*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΊΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ SKODA ΞΑΝΘΗ

31 Μαρτίου

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα στο γήπεδο των Πηγαδίων και μάλιστα με πρωταγωνίστρια την….Skoda Ξάνθη που παραχώρησε το 0-0 στον Ατρόμητο Αθηνών, οδηγώντας ουσιαστικά την ομάδα του Σπανού στην Ευρώπη!!!
(Σ. Σ. Δημοσιεύουμε παρακάτω και τη σχετική δήλωση του μεγαλομετόχου της ομάδας μας Χρήστου Πανόπουλου μετά το παιχνίδι)
…..
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στον αγωνιστικό τομέα. Χθες το μεσημέρι στο Skoda Ξάνθη Arena η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη υποδέχθηκε τον Ατρόμητο σε μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στην βασική 11άδα της SKODA ΞΑΝΘΗ επανήλθε ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι κι αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή στην σύνθεση μιας και ο Νιγηριανός φορ πήρε την θέση του τιμωρημένου Νικολά Μαρίν.
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με δύο κεφαλιές χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν και στην συνέχεια η SKODA ΞΑΝΘΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη πρωτοβουλία κινήσεων και προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου που είχε κατά κανόνα σωστή αλληλοκάλυψη από το χώρο της μεσαίας γραμμής με πολυπρόσωπο κέντρο. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των 22 παικτών στο πρώτο μέρος από το οποίο είναι γεγονός ότι απουσίαζε η τεράστια ευκαιρία.
Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο πάγκους και οι πρώτες καλές στιγμές άργησαν να έρθουν. Πρώτα ο Ναπολεόνι στο 57’ έφτασε κοντά στο γκολ και στην συνέχεια ο Μαρσελίνιο επιχείρησε ένα καλό σουτ στο 59’. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο 61’ πέρασε στο παιχνίδι τον Βαγγέλη Πλατέλλα στην θέση του Ονουάτσι και λίγο αργότερα ο Δημούτσος μπήκε στην θέση του Ουντότζι για τον Ατρόμητο. Η επόμενη κίνηση από τον Εβρίτη τεχνικό ήταν να περάσει στη θέση του Μάνταλου τον Ντάνι στο 68’ κι ενώ το παιχνίδι συνέχιζε να έχει την ίδια εικόνα. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη πρωτοβουλία κινήσεων με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν πρωτίστως τα μετόπισθεν και ψάχνοντας χώρους στην κόντρα επίθεση. Ο Σουμπίνιο με φάουλ απείλησε όπως και ο Ντιέ λίγο αργότερα με τους τερματοφύλακες να σώζουν τις εστίες τους ενώ ο Ντάνι ήταν άτυχος στο συρτό σουτ στο 83’. Μέχρι και το τέλος τίποτα δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει το 0-0 στο γήπεδο των Πηγαδίων και οι δύο αντίπαλοι πήραν από ένα βαθμό.
ΦΑΣΕΙΣ
2’ Σέντρα του Μπρίτο την κεφαλιά του Ουτόντζι μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν.
4’ Κεφαλιά του Φυτανίδη άστοχη μετά από κόρνερ.
24’ Κόρνερ του Μάνταλου ο Γούτας πήδηξε πιο ψηλά και πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
35’ Σουτ του Μάνταλου από το ύψος της περιοχής η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον Γούτα που μέσα στην περιοχή έκανε το κοντρόλ όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.
38’ Σουτ του Φλίσκα, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
57’ Σέντρα συρτή παράλληλη του Μάντζιου από δεξιά ο Ναπολεόνι βρέθηκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ για να κοντράρει σε αμυντικό και στην συνέχεια από κοντά αλλά εκτός ισορροπίας ο Ιταλός φορ αστόχησε.
67’ Ο Μαρσελίνιο έκανε το σουτ αλλά ο Γούτας δεν μπόρεσε να παρεμβληθεί στην πορεία της μπάλας όπως θα ήθελε.
74’ Ο Μαρσελίνιο έκανε την προωθημένη πάσα ο Σολτάνι πήρε την μπάλα ανάμεσα από δύο αμυντικούς αλλά στην συνέχεια τον πρόλαβαν λίγο πριν σουτάρει.
77’ Το φάουλ του Σουμπίνιο βρήκε στο τείχος με την μπάλα να παίρνει τροχιά για γκολ αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά με τον διεθνή γκολκήπερ να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.
80’ Καλή εκτέλεση φάουλ του Ντιέ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ράντμαν.
83’ Μετά από όμορφη ενέργεια των γηπεδούχων, ο Ντάνι από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο.
Διαιτητές
Διαιτητής: Θάνος Δημήτρης (ΕΠΣ Γρεβενών)
Α' Βοηθός: Κωσταράς Πολυχρόνης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Β' Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (ΕΠΣ Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Στυλιαράς Δημήτρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: 78’ Φυτανίδης
Kόκκινες:
Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν 8, Κομεσίδης 7, Παΐτο 5, Γούτας 8, Βάλλας 7, Ντιέ 8, Φλίσκας 5, Μάνταλος  4 (68’ Ντάνι 6), Μαρσελίνιο 7, Σολτάνι 5 (86’ Ράνος), Ονουάτσι 6 (61’ Πλατέλλας 4).
Ατρόμητος Αθηνών: Ράντμαν 7, Σκόνδρας 5, Γιαννούλης 6, Λαζαρίδης 6, Φυτανίδης 6, Ιγκλέσιας 6, Μπρίτο 5 (89’ Πίτου Γκαρσία), Σουμπίνιο 6 (83’ Καραγκούνης), Ναπολεόνι 7, Ουντότζι 6 (65’ Δημούτσος 5), Μάντζιος 7.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Νίκος Αναστόπουλος (Ατρόμητος Αθηνών): «Ήταν ένας θετικός πόντος στην προσπάθεια που κάνουμε κι αφορά την είσοδό μας στα play off. Είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν κερδίζουμε. Όταν δεν κερδίζουμε δεν θέλουμε να χάνουμε. Στο α’ μέρος δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα με αποτέλεσμα η SKODA ΞΑΝΘΗ να είχε την κατοχή. Στο β’ μέρος βελτιωθήκαμε και μας μένει μία πίκρα όσο αφορά τις χαμένες ευκαιρίες μας. Προχωράμε δύσκολο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη.»
Μαρίνος Ουζουνίδης (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες μιας και ο Ατρόμητος λόγω πρόσφατων αποτελεσμάτων αλλά κι εμείς λόγω των εντός έδρας ηττών, οπότε ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Αν κερδίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδι όλα θα ήταν διαφορετικά μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος από την συγκέντρωση και την πειθαρχία όχι όμως και από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Όποιος πετύχαινε το γκολ σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα κέρδιζε. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη πάρει 20 βαθμούς στον δεύτερο γύρο και στα τελευταία παιχνίδια θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.»
Εισιτήρια: 1091
Εισπράξεις: 6.575,5 €
……
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!
Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας μας και από τους «άτυχους» που παρακολούθησαν το σημερινό παιχνίδι από την τηλεόραση. Δυστυχώς σήμερα συντελέσαμε στο μεγαλύτερο βαθμό να κακοποιηθεί το ποδόσφαιρο. Είναι σίγουρο ότι κάποιες νοοτροπίες, φιλοσοφίες μας και σκέψεις θα πρέπει να τις αλλάξουμε.
….
Κ-17: SKODA ΞΑΝΘΗ – Κέρκυρα 4-1
Άνετη ήταν και η νέα επικράτηση επί της Κέρκυρας για την SKODA ΞΑΝΘΗ την Κυριακή το πρωί στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πηγαδίων. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε από το χατ τρικ του Μελισσόπουλου (2’, 49’, 76’) και από το γκολ του Μπαντάκ (81’) ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 88’ με τον Νόκα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κουναλάκης (Κωνσταντινίδης Κ. – Καραουλάνης).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Δεμένικος, Ζώτος, Καψημάλης, Προύντζος (86’ Βαφειάδης), Θεοδωρίδης, Μπουνταγκίδης (54’ Δόντσος), Κωνσταντάρας (59’ Κιαχίδης), Ορφανίδης (75’ Ντούφας), Κούτρας, Μελισσόπουλος Ψεμματάς (35’ Μπαντάκ Σ.).
Κέρκυρα: Τριαντάφυλλος, Κουρτελέσης, Ραπούσι, Ρόμντο, Καρβούνης (38’ Παϊτέπης), Κουλούρης, Σκολαρίκης (78’ Νόκας), Πιερρής, Μελίδης (60’ Κοσκινάς), Γαστεράτος, Σουπιώνης (57’ Μαγκώνης).
…..
Κ-20: SKODA ΞΑΝΘΗ – Ατρόμητος Αθ. 1-3
Την ήττα με σκορ 1-3 γνώρισε η Κ-20 της SKODA ΞΑΝΘΗ το Σάββατο το μεσημέρι στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πηγαδίων από τον Ατρόμητο. Οι φιλοξενούμενοι στο 21’ με τον Μπεκατώρο άνοιξαν το σκορ ενώ στην συνέχεια ο Κουτσογιαννόπουλος σημείωσε δύο τέρματα κάνοντας στο 59’ το 0-2 με πλασέ και το 0-3 στο 65’ με εύστοχο πέναλτι. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Βαλαβανόπουλο στο 68’ αλλά η προσπάθειά τους δεν είχε συνέχεια.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Καραβασίλης – Λαζρής).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Κούτρας, Τσαμούρης, Πατσατζόγλου, Κολλαράς (46’ Βαλαβανόπουλος), Καρυπιάδης, Ελληνίδης, Ορφανίδης, Ψύρρας (52’ Παπαδιώτης), Μπαρέττας (71’ Κάλφας), Παπαδημητρίου.
Ατρόμητος Αθ.: Μπάρκας, Καμαύσης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μακρής, Δημητρίου, Σιμιτσής, Βασιλείου, Παπασπύρος (73’ Κρητικός), Κουτσογιαννόπουλος (80’ Καραγιάννης), Πολυχρόνης (88’ Δηλαβέρης).
…..
Η προκήρυξη του Πασχαλινού Τουρνουά
Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ προκηρύσσει Πασχαλινό Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27/4 έως και τις 29/4/2013 στο αθλητικό κέντρο της στα Πηγάδια Ξάνθης.
1. Διοργάνωση του τουρνουά
2. Τόπος διοργάνωσης
3. Κόστος συμμετοχής
4. Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί
5. Ποινές
6. Γενικές Διατάξεις
7. Έπαθλα αγώνων
8. Διαιτησία
9. Ιατρική κάλυψη
10. Παρατηρητές
11. Γενικές Παρατηρήσεις
1. Διοργάνωση του τουρνουά
Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», διοργανώνει το Πασχαλινό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου 2013 στο αθλητικό κέντρο της στα Πηγάδια Ξάνθης.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ, πρότυπο για όλη την Ελλάδα σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και στην ανεύρεση και αξιοποίηση αθλητικών ταλέντων, διοργανώνει αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου με σκοπό να δώσει στους νέους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.
Η μεταφορά και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού αλλά και η βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων των νεαρών ποδοσφαιριστών αποτελούν το βασικό στόχο της διοργάνωσης.
2. Τόπος διοργάνωσης - Διαμονή
Το αθλητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ βρίσκεται στα Πηγάδια (7 χλμ από την πόλη της Ξάνθης) και διαθέτει εκτός από τα δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα και άλλους χώρους για πολύπλευρες δραστηριότητες (www.skodaxanthifc.gr). Αποτελεί ιδανικό μέρος διακοπών και απόδρασης σε ένα άλλο τρόπο ζωής, με τη μοναδικότητα που προσφέρει και την εγγύηση του ξεχωριστού και της απoλαυστικής διαμονής για κάθε επισκέπτη (www.lechalet.gr).
Οι αποστολές των ομάδων θα συμμετέχουν πέρα από το ξενοδοχείο του Αθλητικού Κέντρου Πηγαδίων (Lechalet) και σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης ELENA HOTEL (www.elenahotel.com.gr/), NESTOS HOTEL (http://www.nestos-hotel.gr/), NATASSA HOTEL (http://www.hotelnatassa.gr/)
3. Κόστος συμμετοχής
Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας ως σκοπό το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των αθλητικών γιορτών ποδοσφαίρου, διοργανώνει το πασχαλινό τουρνουά ποδοσφαίρου 2013 με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Η συμμετοχή των 95 Ευρώ στο τουρνουά περιλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό και τέσσερα γεύματα), καθώς και όλα τα οργανωτικά έξοδα.
Όλες οι ομάδες θα γευματίζουν και θα δειπνούν στο εστιατόριο του LE CHALET.
4. Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί
Παιδικό
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 και 1999. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών. Επιτρέπονται έως και 7 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.
Προπαιδικό
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2000 και 2001. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 80 Χ 60 μ., 11:11, με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.
Τζούνιορ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2002 και 2003. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 50 Χ 30 μ., 9:9, εστίες 5μ., με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.
Συμμετέχουσες Ομάδες
Οι ομάδες που συμμετείχαν σε προηγούμενα τουρνουά με ένα ή περισσότερα τμήματα είναι οι ακόλουθες: Ηρακλής Θεσ/νικής, Άρης Θεσ/νίκης, Πανδραμαϊκός, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Πανθρακικός, Μπέμπηδες Θεσ/νίκης, ΑΟ Βιστωνίδας Ξάνθης, Ακαδημία Γιαννιτσών, ΑΕ Φαλήρου Θεσ/νίκης, Καππαδόκες Αλεξ/λης, Παύλος Μελάς Θεσ/νίκης, Ορφέας PUMA Ξάνθης, Νέστος Χρυσούπολης, ΠΑΟΝΕ Θεσ/νίκης, Ολυμπιακός Ξάνθης, Ολυμπιακός Καβάλας, Αργοναύτες Λήμνου, Πρέβεζα, Γερμανική Σχολή Ποδοσφαίρου Θεσ/νίκης, Ηράκλεια Σερρών, και Skoda Ξάνθη.
Για το Πασχαλινό τουρνουά 2013 πρόσκληση έχει αποσταλεί σε όλες τις ακαδημίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε πολλές της υπόλοιπης Ελλάδας.
Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή
5. Ποινές
Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά.
Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται αποβολή από τη συνέχεια του αγώνα (μη αντικατάσταση του παίκτη).
Απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα.
Κόκκινη κάρτα για χειροδικία ή εξύβριση αντιπάλου ή διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά.
Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.
Τα σωματεία - ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.
6. Γενικές Διατάξεις
Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει θα πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης) τα οποία θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή και θα παραμένουν σ’ αυτή (και στη διάθεση κάθε ομάδας) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.
Έλεγχος ταυτοπροσωπίας και ηλικίας θα γίνεται για όλες τις ομάδες από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά πριν την έναρξη του.
Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία που συμμετέχει επιφέρει το μηδενισμό της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και την κατακύρωση του στην αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του.
Στην τελική κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει η διαδικασία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ.
Στα παιγνίδια κατάταξης, σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπηθούν πέναλτι (με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ).
Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες ανάπαυσης, ώρα φαγητού κ.ά).
Για όλες τις υπόλοιπες διατάξεις που δεν αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη ισχύουν οι αντίστοιχες του ΚΑΠ.
7. Έπαθλα αγώνων
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια και κύπελλα.
Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες απονέμονται μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.
Τιμητικές διακρίσεις απονέμονται ανά κατηγορία στον πρώτο σκόρερ, τον καλύτερο τερματοφύλακα και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του τουρνουά, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν.
Για την καλύτερη λειτουργία του τουρνουά και την αξιόπιστη βαθμολόγηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή, του πρώτου σκόρερ και του καλύτερου τερματοφύλακα, παρακαλούμε οι ποδοσφαιριστές να κρατούν σταθερά νούμερα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όμοια με αυτά που αναγράφονται στην κατάσταση συμμετοχής .
8. Διαιτησία
Όλους τους αγώνες του τουρνουά θα διευθύνουν αξιολογημένοι διαιτητές του τοπικού συνδέσμου διαιτητών. Οι διαιτητές των αγώνων εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.
9. Ιατρική κάλυψη
Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά θα παρευρίσκεται γιατρός και φυσιοθεραπευτής.
10. Παρατηρητές
Παρατηρητές αγώνων είναι οι τεχνικοί υπεύθυνοι της ακαδημίας της SKODA Ξάνθης, οι οποίοι ελέγχουν τα παιγνίδια, βοηθούν τις αποστολές των ομάδων και φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά.
11. Γενικές Παρατηρήσεις
Προτείνεται τα σωματεία – ακαδημίες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν και στους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες).
Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων πειθαρχίας στα ξενοδοχεία διαμονής και της μη πρόκληση υλικών ζημιών και φθορών.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Υποδομών της ΠΑΕ Skoda Xanthi, κ. Περικλή Καλογιάννη, στο τηλέφωνο 6942290942, fax 25410 62085 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση p.kalogiannis@skodaxanthifc.gr.
……
ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ο ΓΚΛΕΪΣΟΝ
Για την πατρίδα του αναχώρησε ο Βραζιλιάνος αμυντικός Γκλέισον Σάντος, ο οποίος θα αποτελέσει παρελθόν από την skoda Ξάνθη. Τελειώνει ο Γκλέισον από την Ξάνθη, μια και ο Βραζιλιάνος μετά του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει δεν θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.
.....
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 


Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ 1-2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ 3-0
ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ 2-2
ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΜΟΙΡΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ 0-3 α.α.
ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ - ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ 1-2
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ - ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ 0-3 α.α
ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ - Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ 4-0
ΘΡΑΚΗ ΣΥΔΙΝΗΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ 3-0
ΡΕΠΟ: ΑΣΤΗΡ ΜΑΓΙΚΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ορφέας Ξάνθης                              71
2. Αναγέννηση Θαλασσιάς                 52
3. Παύλος Μελάς Κουτσού                46
4. Ασπίδα Ξάνθης                               46
5. Εθνικός Κιμμερίων                         45
6. Άρης Πετεινού                                45
7. Αστέρας Μαγικού                           44
8. Άρης Αβάτου                                  44
9. Νέστος Κύρνου                              42
10. Εχίνος Σπορ                                  41
11. Ηρακλής Νέου Ζυγού                   40
…….
12. Άτλας Σελίνου                              35
13. Αετός Τοξοτών                             33
14. Θράκη Συδινής                             29
15. Κεραυνός Λευκόπετρας               15
16. Φίλιππος Δροσερού                      αποχώρησε
17. ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου                  αποχώρησε
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ
ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ - ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ
ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ - ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΜΟΙΡΟΥ
Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ - ΑΣΤΗΡ ΜΑΓΙΚΟΥ
ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ - ΘΡΑΚΗ ΣΥΔΙΝΗΣ
ΡΕΠΟ: ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ
………………………………………………….
Β1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΟΣΥΝΘΟΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ 0-5
ΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ – ΕΛΙΠΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ 2-3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ – ΠΑΣ ΦΙΛΙΩΝ 2-1
ΑΠΟΞ SKODA – ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ 2-2
ΕΝΩΣΗ ΕΛΠΙΣ ΣΟΥΝΙΟΥ ΡΕΠΟ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΟ Βιστωνίδα                                           48
2. Ατρόμητος Χρύσας                                    37
3. Ελπίς Γενισέας                                            22
4. ΑΠΟΞ Σκοντα                                             19
5. Ορφέας Ν. Αμισσού                                   18
6. ΠΑΣ Φιλίων                                                17
7. Κόσυνθος 2005                                          14
8. Ένωση Ελπίς Σουνίου                                 11
9. Κεντητή                                                        7
*Ανέβηκαν στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης οι ομάδες Βιστωνίδας και Ατρόμητος Χρύσας, υποβιβάστηκε η Κεντητή στην Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης.
Β1-ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ(13-04-2013)
ΕΝΩΣΗ ΕΛΠΙΣ ΣΟΥΝΙΟΥ – ΑΤΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ
ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ – ΚΕΝΤΗΤΗ
ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ – ΠΑΣ ΦΙΛΙΩΝ
ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ – ΚΟΣΥΝΘΟΣ 2005
Α.Ο. ΒΙΣΤΟΝΙΔΑ ΡΕΠΟ
………………………………………………….
Β2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ – ΑΠΟΚ ΘΕΡΜΩΝ 3-0
ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ – ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ 0-5
ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΕΛΕΡΟΥ – ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ 2-0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Π. ΚΑΤΡΑΜΙΟΥ ΡΕΠΟ ΑΝΕΥ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ερμής Μάνδρας                                        41
2. ΑΠΟΚ Θερμών                                          39
3. Κεσσάνη Ερασμίου                                    34
4. Ορφέας Ξάνθης 2005                                 27
5. Eρ.Αστέρας Σελέρου                                  22
6. Δόξα Μυρωδάτου                                       18
7. ΑΕΚ Κυψέλης                                            08
8. Κεραυνός Π. Κατραμίου                            06
9.Σμίνθη………………………………………0
*Οριστικά ανέβηκαν στην Α’ Εθνική Ερμής Μάνδρας και ΑΠΟΚ Θερμών. Υποβιβάστηκε στην Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης η Σμίνθη.
….
Β2
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13-04-2013)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Π. ΚΑΤΡΑΜΙΟΥ – ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 2005 – ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΕΛΡΟΥ – ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ
ΑΠΟΚ ΘΕΡΜΩΝ ΡΕΠΟ

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΠΟΞ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. ΧΡΥΣΑΣ 1-0
ΔΗΜΑΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΚΟΤΥΛΗ ΞΑΝΘΗΣ 8-4
ΟΡΦΑΝΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΡΕΜΒΙΑΚΟΣ 2011 3-1
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΒΙΟΥ 0-3 Α.Α
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Αναγέννηση Π. Χρύσας                              32
2 Oρφανό                                                        30
3 Κοτύλη                                                         27
4 Δημάριο Ξάνθης                                          27
5 Εθνικός Ολβίου                                           17
6 Ρεμβιακός 2011                                           14
7 ΑΠΟΞ Ραιδεστός                                         13
8 Φίλιππος 2005                                               
*Ανεβαίνει στην κατηγορία Β’ ΕΠΣ Ξάνθης η ομάδα της Αναγέννησης Π. Χρύσας.

31 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ'-ΚΙ ΑΛΛΕΣ "ΔΙΩΞΕΙΣ" ΓΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ!

31 Μαρτίου
         Σεμνά και ταπεινά
*Κι άλλες περιπτώσεις μαγαζιών που έπρεπε να "σφραγιστούν" απο τον Δήμο Ξάνθης διότι είχαν διαπράξει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις (μέχρι κατασκευή νέων τουαλέτων κλπ), οδεύουν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στη Δικαιοσύνη και ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις. 
Μάλιστα σε κάποιες απο αυτές, πληροφορίες αναφέρουν οτι Δήμος Ξάνθης δεν σφράγισε συγκεκριμένα μαγαζιά με...άνωθεν "εντολές" και την εμπλοκή κι άλλων προσώπων, θέμα που ο "Μ" είχε αποκαλύψει πριν αρκετό χρονικό διάστημα.
....
*Ως προς την δίκη της Τρίτης 2 Απριλίου ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης πληροφορίες αναφέρουν οτι και οι 5 υποθέσεις είναι πρωτοείσακτες και ενδεχομένως να υπάρξουν αναβολές των υποθέσεων, ωστόσο λίαν συντόμως θα "σκάσουν" κι άλλα "κανόνια" υποθέσεις.και μάλιστα με μπόλικο...παρασκήνιο, αφού σε κάποιες απο αυτές έχουν έντονη ανάμιξη που δεν διώκονται ναι μεν, αλλά ήταν αυτοί που πίεσαν συναδέλφους τους αντιδημάρχους να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ! Και τώρα φυσικά επιχαίρουν σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, σε βάρος των υπολοίπων....
.....
*Η πρακτική της "διαπλοκής" σε πολλές περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο θέμα των μαγαζιών, δεν είναι καινούργιο "φρούτο", αλλά έχει μια χρονική διάρκεια τουλάχιστον 20 ετών...
....
*ΩΣΤΌΣΟ ένα ακόμη θέμα που θα παρουσιάσει εντός των ημερών σε αποκλειστικότητα ο "Μαχητής", θα μας δικαιώσει και ως προς την ΠΑΡΑΝΟΜΗ λειτουργία πρώην αντιδημάρχου στο θέμα των μαγαζιών, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μας και για την τηλεφωνική επικοινωνία ιδιοκτήτη καφέ μπαρ που ενώπιον μαρτύρων, ζήτησε απο τον Δήμαρχο Ξάνθης να παρέμβει στους δημοτικούς αστυνομικούς για προσωπική του υπόθεση....και να συνομιλήσει μαζί τους!  
Θέμα για το οποίο ήδη ζήτησε ο "Μ" την παρέμβαση και της εισαγγελικής αρχής προς άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κατά την στιγμή του ελέγχου σε κατάστημα που έχει καταγγελθεί πάμπολλες φορές για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και συνδέεται άμεσα με δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου. Ενώ στο επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής στον πεζόδρομο της Εθνικής, περιέργως προς συμπαράσταση του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίστηκε και νέος αντιδήμαρχος, για άγνωστους προς το παρόν λόγους...
.....
*Κραυγαλέες είναι επίσης και οι περιπτώσεις μαγαζιών της κεντρικής πλατείας που έχουν κάνει...δεύτερα μαγαζιά στους εξωτερικούς τους χώρους, αναπτύσσοντας τραπεζοκαθίσματα ακόμη και στις διαγραμμίσεις για τα ΑΜΕΑ κλπ με την πλήρη ανοχή της δημοτικής αστυνομίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου. Και "συμπωματικά" μάλιστα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επιχειρηματίες τους έχουν στενή πολιτική σχέση με τον Δήμαρχο και το στενό του περιβάλλον και ενώ οι περιπτώσεις αυτές έχουν καταγγελθεί πάμπολλες φορές, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο! Θέμα για το οποίο επίσης θα επανέρθουμε...
.....
*"Περίεργα" γεγονότα μας καταγγέλθηκαν οτι συνέβησαν τα μεσάνχτα του Σαββάτου στη περιοχή του πάρκο διοικητηρίου...Μάλιστα κάποιοι μίλησαν και για..."πιστόλια" κλπ αλλά όλα αυτά χωρίς καμιά επιβεβαίωση απο την πλευρά της αστυνομίας. Το σίγουρο είναι οτι δυστυχώς το κέντρο τείνει να μετατραπεί σε...ζούγκλα αν δεν ληφθούν άμεσα και σκληρά μάλιστα μέτρα.
.....
*Σε ελληνάδικο live της πόλης, διασκέδασαν μέχρι αργά το Σάββατο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με στελέχη του κόμματός του μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής κ.Καπερνάρος και στελέχη του κόμματος στη Ξάνθη.
Νωρίτερα και  γύρω στις 17.30 ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε στο Δροσερό και μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων του οικισμού απο το μαγαζί του κυρίου "Τζίμη", οπαδού του κόμματος.... Λεπτομέρειες και φωτογραφικό ρεπορτάζ σε επόμενες αναρτήσεις μας.
"Μ"
.....

Σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του δήμου Ξάνθης, φύτευσαν 40 περίπου πεύκα δίπλα στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Οι Xanthi Fans έκαναν δενδροφύτευση!

Δεν είναι μόνο λάτρεις της SKODA Xanthi, οι Xanthi Fans αλλά και φίλοι της προστασίας του περιβάλλοντος, ενδιαφερόμενοι ιδιαίτερα για το μέλλον της πόλης μας.
Σε συνεργασία λοιπόν με το Τμήμα Πρασίνου του δήμου Ξάνθης, οι Xanthi Fans φύτευσαν 40 περίπου πεύκα δίπλα στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ., πιάνοντας στα χέρια τα αγροτικά εργαλεία του τμήματος Πρασίνου με κύριο στόχο, περισσότερο πράσινο στην πόλη μας
Μιλώντας στους δημοσιογράφους που το Σάββατο το πρωί κάλυψαν την εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Xanthi Fans Στέφανος Μπαϊτάρης τόνισε τα παρακάτω: «Σε συνεργασία με το τμήμα πρασίνου του δήμου Ξάνθης ευαισθητοποιηθήκαμε γιατί το περιβάλλον πρέπει να το προσέχουμε όλοι και αποφασίσαμε σαν σύνδεσμος να έρθουμε με τα μέλη μας και να βοηθήσουμε τον δήμο να σπείρουμε μερικά δέντρα»
Παράλληλα οι Xanthi Fans που είχαν δίπλα τους και τον αθλητικογράφο του Xanthi channel και Πρόεδρό τους Δημήτρη Αντωνιάδη, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τον Δήμο Ξάνθης που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια τους, όσο και στα μέλη για την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή τους.
«Έχουμε σκέψεις να συμμετέχουμε σε πολλά κοινά της Ξάνθης και από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε τη στήριξη και την καλή θέληση των μελών μας και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα πετύχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Μπαϊτάρης., ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Τάσος Θεοδωρίδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία των Xanthi Fans τόνισε χαρακτηριστικά: «Γίνεται μια ξεχωριστή δενδροφύτευση σε σχέση με αυτές που έχουμε κάνει στην πόλη μας και λέω ξεχωριστή γιατί για πρώτη φορά μεγάλες ηλικίες συμπολιτών μας κάνουν αυτή τη δενδροφύτευση και πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις.. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο XanthiFans  για την προσφορά του αλλά και τους υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου που σήμερα ημέρα αργία (Σάββατο) βοήθησε σημαντικά για να γίνει αυτή η δενδροφύτευση».  
(Αναλυτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης). 

30 Μαρτίου

Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να κλέβει κατάστημα!

30 Μαρτίου


Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, την Παρασκευή 29/3/2013 το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 24χρονος ημεδαπός, να έχει διαρρήξει κατάστημα, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία, ένα (1) ζευγάρι γάντια και ένας (1) φακός.
Να συγχαρούμε την ασφάλεια Ξάνθης για μια ακόμη επιτυχία της. 

30 Μαρτίου

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ "Μ" ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ "Μ" ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

30 Μαρτίου


Σεμνά και ταπεινά
*Ούτε μία δίκη, ούτε δύο, αλλά σε 5 διαφορετικές υποθέσεις-δίκες και για διαφορετικά μαγαζιά, είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος την Τρίτη 2 Απριλίου στο Πρωτοδικείο Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης. 
Τις εποχές που ήταν Πρόεδρος στην Οικονομική επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής πριν τις αναθέσει στους αντιδημάρχους του για ευνόητους λόγους...
Και κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις επίσης για παράβαση καθήκοντος, ο Χρίστος Πούλιος. 
Κι έπειτα αναρωτιόμαστε γιατί ξαφνικά άλλαξαν πλεύση και ηγάπησαν και πάλι σφόδρα ο ένας τον άλλον Λάκης και Χρίστος...
Εκεί που ο Δήμαρχος τους έκραζε κανονικά σε υψηλούς τόνους, λέγοντα το περίφημο, "Φωνάζει ο κλέφτης..."
......
*Επίσης κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος σε 3-4 υποθέσεις τουλάχιστον και ο πρώην Πρόεδρος της "αμαρτωλής" ΕΑΠΑΞ Γιώργος Παπασταματίου. Πρώτος και καλύτερος όπως και επί Θεολόγου σε παράνομες συμπεριφορές και λογικές...
....
*Πρωτοείσακτες οι υποθέσεις βέβαια, δεν αποκλείεται να πάρουν αναβολή οι κατηγορούμενοι, ωστόσο ο απόηχος είναι ήδη μεγάλος στην κοινή γνώμη....
Καθώς ο "Μαχητής" άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου και για άλλες καραμπινάτες παρανομίες σε σχέση με τα μαγαζιά....ζητώντας η Εισαγγελική έρευνα να πάει ακόμη πιο βαθιά, αλλά κανείς δεν ξέρει.
....
*Για παράδειγμα, γνωρίζατε οτι γνωστό καφέ μπαρ της πλατείας Αντίκα επί τόσα χρόνια λειτουργούσε ως.....μουσείο ή κάτι τέτοιο; 

30 Μαρτίου

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ...»ΣΙΩΠΗ» ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ! ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

30 Μαρτίου


ΜΑΖΙ ΤΑ ....ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
& ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
*Σε 5 υποθέσεις είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης. Μάλιστα στις δύο από τις υποθέσεις αυτές, συγκατηγορούμενος μαζί του είναι και ο Χρίστος Πούλιος (ΠΑΣΟΚ) με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και σε μία ο Νίκος Ανταμπούφης (ΣΥΡΙΖΑ)!

ΤΟ μισό...πινάκιο του Τριμελούς Πλημ/κείου Ξάνθης την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 είναι «αφιερωμένο» στον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, κατηγορούμενο για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και μάλιστα σε υπόθεση με χρόνο τέλεσης την 18-6-2010, η κατηγορία είναι για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση! 
Το πλέον χαρακτηριστικό των παραπάνω υποθέσεων; Μα το ότι στις δύο υποθέσεις είναι συγκατηγορούμενος του Δημάρχου Ξάνθης και ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ (ΠΑΣΟΚ) Χρίστος Πούλιος και στην μία και ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ανταμπούφης!!!

30 Μαρτίου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ! *Στη βία και στη βαρβαρότητα.

30 Μαρτίου


Επιστολή του πρώην Υπουργού στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις «εμφυλιακές» καταστάσεις στη πόλη της Ξάνθης, κατήγγειλε και καταδίκασε την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται
*Με παρέμβαση του βουλευτή Ξάνθης το αιμόφυρτο θύμα (30χρονος μουσουλμάνος), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου το επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους συγγενείς του.
Μάρτυρας ενός θλιβερού επεισοδίου στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης έγινε άθελά του στις 9 παρά την Πέμπτη το βράδυ ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.

30 Μαρτίου

Νέο αφεντικό της ΣΕΚΑΠ από χθες και επίσημα ο Ιβάν Σαββίδης! Πλήρης δικαίωση του «Μ»

30 Μαρτίου


ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ, ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ
Όπως ήδη είχαμε γράψει και αναμένονταν, από την Παρασκευή το πρωί και με επίσημη πλέον ανακοίνωση της ΑΤΕ, νέο αφεντικό της ΣΕΚΑΠ είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΑΤΕ αναφέρει τα παρακάτω στην ιστοσελίδα της:

30 Μαρτίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ…ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΡΚΑ!;;;

30 Μαρτίου


*Απίστευτο! Η άδεια του κουνιάδου είναι… αόριστη για τα τραπεζοκαθίσματα που δικαιούται στον πεζόδρομο, ένα δεντράκι και πάλι η αιτία…
ΑΔΥΝΑΤΩ να πιστέψω την καταγγελία που δέχτηκα χθες για την παρέμβαση του Δημάρχου Ξάνθης στους δημοτικούς αστυνομικούς, υπέρ του κουνιάδου του πρώην αντιδήμαρχου Ξάνθης Χρήστου Μούρκα, σε σχέση με δεντράκι στον πεζόδρομο που σε συνδυασμό με την ανάπτυξη παράνομων τραπεζοκαθισμάτων του συγκεκριμένου καφέ, εμποδίζει εμφανέστατα την διέλευση τόσο των πυροσβεστικών οχημάτων, όσο και των αυτοκινήτων των χρηματοαποστολών από τον συγκεκριμένο πεζόδρομο.

30 Μαρτίου

Απέκλεισε την περίπτωση πρόωρων εκλογών!

30 Μαρτίου


Στην Ξάνθη ο Σπύρος Λυκούδης της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον βουλευτή Γεράσιμο Γεωργάτο
Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς κος Σπύρος Λυκούδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη.

30 Μαρτίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Μαρτίου


*Οικογενειακά και με τις κόρες του γιόρτασε την περασμένη Πέμπτη τα γενέθλιά του ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Κουρτίδης την ημέρα των γενεθλίων του…
-Τι να κάνουμε, ο βήχας και οι μεγάλες αδυναμίες δεν κρύβονται! Και του χρόνου Κώστα…
…..

*Δεν είναι μόνο το ξανθό αστέρι των ολίγων κιλών παραπάνω που με το φανταστικό σώου της, έκαψε καρδιές στο δημοφιλές Zetaim πριν λίγες μέρες, μου διευκρινίζει φίλος της  στήλης…
-Δηλαδή;
Πρέπει να γνωρίσεις και την τρομερή Άλεξ μου είπε με νόημα και στη συνέχεια μου επέδωσε και την φωτογραφία που βλέπετε…
-Τι ωραία καρέκλα…Ωραία καρέκλα!
……

*Η σημερινή αποκλειστικότητα. Στο bar Μπαχάμες στην οδό Θερμοπυλών δουλεύει η δημοφιλής Ελένη που έπαιξε το ρόλο της Χουρέμ στο σκετς με τον «Σουλεϊμάν Χαρμάν», στην επιθεώρηση της Θρακικής Σκηνής.
Στην φωτογραφία στο μπαρ με το έτερο αστέρι του bar Μπαχάμες!
-Πάμε…για κοκτέϊλ με μπανάνες!
….

*Αποκλειστικό. Και ιδού ο ξεχωριστός και Ιστορικός Πρόεδρος του Παύλου Μελά Κουτσού Ανδρέας Γκλαβίνης την ώρα που χορεύει ζεμπέκικο με το Κύπελλο στο χέρι…
Επί θητείας του για πρώτη φορά το Κουτσό πήρε την κούπα!
Σήκωσέ το βρε Ανδρέα…Σήκωσέ το…Το…τιμημένο!
….

*Κι ένα επίσης αποκλειστικό. Ο προπονητής της Skoda Μαρίνος Ουζουνίδης με τον δημοφιλή πρώην Πρόεδρο των Xanthi Fans Δημήτρη Αντωνιάδη την ώρα που σηκώνει ο δεύτερος το Κύπελλο…
Σημειώνω ότι προπονητής του Κουτσού είναι ο κουνιάδος του Μαρίνου Ουζουνίδη, Δημήτρης Καρύδης, οπότε αναμενόμενο να χαίρεται και ο προπονητής της Skoda Ξάνθη την επιτυχία του..
……

*Ιδού και ο Τάσος Τηλαβερίδης με την φανέλα του Κυπελλούχου Παύλου Μελά αμέσως μετά την λήξη του τελικού…
-Τόσο σίγουροι ήταν για την νίκη τους που είχαν βγάλει τις φανέλες… προκαταβολικά; Μπράβο τους!

30 Μαρτίου

SEE THROUGH

30 Μαρτίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αυτά τα περί «ρουφιανιάς» κλειστών πορτών κλπ του γνωστού Σιδηρόπουλου στο XanthiPress δεν τα κατάλαβα...
Μπορεί να μου τα ερμηνεύσει ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης ή η διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης κυρία Σπανού;
.....
*Και σε τελική ανάλυση τι «ενόχλησε» τον δημοσιογράφου του «ασυρμάτου»; Το ότι γράψαμε ότι συνόδευε τον Φώτη Καραλίδη στη σύσκεψη που έγινε  την Τετάρτη το μεσημέρι στο γραφείου του Δημάρχου Ξάνθης;
Sorry βρε Γιάννη... Δεν συνόδευες εσύ τον Φώτη, αλλά ο Φώτης εσένα!
-Οι μεγάλες φιλίες ωστόσο, δεν πρέπει να «ενοχλούνται» από τα ψιλά γράμματα...
-Τέτοια οργίλη αντίδραση...
......
*Tη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.
……
*Ποιος στεναχωρέθηκε περισσότερο για την αναβάθμιση του Φανουράκη ως νέου υπερ-Αντιδημάρχου Ξάνθης; Μα χρειάζεται κι ερώτημα; Αυτός που απείλησε ακόμη και με παραίτηση, αν δεν συνέχιζε... έμμισθος!
-Που να του έκοβε τον μισθό ο Δήμαρχος και να την έδινε στον Φανουράκη που αναλαμβάνει άμισθος αντιδήμαρχος! Θα «πάθαινε» συγκοπή καρδίας...
.....

Οι ήρωες του 1821 έχουν περάσει στην ιστορία. Όχι μόνο γιατί αντιστάθηκαν και αποτίναξαν τον Τουρκικό ζυγό αλλά και για τα όσα υπέστησαν μετά την επανάσταση του 21 από τους ίδιους τους Έλληνες.
Ωστόσο εσχάτως οι ήρωες του 21 απέκτησαν μιμητές και κυρίως συνεχιστές. Με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στελέχη της Χρυσής Αυγής αυτόσυστήνονται στο εκλογικό σώμα ως οι…νέοι Κολοκοτρώνηδες και Καραισκάκιδες. Δεν το λέμε εμείς αλλά τα στελέχη του κόμματος στην γειτονική μας Δράμα! Έλεος... Χριστιανοί!
.....


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Αδεια λειτουργίας ελληνορθόδοξου σχολείου στην Ιμβρο
Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας ελληνορθόδοξου δημοτικού σχολείου στην Ιμβρο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Ναμπί Αβτζί.
Αδεια λειτουργίας ελληνορθόδοξου σχολείου στην Ιμβρο
Σε δήλωσή του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο Αβτζί είπε πως το σχολείο είχε αρχίσει να λειτουργεί το 1951 και έκλεισε το 1964 μετά από σχετικό αίτημα του ιδρυτή της σχολής.
Σημειώνεται πάντως ότι τα σχολεία στην Ίμβρο έκλεισαν το 1964, αφού προηγουμένως η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία αυτά.

…..
Μικρά
Μικρά
*Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενή που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το περιστατικό αφορούσε μία 60χρονη η οποία μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής Καβάλας τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, με το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Πλατυτέρα».
.....
*Τα αίματα του νεαρού που τον ξυλοφόρτωσαν άγρια ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Έδειχναν ανάγλυφα τις εικόνες βαρβαρότητας και βίας που είχαν προηγηθεί..
Βέβαια για νάμαστε αντικειμενικοί, πριν λίγες μέρες το αντίθετο έγινε στην Βας. Κωνσταντίνου όταν πολλοί μαζί αναρχικοί ξυλοφόρτωσαν άγρια 5 Χρυσαυγήτες και έστειλαν τον έναν εξ’ αυτών στο Νοσοκομείο...! Με απλά λόγια, δεν υπάρχει μαύρη ή κόκκινη βία, αλλά σκέτο ΒΙΑ!
....
*«Ενοχλούν» οι πρωτοβουλίες του ΕΒΕ Ξάνθης για την ανάπτυξη του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στη Ξάνθη. Αποδεδειγμένο αυτό... Επειδή οι ίδιοι είναι τελείως ανύπαρκτοι, η ανικανότητά τους αυτή βγάζει «μάτια» με τόσο σοβαρές πρωτοβουλίες...

....

Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Υπουργό Υγείας της Τουρκίας
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Σε συνέχεια του Β’ Διυπουργικού Συμβουλίου Ελλάδος-Τουρκίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος όπως η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων, η περαιτέρω βελτίωση της τουριστικής συνεργασίας, η βελτίωση της λειτουργίας των διασυνοριακών σταθμών και άλλα. Οι δύο πολιτικοί γνωρίζονται και συνεργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια και η καταγωγή του κ. Μουεζίνογλου είναι από τα Αρριανά του νομού Ροδόπης, την ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική περιφέρεια του Έλληνα Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι και οι δύο πρωθυπουργοί, της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς και της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν είχαν κάνει ειδική αναφορά στην κοινή καταγωγή και σχέση των δύο υπουργών τους, κατά την πρόσφατη Διυπουργική Συνάντηση, που σε πολλές περιπτώσεις συνέβαλαν στην επίλυση ζητημάτων και στην προώθηση των διμερών σχέσεων.
-Βέβαια για τον Μουεζίνογλου ακούγονται και πολλά αρνητικά σε σχέση με τις ακραίες ανθελληνικές θέσεις που εκφράζει συχνά πυκνά...δείχνοντας μάλλον άσβεστο μίσος για την Ελλάδα!
....

Στο πλευρό των Κυπρίων το Δημοκρίτειο
Κοντά στους Κύπριους Φοιτητές στέκεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσφέροντας τους δωρεάν σίτιση. Εξασφαλίζεται το φαγητό ακόμη και σε εκείνους τους Κύπριους φοιτητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια).

30 Μαρτίου

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

30 Μαρτίου


Σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η γνωστή ερμηνεύτρια Ευρυδίκη θα δώσει μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο «Εγώ η Edith και ο Elvis… το μπλε ταξίδι».
Το concept και η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου και συμμετέχουν επίσης και οι Σταύρος Νιφοράτος και Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

………….

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013 από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 9:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης οι εκδόσεις ICON και ο συγγραφέας Ιωάννης Κάππος προσκαλούν τους δημιουργούς γραπτού λόγου (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και άλλους επαγγελματίες) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου.
Πρόκειται για οδηγίες και συμβουλές από τον άνθρωπο που έχει συγγράψει μοναχός του περισσότερα από 50 βιβλία, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το Microsoft Word.

…………
Από τη Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελληνων Ν. Ξάνθης η παρακάτω πρόσκληση:
Με ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου του κινήματός μας Πάνου Καμμένου στην Ξάνθη, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 22:00, η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελληνων της Ξάνθης διοργανώνουμε βραδιά νεολαίας στο «Ελληνικόν»  ΓΗΠΕΔΟ ΑΟΞ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει
Ο Πρόεδρος της Νεολαίας Αν. Ελληνων Ν. Ξάνθης
Μπαρσεγιαννίδης Βασίλης

…………..

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013 στις 9:00 μ.μ.
Καλό το ακουστικό, αλλά και λίγο κοπανίδι δεν είναι άσχημο.! Αφού ηρεμήσαμε μετά τον πανικό των καρναβαλιών με ένα ωραίο και διαφορετικό ακουστικό show, πάμε να θυμηθούμε τον χαμό που έγινε τον προηγούμενο Δεκέμβρη..!
Οι Universe 217 είχαν έρθει το 2011 στον χώρο της Γέφυρας, για ένα απίστευτο live αφού εκείνη την χρονιά είχανε βγάλει και τον δίσκο τους "Familiar Places". Με τον καινούριο τους δίσκο "Never" οι Universe 217 ξεκινάνε ένα νέο τουρ σε όλη την Ελλάδα, και η Ξάνθη δεν θα μπορούσε να μην είναι μια από τις στάσεις.
Μαζί τους οι Backyard's Finest που μας έκαναν να κοπανηθούμε μαζί με τους 1000mods και τους This is Nowhere τον Γενάρη στο αναγνωστήριο, με νέα δουλειά να δείξουν.

……….
Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στις 20:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις «Πατάκη», παρουσιάζουν στην Ξάνθη τον συγγραφέα κ. Κώστα Μελά και το βιβλίο του «Μικρά μαθήματα για την ελληνική οικονομία»
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Αν. Καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Βασίλη Πανοσκάλτση.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κυριακή Οικονόμου.
Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

………….

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής Χατζηστεφάνου, μέλη του QLS (Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών) αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά με έμπρακτο τρόπο το ενδιαφέρον τους για τους γονείς των μαθητών τους, σας προσκαλούν σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στις αξίες της γονεϊκότητας και του ρόλου του γονέα στη σύγχρονη εποχή, την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 10:30 π.μ. μέχρι τις 1:30 μ.μ. στο ΕΒΕ Ξάνθης.