*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

Άδειασε τον Τσιακίρογλου Ανακάλεσε την υπογραφή του!

31 Οκτωβρίου


ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!
Ο Δάσκαλος της Σχολής Οδηγών Συμεών Α. Συμεωνίδης θεωρεί άδικο για τους οδηγούς ταξί να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στο κέντρο της πόλης μας.

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ!
*Εκτεθειμένος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης για την ένσταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, ζητώντας να ακυρωθούν οι 3 νέες θέσεις για τα ταξί!
 ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!
Μετά και από τα συνεχή σχόλια και τις αποκαλύψεις μας  για απαράδεκτες πρακτικές του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου να στραφεί εναντίον ενός μέλους (του Σωματείου Ταξί), προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά συμφέροντα του ιδίου και κάποιων καταστηματαρχών της 28ης Οκτωβρίου, ο Δάσκαλος της Σχολής Οδηγών Συμεών Α. Συμεωνίδης (στην οδό 28ης Οκτωβρίου 32) αντιδρώντας με την όλη πρακτική του, χθες ξεχώρισε την δική του θέση...
Με επιστολή λοιπόν που έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κύριος Συμεών Α. Συμεωνίδης θεωρεί άδικο για τους οδηγούς ταξί να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στο κέντρο της πόλης μας και...ανακαλεί την υπογραφή του από την ένσταση του κυρίου Τσιακίρογλου, σεβόμενος το μεροκάματό τους!!!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ!
Η επιστολή του Δάσκαλου της Σχολής Οδηγών Συμεών Α. Συμεωνίδη αναφέρει τα παρακάτω:
«Ξάνθη, 26 Οκτωβρίου 2012
ΠΡΟΣ:1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ
 «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
ΚΟΙN:1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Ορμώμενος από το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την επέκταση της «πιάτσας» των ταξί επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:
Πριν από είκοσι περίπου ημέρες, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, επαγγελματία επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 29, κατατέθηκε ένσταση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, η οποία αφορούσε στην απόφαση για την παραχώρηση τριών επιπλέον θέσεων για τη στάθμευση των ταξί, ένσταση η οποία μεταξύ άλλων επαγγελματιών έφερε και τη δική μου υπογραφή.
Μη έχοντας λάβει γνώση του περιεχομένου αυτής, κατόπιν προτροπών από τους υπόλοιπους γείτονες-επαγγελματίες, προσυπέγραψα αυτή την ένσταση, εκτιμώντας ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο την επέκταση της «πιάτσας».
Αν και θεωρώ πως είμαι ίσως ο μοναδικός επαγγελματίας που πραγματικά θίγεται σε επαγγελματικό επίπεδο από αυτή την απόφαση, διότι είναι αδύνατο να σταθμεύσω το επαγγελματικό μου αυτοκίνητο της σχολής οδηγών, προκειμένου να εξυπηρετήσω τους μαθητές μου αλλά και τη δική μου εν γένει δραστηριότητα, ωστόσο, εκτιμώ πως είναι άδικο για τους οδηγούς ταξί να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στο κέντρο της πόλης μας.
Συνεπώς ανακαλώ την υπογραφή μου από την παραπάνω ένσταση και τη θεωρώ ως μη γενόμενη.
Με εκτίμηση
Συμεών Α. Συμεωνίδης
ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ & ΚΕ.Θ.Ε.Ο.
28ης Οκτωβρίου 32 & Ηρώων 19 Ξάνθη
Τηλ. 25410 64929, ΚΙΝ.: 6974 301333

31 Οκτωβρίου

ΣΤΑ 347 ΕΥΡΩ Μειώστε το ύψος του τιμήματος για τις Εργατικές Νεάπολης Ξάνθης

31 Οκτωβρίου
Επιστολή του πρώην Υπουργού στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης

 Επιστολή προς τον Υφυπουργό Εργασίας για το πρόβλημα με το τίμημα που ζητά ο ΟΕΚ από τους δικαούχους του οικισμού των Νέων Εργατικών Κατοικιών στη Νεάπολη Ξάνθης, έστειλε ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.
Σε προσωπικό τόνο και αφού εκθέτει το πρόβλημα που δημιουργείται, ο βουλευτής της ΝΔ ζητά από τον αρμόδιο Υφυπουργό να μεριμνήσει ώστε το τίμημα να είναι ανάλογο με αυτό που πλήρωσαν δικαιούχου κοντά στην περιοχή του οικισμού OEK Ξάνθη IV.
Η επιστολή του Αλέκου Κοντού αναφέρει τα παρακάτω:

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Τηλ: 25410-65552/ 65572
Φαξ:  25410-69272

ΠΡΟΣ
Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής
Ασφάλισης & Πρόνοιας
κ. Παναγιωτόπουλο Νίκο

Ξάνθη, 30-10-2012

Αγαπητέ Νίκο,
Με πρόσφατη απόφαση του ΟΕΚ , οι δικαιούχοι από το 2000 των εργατικών κατοικιών Νεάπολης Ξάνθης του οικισμού ΟΕΚ Ξάνθη ΙV, κλήθηκαν να πληρώσουν ως  αντίτιμο , προκειμένου να τους παραχωρηθούν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας , το ποσό των 585 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Επισημαίνεται πως το  τίμημα για τις προηγούμενες εργατικές κατοικίες ήταν 347 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και δεδομένου ότι στην  συγκεκριμένη περιοχή το 50% των κατοίκων λόγω της οικονομικής κρίσης είναι άνεργοι, το ποσό των 585 ευρώ κρίνεται υπερβολικά υψηλό , με αποτέλεσμα οι 271 οικογένειες δικαιούχων να αδυνατούν να το πληρώσουν.
Κατά συνέπεια σε παρακαλώ να καταβάλεις κάθε προσπάθεια έτσι ώστε, το τίμημα να διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με αυτό που κατέβαλαν οι δικαιούχοι των κατοικιών που βρίσκονται πλησίον της περιοχής αυτής.
Με τιμή
Αλέξανδρος Κοντός

31 Οκτωβρίου

Η απάντηση του ιερέα του Αυξεντίου για το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τους ΧΡΥΣΑΥΓΗτες!

31 Οκτωβρίου


29/10/2012
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές της ημέρες μετά την εορτή του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου του οικισμού Αυξεντίου στο δήμο Αβδήρων με αφορμή την παρουσία των μελών της Χ.Α.
Αποφεύγοντας να σχολιάσω το σκοπό και τις διαθέσεις αυτών που τα γράφουν, ξεχωρίζοντας και τη θέση μου για τυχόν ανακρίβειες και εντυπώσεις που ενδεχομένως πρόκειται να δημιουργηθούν μέσα από το διαδίκτυο ή και τον τύπο, θέλω να πω με πολύ αγάπη πως η Αγία μας Εκκλησία, και ως εκ τούτου και αυτοί που την εκπροσωπούν δεν συμπλέει με αντιλήψεις και θεωρίες κομματικές. Αντιθέτως, αποτελεί η ίδια της καράβι με στόχο την μεταξύ μας ενότητα αποβλέποντας στην διατήρηση και συνέχιση των αξιών αυτού του τόπου με αντιμισθία τον ουράνιο λιμένα.
Σε ότι έχει να κάνει με την ενδυμασία των μελών, μια και ήταν το μόνο που ενόχλησε, που προσήλθαν στο ναό αλλά και στην λιτανεία αίροντας και αυτοί την εικόνα του Αγίου μας, με το λογότυπο στα μπλουζάκια τους «Χρυσή Αυγή», θεωρώ ότι ήταν προκλητικό και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αφού ο Ναός αποτελεί χώρο κοινής λατρείας και προσευχής και όχι προβολής των πολιτικών μας πεποιθήσεων.
Σε καμία όμως απολύτως περίπτωση δεν αποτελεί αυτό ευκαιρία για ορισμένους «καλοθελητές» να στοχοποιούν την Εκκλησία που παραμένει παράγοντας ενότητας του λαού μας και ιδιαιτέρως στις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε ως έθνος.
Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω και γραπτώς τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Β. Τσολακίδη και το περί αυτόν δημοτικό συμβούλιο για την βοήθεια που προσέφεραν στην ετοιμασία της πανηγύρεώς μας, όπως άλλωστε το έπραξα καθηκόντως  στην απόλυση του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

Αρχιμανδρίτης
Βησσαρίων Τολαπίδης
εφημέριος ιερού ναού

Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου

31 Οκτωβρίου

Εκδήλωση για την υγεία και την προστασία των Ρομά στον οικισμό “Δροσερό” Ξάνθης

31 Οκτωβρίου


Διοργανώνεται την Τρίτη 6 Νοεμβρίου ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΝΑΤΑΣΣΑ (1ο χλμ. Ξάνθης - Καβάλας) από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ.
 Εργαστήριο (Workshop) στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του διακρατικού έργου “ROMA ALERT!” με θέμα: «Υποστηρικτικές και προωθητικές δράσεις για τη φροντίδα της υγείας και την προστασία των Ρομά στον οικισμό “Δροσερό”  Δήμου Ξάνθης, διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. την Τρίτη 6 Νοεμβρίου
στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΝΑΤΑΣΣΑ (1ο χλμ. Ξάνθης-Καβάλας) ώρα 10.00 π.μ.
Οι εργασίες του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνική

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  συμμετέχει ως  εταίρος στο έργο “ACTIONS PROMOTING HEALTH ACCESS & PROTECTION OF ROMA POPULATION” (Υποστηρικτικές και προωθητικές δράσεις για τη φροντίδα της υγείας και την προστασία των Ρομά) με ακρωνύμιο “Roma Alert!” σε περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Το έργο υλοποιείται από τον Ιούνιο 2011 στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013» και ειδικά στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1: Ποιότητα Ζωής ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 1.3: Συνεργασία και Δικτύωση για την Υγεία και για Θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας.
Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) (85%) και από Εθνικούς Πόρους (15%) της Ελλάδας και της Βουλγαρίας με την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος.

Η ΠΕΔ/ΑΜΘ ως Εταίρος έχει αναλάβει :
1. Δράσεις που αφορούν στην υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής του έργου στον οικισμό «Δροσερό» που περιλαμβάνει  :
-“Ημέρες ιατρικών ελέγχων (check – up)” για γυναίκες και παιδιά Ρομά
-“Ημέρες εμβολιασμών” για παιδιά Ρομά
-“Ημέρες ενημέρωσης και πρόληψης”  σε θέματα υγείας 
2. Δράσεις ενημέρωσης και δημοσιότητας του έργου
Η αποτελεσματική υλοποίηση των παραπάνω από την ΠΕΔ/ΑΜΘ προϋποθέτει τη συνεργασία και εμπλοκή των αρμόδιων Τοπικών Φορέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012
10.00 – 10.15 Χαιρετισμοί
10.15 – 10.45 Παρουσίαση του Έργου από τον Επικεφαλής Εταίρο «ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΑ», κα. Θάλεια Καλογήρου, Συντονίστρια του έργου
10.45 – 11.00 Ο Οικισμός του «Δροσερού» ως περιοχή παρέμβασης του “ROMA-ALERT!” κα. Δήμητρα Αδαμαντίδου, ειδική συνεργάτης
11.00 – 11.20  "Πρόληψη και προαγωγή υγείας σε μητέρες και παιδιά Ρομά: Πιλοτική εφαρμογή του έργου “ROMA ALERT!” στους οικισμούς παρέμβασης του έργου", κα Μάρθα Μωραΐτου, Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής-Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
11.20 – 12.00 Διάλειμμα
12.00 – 12.15  «Ο ρόλος του δήμου ΔΕΛΤΑ στο έργο “ROMA-ALERT!”» κα. Σάσα Σταμάτη, τεχνική σύμβουλος Δ. Δέλτα κος Μυλώσης Νικόλαος, ειδικός σύμβουλος Δ. Δέλτα
12.15 – 13.30 Παρεμβάσεις εκπροσώπων συμμετεχόντων Φορέων – Συζήτηση
13.30 Γεύμα

31 Οκτωβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Οκτωβρίου



*Απίστευτο κι όμως αληθινό....Ο Μάκης Αρίφογλου λοιπόν εμφανίστηκε και μάλιστα ακμαιότατος και άνευ της αγαπημένης του, χορεύτριας σε ελληνάδικο της περιοχής Λαυρίου....
Φυσικά ενθουσιώδη υποδοχή του επεφύλαξε ο φίλος του  Τόρης Παπαδήμας...
-Καλορίζικος λοιπόν!
.....

*Πάλι στα μέρη μας (και στα μέρη του...) από την περασμένη Δευτέρα ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαβραμίδης....
Και μάλιστα ριζικά ανανεωμένος (αν και τέλη Οκτωβρίου), καθώς στη Μύκονο το καράβι του, εξακολουθεί να κάνει κρουαζιέρες στο Αιγαίο....αυτός όμως «αρμενίζει» στη Ξάνθη!
.....

*Βραδιά κρασιών «Ανατολικός Αμπελώνας» θα διοργανωθεί στην υπέροχη χειμερινή «Αποθήκη» όπως μαθαίνω...
Μάλιστα σε αυτήν θα παρουσιαστούν τρία νέα εξαιρετικά κρασιά του Σάκη Νικολαϊδη με έντονο....ερωτικό πνεύμα!!!
.....

*Και μια και μιλάω για την υπέροχη ΑΠΟΘΗΚΗ του Hotel Elliso να σας αποκαλύψω ότι εκεί έπινε το ποτό του το βράδυ της Δευτέρας κι ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Παπαχριστόπουλος, απολαμβάνοντας ως γνήσιος  (;) «γαύρος» και το ντέρμπι του Άρη Θεσσαλονίκης με τον «Θρύλο»...
.....

*Τελικά...»μέλι» έχει στο IL POSTO Χρυσούπολης κι εκεί είδα τον γνωστό «παπαράτσι» Κυριάκο Κεσίσογλου ν’ αλλάζει τις...ντάμες στις νέες φωτογραφίσεις του; Μέχρι και με την δημοφιλή Γεωργία Ταχτσόγλου (που όπως έμαθα η καταγωγή της είναι από τη Χρυσούπολη...), φωτογραφία έβγαλε ο Κυριάκος....
-Άπαιχτος!
.....

*Κουίζ. Για ποιόν έβγαλε τέτοια...γλωσσίτσα η υπέροχη Έλενα στο Rich club ποζάροντας με την εκρηκτική Νικολέττα που έκαιγε καρδιές στο μαγαζί; Για ποιόν;
....

*Μαθαίνω ότι πολύ...μοναξιά διακατέχει τον τελευταίο καιρό τις υπέροχες Λέτα και Έλενα που έπιναν μόνες το ποτό τους στο KYTTARO ελληνάδικο το περασμένο Σάββατο και τις συνέλαβε επ’ αυτοφόρω η στήλη....
....

*Και το σημερινό Κουϊζ. Αληθεύει ότι ο Τάκης «έκοψε» τις....Κομοτηναίες bar woman πρώτον γιατί δεν έβρισε....συνοδό και δεύτερον γιατί στοίχιζαν 20 Ευρώ περισσότερο, χωρίς μάλιστα να υπερτερούν της Χρύσας ή της Γεωργιας;
-Φίλοι του πάντως του λένε να αναζητήσει τις νέες μεταγραφές του στη....Χρυσούπολη! Που διαθέτει τις ωραιότερες σερβιτόρες και bar woman της Περιφέρειας!
.......

*Που τους άφησε... τον φίλο του Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη αλλά και την επί των δημοσίων σχέσεων Ελένη Κίτσου ο αντιπρόεδρος κύριος Χατζηγκενέ και στην δεξίωση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής το βράδυ της Δευτέρας οι κακές γλώσσες λένε ότι αισθάνονταν αρκετά... μόνος; Ας πρόσεχε...