*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

Ήταν ανοιχτά μόνο φορά την εβδομάδα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να υποφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής Σταυρούπολης και κυρίως οι υπερήλικες

31 Μαΐου

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΝΤΟΥ ΜΕ ΣΑΛΑ
Τρίτη & Πέμπτη ανοιχτά το υποκατάστημα της ΑΤΕbank στην Σταυρούπολη!

*Και σύντομα και 3η μέρα ανοιχτά σύντομα με διαβεβαίωση της κεντρικής διεύθυνσης της Τράπεζας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων!

Στον πρόεδρο του Ομίλου «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» κ. Μιχάλη Σάλα πήγε ο Κοντός προκειμένου να καταφέρει την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της ΑΤΕbank στην Σταυρούπολη αν όχι σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.
Όπως είναι γνωστό το υποκατάστημα της ATEbank άνοιγε περιστασιακά μια φορά την εβδομάδα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να υποφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής Σταυρούπολης και κυρίως οι υπερήλικες. Η άμεση παρέμβαση όμως του βουλευτή Ξάνθης έδωσε λύση στο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην «Ανοιχτή γραμμή»  της Πέμπτης ο βουλευτής Ξάνθης, τόνισε τα παρακάτω:
«Γίνεται μία αναδιοργάνωση όλων των καταστημάτων που έχει πια το group της η Τράπεζα Πειραιώς. Πήγαμε στον κ. Σάλα και βάλαμε το θέμα. Ο Περιφερειακός Διευθυντής ο κ. Δεληγεωργίου από την Καβάλα ήρθε και πήγαμε στην Σταυρούπολη και είδε το κτίριο που είναι ιδιοκτησία της Αγροτικής Τράπεζας. Είναι σε εξέλιξη το θέμα και αναμένουμε την έκβαση της υπόθεσης που πιστεύω ότι θα είναι θετική . Η εισήγησή του από ότι γνωρίζω είναι θετική, αναμένουμε την τελική απόφαση…».

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…
Σήμερα ωστόσο ο βουλευτής Ξάνθης είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σάλα και όπως μας ενημέρωσε «το υποκατάστημα της ΑΤΕbank στη Σταυρούπολη θα λειτουργεί δύο φορές την ημέρα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ έχει την διαβεβαίωση της Τράπεζας ότι σύντομα θ’ ανοίγει και 3η μέρα και κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

31 Μαΐου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΟΖΕΡ ΠΑΛΙΑΡΟΓΛΟΥ ΜΕΛΗ ΔΕΤΑ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΜΙΧΟΓΛΟΥ

31 Μαΐου
Πριν λίγη ώρα με πρόταση και της Εισαγγελικής έδρας (Γ. Καντζίδης), αθωώθηκαν απο το Εφετείο Θράκης, τόσο ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΤΑ Τοπείρου κ.Οζέρ Παλιάτογλου με τα μέλη της ΔΕΤΑ για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κλπ στη γνωστή υπόθεση με το αυθαίρετο beach bar της παραλίας των Μαγγάνων.
Μηνυτής ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμάς Μίχογλου, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για παράσταση πολιτικής αγωγής με δικηγόρο τον Στέργιο Γιαλάογλου. 
Υπεράσπιση των κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης με τρεις ακόμη συναδέλφους του.
Το δικαστήριο έκρινε οτι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν προσωπικό όφελος στην συγκεκριμένη υπόθεση και τους αθώωσε.
...

ΤΟ FAGARO ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ 
 
Από το γραφείο τύπου του Δήμου Αβδήρων μας ενημέρωσαν για τα παρακάτω:
Ο Δήμος Αβδήρων σας προσκαλεί την Τρίτη 4 Ιουνίου στην παρουσίαση μιας πρότυπης αποδοτικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για τη γεωργία με την επωνυμία FIGARO. Στο Δήμο μας, βρίσκεται η πιλοτική καλλιέργεια του έργου, την οποία παρακολουθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στον οικισμό Μαγικού, θα γίνει και επίδειξη του συστήματος τόσο στους εταίρους του έργου,  θα συμμετέχουν γύρω στα 35 άτομα, εκ των οποίων οι 25 θα είναι από άλλες χώρες της ΕΕ και το Ισραήλ, όσο και στους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς.
Στις 12:00 της ίδιας ημέρας στον οικισμό Αβδήρων στην αίθουσα του κτιρίου  ‘’Αντιλογίας Δόμος’’ (κτίριο Αμερικάνου) θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος στους δημοσιογράφους, όπου θα παραστεί ο Δήμαρχος Αβδήρων με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ.
Η ηλεκτρονική αυτή εφαρμογή, η οποία  χρηματοδοτείται από  τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας της ΕΕ, φιλοδοξεί να δώσει ακριβείς και ενημερωμένες προτάσεις άρδευσης για τη βέλτιστη χρήση του νερού και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών.
Ενσωματώνει μια σειρά από υπολογιστικά εργαλεία, ώστε να παρέχει σε επίπεδο αγροτικής καλλιέργειας ένα σύστημα υποστήριξης αποφάσεων για τους γεωργούς.
Το FIGARO αποτελεί μια διεθνή σύμπραξη ενώ στο εταιρικό σχήμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί τον  μοναδικό Εταίρο που προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση.

31 Μαΐου

Κοντός - Φανουράκης στον Ιωαννίδη για το Κολυμβητήριο!

31 Μαΐου


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΞΑΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ


ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
*Όσον αφορά τη θέρμανση, τρεις πιθανές λύσει υπάρχουν: ή θα μπουν αντλίες ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ με  ηλεκτρικό ρεύμα, ή θα μπει pellet ή θα γίνει σύνδεση με φυσικό αέριο γιατί το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό πια.

31 Μαΐου

Επιτέλους και με νέα μέλη... νέα Επιτροπή Διαβούλευσης στον Δήμο!

31 Μαΐου


Μετά από επανειλημμένες προσκλήσεις βρέθηκε ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να συγκροτηθεί η Επιτροπή
Επιτέλους και με νέα μέλη φυσικά.... νέα Επιτροπή διαβούλευσης στον Δήμο Ξάνθης, χάρις και στις προσπάθειες του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Μπάμπη Δημαρχόπουλου.
Συγκεκριμένα, τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Ξάνθης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το απόγευμα της Τετάρτης, εγκρίνοντας τις 24 αιτήσεις που κατατέθηκαν μετά από επανειλημμένες προσκλήσεις – εκδήλωσης ενδιαφέροντος και οι οποίες αποτελούν τον ελάχιστο αριθμό μελών που απαιτούνται κατά τον νόμο για τη λειτουργία του οργάνου.

31 Μαΐου

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

31 Μαΐου


*Θα χαθούν 143 θέσεις εργασίας λέει το Σωματείο, θα κάνουμε άλλες 100 νέες προσλήψεις λέει το ΚΑΖΙΝΟ
Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης πήρε την απόφαση να ζητήσει με ψήφισμα από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη το Καζίνο Ξάνθης να παραμείνει και να λειτουργήσει στα όρια του Νομού Ξάνθης. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση μετά από επιστολή του Σωματείου του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

31 Μαΐου

Ακαρπία ακτινιδίων στον Ν. Ξάνθης έως και 90%!!!

31 Μαΐου


Επιστολή της ΕΑΣ Ξάνθης σε Τσαυτάρη, Χαρακόπουλο, Κοντό και  αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη


*Η μειωμένη παραγωγή επηρεάζει καθοριστικά το εισόδημα των παραγωγών μας με οικονομικές συνέπειες για τους ίδιους, για την Οργάνωση και για την τοπική κοινωνία.

31 Μαΐου

Να μην κοπούν οι συντάξεις στους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ

31 Μαΐου


Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη στη βουλή
Να αποσυρθούν οι διατάξεις του Νόμου 4093-2012, που καταργούν τη μικρή σύνταξη, στο επίπεδο του βοηθήματος, που έπαιρναν οι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, απαίτησε το ΚΚΕ,  με Επίκαιρη Ερώτησή του βουλευτή του Κόμματος Θεοδόση Κωνσταντινίδη στη βουλή, που συζητήθηκε την Δευτέρα 28-1-2013.
Στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς α) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, β) Οικονομικών το ΚΚΕ ανέφερε :
«…Τα βάσανα που επεφύλαξαν όλες διαχρονικά οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις στους παλιννοστούντες ομογενείς που έψαξαν αποκούμπι στην Ελλάδα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ δεν έχουν τελειωμό.

31 Μαΐου

Από 31-5-2013 έως τις 4 Ιουλίου Τίθεται ξανά σε λειτουργία το Δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης

31 Μαΐου


-Θα ελέγχει προσωρινά μόνο φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους άνω των 3.500 κιλών και όλα τα λεωφορεία


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του Δημοσίου ΚΤΕΟ Ξάνθης:

31 Μαΐου

Πως ασκείται η βία στην τρίτη ηλικία; Αρκεί μία επιστολή…

31 Μαΐου


Γράφει η Σουζάνα Ταστάνη

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός
Στο διπλανό διαμέρισμα μένει ο παππούς Γιώργος, 81 ετών. Ήρθε στην Ελλάδα το 1994, παλιννοστούντας από την Γεωργία, σε ηλικία 62 ετών και  δούλεψε ως τσαγκάρης μέχρι τα 65, χωρίς να απαιτηθεί από αυτόν να ασφαλισθεί στο ΤΕΒΕ λόγω γήρατος.
Το κράτος του έδωσε την ευκαιρία να αγοράσει αυτό το μικρό σπίτι με άτοκο δάνειο, το οποίο αποπληρώνει μηνιαίως με δόση 150€ με την βοήθεια της σύνταξης ΟΓΑ των 315€ που λαμβάνει από τα 65 του χρόνια.
Έτσι έχει μάθει να επιβιώνει τα τελευταία 15 χρόνια, με 175€ το μήνα και ότι υλική βοήθεια του παρέχουν τα παιδιά του.

31 Μαΐου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Μαΐου



*Πιο Salsa κατάσταση …δεν γίνεται !!!
Σε περιβάλλον ξύλου, με ποιότητα ήχου, τραγούδια που συναρπάζουν & ξεσηκώνουν είχαμε την Τετάρτη στην ΠΥΞΙΔΑ!
Με τους καλύτερους χορευτές !!! Που χορέψανε Salsa – Bachata – cha-cha – timba – merengue – salsaton – tango - Kizomba !!!
Και ιδού η φωτογραφία με τους latin ρυθμούς στο φουλ…
……

*Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να λείψουν από το SALSA PARTY Ανδρέας και Νίκος Ιντζές που δεν χόρεψαν βέβαια…αλλά παρακολουθούσαν με άγρυπνο το μάτι και υψηλή διάθεση
….

*Μια ακόμη άποψη λοιπόν από το SALSA party κάθε Τετάρτη στην ΠΥΞΙΔΑ και d.j. Anonymous!
Μαθαίνω ότι και αυτή τη φορά ο…ιδρώτας πήγαινε σύννεφο!
….

*»Τραβάει» όμως ακόμη ο Ανδρέας Ιντζές το γυναικείο φύλλο, αφού εντελώς τυχαία (;) συναντήθηκε εκεί με νεαρή θαυμάστριά του εν ονόματι Νατάσσα…
Σ’ αυτή τη ζωή άλλωστε, τα «τυχαία» είναι και τα πιο συναρπαστικά…

*Αύριο επιστρέφει από την Αθήνα ο Παναγιώτης Σαρχόσης για την μεγάλη συναυλία της Νατάσσας Θεοδωρίδου το Σάββατο το βράδυ στο Romeo live.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο 4μηνο ο Παναγιώτης δραστηριοποιείται στην Αθήνα σε μια νέα δουλειά…
Ενώ ήδη το ROMEO live έχει φουλάρει κι έχει κλείσει όλα τα τραπέζια με ρεζερβέ…Δηλαδή προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε! ΚΙΝΗΤΟ: 6947366733
…..

*Με τον αδελφό της Δάνη, φωτογραφήθηκε η υπέροχη Πόπη, αγαπημένη του Πώλη στο VOX café bar
Να λοιπόν τα δύο αδέλφια μαζί…

*Μαθαίνω ότι συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, την υπέροχη Εύα Καϊλή εμφανίστηκε σε βάπτιση συγγενικού του προσώπου στην Αθήνα, ο Ιβάν ο Τρομερός…

31 Μαΐου

SEE THROUGH

31 Μαΐου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Τουλάχιστον ο Θανάσης Ξυνίδης στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το θέμα της Αναπτυξιακής με την μηνυτήρια αναφορά και καθάρισε..
......
*Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν η προσπάθεια του Δημήτρη Μπένη να πείσει και πάλι ότι ο Δήμος δεν ήθελε να κλείσει την Αναπτυξιακή, ότι κανείς δεν αναλάμβανε και τα γνωστά...
Όταν ο Δαδαλιάρης ήταν έτοιμος, το Επιμελητήριο και η ΕΑΣ το ίδιο αλλά η προσωρινή διοίκηση που πήρε απόφαση να ζητήσει η γενική συνέλευση της 14/7 από το Πρωτοδικείο, δεν υλοποιήθηκε ποτέ!
.......
*Ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης δεν κατάλαβε ακόμη ότι τα γραπτά και τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής μένουν; Και λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε τι συνέβη τελικά με αυτήν την ιστορία;
......
*Υπήρχε πρόσφορο έδαφος τον Ιούλιο του 2011 η Αναπτυξιακή να σταθεί όρθια και να προχωρήσει. Αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν ήθελαν και τώρα απλά ρίχνουν «κροκοδείλιες» δικαιολογίες… 
.....

Καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου ο ΕΛ.Γ.Α. στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.408 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 6,1 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, αμπέλια και πατάτες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε διάφορους νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι 5 νομοί της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
.......

ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ
Έγινε χθες η παρουσίαση του τόμου για τη Μονή Βατοπαιδίου Άγιον Όρος
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Πρόκειται για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου «Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Πνευματική και κοινωνική προσφορά - 25 χρόνια (1987-2012)» από τον Σύλλογο Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα την πνευματική και κοινωνική προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου τα τελευταία 25 χρόνια. Την ανάλυση του παρουσιαζόμενου έργου έκανε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.
Η εκδήλωση έγινε χθες στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Caravel, στην αίθουσα Ολυμπία, με παρουσιαστή τον κ. Πέτρο Κουφόπουλο, ενώ κύριος ομιλητής σε αυτήν ήταν  ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ.
....

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ECO-ENERGY CAMPAIGN
«Προσχηματική» χαρακτηρίζουν οι οικολογικές οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης την εκστρατεία Eco-Energy Campaign: «Ενέργεια Χθες, Σήμερα, Αύριο – Οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν το λόγο» που ξεκινά σήμερα (Παρασκευή) από την Καβάλα (στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Λούσυ), υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Καβάλας.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το «Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και το «Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας», τα οποία, σύμφωνα τις οργανώσεις, αποτελούν φορείς όπου συμμετέχουν πρόσωπα και επιχειρήσεις- υπέρμαχοι του χρυσού και αντίστοιχων επενδυτικών δραστηριοτήτων που πλήττουν το περιβάλλον.
            .....


Χρίστος Πούλιος: Παίζει ρόλο και το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης
«Κάρφωσε» άγρια τον Χρήστο Μούρκα (πρώην Πρόεδρο) ο Χρίστος Πούλιος στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για την αδιαφορία με την οποία οι δημότες αντιμετώπισαν στην Ξάνθη τις συνεδριάσεις της Επιτροπής διαβούλευσης.
Ο Χρήστος Μούρκας ανέφερε πως από την πλευρά των φορέων δεν υπήρχε ενδιαφέρον λόγω των συνθηκών, ενώ ο τρόπος που έμπαιναν τα θέματα δεν έδινε περιθώρια για ανάπτυξη περαιτέρω θεμάτων. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως παρά το γεγονός πως τα μέλη της αντιπολίτευσης κλήθηκαν να συμμετάσχουν αρκετές φορές αυτοί δεν το έπραξαν ποτέ.
Παίρνοντας ωστόσο τον λόγο ο κ. Χρίστος Πούλιος, απάντησε στον Μούρκα δηκτικά, τονίζοντας τα παρακάτω: «Διαπιστώσαμε ότι αυτός ο θεσμός δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αλλά σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Διαβούλευση είναι για τους πολίτες όχι για εμάς. Δεν κάνετε για αυτή τη δουλεία αυτή είναι η γνώμη μου. Παίζει ρόλο και το ποιος είναι πρόεδρος μιας Επιτροπής, πως συμπεριφέρεται και πως αγκαλιάζει τον κόσμο».
....
Κέντρο Μελετών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Καλούνται τα μέλη του Κέντρου Μελετών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» σε τακτική Γ.Σ. την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης (πάροδος Θερμοπυλών 8), με τα ακόλουθα θέματα.

31 Μαΐου

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

31 Μαΐου


Την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, στις 20:00, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σας προσκαλούν σε εκδήλωση, με θέμα: «Η κρίση και η διέξοδος».
Κεντρικός ομιλητής: Γιώργος Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Παρέμβαση θα ασκήσει ο Αναστάσιος Σεντής, Υποψήφιος Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Ξενοδοχείου ΕLISSO στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9,  στην Ξάνθη.
………..

Oxyzen Xanthi
Αυτό το Σάββατο το καλοκαιράκι θα μπει με τζαζ μουσική
και τους αγαπημένους Moonwalk Jazz Triο στον κήπο του Oxyzen! 
……………….

Σήμερα Παρασκευή στα dexx του ΑRETHEBAR ο resident του Glamorous PROJECT σε ένα πάρτυ για όλους με top hits όλων των ειδών ....!!
Φωτογραφική Κάλυψη:
Panagiotis Hochlios (Glamorous Photoshooting) 
………..

Αύριο Σάββατο 1 Ιουνίου η μοναδική Νατάσσα Θεοδωρίδου στη πιο μαγική βραδιά του καλοκαιριού με παλιές και αγαπημένες μας επιτυχίες.
Στο Romeo live ρεζερβέ: 6947 366733 Θα γίνει ένας πανικός..
…………

Το πιο Glamorous πάρτυ επιστρέφει δυναμικά και πλήρως ανανεωμένο στο πιο Glamorous Club της Β. Ελλάδος...!!
To GLAMOROUS PROJECT σας παρουσιάζει το ανανεωμένο WE Love RNB party του, την Παρασκευή 7/6 στο επίσης ανανεωμένο ΜΥ CLUB...!
O Alex S απο το Picadilly S3V της Θεσσαλονίκης θα είναι πλεόν μαζί μας... σε ένα πάντρεμα αποκλειστικά νέων κομματιών και LIVE Microphone...

31 Μαΐου

-Και μετά ψήφισε και πάλι… λευκό φαντάζομαι!

31 Μαΐου


«Έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και είναι ο αντίλογος σε μια δημοτική αρχή. Αυτή όμως η δημοτική αρχή λειτουργεί κεκλισμένων των θηρών και δεν δέχεται αντίλογο. Το αποτέλεσμα αυτών είναι οι άδειες καρέκλες της Επιτροπής Διαβούλευσης. Λυπάμαι που δεν κινητοποιήστε ώστε να ενεργοποιήσετε φορείς και πρόσωπα, μάλλον σας βολεύει αυτή η κατάσταση».
(Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μπέτυ Πατσίδου για την Επιτροπή Διαβούλευσης)

31 Μαΐου

-Ή άλλως πάρτα και βάλτα…εκεί που ξέρεις! Έγραψε πάλι ο Λάκης…

31 Μαΐου


«Εγώ είπα στον Υπουργό πως με 30.000 ευρώ δεν μπορώ να καθαρίσω και να προστατεύσω έναν ορεινό όγκο τόσο δασώδη και τόσο μεγάλο όσο του δήμου Ξάνθης. Πάρε τα 30.000 Ευρώ και… δώστα κάπου αλλού»!
(Ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την αντιπυρική προστασία του Ορεινού όγκου Δήμου Ξάνθης)

31 Μαΐου

Σεμνά & Ταπεινά

Σεμνά & Ταπεινά

31 Μαΐου


*Στην πλήρη κατεδάφιση της πρώην ΕΑΣ Ξάνθης στη Μιχαήλ Καραολή προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης συνεργεία της εργολήπτριας εταιρίας, που έχει αναλάβει την πλήρη κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου. Μάλιστα στις χθεσινές κατεδαφίσεις που προκαλούν τις διαμαρτυρίες των γύρω καταστημάτων γιατί ο δρόμος «κλείνει» κατά διαστήματα που λένε ότι «δεν σταυρώνουν πελάτη»!
-Η εικόνα του κτιρίου όπως ήταν χθες το μεσημέρι…
*Σημειώνουμε ότι τα εγκαίνια του πρώην κτηρίου της ΕΑΣ πραγματοποίησε το 1973 ο μακαριστός Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Αντώνιος παρουσία του τότε Γενικού Διευθυντή κ. Αναστάσιου Καπνιάζη καθώς και του τότε Προέδρου της ΕΑΣ Ξάνθης  αείμνηστου Μίμη Γεννάδιου.

31 Μαΐου

Και με… νομική γνωμοδότηση της Χατζηλιάδου!!! Εκτός Επιτροπής Τουρισμού τελικά ο Απόστολος Αγκόρτσας!

31 Μαΐου


Με τη νομική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης (σ.σ. η κυρία Χατζηλιάδου πάντως απουσίαζε για να δώσει νομικές διευκρινίσεις…) να γνωμοδοτεί αρνητικά επί της προτάσεως για συμμετοχή του κ. Απόστολου Αγκόρτσα στην Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ξάνθης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησαν κατά πλειοψηφία στη σύσταση της Επιτροπής παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης (Χρίστος  Πούλιος) που μίλησε για προσωπική εμπάθεια απέναντί του, δείχνοντας κυρίως προς την πλευρά του Δημάρχου Ξάνθης.

31 Μαΐου

Δημοπρατείται το Υπόγειο Πάρκινγκ του Δήμου Ξάνθης!

31 Μαΐου


Στη δημοπράτηση του Δημοτικού Παρκινγκ Ξάνθης θα προχωρήσει το προσεχές χρονικό διάστημα ο δήμος, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com
Το Δημοτικό Παρκινγκ το οποίο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κτηριακή κατάσταση πλήττεται άμεσα από το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς και οι τέσσερεις εργαζόμενοί του ανήκουν στην κατηγορία ΙΔΑΧ και μετακινούνται.

31 Μαΐου

31 Μαΐου

Στον Σάλα ο Κοντός για το υποκατάστημα της ΑΤΕ στην Σταυρούπολη

31 Μαΐου


Στον Σάλα πήγε ο Κοντός προκειμένου να καταφέρει την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της ΑΤΕbank στην Σταυρούπολη.
Μιλώντας στην «Ανοιχτή γραμμή» από την Αθήνα ο βουλευτής Ξάνθης, τόνισε τα παρακάτω:

31 Μαΐου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΓΚΟΡΤΣΑ

31 Μαΐου



Κι εμείς έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές με τις πρακτικές και συμπεριφορές του Απόστολου Αγκόρτσα τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Ο «αποκλεισμός» του ωστόσο από την Επιτροπή Τουρισμού λόγω...αρνητικής γνωμοδότησης της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου για την συμμετοχή του σε αυτήν, μόνο μειδιάματα μπορεί να προκαλέσει...

31 Μαΐου

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ;

31 Μαΐου
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ, δεν είναι καθόλου καλές τον τελευταίο καιρό με τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής...
Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο, ωστόσο στα εσωτερικά της μειονότητας μάλιστα υπάρχουν έντονες διεργασίες και ανακατατάξεις...

31 Μαΐου

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ

31 Μαΐου


Τελικά και κατά πλειοψηφία δεν πέρασε το κούρεμα 50% που εισηγήθηκε η Επιτροπή (με θετική γνωμοδότηση και της Νομικής Υπηρεσίας) από το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Γεγονός αναμενόμενο κατ’ εμάς, αφού οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι φοβήθηκαν να μπουν σε νέες δικαστικές περιπέτειες...
Ωστόσο μου έκανε εντύπωση η στάση του Δημήτρη Βορίδη. Ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας λέει σηκώθηκε και...αποχώρησε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επειδή δεν έγινε το δικό του, καθώς ήταν υπέρ του να διαγραφούν όλα τα χρέη των μαγαζιών!
Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια ο Βορίδης κράτησε άλλη στάση, για να «εξυπηρετήσει» κάποιους «φίλους» του…
Και προχθές το βράδυ, τελείως αντίθετη και διαφορετική στάση (!), υπερβάλλοντας σε λαϊκισμό!
Ζήτωωωωωω...