεσινή (29/12), καθώς ο εκ των αρχηγών της ξανθιώτικης ομάδας είχε τα γενέθλιά του δεχόμενος τις ευχές συμπαικτών και προπονητικού team. Χρόνια πολλά κι από μας.
……
*Λίγο τα «μπέρδεψε» ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων  με την χορηγία του Βασίλη Τοροσίδη που με τις 50.000 Ευρώ που πήρε, ενίσχυσε τρία ιδρύματα κι όχι δύο… Το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό Κέντρο αλλά και το Κοινωνικό Κέντρο  «Σταύρος Χαλιορής».
Τον διόρθωσε όταν πήρε τον λόγο στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης.
……..

296.952.22 Ευρώ σε ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων από τους Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων για το 2013
296.952.22 Ευρώ για την κάλυψη αναγκών, θα εισπράξουν ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων από τους Κεντρικούς αυτοτελείς Πόρους των Δήμων για το 2013
Αναλυτικά στις ΔΕΥΑ της χώρας δίνονται 10.000.000,00 ευρώ  για  την κάλυψη δαπανών και υποχρεώσεών τους κατά την κείμενη νομοθεσία, με ανάλογη μείωση των αποδιδόμενων στους Δήμους ΚΑΠ έτους 2013. Από αυτά τα χρήματα αποδίδονται στις δύο ΔΕΥΑ από τον λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», ποσόν 106.414.97 για την ΔΕΥΑ Αβδήρων και ποσόν 100.544.25 Ευρώ για την ΔΕΥΑ Ξάνθης.
…..
Πρόστιμα ΣΟΚ ακόμη και για μικροπαραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας
Πρόστιμα-σοκ ακόμη και για μικροπαραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, επιβολή υπέρογκων χρηματικών ποινών σε όσους δεν εξοφλούν εμπρόθεσμα τους φόρους τους, μη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας αναγκαίων για την είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων

31 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Δεκεμβρίου


Ο «γρίφος» που επικρατεί σε σχέση με την διάδοχη κατάσταση στο συνδυασμό Στυλιανίδη, σύντομα πρόκειται να λυθεί αφού ο Δήμαρχος λέει, αποφάσισε να συγκαλέσει τον συνδυασμό επί τούτου, για να προκριθεί δηλαδή με κοινή συναίνεση ο «επόμενος»… Ο Δ.  Μπένης το έχει ήδη καταλάβει, ότι δηλαδή ήταν ΛΑΘΟΣ να συμπεριφέρεται ως… χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να απομακρύνει με την  συμπεριφορά του τους περισσότερους εκ των συντρόφων του μέσα στο συνδυασμό…Αν μπει λοιπόν θέμα (που θα μπει) ψηφοφορίας, ο σημερινός “αντ’αυτού” ελάχιστες πιθανότητες έχει να προκριθεί…
(Ο Τένης καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Έτσι όμως έχει πολλές πιθανότητες να προσχωρήσει στο…συνδυασμό Ξυνίδη-Πούλιου! …
……………

Τέλη Ιανουαρίου κατά τον Δημήτρη Μπένη (σύμφωνα με αυτά που είπε χθες στην εκπομπή «Μεσημβρινά» της Μαρίας Παπαδοπούλου από τον Life 921 fm η επίσημη ανακοίνωσή του για το αν θα κατέβει ή όχι υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης..
-Μέχρι τότε προέχουν –κατά τον αντιδήμαρχο πάντα-τα προβλήματα του Δήμου που τρέχουν!
Και άνευ Μπένη προφανώς είναι και αδύνατο να επιλυθούν! Good όπως θάλεγε και ο Λάκης..
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Πολιτικό Καφενείο» του «Μ»)
-Good-ξε-good άντε να δούμε και πόσο…ηγέτης είναι Μπένης από δω και πέρα… 
….

Σεμνά
& Ταπεινά
*Η είδηση της εβδομάδας που πέρασε;
-Μα η απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης να "μαζέψει" την παράταξή του και να αποφασίσει αυτή, ποιόν θα κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο στις εκλογές του 2014.
-Στην περίπτωση αυτή πρώτος και με διαφορά έρχεται λοιπόν ο Δημαρχόπουλος, δεύτερος ο Τσέπελης και τρίτος ο Μπένης...
-Οπότε αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να προκύψει!
-«Τρίδυμο» Δημαρχόπουλος, Τσέπελης και Φανουράκης κατά …Δημήτρη Μπένη!
(Σ.Σ. Δεν θάθελα νάμαι με τίποτα στη θέση του Μάκη Τοπαλίδη…)
.....
*Αυτός που παραμένει ωστόσο "άπαιχτος" παραμένει ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Κυριακίδης. Ο οποίος ενώ δηλώνει με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο, όταν του παραπονέθηκε ο Μανώλης Τσέπελης, του είπε οτι είναι ...."μαζί του"!
-Με τον…εαυτό του για να δούμε, πότε θα ευαρεστηθεί να είναι ο Αλέκος;
-Γιατί το 2014 έρχονται οι νέες θύελλες της "αμαρτωλής" ΕΑΠΑΞ κι όχι μόνο....
.....
*Καλή η οικονομική κρίση βέβαια, αλλά και οι…δεξιώσεις των αρχόντων μας, δεξιώσεις!
Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσκληση που πήρα από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, την Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2014, θα παρατεθεί δεξίωση για τον εορτασμό του νέου έτους 2014, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, μετά το πέρας της δοξολογίας.
-Θα υπάρξει φαντάζομαι και βασιλόπιτα, οπότε είναι και ευκαιρία να δούμε ποιος θα είναι ο «τυχερός» πολιτικός που θα κερδίσει το «φλουρί»…
-Όπως είναι γνωστό, τα «φλουριά» σάρωσε πέρσι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  Φώτης Καραλίδης.
….

ΔΕΝ ΤΑ «ΒΡΗΚΑΝ» ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ
ΧΩΡΙΣ «ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ» Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ
2014, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ
Δεν τα «βρήκαν» -αναμενόμενο λίγο πολύ- Φανουράκης και Θρακική Σκηνή για την βραδιά ΟΝΕΙΡΩΝ…
-Λίγο ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, λίγο ο Πούλιος, λίγο ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης που επέμενε μάλιστα σε συγκεκριμένο συγκρότημα (λέτε να τον δούμε στο τέλος και μάνατζερ καλλιτεχνών…) και πολύ περισσότερο η Θρακική Σκηνή που επέμενε να διοργανώσει την εκδήλωση όπως γνώριζε η ίδια τόσα χρόνια με την αυθόρμητη συμμετοχή των καλλιτεχνών και του κόσμου….
-Τελικά βρέθηκε η «χρυσή λύση» του… ΤΙΠΟΤΑ, αφού ξαφνικά ο  Δήμος είχε απροθυμία ακόμη και να στήσει… εξέδρα!!!
-Προκειμένου να μην «ξαναφέρουν» δέκα χιλιάδες κόσμο οι… «Φλωρινοκλαρινιώτες» και δημιουργήσουν… ψυχολογικό «πρόβλημα» στην πανδαισία των αριστερών κουλτουριάρηδων και όχι μόνο!
-Παλιοφέγγαρα πολλά… ο ήλιος να ‘ναι καλά!
(Σ.Σ. Άντε και του χρόνου Λάκη που θα είσαι απλός πολίτης και θέλω να δω πόσοι από τους σημερινούς «ευεργετηθέντες» θα σε «θυμούνται»…!).
….

9 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Βλαχόπουλου
9 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που έφυγε ο Κώστας Βλαχόπουλος.
Σαν χθες την ώρα που καθόμουν στην «Κληματαριά» στις 30 Δεκεμβρίου 2004 το βράδυ και προετοίμαζα την «Βραδιά Ονείρων» για την υποδοχή του νέου χρόνου, με πήρε τηλέφωνο ο Σταύρος Βλαχόπουλος και μου έδωσε την θλιβερή είδηση για τον χαμό του πολυαγαπημένου του πατέρα…
Εννιά χρόνια από τότε, το κενό του Σταύρου Βλαχόπουλου, του Μεγάλου μέντορα και Φίλου παραμένει τεράστιο, ενώ με το χαμό και του Νίκου Γεωργιάδη στη συνέχεια, η δημοσιογραφία φτώχυνε ακόμη περισσότερο στη Ξάνθη…
Αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός αλλά και πόσο όσο περνάει ο καιρός, το κενό τους γίνεται πιο μεγάλο…
……

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την οποία ενημερώνει ότι από 1.1.2014 ο τίτλος του κόμματος αλλάζει. «Από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ο νέος τίτλος του κόμματος μας, σύμφωνα και με την απόφαση του ιδρυτικού μας Συνεδρίου είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ)», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει επίσης ότι «έμβλημα του κόμματος είναι πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος - κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ».
….

Δικαίωση του «Μ» κι από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ…
Έγραψε την Κυριακή μεταξύ των άλλων σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της για τις δραστηριότητες της Τουρκικής ZIRAAT η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
«Ενδιαφέρον από τους τούρκους επιχειρηματίες δεν υπάρχει μόνο για την αγορά μαρινών και ξενοδοχείων πολυτελείας, αλλά και για επιχειρήσεις κλειδιά στη Θράκη, όπως η γνωστή καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία προτού καταλήξει στον ομογενή κ. Ιβάν Σαββίδη «διεκδικήθηκε» από τον όμιλο Seba.
Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ήταν υπέρμαχος του deal Seba – ΣΕΚΑΠ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
«Μόλις ανακοινώθηκε πως η καπνοβιομηχανία κατοχυρώθηκε οριστικά στον κ. Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Ζεϊμπέκ συνόδευσε δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Ξάνθης στην Τουρκία, όπου εκπρόσωποι της εταιρείας Seba διαμαρτυρήθηκαν εμμέσως για το ότι η προσφορά τους δεν έγινε δεκτή», σχολίασε καυστικά ο πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα».
-Είδατε ότι τελικά αργά ή γρήγορα, όλα θα βγαίνανε στο… φως;;; Και θα δικαιώνονταν για μια ακόμη φορά ο «Μ» γιατί «ενοχλήθηκαν» ορισμένοι τόσο πολύ που αγόρασε ο Ιβάν την ΣΕΚΑΠ κι όχι η….Τουρκική SEBA;;;
…………..

Υποψήφια Δήμαρχος Τοπείρου με τη στήριξη… Χατζηευαγγέλου-Σούλας Σακάλογλου η … Μαρία Καραλευθέρη!
Απίστευτο κι όμως αληθινό… Ενώ με το συνδυασμό του Γ. Παυλακάκη απέτυχε η ίδια να εκλεγεί ακόμη και δημοτική σύμβουλος, με την προτροπή Χατζηευαγγέλου-Σούλας Σακάλογλου και μετά την τελεσίδικη καταδίκη του αδελφού της στο Εφετείο Κομοτηνής για «λαμογιές» στον Δήμο Τοπείρου, η κυρία Καραλευθέρη ξαφνικά αποφάσισε να κατέβει… υποψήφια Δήμαρχος Τοπείρου!!!
Ιδού τι αναφέρει επακριβώς και στη γραπτή δήλωσή της:

31 Δεκεμβρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Δεκεμβρίου


ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ»!
Θα πρέπει να έχει μεγάλη δημοσιογραφική όσφρηση ή και…άριστη πληροφόρηση για να συνδέει τόσο στενά την υπόθεση Χουσεΐν Καράνταη ο Γιάννης Σιδηρόπουλος με το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων, γράφοντας μάλιστα για…κατάργησή του και κάνοντας τέτοιες….συνταραχτικές αποκαλύψεις! 
Που θυμήθηκε μάλιστα να κάνει με τόσα χρόνια…καθυστέρηση, παράλληλα με την διαφήμιση των ραδιοφώνων του Στεφ. Στεφ.
Εμείς περιμένουμε ωστόσο να φέρει τα «στοιχεία» που επιδεικνύουν δήθεν….παρέμβαση του Γραφείου Πολιτικών υποθέσεων!!!
-Διότι αυτά τα «παιχνίδια» θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν…
……

ΘΑ ΠΑΕΙ ή ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ» Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ;;;
Δίκοπο μαχαίρι είναι για τον αντ’  αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Δημήτρη Μπένη αν θα πάει ή όχι στην «παραταξιακή» που θέλει να κάνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης για τον «εκλεκτό» που θα ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του…
-Προκειμένου ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα προκριθεί να διεκδικήσει τον Δήμο στις εκλογές του 2014  να έχει από πίσω του «σύσσωμη» την παράταξή του…
-Αν λοιπόν πάει ο Μπένης και χάσει στην ψηφοφορία από τον Δημαρχόπουλο, θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας….
-Κι αν δεν πάει, να «παραιτηθεί» από αντιδήμαρχος, διότι δεν είναι δυνατόν φυσικά να κατέβουν από την ίδια παράταξη δύο υποψήφιοι δήμαρχοι και ο εις εξ’ αυτών να είναι ο…αντ’ αυτού αντιδήμαρχος! ( Σ. Σ. Κι ο νοών, νοείτω φυσικά….)
……

«Ανάσα» για το εμπόριο η τελευταία Κυριακή του χρόνου, στη Ξάνθη τα μαγαζιά ήταν….κλειστά!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Πανελλήνιων μέσων, «Η Κυριακή με τις περισσότερες πωλήσεις στα εμπορικά καταστήματα, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, ήταν η προχθεσινή, με βάση τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου».
Αυτό ανέφεραν πληροφορίες στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και όπου αλλού ήταν ανοικτά την περασμένη Κυριακή.
Προβλήματα μάλιστα δεν υπήρξαν, ιδιαίτερα και στην περίπτωση του Ηρακλείου που άνοιξαν τα μαγαζιά παρά την αντίθετη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ενώ υπήρξαν δύο περιπτώσεις καταγγελίας στη Θεσσαλονίκη για λειτουργία καταστήματος με την αιτιολογία ότι είναι αλυσίδα.
Ο τζίρος ικανοποίησε τους εμπόρους, καθώς εκτιμάται ότι μετακυλίστηκε η κατανάλωση από τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα, που ήταν κλειστά, στα μικρότερα εμπορικά μαγαζιά ενώ εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι συμφέρει το εμπόριο να λειτουργούν τα μαγαζιά, την τελευταία Κυριακή του χρόνου.
-Στην Ξάνθη ωστόσο προχθές τα μαγαζιά παρά την μεγάλη κίνηση του κόσμου στο κέντρο της πόλης, ήταν κλειστά! Τουλάχιστον τα περισσότερα διότι υπήρξαν και μερικές ελάχιστες εξαιρέσεις…
(Σ.Σ. Βέβαια εμείς δεν υποκαθιστούμε τον Εμπορικό σύλλογο Ξάνθης….Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον ατύχησε με την απόφασή του).

31 Δεκεμβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Δεκεμβρίου


*Στη κυριολεξία τα άλλα Μέσα "κατάπιαν" την αργία του ενός μηνός με την οποία τιμωρήθηκαν από την Αποκεντρωμένη για παράβαση καθήκοντος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Τοπείρου Φώτης Πυροστιάνης και Γιώργος Καζάκος...
-Τι έκαναν και οι δύο επί δημαρχίας Χατζηευαγγέλου;
-Μα δεν σφράγισαν το μαγαζί του και κάλυπταν πλήρως τον Κώστα Μακρίδη…
Τον γαλάζιο δημοτικό σύμβουλο που ως δια μαγείας, εκεί που έκανε ερωτήσεις κατά του Χατζηευαγγέλου, ξαφνικά προσχώρησε στο... συνδυασμό του! (Σ.Σ. Επί Γ. Παυλακάκη στην αντιπολίτευση ακόμη...).
......
*Θα κατέβει τελικά ή δεν θα κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Μπένη η κυρία Μαρία Κώστογλου;
Αν και θα ήταν προτιμότερο με τον συνδυασμό που... ΘΑ... κατεβάσει ο αντ' αυτού αντιδήμαρχος, να πάρει μαζί του και τους έτερους των "παραθύρων" Γ. Σιδηρόπουλο και Σταύρο Καρυπίδη, με τους οποίους ξαφνικά ενώ βρίσκονταν στα δικαστήρια και τα... χτυπήματα στα γραφεία από τον δεύτερο στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ξαφνικά τόσο πολύ... και «σφόδρα»!
Αν και μια καλή περίπτωση θα ήταν κι ο Κώστα Κανάτας…
……
*Αλήθεια, ο νυν Πρόεδρος και εκπρόσωπος της νυν εταιρείας που διευθύνει το Κανάλι 6, τι γραμματικές γνώσεις διαθέτει; (Σ.Σ. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, στον Κώστα Κανάτα αναφέρομαι...).
-Θα μπορούσε να μας ενημερώσει κανείς «ΤΟΛΜΗρός» κύριος; Διότι συχνά πυκνά εμφανίζεται και με δημοσιογραφική κάμερα κλπ
.......
*Στα στατιστικά μας. Περίπου 15% είχε πάρει σαν ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος το 2002 ο Δημήτρης Μπένης, είχε όμως τότε μαζί του Γιάννη Παπαμαρκάκη, Χατζημεστή, Θανάση Ξυνίδη, Βασιλούδη, Ελένη Κίτσου, Κώστογλου και την ιστορία του… ΦΥΣΙΣ (τότε) που τον ενίσχυε!
-Κι έβγαλε (μαζί με τον εαυτό του) 4 δημοτικούς συμβούλους...
-Τώρα με τι σύνθημα και τι αγώνες αν κατέβει, τι ποσοστό αναμένει να λάβει άραγε;
-Και με τι περγαμηνές; Το έργο της "πλατείας", τους... κοινούς αγώνες με τον Τσέπελη και τον Λάκη, το ότι τα βρήκε με τους συκοφάντες και τους υβριστές του ή τον πόλεμο «εξόντωσης» του «Μαχητή» και του Πάνου Παπαδόπουλου;
-Ανυπομονώ να δω και να μάθω…
-Όπως κι οι κοινοί μας φίλοι Μάκης Τοπαλίδης και Αντώνης Τσίτσιος φαντάζομαι!
.......
*Στο Orange «κανονίζουν» τα ραντεβού του όπως φαίνεται τόσο ο Τσέπελης, όσο και ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος…
Οπότε δεν αποτελεί είδηση το ότι την Κυριακή το πρωί, εκεί βρέθηκαν και τα είπαν οι «δυο» τους, προκειμένου να συνεργαστούν και να κατατροπώσουν τους Μπένη και Πούλιο!
……
*Σημειώνω ότι το «ραντεβού» των δύο μνηστήρων ήταν μυστικό ναι μεν, αλλά τελικά τους έπιασαν στα πράσα υποστηριχτές του Πούλιου και τους έκαναν «βούκινο» και τους δύο…
……
*Εν πλήρη διάλυση οι ΑΝΕΛ Ξάνθης για να καταλήξουν να δίνουν συνεντεύξεις πλέον στις καφετέριες…
-Από την άλλη βέβαια, τι την "ψάχνουν";
-Όταν ο αρχηγός Πάνος Καμμένος πάει για...σκι σε πολυτελή θέρετρα στις Άλπεις εν μέσω Χριστουγέννων και ο Κουίκ δίνει συνεντεύξεις στην "Λευκοθέα"...
-Τι «προκοπή»  γυρεύουν;
......
*Κι ένα τελευταίο ερώτημα… Αλήθεια, τα ενοίκια στον Νίκο Προφέτη θα τα δώσουν τελικώς και πότε οι νυν της Συντονιστικής της  ΑΝΕΛ; Διότι καλά μας τα λέει στο Face book η κυρία Ούτση, αλλά γι’ αυτά που δεν συμφέρουν… τουμπεκί ψιλοκομμένο!